הי שאלה של משלבת ..

הי שאלה של משלבת ..

הי כולם
אני עובדת כסייעת משלבת לילד על הספקטרום בגן רגיל. בגן ישנו עוד ילד שנמצא בשלבי איבחון. פנו אלי מהמתי״א ושאלו אותי אם יהיה אכפת לי להקדיש לו גם זמן מהשעות שלי בגן.
התשובה הראשונית שלי הייתה שזה לא נראה לי הוגן כלפי הילד שאני משלבת. אמנם אני לא צריכה להיות צמודה אליו כל הזמן כי הוא בתיפקוד גבוה מאוד. אבל עדיין ההורים שלו משלימים לי את המשכורת . ומשלמים לי על שעות אובר ..אז המחוייבות שלי היא אליו.
מצד שני כמובן שאשמח לקדם עוד ילד ולעזור בגן יותר
השאלה היא קודם כל טכנית, אם מותר לי בכלל לשקול את זה ואת מי אני אמורה לשאול פורמלית?? את המועצה האזורית שהיא הגוף שמעסיק אותי? את ההורים של הילד שמשלמים לי? את המתי״א??
או שפשוט להגיד לכולם שמעו אני מבינה את הצורך אבל לצערי אני לא הכתובת שלכם..

yuliyuli1

New member
ואם המועצה המקומית תחליט לפטר אותה ולעסיק במקומה משהי שכן

תהיה מוכנה?

צריך להיות זהירים ולברר ברשות המקומית אפ אפשר לסרב לזה.
אם אי אפשר לסרב, צריך לראות איך מתארגנים בשת"פ עם המשפחה השניה או באופן כזה שהסייעת המקורית תמשיך להיות סייעת פרטית רק של הילד הראשון (לרוע מזלו של הילד השני...)

רואה 6 6

New member
ממש לא.אסור לתת לזה יד והמועצה יכולה לדחוף את האצבע למקום

חשוך למטה.
אם כבר,זה המתי"א ולמועצה אולי לא צריך לבוא בטענות. הם עובדים לפי נהלים: יש אבחון-יש המלצה למשלבת-יש תקציב-יש משלבת.המתי"א עושים עליה מערב כפי שהבנתי. בכל מקרה,אין להסכים לשום דבר ואם ההורים הראשונים עשו את הגהינום הרגיל של ועדות השמה ושילוב,יחכו האחרים בסבלנות עד קבלת כל האישורים. אכזרי מה? לא חושבת. אכזרי לילד הראשון יותר.

dina199

New member

לי עדיין אין ניסיון בנושא. ויכול להיות שאני לא מבינה משהו...

אבל מהצד זה נראה כמו"לגנוב" מילד ראשון את מה שמגיע לו ולתת לילד אחר...
זה מאוד נוח למועצה\ מתי"א - גם לא מוציאים אגורה וגם עוזרים לילד שני...

TikvaBonneh

New member
את צריכה לשאול את ההורים

המחוייבות שלך היא קודם כל לטובת הילד שאת משלבת, וההורים שלו מחליטים מה טוב בשבילו.

רואה 6 6

New member
יושר ויושרה

שני דברים בלבד עליך להגיד:
1.לפני שמדברים איתי דברו עם ההורים (חוצפה לפנות אליך כככה אילו שאת זו שמחליטה מה יקרה עם הילד ן) אם להם זה בסדר תקבעו איתם את סדר השעות וכמותן, לא איתי.
2. הגן חייב להתגייס עבור הילד שאני משלבת בזמן שאני לא יכולה ליהיות איתו. אם זה לא יכול להתקיים אני לא יכולה לעזור לילד הנוסף.
(אני משלבת בעצמי ולו היו פונים אלי זו התשובה שהייתי נותנת, כמשלבת,לא משנה אם את לא היית ממומנת גם ע"י ההורים חובתך לעזור במלחמה על זכויות הילד,כך אני רואה את זה).

נראה לי תשובה יפה

כי מצד אחד המשלבת לא אומרת "לא".
מצד שני היא הוגנת כלפי ילד ראשון והוריו...

Astroo

New member
זה מה שנקרא catch 22

לא נראה לי שהוריו של הילד הראשון יסכימו, אלא אם כן גם משפחתו של הילד השני תשלם חצי מהשלמת השכר שלך. אבל את חייבת לעשות מה שמחלקת החינוך אומרת לך, לכן תצטרכי להתפטר, או לעבוד ללא השלמת שכר מההורים.
&nbsp

ואם אני אדבר עם ההורים של הילד שאני משלבת כעת

והם יגידו שזה לא בא בחשבון שאני אשלב עוד ילד ...

Astroo

New member
זה לא נתון לשיקול דעתם

מחלקת החינוך היא זו שמחליטה. מה שהם יכולים לעשות זה להפסיק לשלם לך. אנחנו היינו בדיוק במצב כזה לקראת תחילת שנת הלימודים הזאת, ונאלצנו להיפרד מהסייעת.

רואה 6 6

New member
טעות!!זה מחטף.שינויים בשעות שילוב לא עושים בצורה כזו

בשביל זה יש ועדות,ישיבות,גופים רשמיים.תיזהר ,ההמלצות שלך מטעות ומסוכנות.אסור לשום מועצת חינוך להחליט החלטה כזו. אם מחלקת החינוך שלכם בריונית כזו,זה מחייב תביעה (אלא אם כן,אתה לא מספר הכל והיתה החלטה מוסכמת על כולם באופן מסודר להוריד בשעות השילוב ולא גנבו לכם משלבת סתם באמצע שנת השילוב).

Astroo

New member
זה לא שינוי בשעות שילוב

אם יש שני ילדים זכאים לשילוב בכיתה אחת, לפי הנהלים הם מקבלים משלבת אחת. ביררנו את זה מול אלו"ט וזה חוקי לגמרי.

רואה 6 6

New member
הבן שלי שולב בשני גנים בזמנו ובכל גן היו שתי משלבות

לילד שלי ולילד אחר בכל גן כלומר,גם אם זה חוקי,זה לא מחויב, כמו שהחוק גם לא אוסר למרר את החיים. נכון לעכשיו הילד המדובר עוד לא עבר אבחון וזו הסיבה שניגשים אל המשלבת ככה בשושו,יעני,מה שנסגר בגן נשאר בגן.
.
בכל מקרה ,גם להורים שאצלם קורה כמוכם אני ממליצה להעמיד רגל בדלת.

dina199

New member
יש לזה התניות. יש סעיף שלם

בחוזר מנכל לגבי שעות סייעת בשילוב , רק שהוא כתוב כך שאין לי מושג מי מבין אותו.

למעלה