הי

הי

בד"כ רק קוראת פעם אחת אני חושבת שכתבתי פה. אם אפשר לפתוח ישר בבעיה יש לי תאומות בנות שנתים ו 4 חודשים ועוד תינוקת בת שנה וחצי . התאומות בגיל שנתיים גמלתי מחיתול תהליך שלקח בדיוק 3 ימים והם נגמלו לגמרי יום ולילה . אחרי חודש בערך אחת מהן התחילה לעשות בלילה במיטה שבמקום שתרד הכמות של הפיפי היא רק עולה מה עוד שלפעמים היא מבקשת לשתות בלילה ואני גם לוקחת אותה מתוך שינה פעמים לשרותים ועדין לא עוזר אני לא רוצה פתאום להתחיל לשים חיתול אחרי 4 חודשים בלי שלא יהיה בילבול. ממש מיואשת אשמח לעצות. תודה רבה

Iris & Ron

New member
אבל זה שאת רוצה משהו אחד לא אומר

שהילדה רוצה אותו דבר. כתבת "אני לא רוצה פתאום להתחיל לשים חיתול אחרי 4 חודשים", אבל הילדה (שהיא עדיין קטנטונת) מתקשה להפרד מהיותה תינוקת. יש לה תחרות בדמות אחות תאומה, ועוד מתחרה קטנה נוספת (קבלי הצדעה!!), והיא בוחרת עם מי היא רוצה להזדהות. לדעתי, אין שום בעיה להחזיר את החיתול ולזרום איתה, לתגמל על כל הצלחה, ולהתעלם מפספוסים או מרצונה לחזור לחיתול. יש לה מודל לחיקוי אם היא תרצה, בדמות אחותה.

לאה_מ

New member
אני לא יודעת למה בתך התחילה פתאום

להרטיב בלילה, אבל אולי ירגיע אותך לדעת, שזו תופעה מוכרת, וקורה בהרבה משפחות. יתכן שהטריגר להרטבה הוא קנאה באחותה הקטנה, ויתכן שבאמת יש איזה משהו פיזיולוגי. בכל מקרה, לדעתי, הפתרון צריך להתייחס בצורה עניינית להרטבה. אני מצרפת לך קישור לשאלה שנשאלה כאן לאחרונה בנושא הזה, ולתגובות אליה. יש שם גם הצעה שלי להציע את המיטה בשכבות (אם כי בתך אולי קטנה קצת כדי "לתפעל" את זה בעצמה - אבל גם עליכם זה יקל) וגם הצעה של נעה לראות אם זה חולף, ואם לא - אולי לנסות pull ups. אני לא חושבת שזה טראגי להחזיר לה חיתול בלילה. אפשר בהחלט להסביר לה, שלא נעים לה בטח להרטיב את המיטה כל לילה, ולכן תנסו להחזיר חיתול, ובעוד כמה זמן תבדקו שוב האם אפשר להוריד אותו. הייתי מנסה לעשות הכל בצורה מאד עניינית, בלי הטפות מוסר ובלי לחץ. בהצלחה, ותעדכני אותנו.

הרטבה בלילה

אני הייתי מדברת עם הילדה (לא בכעס) ושואלת אותה אם היא מעונינת להחזיר את הטיטול ללילה כדי להמנע מאי הנעימות שכרוכה בהרטה. עוד דבר קטן - מומלץ לא להוריד את הילדה לשרותים בלילה מיוזמתך מתוך שינה כיון שבעצם הפעולה הזו את מעבירה את האחריות לשליטה בשלפוחית מהילדה אליך.

למעלה