הי

טיקיי

New member
אבל לא הולכים לפי הרוב...

אם לדוגמא בכיתה יש 20 בנים ו21 בנות, זה אומר שיש בכיתה 41 תלמידות? לא. יש שם 41 תלמידים... למרות שהבנות הן הרוב...

זה חוק חדש

לא הרבה מכירים אותו אבל הוא קיים.הולכים לפי הרוב. כמובן שאם הפער לא גדול,כמו בדוגמה שהצגת,שהיא מתארת מצב של כמעט תיקו,אז זה בלשון זכר.

טיקיי

New member
אבל עדיין יש פער...

גם אם היו 15 בנים ו30 בנות, שזה פי שניים, עדיין היו אומרים 45 תלמידים ולא 45 תלמידות... ואם היו בפורום עשרה בנים ועשרים בנות, עדיין היינו אומרים חברי פורום ולא חברות פורום...

לא,כאן בדיוק אתה טועה.

אם זה פי שניים אז הפער הוא כן גדול,ולכן משתמשים בלשון נקבה.

טיקיי

New member
לא נכון...

לפי מה שאת אומרת, כשהבנות הן הרוב, משתמשים בלשון נקבה. אז למה בדוגמא הקודמת, כשהיה פער של ילדה אחת, משתמשים בלשון זכר? הבנות הן עדיין הרוב, אפילו אם הפער הוא קטן... ולמה אם יש תיקו, משתמשים בלשון זכר?

טיקיי

New member
כן...

יש לנו מדינה שובניסטית. ובעברית נכונה, פונים בלשון זכר. בדרך כלל, פניה בלשון זכר מיועדת לזכר ולנקבה. למשל אם תסתכלי בעיתון שיש בו בחן את עצמך, לעיתים קרובות תראי למטה "השאלות מנוסחות בלשון זכר לשם הנוחיות, אך מיועדות לשני המינים." וזה בגלל שככה זה נכון לומר...

הבט יובל:

יש הבדל בין שני הדברים: "בחן את עצמך"->זה שם של מדור בעיתון.עיתון המיועד לכל האוכלוסיה שדוברת עברית בארץ ישראל. האוכלוסיה הזו מורכבת מ-51% נשים ו-49% גברים.כלומר,הפער אינוגדול במיוחד וכמעט אינו מורגש לכן אנחנו כמעט תיקו. בגלל זה משתמשים בלשון זכר,כי אחוז הקוראים והקוראות כמעט שווה בגודלו.

טיקיי

New member
לא התכוונתי לשם...

אלא לשאלות. אם יש יותר בנות, מה זה משנה מה גודל הפער?

ברור שזה משנה.

תחשוב בהיגיון אם תראה חבורה ענקית של בנות ובן אחד אז החבורה הזו תיחשב חבורת בנות.אבל אם המספר שווה,אז החבורה הזו תיחשב חבורת ילדים.

כי זה רק כשהפער הוא גדול.

טוב,אני לא מורה ללשון.....אני לא יכולה לנתח לך כל תופעה לשונית לעומקה.פשוט ככה הסבירו לנו ואני רק מסבירה לך מה שהסבירו לנו.

טיקיי

New member
למה רק כשהפער גדול?

בדוגמא שנתתי, הבנות עדיין היו הרוב. אם היה הבדל של שתי ילדות, היו אומרים תלמידות? מי קבע איזה פער גדול ואיזה לא? וזה ככה באופן כללי, לא רק בדוגמא הספציפית הזאת... ואם היו שישים בנים ושמונים בנות, שזה הבדל של עשרים וזה יותר מחמש עשרה, כמו בדוגמא אחרת שנתתי, עדיין היו פונים בלשון נקבה?

טיקיי

New member
לא...

בעברית תקינה, פניה בלשון זכר, היא לשם נוחיות ורוב הזמן, מיועדת לשני המינים.

כמו שאמרתי תלוי בפער ואני לא

עובדת באקדמיה בעברית ולכן אני לא יכולה לומר לך למה זה תלוי בפער.

meytar

New member
אבל זאת לא הכוונה.

הכוונה היא במלים כמו אתן, כולכן, לכן, מממ...איך קוראים לזה..גופים. אתה יודע-גוף ראשון, גוף שני, גוף שלישי..

אממ בקשר לזה אני לא יודעת...

מה שאני יודעת זה שצריך לעשות אבחנה בין איך שמדברים,לבין איך שצריך לדבר.זה שכולם מדברים בדרך מסוימת,זה לא אומר שהיא בהכרח הנכונה.

למעלה