הכבשה השחורה

אודי מפריע לי שאתה חושב ומאמין ש...........

שצבע "הכבשה השחורה "הוא שחור.
אז לידיעתך וכדאי שתפנים .
צבע "הכבשה השחורה " הוא בדרך כלל "וורוד"
או חום או צהוב .או כל צבע שתבחר .
ובעיקר שים לב .
צבעה של "הכבשה השחורה" לבן כן לבן.
שלך החצוף צ'י
נ.ב ככה זה בחיים .ובשירה על אחת כמה וכמה.

אiדי ה

New member
לא, אחא, אתה לא הבנת

גזענות היא "עמדה, שלפיה, בקרב בני אדם מתקיים קשר בין מוצא ביולוגי (וסממנים גופניים המעידים על מוצא כזה) מחד, לבין תכונות אופי וכישורים קוגניטיביים מאידך. ברוב המקרים משתמעת מהגישה גם עליונותה של קבוצה אחת על האחרת, והיא משמשת צידוק למעשים ולהתבטאויות שעיקרם העדפה של קבוצה אחת על האחרת".

זה לא משנה אם "הכבשה השחורה" מייצגת מוסלמים (כפי שכותבת השיר כבר העידה), אתיופים, צ'רקסים או רוסים. זה שיר גזעני. הוא לא מדבר על אנשים שהם ככבשים שחורות במשפחה, או משהו כזה. אין מה להתמם. צבעה של הכבשה השחורה בשיר של ניבה הוא מוסלמי, וצבעה של הכבשה הלבנה הוא אירופאי, או מערבי.

עכשו, זכותך לאהוב שירה גזענית, ואפילו להזדהות עמה, אבל עזוב אותי להתנער ממנה. אותי שירה כזו דוחה, ולרוב, אני סבור, שירה כזו מפגינה יותר מכול לא יצירתיות, אלא בורות.

חשוב לפחות פעמיים לפני שאתה מכנה אותי "חצוף" !

אם יש לך רגשיי נחיתות בגלל שאתה שחור, זו בעיה שלך וטפל בה לא באמצעות הפורום. פורום זו בימה חופשת לכל אחד שחפץ להתבטא בכל נושא שהוא. כל זמן שזה לא כרוך בהסתה על רקע גזעני,לאומני, דתי וכ"ד ניתן להביע דעה גם אם היא מנוגדת לשלך. מותר לכתוב מה שרוצים : על פליטים בארופה,על האסקומוסים באלסקה ועל שבטיי אמזונס בפרו.ובפרסום של ניוה לא היה שום דבר שחרג מהמקובל...
סתם קפצת !

אוטנתי רגע . החצוף זה אני לא אתה צ'י

ואולי שנינו .טוב .לא מתווכח .
אם אתה דווקא רוצה להיות חצוף.
לבריאות.צ'י

catchet

New member
נכון

וגם לו מגיע להביע את דעתו שהדעה שהובעה לא לרוחו

nati6589884

New member
מותר לך למחאות ומותר לך לכועס.

אבל באופן אישי אני לא אוהב את מה שהתנהל פה.
אבל אני לא מי שחשוב אלה מה שהלך בפורום הזה.
שבדרך כלל הוא ההפך משדה קרב והשמצות לדברים
כאלו אני רגיל מקמות אחרים וגם פעיל מאוד פה אני
לא מתעצבן . ומדבר על שירה בעיקר ולא על פוליטקה.
אבל כל אח יכול לכתוב, כל מה שבא לו אני בעד תקשורת.
חופשית לגמרי.

אiדי ה

New member
שמע

בנאדם אחר היה מבקש מהנהלת הפורומים פה למחוק. אני לא מבקש דבר מזה - להפך, שיכתבו הכול. שנשפוט הכול. אלוהים, שנראה ונחליט. זו, לדעתי, תקשורת בריאה. יחד עם זאת, השיר הוא גזעני תחת כל הגדרה שאני באופן אישי מכיר לגבי גזענות, והיה לי חשוב לכתוב את זה, היות ואף אחד אחר לא אמר את זה.

בוא נאמר את האמת

זה לא סוד שיש מיליוניי אנשים,בעיקר באירופה שמתלוננים ,בלשון המעטה על תופעת הפליטים.כמעט בכל מהדורת חדשות נין לשמוע זאת.
וכן,ישנם גם ישראלים רבים שלא אוהבים את מה שקורה פה בארץ בנושא זה.בעיקר מדובר על דרום ת"א ואזור התחנה המרכזית.אותם אנשים לא מואשמים בגזענות למרות שהם מביעים בקוליי קולות את מחאתם ולא פעם אף קיימו הפגנות כנגד השתכנות הפליטים בקירבם..גם אני.כמוך סבור שלנו מביחנה מוסרית .כעם עם הסטוריה רדופת גזענות לא צריכים למחות אבל יש כאלו שסבורים אחרת וזו זכותם..יש הבדל גדול בין הבעת דיעה ,גם עם היא גזענית וזה מותר לבין קריאה להסתה וזה חמור מאוד ואסור.
לא היתה פה שום קריאה להסתה אלא ביטויי דיעה

nati6589884

New member
כמו שאמרתי מותר לך למחאות.

על כל מה שמפריע לך, לי בכלל אין בעיה פשוט לא היה נעים לקורא.
במיוחד בפורום הזה שאני לא רגיל. אבל זכותך המלא להתלונן.

למעלה