הי

כמהאפשר

New member
הי

אשמח להמלצה למאמן /תכושר טוב שיתחילו איתי מאפס או לחלופין קבוצה של מתאמנים באיזור חיפה.
אשמח לחברה.

תודה.

במה את רוצה להתאמן

בקיצור- את רוצה ה כ ל

לכל אחת מהמטרות שכתבת צריך להתאמן באופן מכוון.
אם רוצים לרוץ- צריך להתחיל לרוץ. תוכלי למצוא תכניות שונות למתחילים ברשת המתאימות הן לריצה בחוץ והן על מסילה נעה.
"בניית שריר" נעשית על ידי תרגילי חיזוק.
חיטוב הוא תוצאה של ירידה במשקל ובאחוזי שומן ביחד עם חיזוק שרירים.
גמישות- חלקה מולד ועל השאר צריך לעבוד על ידי מתיחות.

את יכולה לקחת מאמן אישי פרטי או בחדר כושר שיתאים לך תכנית, ואת יכולה ללכת על שילוב כדוגמת שני אימוני פילאטיס או TRX + שני אימוני הליכה/ריצה בשבוע.

אני לא יודעת להמליץ לך על מקום או מאמן ספציפי בחיפה ומקווה שתמצאי .

בהצלחה.

מור שלז

New member
אני לא מכירה הרבה בחיפה

אבל נדמה לי שחלי רוזנשטיין, ספורטאית מדהימה, ותומכת ותיקה של טריאתלון נשים נמצאת עכשיו גם בחיפה.

בנוסף - גם מקסים שחף, וקבוצתו TRIMAX ממוקמים בחיפה, ונדמה לי שהם הולכים לפתוח אימונים פתוחים לקראת טריאתלון נשים.

אם את רוצה ריצה, וגם חיזוק, זו יכולה להיות נקודה טובה להתחיל בה.

כמהאפשר

New member
הממ,

אם אכתוב מה הבעיה שלי עם הגוף-
זה יעזור לעזור לי לכוון את עצמי יותר?

אני חושבת שזה לא שאני רוצה הכל,
אני לא יודעת מה אני רוצה:) זה יהיה יותר מדויק.

הבעיה היא שאני קוראת כאן תקופה, נניח,
וכולכן כותבות שהתחלתן לרוץ- ואתן רצות ככה וככה.
או עושות ככה וככה.
ואני לא מצליחה לרוץ יותר מחצי דקה. או עשרים שניות. לא רק "רציף"- אלא גם לאחר הרציך הזה, לחזור לריצה.

אני נחנקת.

LilachiKtana

New member
אל תיבהלי מזה

רובנו התחלנו ככה.
זה לא שאני ספורטאית על, אבל לפני חצי שנה בדיוק- הייתי במצב שלך.
התוכנית הבאה תאמן אותך בצורה פשוטה וקלה לריצת 5 ק׳מ.
http://www.c25k.com/hebrewc25k.htm

את יכולה להתחיל עם פחות זמן, או במהלך התוכנית לא להעלות לשלב הבא, רק כשנוח לך לעשות זאת.

תאמיני לי- זה עובד! מחוסר יכולת לרוץ 30 שניות רצוף- בשבוע שעבר רצתי במרוץ תל אביב.. צריך רק להתמיד וסבלנות.

ועוד משהו חשוב שלימדו אותי פה בפורום, ועזר לי המון!!! לרוץ לאט. כן כן.. כמה שיותר לאט יותר טוב. לרוץ במהירות שאת מרגישה שאת יכולה לדבר (אני שרתי עם האייפוד כדי לוודא את זה
).
עם הזמן תבוא סיבולת הלב ריאה ואז תעלי מהירות לאט לאט.
אני בטוחה שלמומחיות פה יהיו עוד הצעות הרבה יותר טובות שלי, אבל זה היה המעט שיש לי מהמעט מאוד ניסיון שלי..

המון בהצלחה והנאה!

כמהאפשר

New member
תודה לילך.

כי זה מתסכל נורא ומרפה ידיים. ואיפשהו, קצת מרגיש ש"זו רק אני".
כי רואים אנשים ברחוב- רצים.
"כולם":)

וברור לי שזה לא באמת "כולם", אבל ככה זה נראה בראש שלי וזה משבלל נורא..

האיזורים הבעייתיים שלי הם בבטן וברגליים- ומובן לי שבעצם המקום הוא לחטב.
הדבר השני שאני מאוד רוצה הוא לעבוד על גמישות, אבל אין לי מושג האם אפשר למצוא דבר כזה למבוגרים, אם זה קיים בכלל.

ולגבי אייפד-
טוב, לי יש גלאקסי, מוסיקה. זה לא אייפד, הוא גדול ועבה "קצת" יותר.
אבל כאש ראני הולכת,האוזניות שנכנסות לאוזן כל הזמן נופלות לי. איך רצים בלי שזה יפול? זה נופל רק לי?

לי לא נופלות האוזניות, אולי זה תלוי בסוג

הגומי שמתלבש על האוזיה בא במספר גדלים אולי תנסי להחליף אותו.

לגבי גמישות - כל חוג יוגה למתחילים.
ואפשר גם לתרגל גמישות בבית. עם הזמן נהיים יותר ויותר גמישים גם אנשים שמתחילים בתור "קרש".

Springy

New member
אוזניות

יש כמה סוגים של אוזניות שנכנסות לתוך האוזן - הסוג היחיד שנשאר בתוך האוזן שלי הוא הסוג שבו האוזניה עשויה סיליקון. הן יחסית נוחות אבל מדי פעם הייתי צריכה לסדר אותן באוזן תוך כדי ריצה.
הפתרון היקר יותר הוא לרכוש אוזניות ייעודיות לספורט, שמעוצבות כך שהן לא נופלות מהאוזן. אני אישית משתמשת בYurbuds, שאין שום בעיה לעשות איתן גלגלון והן נשארות במקומן.
בהצלחה!

תתחילי ממשהו

לפי התגובה שלך נראה שחשובה לך היכולת לרוץ. אז תתחילי עם תכנית לריצה.
נסי לשלב תזונה נבונה, ואם את בעלת משקל עודף אז עם הפעילות הגופנית והירידה במשקל תראי שהגוף יראה יותר טוב.

ברוב שיעורי הסטודיו מקדישים דקות ארוכות לחיטוב הבטן והרגליים (בעיקר ירכיים וישבן). לפעמים מסיימים שיעור בסט של מתיחות.
לשיעורים ספציפיים למתיחות לרוב קוראים "סטרצ'ינג" . זה קיים אבל לא בכל מקום.

בפילאטיס ויוגה משלבים חיזוק עם גמישות.

לעניות דעתי חלק מהתסכול שלך נובע מחוסר מיקוד במטרה ספציפית וריאלית ומהשוואה לאחרים.
כדאי לך להחליט במה את מתמקדת כרגע, לבחור לך דרך ולנסות ליהנות מההישגים שתשיגי לאורכה.

עוד אפשרות

אמרנו גם וגם וגם?
זה בדיוק מה שאני אוהבת. גם סיבולת אירובית וגם כח פיזי וגם גמישות וגם קואורדינציה וגם לאהוב את הגוף שלך.
שזה בשתי מילים "אומנויות לחימה" (או "ריקוד", זאת מילה אחת, אבל אלי היא פחות מדברת).
רוב אומנויות הלחימה פחות שמות דגש על גמישות, ממה שאני מכירה עדיף לחפש טאקוונדו, קונג פו (לא כל השיטות של קונג פו) או JKD .
שווה לך ללכת לנסות - אף פעם לא מאוחר להתחיל, וזה לא חייב להיות "אלים". לא יכולה לעזור לך באזור חיפה, אבל אם הסתקרנת - חפשי את פורום "אומנויות לחימה" ותבקשי המלצות.
בכל דרך שתבחרי - בהצלחה.

גברת ע

New member
מצטרפת להמלצה

אני משלבת באימונים שלי קיקבוקסינג/איגרוף
כל הגוף עובד, חלק מהמדריכים גם עושים קצת עבודה על בטן וגב בסוף השיעור לפני המתיחות

למעלה