הי!

הי!

הי! יש לי עוד יומיים מתכונות לבגרות בערבית של היחידה הראשונה, אפשר להגיד שבגלל השביתות לא ממש למדנו את כל החומר ואני מנסה להשלים אותו לבד. מספר תרגילים שלא היו לי ברורים: בבניין השלישי אני צריכה לנתח את המילה وازنا לזמן שורש בניין (כבר אמרתי- בניין 3) וגוף ועוד תרגיל: _____ (اعلن) العمان عن ال___ (اضرب מצדר) امس. (לענות על התרגיל בבניין 4) אשמח אם תוכלו להסביר לי איך פותרים את זה... אני די אבודה ולצערי לא מוצאים ספרי מיקוד בערבית.

>>

לגבי השאלה הראשונה: יש שדה על הנון? בכל מקרה השורש הוא ו.ז.נ. -==- לגבי השני: הפירוש- ______ רבת עמון על ____ אתמול. מכאן ש- את צריכה את הפועל הראשון בסביל: נודע ב..- אעלן (דמה,סוכון,כסרה, פתחה) (פי) את השני- את צריכה במצדר>> שביתה שביתה אדראב (כסרה, סוכון, פתחה)

אם יש שדה....

אז הניתוח הוא כזה שורש- ו.ז.נ גוף- אנחנו (יש שדה על הנון מכיוון שנון השורש ונון הגוף מתלכדות כמו ראפקנא: ואזננא>> ואזנא עם שדה == זה קורה גם בעברית: כמו לבשנו, ניגננו>> ניגנו) בניין- 3 זמן-עבר

תוכלו לעזור לי בעוד משהו?

מצ"ב טבלה של הבניינים מהראשון עד הרביעי, אשמח אם תוכלו לעבור על התשובות שלי ותעזרו לי בתרגילים שלא ידעתי לפתור המון תודה

../images/Emo41.gif

בבגרות אני נדרשת לכתוב את הזמנים בערבית? ז"א כמו בטבלה שרשמתי בעברית ובבניינים כמו 8 ו5 שיש אותיות שהן חלק מהבניין כמו תא ואליף אני רושמת אותם בשורש?

ידעתי שלא טעיתי. אין זמן...בגלל זה תמיד אהבתי

את הניתוח בבגרות כי לא הייתי צריכה להסתבך עם עתיד מנסוב סביל בגוף נעלמים
...הנה קישור לבגרות של שנה שעברה של היחידה 1 ויש שם רק שורש ובניין:http://meyda.education.gov.il/sheeloney_bagrut/2006/6/HEB/19102.PDF

אלה שלא ידעת לפתור:

2. שורש: ג'.ל.ס ; בניין: 1 ; זמן: ציווי ; גוף: נוכחים. 4. שורש: ד.ר.ב ; בניין: 4 ; זמן: ציווי ; גוף: נוכחות 8. שורש: נ.ז.ל ; בניין: 1 ; זמן: ציווי ; גוף: נוכח 12. שורש: ד.פ.ע ; בניין: 3 ; זמן+גוף: מצדר בהצלחה.

למעלה