הי לכולם.

ohad30cohen

New member
הי לכולם.

חדש כאן בבית היפה שבניתם. קצת נבוך. קצת על עצמי, סטודנט למקצועות הרפואה המשלימה, מנחה סדנאות בנושא תזונה נבונה ואורח חיים בריא, בהוסטלים של בריאות הנפש ובעצמי מתמודד עם סכיזופראניה כבר 7 שנים. אחד הקשיים הגדולים שיש לי הוא ביצירת קשרים בין אישים, אני מתמלא חרדה כאשר אני מגיע למקום חדש וצריך לדבר עם אנשים. סיטואציה שהיתה לי היום - הלכתי לפאב באזור שבו אני גר, כאשר המטרה שלי היתה לנסות ולדבר עם אנשים חדשים, אנשים שאני לא מכיר. הבעיה היתה שרוב הזמן חוויתי חרדה ופרט משיחה קצרה עם זוג נשים על הכלב שהיה לאחת מהן, לא הצלחתי לשבור את מחסום החרדה. המחשבות שלי היו על בת הזוג שלי, על הצרות שיש לי איתה - ברוך השם לא חסרות צרות ולא הצלחתי להשתחרר מהמחשבות הללו ולהנות. בסופו של דבר חזרתי הביתה, מבואס. האם ישנה דרך כלשהיא להיפטר מדפוס ההתנהגות הזה? תודה שנתתם לי לשתף ולשפוך את ליבי.

ברוך הבא לפורום../images/Emo20.gif../images/Emo24.gif

ראשית, אציין שאתה כותב בצורה מאוד נעימה לקריאה ונשמע שעברת כברת דרך, ולמרות הסכיזופרניה-אתה לא נותן לזה לעצור את עצמך בחיים-יש לך זוגיות, אתה יוצא, אתה עובד ולמרות החרדה החברתית אתה מנסה ומעז-זה לא משהו שאפשר לומר שהרבה אנשים עושים כשיש להם בעיה כלשהי, למרות הבעיה. אז ידידי,אתה בהחלט בדרך הנכונה
. גם אם ניסיון אחד או שניים לא מצליחים, אל תאמר נואש, נסה שוב ושוב. ואולי כדאי לנסות להרפות, לחשוב צלול, להתנקות מהמחשבות על הבעיות והצרות עם בת הזוג.

gobly

New member
לדבר בפאב עם אנשים שאתה לא מכיר מלחיץ גם אותי

זה טבעי לגמרי שתרגיש ככה. זאת לא סיטואציה טבעית. לפחות לחלק גדול מהאנשים. במיוחד כשעברו לך מחשבות ודאגות על בת הזוג. הגיוני שלא הצלחת להינות
מחשבות ודאגות לא עוברות סתם כך. לוקח להן קצת זמן. והן נוצרו בשביל שנרצה לתקן או לשפר או לשנות את המצב הקיים, אם הוא מפריע לנו. ושיוצאים לפאב מותר לא להינות. מנסיון ההנאה ביציאות כאלה נובעת אם אתה יוצא עם חברים שיוצרים עבורך סביבה בטוחה ומוכרת, ולא יוצא לבד. מה שחשוב באמת הוא לא היכולת להכיר בקלות אנשים חדשים, אלא לדעת לטפח את הקשר עם אלה הקיימים בחייך.

למעלה