הי !!!

• פותח הנושא al19
  • פורסם בתאריך
בתרבות הישראלית שלנו, אם הגעת/עברת גיל צבא אין ליגיטמציה.

לשחק במשחקי מחשב שהם לא, GTA FIFA או פרו. משחקים כאן נתפסים כתחביב שפשוט שייך לחתך הגילאים של הטיינג'רים. זה כאילו שמצופה
ממך אחרי הצבא לעבור איזשהו coming of age כלשהו, שאחריו אתה בוגר ואתה מצופה גם להתנהג בצורה בוגרת ומשחקים זה פשוט משהו שהתאים לגיל מסוים ותו לא.

זה בעיני שורש הבעיה. ברור שיש גיימרים רבים שהיו בשירות קרבי, חברים ומשפחה שלי הם כאלה אבל אין איך להסביר למה בגיל תיכון מעל 50% האנשים
הם גיימרים ואחר כך המספרים האלה פשוט צונחים.

בעיני יש פה גם אשמה של חוסר לוקאלזיציה. אני עדיין זוכר את ההתלהבות מהפיפות שיצאו בעברית בזמנו לפני 15 שנה, פיפא 2000 ואחרות, הן מכרו באופן חסר תקדים כי היה בהן תוכן ישראלי ייחודי, הרגשה של לוקאליות, הלוקאליות הזו צריכה להיות קיימת לפחות במשחקים שתוכן ישראלי
הוא הגיוני בהם, כמו משחקי ספורט.

evilplate

New member
יש בזה משהו

משחקים פה באמת עדיין נתפסים לרוב כתחביב ילדותי ובזבוז זמן, לגיטימי כביכול לשחק עם חברים ב PRO ו FIFA כמו שאמרת אבל ברגע שאתה לוקח את זה הלאה ומסתגר כמה שעות טובות עם משחק רציני זה נתפס כדבר שלילי ו"חוסר חיים", יש הרבה דיעות קדומות בנוגע למשחקים פה, הנה כתבה שעשה ערוץ 1 שממחישה את זה:
&nbsp
https://www.youtube.com/watch?v=PlWGCwWvolA
&nbsp
בקשר ללוקאליזציה, פה דווקא יש קשר לשוק קטן, זה לא הולך לקרות, אני גם לא בטוח עד כמה זה היה משנה את זה, התלהבו בזמנו מ FIFA בעברית כי אנשים פה אוהבים FIFA, לא בטוח שתרגום של MGS יגרום לאנשים לרוץ בהמוניהם לחנויות.

איזו כתבה איומה :(

אני לא מאמין שהריחקו לכת לכתבה שכזו. משווים אותנו למכורי הימורים, וגם לא רואים דבר רע, במכוני הגמילה באסייה :(( הזוי כל כך ופוגעני.

אתה צודק שמשחקים כמו MGS לא יזכו כאן למכירות עתק גם עם לוקאליזציה, אבל, הרי אם השליטה של האוכלוסיה בישראל באנגלית היא כל כך גבוהה כמו שאנחנו מתגאים בה, מדוע יש כתוביות לסרטים ? בעיני יש אחוז מסוים באוכלוסיה (אמנם לא ענקי) שמשחקים עלילתים לא נגישים להם בגלל מכשול השפה
והם היו יכולים להנות מהם.

בוא תסביר לי למה זה לא תחביב לגיטימי למען השם?

למה תחביבים אחרים, כמו ציור, צילום, טניס, רכיבה על סוסים, נהיגה ברכבי שטח,קריאת ספרים, צפיה אינטנסיבית בסרטים. למה כל זה זה לגיטימי ומשחקים זה משהו פסול?
חוץ מלזרוק לאוויר שזה נכון? אתה רוצה להגיד לי שכל השנים ששרפת על SF לא שיפרו לך וחידדו לך את כל הקורדינציה והקשר יד עין שלך? אם אתה חושב שלא, אז אתה לא יודע פשוט כמה זה עזר לך.

הרבה ילדים ונוער ישראלי משפרים את האנגלית שלהם דרך חשיפה למשחקי המחשב ורבים מוצאים את זה כדרך יותר מהנה לשיפור וחידוד האנגלית
מאשר צפייה בסרטים כי מערכת החינוך המפגרת כאן, לחלוטין לא יודעת ללמד אנגלית, אפילו לא מלמדים אותך לדבר אנגלית.

מחקרים הוכיחו שבגיל המבוגר, משחקים כמו טטריס brain age וכו' משפרים יכולות זיכרון ועוזרים לשמור על המוח, זה שטויות?

תן לי הסבר אחד למה התחביב הזה לא לגיטימי לעומת האחרים? החברה תמיד נבהלת מתחביבים שלדעתה לא דורשים אינטרקציה עם אנשים אחרים, והיום משחקים מאפשרים אינטרקציה חברתית למי שרוצה אותם, זה ממש ספורט ויש לך משלחות ישראליות במשחקים תחרותים.

ויש המון אנשים שנהנהים מאינטרקציה חברתית במשחקים כמו COD ובאטלפילד, ודיאבלו, ומשחקי MMO מה רע?

statrix

New member
רע או לא זה תלוי במידה ... מה שכן יש מציאות של התמכרות ...

&nbsp
יש גם מציאות
שבידור ואינטרקציה זה צורך קיומי שזה משהו שאנשים גם בדרך כלל לא כל כך מודעים אליו
&nbsp
https://youtu.be/Qwd25JV-jnU?t=298
&nbsp
mmo זה סרט רע
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

statrix

New member
ברוכים השבים ... מממ נראה לי

שאני הדינוזאור האחרון מהתקופה שאתה מדבר עליה