הי :)

דתלשית2

New member
הי :)

חדשה פה בפורום..

בת 20 ובחוץ מגיל 16, באה מבית דתי לאומי (ומאוד פולני)
לאחרונה התחלתי לחפש עוד אנשים כמוני ובאופן בלתי נמנע הגעתי לכאן..

ההורים שלי אמנם לא זרקו אותי מהבית והם אפילו נותנים לי לפעמים קצת שקט לנהל את החיים שלי כמו שאני רואה לנכון, הם עוד מממנים לי אוכל, וכביסה, וארנונה ומים וחשמל ומלא דברים שנראים לאנשים מסוימים כדבר ברור מאליו. ואני בסדר.
אני מחייכת בשמחות ושומרת שבת בנוכחותם, אני שוטפת כלים ועושה כביסה, אני עושה בייביסיטר על אחיינים ובעיקר מנסה לשמור על פרופיל נמוך.

אבל לפעמים קורה שלא. ואני חוזרת מאוחר בלילה, מבושמת. או שולחת הודעה לחברה. או מתלבשת קצר מדי, צמוד מדי, שקוף מדי

אבל למרות שמחת החיים שאני מנסה להפגין (ומצליחה, לשמחתי) אני בנאדם, ואני מאוד רגישה לפידבקים שאני מקבלת מהסביבה, אז נכון שלמדתי להסתיר את הפגיעה שאני חווה על בסיס יומיומי מהמשפחה (ברוב המקרים) אבל אני רוצה קצת תמיכה. אני רוצה להתמרמר, אני רוצה להיות אנונימית ואני רוצה לומר שלא הכל בסדר,

כי אבא שלי הפסיק לדבר איתי, ואמא שלי מקווה (ומנסה) להחזיר אותי שוב בתשובה, והעקיצות השנונות של האחים והפרצוף של סבתא כשהיא רואה אותי עם מכנסיים והמבטים של השכנים.. ועוד מליון דברים שאני נתקלת בהם נונסטופ, שאנשים אחרים לא יראו ולא ישימו לב, אבל בשבילי הם מכשולים שאני מתמודדת איתם ודקירות קטנות שאני נאלצת לספוג.. ובדיוק כמו חזרה בתשובה, הדרך קשה.

ואני מנסה לא לתת לכל הטררם שהולך סביב הנושא להשפיע עלי יותר מדי כי קל מאוד לשקוע בזה ולהתחיל לחשוב על כל מני פתרונות לא אמיתיים.. (אם אפשר לקרוא לזה ככה)
אז הסתכלתי על מה אנשים כותבים פה, וחשבתי שאולי מצאתי את המקום.. בתקווה לא להתאכזב.. גם בטוויטר @post_religious

היי

ברוכה הבאה.
גם אני חדש אגב,ולכן מאד קל לי להזדהות עם מה שכתבת:)
לגבי מה שציינת שאת גרה עדיין אצל ההורים ולכן את לא ממש מרוצה מהסיטואציה
בעקבות קצר עם אבא או פרצופים של סבתא,אני חושב שלמרות הנוחות הרבה (ואפי' רבה מאד)
של המגורים אצל ההורים,זהו צעד לא נכון בסופו של דבר.
לדעתי עדיף לך להשקיע את הכסף הנדרש במגורים לבד ולאפשר לך ולהם חיים הרבה יותר טובים ושפויים...
את תביני את ההבדל העצום ותנשמי לרווחה באמת רק כשתחוי את העצמאות המוחלטת שבמגורים בחוץ.
בהצלחה!

שלום דתלשית2

לא יודעת איך אפשר לספוג את זה על בסיס יומיומי.
מאז שיצאתי בשאלה לפני כשלש שנים המשפחה שלי מתעוררת, כל פעם בן דוד / אח / קרוב משפחה אחר.
זה בשיחות טלפון, בביקורים, במיילים.
הפסקתי לענות להם, וכשעצבנו אותי גם הפסקתי להגיב למיילים.
אין ספק שזה אחד הדברים שהכי מרגיזים ביקום, הם הרי לא יבינו, הם לא רוצים להבין.

חשבת לעבור דירה?

דתלשית2

New member
שלום כולם

בדיוק התחלתי ללמוד לימודים גבוהים ויש קצת בעיות עם שכ"ל, הגשתי בקשות למלגה ואני עובדת, אבל זה לא מספיק
האופציה של מעבר דירה ועצמאות טוטאלית תמיד היתה רלוונטית מבחינתי, אבל אני חסרת יכולת כלכלית לעשות זאת, אני לא מרוויחה מספיק בשביל לשכור דירה ולשלם על הוצאות מחיה בסכומים האלה. במיוחד באיזור בו אני גרה ולומדת.

בנתיים המצב די סטאטי, ואני מצליחה לסבול אותו, ואם זה חוסך לי את הוצאות המחיה (וככה אני מצליחה לשלם את שכ"ל) אני מוכנה לעשות הקרבות מסוימות ולספוג את היחס השלילי, זה המחיר.
חוסר ההבנה מצד ההורים והמשפחה זה התמודדות לא קלה, אבל מההתחלה ידעתי שכל הסיפור הזה לא יהיה קל.

הדבר הראשון שאעשה כשאשיג רווחה כלכלית זה לצאת מהבית.
עד אז אני פה. :)
בכל מקרה

נעים להכיר

ydydyd

New member
מאוד מזדהה

עם מה שכתבת.
אני בא מרקע דומה מאוד (גם דתי לאומי וגם פולני..פחח) ועברתי דברים דומים, לפחות מבחינה פנימית יותר.
בטוח שתמצאי לך מקום ואנשים שיבינו לליבך. כאן או באוניברסיטה.
ועוד דבר אחד. זה כל כך קל לומר וקשה כל כך להבין, אבל תני לזה זמן. מניסיוני וניסיון חברים, היחס מהמשפחה ישתפר לבסוף. רק סבלנות...

בהצלחה!

קוזט123

New member
מוכר כל כך

להיות רגישה לפידבקים להיות שמחה כלפי חוץ והכל סבבה.
אבל ללא היכולת להסביר את מה שמתחולל בתוכך, או מאיפה את באה.

ברוכה הבאה

ומתנצל שלא הגבתי... כרגע אני תחת "קריסה" מעבודה לא הכי מהנה שאני נמצא בה כרגע...

דתלשית2

New member
תודה כולם

איזה כיף
(תגידו, רק לי תמיד יש אסוציאציה שהסמיילי של תפוז דתי?)

ברוכה הבאה. גם הפעם לא אתאפק ואגיד

שהד"לים לא נחשבים כיוצאים. הם, בעיני החרדים רק עולים מדרגה כשהם מתחלנים...

pokeret

New member
אם יש לך יוזר בפייס

כתבי לי בפרטי ואשלח לך את שלי.

יש כאן הרבה אנשים ונשים נפלאות.

למעלה