הכוכב המחומש, ופי (Phi)

BlaT©

New member
הכוכב המחומש, ופי (Phi)

מישהו יכול להסביר לי את עניין היחסים בין הצלעות בפנטגרם ופי (The Golden Section, 1.6181 - אין שתרצו לקרוא לזה)? זאת אומרת, בין איזה לאיזה צלעות יש יחס של פי, וכו'. תודה

BlaT©

New member
חחח, אכן כן. ../images/Emo13.gif

לא הכרתי את הפי לפני כן. פשוט מדהים... תודה

למה לא?

האות היוונית פי (phi, שלא כמו pi -פאי - שהיא אות אחרת) מסמלת, בין השאר, גם את חתך הזהב. נכון, יש לה עוד משמעויות, אך אחת המפורסמות היא חתך הזהב. http://goldennumber.net/ http://jwilson.coe.uga.edu/emt669/Student.Folders/Frietag.Mark/Homepage/Goldenratio/goldenratio.html

Nizzan Cohen

New member
המממ למיטב הבנתי...

פאי שווה (בערך) 3.1416. והחתך שווה (בערך) 1.618. הדמיון היחיד בניהם הוא ששניהם מספרים אי-רציונליים (שיהיו בריאים...) ויש גם מאמר פה למטה על היחס.

משום מה, זה המקום היחיד

שראיתי עד כה שלא מייחס את האות היוונית פי (Phi) ליחס הזהב. אז או שבאתר יש לו טעות (הוא מייחס את האות פי למספר 0.618, שהוא יחס הזהב מינוס אחד). שוב, אתה מדבר על האות פָּאי (Pi), ואני על האות פִי (Phi). שתי אותיות יווניות שונות לחלוטין. פאי (pi) פי (phi)

עדי מרק

New member
על פי ופאי

פי (PHI) הוא המספר שאתה מחפש.. יחס של 1.68 וכו'.. המצביע על הרמוניה. מספר זה חוזר בכל הצורות בטבע-- למשל יחס של פריחת עלי כותרת בפרח - כל דבר שצומח צומח בספירלה הגדלה ביחס כזה. גם בגוף שלנו- יחס הפרקים בכף היד. או אם תרצו דוגמה יותר בהירה: גובה מהרגל עד הטבור כפול היחס פי שווה לגובה הבן אדם..שווה לנסות! יש שקראו לזה "הפרופורציה האלוהית", ויחס זה חוזר גם ביצירות מוזיקליות, פלסטיות וארכיטקטוניות. גם הפנטגרם "משתמש" ביחס זה (חלוקת המשולשים שנוצרת יוצרת יחס כזה), ובכך מייצג הרמוניה הקשורה בטבע. פאי (3.14 וכו') אף הוא מספר חשוב, והוא קשור במדידת מעגל-- מכאן שהוא גם מצוי הרבה בטבע ובארכיטקטורה (מדידת קוטר וכדומה), אבל לעניינו: פי הוא ה-מספר המיסטי..שמצוי בכל דבר שנברא.

עדי מרק

New member
עוד "קטנה"

ראיתי ששכחתי משהו...שרטט פנטגרם בתוך מעגל, ותראה שמהקודקוד התחתון של המחומש שנוצר בפנים, ניתן להעביר ספירלה שהולכת וגדלה...ביחס של PHI...

silverhawk

New member
תגובה

פאי (3.14 וכו') אף הוא מספר חשוב, והוא קשור במדידת מעגל-- מכאן שהוא גם מצוי הרבה בטבע ובארכיטקטורה (מדידת קוטר וכדומה), אבל לעניינו: פי הוא ה-מספר המיסטי..שמצוי בכל דבר שנברא. מה שאתה אומר קצת בעייתי... מה עושה את הפי מספר מיסטי יותר מהפאי? נכון, הוא מופיע במקומות רבים, וזה בהחלט דבר מדהים, אבל באותה מידה אתה יכול להתייחס גם לפאי. אם תלך לכל מקום בעולם או ביקום בכלל, תוכל להגיע לאותו המספר ע"י חישוב פשוט של קוטר והקף. מה שאני בעצם אומר זה שאולי לא כדאי למהר ולהדביק תוויות מיסטיות על מספרים בגלל תופעות מסוימות.

וירדי

New member
נצל"ש אני חושבת שקוראים לזה

איך ספר יכול להשפיע על אנשים. (אני אומרת את זה מתוח שיעור שהמספר phi הגיע להכרה של אנשים בעקבות הספר "קוד דה וינצ'י" בכל מקרה, אני באתי להודיע שחזרתי לפורום עכשיו כשיש לי אינטרנט, ויש לי ניק חדש כי אני לא מצליחה להכנס לישן.

silverhawk

New member
אני מסכים בהחלט

זה ממש מדהים איך שערך עלום כמו זה פרץ פתאום לתודעה של האנשים בעקבות ספר (ספר טוב אמנם, אבל בכל זאת...
). אני מודה שגם אני למדתי עליו רק בעקבות ה'קוד', אבל אחרי זה דפדפתי קצת בספר 'חיתוך הזהב', וזה באמת דבר לא יאומן! העובדה שהוא שב מופיע בכל כך הרבה מקומות (ואני מדבר יותר על הדברים הטבעיים ופחות על יצירות האמנות) היא פשוט מדהימה!

למעלה