קודם כל, אני שמחה שאת מאושרת
עם השיטה הזו, ואני אומרת את זה ברצינות (כלומר בלי ציניות). אבל מעבר לזה שזה נראה לי נורא מעט אוכל (אם הייתי אוכלת רק פירות בבוקר, לא הייתי מתפקדת על זה שעה ורבע, let alone עד הצהריים. ואם בצהריים אכלתי סלט, ירקות מאודים וקצת דגנים וקטניות, אין שום מצב בעולם שבארוחת ערב אני מסתפקת רק בדייסת קווקאר) , זו נראית לי כמו שיטה ממש ממש לא גמישה. את אומרת שמדי פעם מותר "לסטות" ולאכול מחוץ לבית, אבל סדר היום שלי ושל רוב האנשים שאני מכירה מתנהל כך שלפחות 50% מהארוחות לא מתקיימות בבית. הסיבה לכך היא שאין לי כזה דבר סדר יום קבוע. יש ימים שאני כמה בבוקר וכל היום נמצאת בבית ולומדת, ואז אני יכולה לבשל מה שאני רוצה. יש ימים שבהם אני יודעת שאני אמצא בחוץ, ואז אפשר לקחת אוכל מראש כמו שאמרת בתרמוס או משהו דומה. אבל בערך חצי מהימים בשבוע אני יוצאת מהבית בבוקר לספריה או לשיעור, ואני יוצאת מתוך הנחה שאני אחזור הביתה לצהריים, אבל אז פוגשים אנשים והולכים ביחד לארוחת צהריים (לא ממש במסעדה, אבל למשל בבית קפה - ולא, אי אפשר לוותר על זה, כי זה חלק בלתי נפרד מחיי החברה כאן ומי שלא משתתף בזה פשוט לא יהיו לו חברים. נקודה), או שפתאום מתברר שאני הרבה יותר עסוקה משחשבתי ואין לי זמן בכלל ללכת הביתה. בקיצור - בערך 50% מהימים אני אוכלת ארוחת צהריים בחוץ. וזה לא עניין זמני. העניין של סדרי יום לא קבועים ולא ידועים מראש הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי ושל רוב מכרי לפחות בחמש השנים האחרונות. מעבר לזה שיש לי בעיה עם העקרונות הבסיסיים שעליו מבוססת השיטה שבה את משתשמת (כלומר אני לא רואה שום סיבה להגבלות כל כך מחמירות על האוכל, אבל כאמור זה עניין של בחירה אישית ואני מכבדת את זה) - מה שנראה לי בעייתי בה, ובהרבה שיטות אחרות של תזונה - היא שאין שום התייחסות לגמישות של סדר היום של אנשים. אני יודעת ששיטות התזונה היחידות שבהן אני הצלחתי להתמיד היו כאלה שהיו מאוד מאוד גמישות, כלומר שלצאת למסעדה, או לאכול בחוץ צהריים, לא היה "סטייה" אלא חלק אינטגרלי מהתפריט שלי, שיטות שבהן אם היתה מסיבה או חתונה או משהו כזה, לא היתה שום בעיה לבחור את הדברים הנכונים מתוך המבחר שמוצע. מה שמטריד אותי בשיטות תזונתיות בעלות תפריט מוגבל (ובעבר היו לי כמה וכמה כאלה) היא שנראה שהן מאוד כובלות ומגבילות - חייבים להיות בבית או עם אוכל מהבית, ואם אין, אז זה כבר מוביל ל"סטייה".