הכיבוש הנאצי בצ'כיה

אריק ל

New member
הכיבוש הנאצי בצ'כיה

כידוע צ'כיה סופחה לגרמניה ב-1939 אחרי שב-1938 היטלר סיפח את חבל הסודטים. השאלה שלי היא מה היה יחס הגרמנים לצ'כים? הם כידוע סלאבים, אז האם יחס הגרמנים לצ'כים דמה ליחסם לפולנים? ובקשר ליהודי צ'כיה - כיצד הגיב הציבור הצ'כי לאנטישמיות ולרדיפות הנאציות של יהודי צ'כיה? האם הוסת והפך לאנטישמי כמו במדינות רבות אחרות? האם ניסה להציל יהודים רבים? ידוע שבסלובקיה לא הייתה חסרה אנטישמיות, לכן אני מדבר ספציפית על צ'כיה.

idoz

New member
יש!! לשם שינוי אני יודע את התשובה!

היידריך היה הנציב הגרמני בצ'כיה והוא זילזל בצ'כים. הוא תיעב אותם וחשב אותם למטומטמים. הוא תיכנן שבבוא היום הוא ישמיד את אוכלוסיית צ'כיה ועד אז הוא רצה לצל אותה ככוח כפייה. איזו התרגשות...

אריק ל

New member
טוב, את זה ידעתי....

התכוונתי לתשובה קצת יותר מעמיקה
... בכל אופן, תודה על המאמץ. עוד מישהו?

אני חולה על שאלות קלות!

אכן כן... הסלאבים שהיו נושאי תרבות היו צריכים לשרת את יוצרי התרבות (הגרמנים). לכן הידריך דאג להעביד אותם קשה מאוד וגם לפעמים להשמיד משפחה או איזה כפר בשביל להפחיד את היתר. הצ'כים שנמאס להם מהכיבוש הגרמני החליטו להרוג את הידריך ובפעולה מדהימה (עד היום מלמדים אותה בתור מורשת קרב, ע"פ ערוץ ההיסטוריה) הרגו את הידריך ואת הנהג שלו בעזרת סטן (תת מקלע תוצרת בריטניה)+חומר נפץ. הידריך גסס כמה ימים בבית חולים ואז מת מהרעלה מרסיסי הפצצה. היטלר שכאב לו על מותו של יועצו הנאמן החליט להשמיד 2 כפרים (כולל חיות מחמד! גרמנים ארורים....). כנראה שההפחדה הקולקטיבית השתלמה, כי מאז ההשמדה של 2 הכפרים אף צ'כי לא העז להתמרד ורובם הזדהו עם השלטון הנאצי (מועל יד, הצטרפות למפלגה, הצטרפות לוורמכט וכו'). שמחתי לעזור. אם טעיתי אני אשמח לתקן אבל אני לא יהיה כאן בימים הקרובים כי אני טס לפראג~! וויפי!

הצטרפו למפלגה ולוורמכט? מועל יד?

לא נשמע הגיוני, הם הרי סלאבים, לא גרמנים בכלל. מכסימום הם לא התמרדו, סבלו בשקט את גורלם.

טרה10

New member
אם איני טועה שם הכפר היה לידיצה..

ו...ו... ומי שמשווה את זה..לפעמים..יכול להבין שאז אצלם זה היה אחרת. לגמרי.ללא פירושים.

פראזניק

New member
הצ'כים לאחר לידיצה

אכן לא מרדו. כאשר עמדו הרוסים בשערי צ'כיה, היה איזה מרד של הצ'כים (כמדומני שבסיוע צבא וולסוב, שהפך אז את עורו). המרד היה חלש מאד. וורט מייחס את זה ל"אופיו הלא רומנטי של האדם הצ'כי", הרוסים האשימו בזה את הצ'כים הלונדונים, שלא עודדו, לדבריהם, את המרד; הצ'כים האשימו את הרוסים בכך שהמרד לא היה מעשי כ"כ.

the man is back

New member
אגב צ'כיה

ידוע לכם משהו על הרומן של גבלס עם שחקנית צ'כית? בעקבות הפרשה הזאת גבלס הוחרם ע"י היטלר לכמה חודשים.

the man is back

New member
לפי מה שאני יודע...

היידריך ייבא לצ'כיה את רמת החיים שהייתה נהוגה בגרמניה כדי להתחבב על הצ'כים: הוא שיפר את רמת החיים והעלה את השכר. בגלל זה הממשלה הגולה הצ'כית החליטה לרצוח אותו (כדי שלא תפסק התמיכה במחתרת הצ'כית).

אריק ל

New member
נראה שהצ'כים לא היו שונים

בניגוד לקרואטים שלא הושמדו, הצ'כים נועדו להשמדה המונית כמו היהודים ע"י ריינהרד ששנא אותם כמו את היהודים. אלה שלא נועדו להשמדה מקרב הצ'כים - אלה בעלי עיניים כחולות ושיער בלונדיני, נועדו להצטרף לתוכנית ליבנסטרואם הידועה לשמצה. מוזר שהצ'כים נועדו להשמדה כמו היהודים והצוענים, בעוד הפולנים נועדו לדילול והפיכתם למעמד עבדים (אולי הסיבה לכך היא במספרם של הפולנים לעומת הצ'כים). כנראה שריינהרד תיעב אותם במיוחד.

the man is back

New member
השמדת הצ'כים?

האם השמדת הצ'כים תוכננה להיות כמו השמדת הרוסים? לא שמעתי על צ'כים (לא יהודים) שמובלים לתאי הגזים.

אריק ל

New member
20,000 צ'כים נספו בחלמנו

ב-1941. אכן אחרי רציחתו של ריינהרד, בתחילת הפתרון הסופי, הצ'כים כבר יצאו מכלל סכנת השמדה בטווח הקרוב (למרבה האירוניה... אחרי ההתנקשות בריינהרד הרי בוצע טבח בצ'כים, אך היה זה טבח נקמה ולא רציחה מתוכננת כפי שביצע ריינהרד.). נראה שההשמדה של הצ'כים הייתה שגעון אישי של ריינהרד, שהוא פשוט לא הספיק לבצע. אני לא יודע אם השמדת הצ'כים הייתה חלק מהרעיון הנאצי, אבל ברור שהנאצים לא היו מזילים דמעה על עם שכינו תת-אנשים (כמו שאר הסלאבים).

the man is back

New member
תגובה

אתה בטוח שה- 20,000 צ'כים האלו לא היו הומואים, חולי נפש, פושעים ושאר האנשים שנחשבו בעיני הנאצים "א-סוציאלים"?

אריק ל

New member
אני לא חושב שהנאצים עשו הבחנה

כזאת כשמדובר בלא-ארים. מבחינתם הרי הומוסקסואל או חולה נפש לא יותר טוב או גרוע מסלאבי או יהודי. העניין הוא שהיהודי מהווה אוייב של ממש לעם הגרמני, בעוד הסלאבים הם פשוט נחותים ולכן יש להשמיד את רובם ואת החלק השורד יש להפוך לגזע עבדים, ע"י השמדת כל האינטילגנציה והאנשים במעמד הבינוני והגבוה (שיכלו בעזרת אמצעיהם לרכוש השכלה, וע"י כך לחבל בתוכניות של הנאצים להפוך את הסלאבים לעבדים בורים וחסרי השכלה). כלומר, היהודים והסלאבים היו נחותים שניהם, אבל היהודי היווה סכנה לגזע הארי ע"י הרעיונות המסוכנים שהחדיר לחברה הארית וע"י התבוללות מאסיבית שפגעה בגזע הארי. בנוסף - היהודי גם סימל ערכים מסויימים, שהנאצים בקשו להשמיד, ולכן היה על היהודי להיעלם. גם הנצרות עצמה תלויה בהמשך קיומם של היהודים (עבור אחרית הימים), והשמדת כל היהודים וכל הערכים שהם מייצגים גם תמוטט את הנצרות.

the man is back

New member
בקשר לצ'כים בחלמנו

82 ילדים צ'כים מהכפר לדיצה שנחרב ע"י הנאצים הומתו בחלמנו. תקרא כאן.

אכן כן

וזה היה אקט הסיום לטבח הנורא שערכו הנאצים בכפר לידיצ'ה, לאחר שהמחתרת הצ'כית התנקשה בחיי ריינהארד היידריך. לזכרו של היידריך, הקימו גם שלושה מחנות השמדה - שהם כמעט תחילתה של ההשמדה המאורגנת, וחלמנו הוא אחד מהם (אם אינני מתבלבלת).

the man is back

New member
הערה

מחנות מבצע ריינהרד היו סוביבור, בלזץ וטרבלינקה. ההמתה בחלמנו עוד התחילה לפני כינוס ועידת ואנזה.

almog4

New member
צ'כיה, בית האבסבורג, ובוהמיה

כאשר מדברים על צ'כיה והתרבות הגרמנית, כדאי ללכת מעט אחורה - זה יתרום לתמונה הכללית. בואו נתחיל מכך, שצ'כיה וסלובקיה, ועוד כמה מדינות קטנטנות - נקראו "בוהמיה" , והיו חלק (קטן ולא מרוצה, אך...) בלתי נפרד מהאימפריה האוסטרו-הונגרית (בשלטון בית האבסבורג). בשנת 1085 הוכתר ולאדיסלאב השני למלך הראשון של בוהמיה, ע"י הקיסר הרומאי. (קפיצה קטנה...) בשנת 1620 - הביס הצבא ההאבסבורגי הקתולי את הפרוטנסטנטים מצ'כיה, סיפח את בוהמיה לאוסטרו-הונגריה, וחרץ את גורלה של בוהמיה ל- 300 השנים הבאות. (קפיצה קטנה...) בשנת 1848 יש מרד די ייחודי בראשוניותו, של פועלים וסטודנטים, שרוצים עצמאות. האימפריה האוסטרו-הונגרית לא מתה על זה, ומי שכן מת זה המורדים. (כלומר המרד מדוכא באכזריות). רק בשנת 1918 - עם תבוסתה של אוסטרו-הונגריה במלה"ע השניה, מוכרזת הרפובליקה החדשה של מדינת "צ'כוסלובקיה" בבירת חבל בוהמיה: העיר פראג. וכבר בשנת 1939 היטלר מפרק את מה שנשאר מצ'כוסלובקיה לאחר הסכם מינכן (שבו "קיבל" את חבל הסודטים). הנאצים מקימים את ממשלת החסות של בוהמיה ומוראביה, עם המושל הממונה היידריך. יהודי פראג מרוכזים במחנה הריכוז טראזין, ובהמשך רובם נשלחים אל מותם. בחודש יוני 1942 - בעקבות רציחתו של היידריך, נבחרו שרירותית כמה כפרים, וביניהם הכפר "לידיצה" (LIDICE), כקורבן לנקמה. כל הגברים נאספו ונורו, הנשים והילדים נשלחו למחנות ריכוז (כמתנגדים פוליטיים), והכפרים הוחרבו עד היסוד. (לאחר המלחמה וניצחון בנות הברית חוזרת להתקיים הרפובליקה הצ'כוסלובקית, אולם ב- 1948 עולה המפלגה הקומוניסטית לשלטון באמצעות הפיכה, בסיוע גלוי של בריה"מ - סטאלין. 1989: התפטרות הממשלה הקומוניסטית במה שכונה אח"כ "מהפיכת הקטיפה", 1993: ההתפלגות לשתי מדינות- צ'כיה וסלובקיה. ) ובתשובה לשאלותיך הראשונות: א. על תגובת העם הצ'כי: קשה לומר שהיה "ציבור צ'כי" מאורגן בתקופת מלה"ע השניה. היתה מדינה מאוד צעירה, מורכבת מכמה וכמה מיעוטים, המיעוט היהודי בה לא היה אהוב על הציבור גם קודם. ב. על יחס הגרמנים לצ'כיה : מכיוון שנחשבה מבחינתם לחבל בוהמיה, השייך גיאוגרפית והסטורית לאוסטריה - הם נחשבו כחלק (מורד, ולכן ראוי לענישה חריפה) מ"הבית". לכן התגובה החריפה. מקווה שעניתי נכון - אשמח לתיקונים.
דני

למעלה