הי לכולם!

הי לכולם!

אני ממש מקווה שתוכלו לעזור לי בהתלבטות- אני בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך מיוחד, והייתי מעוניינת לעשות הסבה לתחום הפיננסי. השאלה שלי היא כזו- אני מתלבטת אם עדיף לעשות תואר שני מלא בכלכלה (אחרי שנה וחצי השלמות כמובן), ואז לצאת לשוק ככלכלנית או ללמוד בקורס יעודי של יעוץ השקעות במכללת מגמות, שיכשיר אותי כיועצת השקעות. השאלה שלי בעצם- מה נחשב תחום חזק יותר היום- כלכלה או יעוץ השקעות? האם תהיה לי בעיה למצוא עבודה בהמשך כיועצת השקעות כי אין לי תואר בכלכלה? (במכללה הם טוענים שמה שבעצם משנה זה הרישיון שאני אקבל כיועצת השקעות). התייעצתי עם מס' אנשים (יועצי השקעות), והם אמרו לי שכדאי יעוץ השקעות ושתואר שני בכלכלה הוא לא ממש פרקטי. מצד שני, אני חוששת שתואר אוניברסיטאי הוא יותר "בטוח" מתואר של מכללה. אני ממש מתלבטת- מה כדאי לי לעשות לדעתכם?

Kiru

New member
הערה

השאלה לגבי עדיפות של תואר ממכללה או אוניברסיטה לא רלוונטית כאן, מכיוון שמכללת מגמות היא לא מכללה אקדמית. מה שהם עושים זה ללמד אותך את מה שאת צריכה כדי לעבור את הבחינות של רשות ני"ע לייעוץ השקעות או ניהול תיקים. תיאורטית, אפשר ללמוד אליהן גם לבד. לגבי העניין עצמו – שאלה קשה. אם נאמר לך במגמות שלקיומו או אי-קיומו של תואר פיננסי אין משקל בקבלה לעבודה כמנהל תיקים, הטעו אותך. זה לא שאין יועצים ומנהלים ללא תואר – יש, ומעולים, אבל ההתחלה קשה יותר. אגב, למה כלכלה ולא MBA בהתמחות מימון?

לשאלתך,

אני לא מחפשת אופק ניהולי, ואני מניחה שזה היעוד של תואר במנהל עסקים, לא? תקן אותי אם אני טועה. בשלב הזה של חיי, כשכבר יש לי תואר, אני מחפשת משהו יותר פרקטי, שיאפשר לי להשתלב כמה שיותר מהר בתחום התעסוקתי. החשש שלי הוא לא למצוא עבודה אח"כ בגלל העדר התואר בכלכלה או להבדיל להיכנס למסלול המפרך של תואר שני ולגלות אח"כ שזה לא מי יודע מה פרקטי (כמו שקרה לי עם התואר הראשון). בקיצור, אני ממש בדילמה.

לדעתי..

תרדי מהעניין של תואר שני בכלכלה, אלא אם את שוקלת קריירה אקדמית (PHD וכ"ו), עם תואר ראשון במדעי ההתנהגות ותואר שני בכלכלה, יש לך יתרון אדיר במחלקה לכלכלה, היום מנסים לנתח מעבר למודל עם פרטים רציונאלים ומנסים לחקור את החשיבה הכלכלית של האדם. במידה ואת לא שוקלת קריירה אקדמית, MBA הוא פתרון מצויין עבור המצב שאת מציינת (לא כל מי שמסיים MBA הולך למסלול ניהולי בתחילת הקריירה אך חבל לסגור דלתות מעכשיו). יעוץ השקעות הינם לימודי תעודה שכל אחד יכול להתכונן אליהם ולהבחן במחבן ארצי של הרשות לניירות ערך, לדעתי..יש יתרון מסויים ליועץ השקעות שלא בוגר תואר ראשון בכלכלה, אך זה נושא לדיון אחר. לאחרונה יצאו תקנות חדשות לגבי פטורים מבחינות של הרשות לניירות ערך לגבי מי שלמד קורסים מסויימים באוניברסיטה, אני מציע שתתעדכני במצב הקיים. אם תוכלי לשלב MBA עם יעוץ השקעות זה יכול להיות פתרון טוב. חשוב לזכור שיש לבצע סטאז בסיום המבחנים ושהשוק די רווי ביועצי השקעות / מנהלי תיקים, כמו כן השכר לאחרי הסטאז לא ממש הולם, אך אם זה מה שאת מחפשת אין דרך אחרת מלבד זו. בהצלחה.

קודם כל, תודה על התשובה המפורטת!

לגבי מנהל עסקים- ממה שבדקתי, אחת מדרישות הקבלה (באוניברסיטת חיפה לפחות) היא 3 שנים ניסיון ניהולי, וממש אין לי את זה. שנית, אני קצת נרתעת ממבחן ה-GMAT שהוא תנאי קבלה נוסף. אגב, באילו תחומים אני יכולה להשתלב (שהם לא ניהוליים) כבעלת תואר שני במנהל עסקים?

Kiru

New member
לא בכל מקום צריך ניסיון ניהולי.

התחום שבו תשתלבי קשור בהתמחות שתבחרי – אם את רוצה משהו בתחום שוק ההון, קחי התמחות מימון. בנוסף יש התמחויות בשיווק, מערכות מידע וכו'.

sm7

New member
תואר שני/ יועץ השקעות

ראשית, אל תלכי שבי בעקבות הפנטזיה. היום, משום הגאות בשוק ההון המוני בית ישראל מפנטזים על רישיון יועץ או מנהל התיקים, ואיך מייד לאחר שעברו את מבחני הרשות מחכים להם נציגי חברות ההשקעה על מנת להחתימם על חוזה עבודה מפתה. ובכן, זה לא כך. גם אני למדתי במגמות ולמען האמת היה אפילו נחמד, אך כשאת שם הפנטזיה המוזכרת לעיל נראית מוחשית מתמיד כי זה גם מה שמפמפמים שם. המציאות היא אחרת, ואלפים של יועצי השקעות טריים (כן, אלפים!!) מחפשים מקום לסטאז', אך רק יחידי סגולה מוכשרים או מקושרים מוצאים מקום כזה. לגבי התואר השני - MBA הוא תואר מעשי שפותח דלתות כמעט בכל תחום בו תחפצי לעסוק. תואר בכלכלה, כמו שכבר נאמר פה, הוא יותר להמשך קריירה אקדמית, או מחקרית בבנק ישראל או בכל גוף פיננסי אחר.

אתה עובד היום בתחום

של יעוץ השקעות? ולגבי מנהל עסקים- ביררתי היום במזכירות של מנהל עסקים באוניברסיטת חיפה לגבי הדרישה של ניסיון ניהולי. הסבירו לי שהניסיון הניהולי הוא פחות קריטי, כמו הניסיון התעסוקתי של לפחות 3 שנים, ואת זה עדיין אין לי. ממה שנראה לי עד עכשיו, אני אלך ללמוד יעוץ השקעות, ובהמשך מקסימום אני ארחיב את זה למנהל עסקים, כאשר אני אצבור ניסיון בתחום. אגב, מה דעתך על מגמות? הם הכשירו אותך באופן מקיף לבחינות?

sm7

New member
המשך

את לא מרחיבה את לימודי ההשקעות ללימודי MBA כי אין קשר בין הדברים. לרשיון יועץ אין בכלל צורך בתואר אקדמי. לגבי מגמות - הם בהחלט יכולים להכין אותך בצורה טובה מאוד למבחני הרשות. ראשית, בהנחה שאין לך ניסיון בתחום, תצטרכי לקחת קורס בסיסי להכרת שוק ההון, ולאחריו קורסים מתקדמים המכינים אותך למבחנים. אם התואר הראשון שלך (לא שמתי לב מה למדת לתואר ראשון) הוא תואר כלכלי, אז תקבלי פטור ממבחן הסטטיסטיקה, הכלכלה והחשבונאות. אם לא למדת את הקורסים הללו באקדמיה, אזי, הם יהיו חלק מהמבחנים אליהם תצטרכי ללמוד במגמות.

Kiru

New member
?

כמובן שלימודי MBA בהתמחות מימון מרחיבים את הידע על שוק ההון.

למעלה