הכוח שבמילים

mga-abir

New member
הכוח שבמילים

מגיה או לא מגיה,ידועה האמרה "אל תפתח פה לשטן"ולא בכדי נאמר.הטקסטים הקיימים,ההשבעות והלחשים אינם תוצר שמיים. האדם חיבר אותם.ישנם אנשים הנושאים הכונותיהם אנרגיה משפיעה.המילה היא משנית בחשיבותה ורק לשם הענין.גם כוונה שבלב פועלת.כולם קוסמים בפוטנציה הטקסיות הינה מישנית.אחד צריך טקס,והאחר טראנס.דרכים רבות למען מטרה אחת.אין דרך מסויימת כל עוד היא במציאות הגשמית.התוואי מצטמצם כאשר עבודת הכישוף נעשית מנטלית.זוהי עוצמתה של מחשבה,ללא גבולות ומעצורים.אם אעשה התניות בחומר אוכל לשבור קיסם עץ כסמליות לשבירת רגלו של מאן דהוא.העתקת החומר הקיים ולמידתו וישומו כתוכי נבון אינה מספקת.יש צורך בעומק רגשי מנטלי יש צורך לרתום את כל הויתינו למען שהדבר יצלח. בברכה אביר

Justin Angel

New member
וווו

ברכותיי, כל מה שאמרת אמת ויציב! קיים ושריר! נכון ואמת! אני מקווה, שתהפוך לחלק מהקהילת הקבע שלנו כאן בפרומנו השמח והמאושר.

nepthys

New member
ונעבור מכך הלאה -

מאגיה מבוצעת בעזרת רגשות ורגשות בלבד. האם מאגיה היא אנרגיה מדידה? כלומר, האם רגשות הם אנרגיה שניתן לאמוד במספרים?

לא מספרים,אבל נראה לי

בהחלט ,אה,"כמות" מסויימת,זאת אומרת את יכולה להגיד,"אני מאוד מעוצבנת",או "אני מרגישה טיפה דיכאונית"...יש מובן של כמוית,אבל מיספרי ?לעולם לא.

nepthys

New member
ולכן את יכולה להגיד

שמאגיה אינה מדע, ושמכונות אינן יכולות ליצור מאגיה פשוט מכיוון שאנרגיה רגשית לא ניתנת להעברה בעזרת מספרים. לכן מאגיה, לדעתי, אינה פיזית. היא מחוץ לפיזי, למה שניתן להגדיר במספר וכמות, כמו שהנפש היא מעבר לפיזי. אכן יש לאנרגיה הזו חוקיות אבל לא מוחלטת.

אולי יש לה חוקיות שונה

כי היא פשוט סוג אחר של "פיזיקה" ,אולי אפילו מוחלטת פשוט היא לא תואמת ללוטין את שלנו ולכן קשה לנו להבין,זה כמו שתוענים שיש מקומות ששם חוקי הפיזיקה שונים לחלוטין וששלנו הם תופעה מקומים בלבד,ככה גם מאגיה.

nepthys

New member
אבל העיקרון בפיזיקה, במדע הוא

שהכל מדיד ומדוייק. ושג´סטין יתקן אותי אחרת.

Justin Angel

New member
למעשה

*אני מתייחס בהודעה הזאת רק למאגיה, לא לכישוף ולא לקסם* למעשה, אני טוען שכן ניתנת למדידה! אני טוען שביום מן הימים מדידה נומרית\מספרית מלאה! פרנק לורנץ (אבי תורת הכאוס) אחרי הרצאה אמר "הכל ניתן למדידה! הכל! אתם לא רואים את זה? הרי לכם , כרגע מדדתי לכם כאוס!" תחשבו על זה ככה, אנחנו יודעים שקריסטל יכול להכיל אנרגיה. נגדיר: אלמנט a - יהיה האלמנט שהכי קל למדוד, בחרנו באלמנט זה דווקא כי הוא שתופס הכי פחות נפח ומקום ובכמות גדולה יותר, ולמעשה מהווה את יחידת המדידה הכי קטנה. קריסטל Y - אבן מסוג כלשהו בגודל 1*1*1 ס"מ , בחרנו באבן זו דווקא כי היא יכולה להכיל הכי הרבה a במקום מוגבל זה. ומשתי אלו נובעים נובע לנו: קבוע X - קבוע שלמעשה הוא מספר הa הניתן להכנסה לתוך Y. והנה לך ,כרגע יצרתי לך יחידות מדידה לאנרגיה! *ג´סטין צוחק בהיסטריה ,מלטף את הגבינה האהובה שלו ומספר לה בליל ירח מלא על השתלטות עולמית* למשל: (הצבת נתונים סתמית) קביעת האלמנט: בחרתי אבן כשלהי (לא משנה איזה ,ולא הגודל) , הכנסתי לתוכה הכי הרבה אלמנט אש שניתן ואז הוצאתי וראיתי מה הגודל שלו מחוץ לאבן, עשיתי את אותו דבר עם ארבעת האלמנטים האחרים,לאחר מכן מה שנראה הכי גדול מחוץ לאבן הוא אלמנט a ,למשל אלמנט האש. אז אני מתחיל לעבור אבן אבן ורואה באיזה מהם אני יכול להכניס הכי הרבה אלמנט אש , זאתי שמכילה הכי הרבה היא זאתי שמוגדרת כקריסטל Y, למשל אמיסטט. כמות אלמנט האש שאני מצליח להכניס לתוך קריסטל אמיסטט נחשב כקבוע X, כלומר יחידת המדידה.

nepthys

New member
זה פשוט נראה לי מאוד לא הגיוני

שבני אדם הם סה"כ ערימה של מספרים, וכמו כן רגשות. לרגש יש עוצמה מסויימת אבל מדידה במספרים? זה פשוט לא נתפש. לא יודעת, עם הנאיביות של להיות טינאייג´רית אני מניחה שזה יעבור. האם אנחנו באמת כל כך מחושבים וכל כך צפויים?

Azaruk

New member
על הנחות יסוד סמויות שחלקנו עושים

הרעיון מאוד מעניין, אני חייב להודות, אך אני נאלץ, אם לא לסתור אותו, הרי להצביע על חור די רציני בו. אתה כותב, ואני מצטט(copy paste):"אנחנו יודעים שקריסטל יכול להכיל אנרגיה". יכול להיות שהמסר מלכתחילה לא היה מופנה אלי, ואל שאר הבורים שאינם מודעים לעובדה שקריסטל "יכול להכיל אנרגיה". עצם הנחת היסוד שאתה מניח, הופכת את כל הרעיון למופרך, כי אין לך שום אפשרות להוכיח את הרעיון לאדם שאינו "יודע" כי קריסטל יכול להכיל אנרגיה. אני לא מתכחש לעובדה כי גם המדע מבצע הנחות יסוד שכאלה, אולם הוא מנסה לפשט אותם לאקסיומות הבסיסיות ביותר, ואת כל השאר להוכיח על פיהם. אינני מחשיב את ההנחה כי קריסטלים מכילים אנרגיה כאקסיומה בסיסית, שנית, יכול להיות שאינני קהל היעד של ההודעה. אינני מצפה מעוסקים בנושא המגיה והכישוף שינסחו את דעותיהם בצורה מדעית, ואף לא שישתמשו בכלים מדעים כמו אוביקטיביות, אבל אני כן דורש, שלא להשתמש בתאוריות כמו-מדעיות כדי להראות כי המדע איננו "מכחיש" את התופעות של המגיה. המדע איננו עוסק, מעצם הגדרתו, בנושא המגיה, לכן עצם הנסיון למדוד את "האנרגיות המגיות"(וראה לנושא זה את מכתבו של ישעיהו ליבוביץ, אני בטוח שאנשים הפורום על הגותו ישמחו להראות לך אותו) הוא מופרך. שלישית, יתכן כי אינני קהל היעד של ההודעה, אבל פשוט לא יכולתי להתאפק. יש דברים שגדולים מאיתנו, כמו לנתץ תאוריות "כמו-מדעיות".

nepthys

New member
אתה מפספס את כל הרעיון

האם אתה מאמין שרגשות יכולים להימדד ולהתבטא בצורה מספרית כמו כל אנרגיה "פיזית" אחרת? האם בני אדם הם ערימת מספרים?

יש לי שאלה אחרת,

איך אתה מתכוון למדוד את כמות אלמנט האש,למשל? ,במה? גרמים ? ליטרים? איך אתה קורא ליחידת המדידה שלה,גם זה דורש חתיכת הגדרה .

Justin Angel

New member
את צוחקת נכון?

מה עשיתי כל ההודעה הקודמת? קבוע X זה יחידת המדידה שאני מציע.

לא זה לא,

כל הרעיון מתבסס על כמות האלמנט שנכנסת לקריסטל לעומת גביש אחר,X זה נורא נומד,אבל אם אני אבקש ממך להגיד לי מה היא כמות אלמנט האש שנכנס לקריסטל Y מה תגיד לי?..X?.וכמה X אני צריכה לכישוף< המסויים שלי> ? וכמה X לסוג של ריפוי? <שדה קרב ג´סטיני,ואני לא נהנת מזה>

nepthys

New member
למדוד דברים מסויימים

לא תהיה בעיה אם המדידה שלהם תהיה שווה והגיונית, כלומר, כפופה לחוק כלשהו. הבעיה היא אם חוק כזה באמת קיים. המדידה והקריאה בשמות היא הדבר האחרון, כי היא לא ההוכחה עצמה. יש כזה דבר כמו שדה קרב ג´סטיני? :)

בוודאי שיש...

<מקפצת בין מוקשים> אני לא צריכה שמות..התכוונתי לזה שכדי שתוכלי למדוד את כמות האנרגיה שנכנסת לקריסטל לעומת קריסטל אחר, קודם את צריכה לדעת למדוד את האנרגיה עצמה ,מצידי תקראי לה משה. אם את מפתחת תאוריה שמבוססת על יותר מדי X ןY בלתי נתנים למדידה זה כבר ממש רחוק מחוק כלשהו..שזה מה שמחפשים?... <בום!>

nepthys

New member
את פשוט לא מחדדת מספיק.

את אומרת שצריך למצוא כלי מדידה לאנרגיה המאגית לפני שנדע בכלל אם היא ניתנת למדידה, והתאוריה של ג´סטין חסרת משמעות מכיוון שאין לו כלי מדידה. אבל את בכלל צריכה לחשוב אם ניתן למדוד כאלו דברים, מבחינה תאורטית. למדוד רגש? רגש הוא דבר מוסבר וחוקי כ"כ? שוב - האם אנחנו רק ערימת מספרים?

אוףף..אני באמת חושבת שלא

העברתי את מה שרציתי... תראי,בואי נפריד רגע סוגי אנרגיה,רגשות- "אני אוהבת את..אני שונאת את..זה משהו שלדעתי לא יצליחו ואני גם לא רוצה שיצליחו למדוד ,חוץ ממושגים כמו"אני מאוד אוהבת " או "אני מחבבת במקצת..." אבל אנרגיה שאת משדרת לחפץ מסויים ומאחסנת אותה בתוכו,זה משהו אחר,כי אם את יכולה ל"אחסן" אותה,כנראה,איכשהו,מתישהו ניתן יהיה גם למדוד אותה, אהבה או שינאה את לא יכלה לשמר לאחר כך...

למעלה