הי

שילה1

New member
חונוש..מה עם שזיפים טריים לא יוצא?:

אני משתדלת להשתמש בפירות העונה.. ואגב,במקום אבקת מרק..מוסיפה טבעות בצל מאודה.. בעצם..זה מתכון די נוסטלגי..של הסבתא שלי!!

שילונת - לא ניסיתי

אגב, גם אם את מוסיפה טבעות בצל תוסיפי אבקת מרק. באבקות המרק יש מרכיבים (מונסודיום גלוטומאט) המדגישים את הטעם. שכחתי לומר במתכון שאת השזיפים מוסיפים בסוף לאחר הסרת נייר האלומיניום. שבת שלום שווה לנסות - קל להכנה ומעדן חבל"ז.

טרה10

New member
חונה אם את יודעת כל כך טוב אז למה

לעוגות הקנויות..יש טעם לואי מריר..שמתגבר לאחר הקפאה...! ובעוגות שאנחנו עושים זה איננו..!? נ.ב. השחקן רוד שטייגר...שנפטר... היה יהודי...לפי גלי צ.ה.ל ומולי שפירא כל יום ששי בבוקר על תרבות מתשע. גם אשתו של רוד שכנראה לא היה הומו..קלייר בלום היתה יהודיה. על קלייר בלום אני אחפש..חומר הופיעה בהרבה סרטים קלסיים..! רוד שטייגר חש כמהגר..בארה"ב..וציין את זה..מה שבעצם כלנו ואולי כל היהודים תמיד.ומסביר את תחושת חוסר הבטחון שלנו..גם כאן.!

כי הביצים - לא ביצים!

אין בעוגות הנ"ל אפילו מרכיב אחד טיבעי. הכל תעשייתי, החל מהביצים ועובר לשומן ולתבלינים! טרה, אני בחיים לא קונה עוגות בסופר! בנזוגי הורגל לעוגה עם הקפה בבוקר ועוגה בערב מול ה-T.V מנדבת לך מתכון קל - אבל מתכון מנצח. אינגליש קייק שאני עושה אותו בווריאציות שונות, כל שבוע גיוון אחר - טעם אלוהי אחרץ מרכיבים: 1 קמח אוסם 4 ביצים 200 גרם חמאה (אפשר גם 175 גרם) (לא מרגרינה בשום פנים! 1 כוס מיץ תפוזים מיץ מחצי לימון גרד משני תפוזים ושני לימונים 2 כוסות סוכר שקית סוכר וניל\או כפית תמצית 100 גרם שקדים מולבנים 100 גרם צימוקים להכניס הכל למגי´ק מיקס זולת השקדים והצימוקים לאחר שכל החומרים מתערבבים להכניס את השקדים והצימוקים לתת ערבוב במרית ולשפוך את התכולה ל-2 תבניות אינגליש קייק! אפשר במקום צימוקים להוסיף: קוקוס, אגוזים+קינמון, פרג טחון, אפשר במקום מיץ תפוזים להוסיף קופסת גבינה 9% אפשר לשים בצד חצי כוס ולערבב עם קקאו... אין סוף אפשרויות... קלי קלות - וכל מספר זוכה!!!!!!!!

טרה10

New member
הרגת אותי- עם שתי כוסות סוכר..

לא נעים..אבל רק השבוע הסתדרתי עם זה..וגם זה בטח לא לנצח..שלי.! בינתיים עם גלולות שונות למזלי..ולא יודע מאיפה זה כי לאבא שלי לא היתה בעיה כזו..עד שבגיל 72 קיבל את האירוע..מלחץ דם שאין לי למזלי..! אז אני משתמש בתחליפי סוכר..ולא צריך הרבה מתוק..התרגלתי.! ויש לי מתכון חדש של בצק פריך מהניה..שאתמול אשתי עשתה..עם שלש חבילות של מחמאה..פיצוחים ויצא טוב רק שהכל עם סוכר.. שכאמור..יוק.! ותודה על המתכון אני אנסה..!

שילה1

New member
ואני.."דפקא"ניסיתי היום...

את המתכון שלי..הוספתי מעט..מיץ תפוזים... יצא...חבל"ז.... אני עקרונית נגד מוניסודיום גלומט ודומיהם... מי בא לטעום??

magy

New member
סברס, תירס, למי אנחנו מאמינים?

מסתבר, שאנחנו מאמינים למי שדומה לנו. ככה כתוב.

טרה10

New member
התמונות מהבוקר..ותודה על האתר..

מגי..[ד"ר דינה ראלט היתה בזמנו בפורטל שנסגר משם התחלנו את דרכנו.IOL]

למעלה