הי !!!

• פותח הנושא al19
  • פורסם בתאריך

al19

New member
הי !!!

הי מה המצב :) !!!! איזה כיף לחזור לפה,
וואו אני לא מזהה שום כינוי, יש פה מישהו מוותיקי הפורום ?
לא התחברתי כבר כמה שנים ..:.. איזה קטע :) מי נשאר מפעם ?

al19

New member
הנה כמה תמונות :)

מפגש פורום לא זוכר את השנה כבר.

הייי אתה מוכר לי!

לא וותיק כמוך או כמו האנשים שבתמונות
אבל הנייק שלך מוכר לי.. למדת עיצוב משחקים איפשהו לא? אם אני לא טועה
הצעת לי פעם לבוא להתרשם איך זה

בכל מקרה גם אם התבלבלתי ברוך השב :)

al19

New member
תודה תודה !

למדתי לפני 3 שנים כן .. דווקא היום אני ממליץ נגד הקורס ההוא חח :)

Megalomaniac911

New member
מה זאת אומרת קורס? של שנה כזה?

כי אני גם לומד גיימינג ואני בשנה שלישית. בכל מקרה, אני בכלל לא ממליץ ללמוד את המקצוע הזה בארץ... הרמה פה די נמוכה בתחום הלימוד הזה.. לפחות אצלי.
מי שבאמת רציני ורוצה את זה שילמד את זה בחו"ל או מהאינטרנט... אני לומד את הרוב מאתר קבוע (בתשלום) וזה בערך יותר טוב מכל מוסד בארץ שמלמד את זה.

זה ברור, הרי איזה משחק מחשב ישראל הצליחה לפתח עד היום?

יש את הקווסטים של פיפוש שזה נחמד, אבל זה עורר רק.התלהבות בסצינה המקומית. היה איזה סימולטור גם פעם. והיו גם מפתחים ישראלים שפיתחו משחק אינדי לxbox360 וגם Ori and the Blind Forest פותח בחלקו על ידי ישראלים. (שזו בהחלט גאווה) עדיין אין לישראל חברת פיתוח ידועה, שהיא לגמרי ישראלית ולכן גם
הלימודים בעיני חסרי ערך אף אחד מהמרצים לא יכול בעיני לשמש דוגמא ולהתהדר בהצלחה יוצאת דופן.

Megalomaniac911

New member
יש כמה אולפנים בישראל

אחד המרצים שלי (שעבד בקרייטק בתקופה של Crysis 3, לא מבין מה הוא עושה פה) הוא עובד בחברת משחקים ישראלית שהוציאה כמה משחקים למחשב אבל אף אחד לא מכיר אותם. בירושלים נפתח לפני חצי שנה סטודיו לפיתוח משחקים שנקרא Open House שדווקא נראה די טוב, אני יודע שהם עובדים עכשיו על כמה פרויקטים ב- Unreal Engine 4.. נראה לאן זה יתפתח. ההרגשה שלי שזה תחום שדווקא מתחיל לצבור תאוצה בארץ... בניגוד לשנים עברו.

הוא תפס תאוצה... אבל כי להרבה ישראלים יש אשליות לגבי כסף.

אולי יש פריחה ביחס לעבר, כי הסמארטפונים יוצרים אשליית שווא, שכולם יכולים לכאורה לפתח בהם משחק זול, פשוט וממכר, ולראות רווחי עתק ביחס להשקעה. בפועל מעט מאוד משחקי סמארטפון זוכים להצלחה המטאורית שמאפשרת למפתחים שלהם לחיות ממנה ולהתעשר. אני בטוח שגם המשחקים שאתה מדבר עליהם. רובם המוחלט לפאלפון או כולם.

אני מאוד הייתי רוצה לקחת חלק בסצינה המקומית הזו של פיתוח משחקים, אם היתה לנו לפחות סצינה אינדית מושקעת שמפתחת לPS4/ONE/PS3/3DS
אבל אין לנו דבר כזה.

המפתח בקרייטק שאתה מדבר עליו כבודו במקומו מונח כמובן, אבל ההצלחה שלו בתעשייה היא ברמה האישית. אין לנו דוגמא למפתחי אינדי
שעשו רעש בשוק שיכולים לתת לכולנו דוגמא ומוטבציה.

לכן אני לא רואה סיבה להשקיע בחלום הזה של פיתוח משחקים, אולי רק אם אתה שואף מראש לעשות ריילוקישן בשביל זה.

al19

New member
אין זה לא הולך לשום מקום בארץ... וגם לא ילך

החברה שאני עובד בה, מארס אינטרקטיב, הם אילה שפיתחו פעם את IAF, והיום הם עברו למובייל, כלומר אין זכר למחשב ולפיתוחים כאלה יותר, אין מקום בארץ למשחקים ישראלים זה פשוט לא משתלם , מה הקטע לפתח משחק ל6 מליון איש שיש 5 מליארד בעולם ?!
זה לא הגיוני...

al19

New member
יקסום לישראלים, וכל שאר העולם לא יבין מה זה עזה..

מבחינתם עזה, בגדד, כל עיר ערבית יהיה אותו הדבר...

וגם הייתי אומר שcall of duty 4 כבר סחט את כל הכסף שאפשר.

אחרי אירועי 11 בספטמבר הרבה מהאמריקאים היו טעונים, ומשחקים כמו COD 4 חיכו קצת שזה יהיה פחות טאבו להתעסק בלחימה עם טרוריסטים ערבים.
והמשחק הזה די מיצה את כל העניין העולמי בזה, היום להילחם מול טרוריסטים בשטח בנוי זה לא משהו שמלהיב גיימרים.

גם הייתי אומר שמשחק בעזה, רק ישמש נגד ישראל וישמש פלסטינים להוכחה שאנחנו נהנהים מהמצב שלהם :( וזה יעזור להם לעשות לנו דמוניזציה. בקיצור לא הייתי נוגע בנושא של עזה
אם היו נותנים לי לפתח שוטר ישראלי.

לי אין בעיה שהמשחקים לא יהיו ישראלים בהרגשה, ולא משחקי AAA

הייתי שמח לראות משחקי אינדי ישראלים שהם מספיק מושקיעם , ושיוכלו להפוך לסמאש היט, כמו מה שקרה עם ori the blind forest רק שיהיה פרויקט שכולו פותח על ידי ישראלים, גם אם העלילה שלו תתרחש באמריקה נגיד.

זה מה שעצוב שאפילו משחקי אינדי שעשו רעש לא הצלחנו לפתח. (שוב אם להוציא את המקרה של ori שלא כולו פותח על ידי ישראלים)

al19

New member
אינדי יש דווקא

אני מכיר הרבה יצרני משחקים שפיתחו דברים ישראלים פשוטים כאלה, לא משהו סגור ויפה כמו THE BLIND FOREST, פשוט נראה לי בחול הרבה יותר פשוט לפתח משחקים, בארץ שלנו אתה מופצץ בלרוץ לעבוד 10 שעות כדי להחזיק בקושי דירת חדר מעפנה בסוף העולם ...
אין לך את הזמן הפרטי לעשות מה שאתה רוצה..
&nbsp

evilplate

New member
לשוודים יש את DICE

במלטה יש את 4A Games שפתחה את סדרת מטרו ועובדת על משחק AAA חדש לדור הבא, לפולנים יש את CDP שרוב הסיכויים הולכת לקבל את משחק השנה עם הוויטצ'ר 3 שיוצא השנה.
כולן חברות AAA שעובדות עם הטכנולוגיות המתקדמות ביותר ופועלות בשווקים יחסית קטנים ו"לא חשובים" כביכול, ואני בטוח שאני יכול למצוא עוד דוגמאות.
אין קשר בין גודל השוק המקומי להצלחה בינלאומית, כל אחת מהחברות הללו מפתחות משחקים שזוכים להפצה עולמית וחלקם להצלחות ענק.

יש סיבה אחרת למה אין פה פיתוח משחקים משמעותי, זה בטח לא קשור לגודל האוכלוסיה, אולי אנשים בארץ מאמינים יותר באקזיט ענק של תוכנה שתביא להם ימבה כסף מאשר בפיתוח משחקים שדורש תהליך יצירתי והתמורה גם קטנה יותר, כנראה אין פה תרבות משחקים מספיק חזקה כדי שתגרום לזה שיצאו פה אנשים עם תשוקה גדולה לתחום שירצו להשקיע בו מספיק כסף, אנחנו עם האקזיטים ועם המנטליות הזו אנשים מוכשרים או יזמים עשירים מגיעים, לא עם הרצון לפתח משחק.

למעלה