הי לכולם.

גוססי

New member
האגנוסטים הם חילונים

ההבדל בינם לבין אתאיסטים נעוץ בכך שהם לא מוכנים לקבוע מסמרות בענין קיום האל. האגנוסטי הממוצע יאמר "אני לא יודע אם אלוהים קיים", אבל הכרעתו הערכית (ואני עדיין מעדיף ביטוי זה על פני "אמונה ערכית") היא חילונית לחלוטין.

עידו10

New member
בולשיט, 613 המצוות אינן חובה

ולכן אין שום סיבה שהעם לא יקבל אותן על עצמו. אף אחד לא מקיים 613 מצוות, לא אז, לא היום.

.....

לדעתי הדת התפתחה. בתחילה היו קומץ אנשים שניסו להתמודד עם המציאות בעזרת אלים וסגידה להם. וכך נוצרו מנהגים ראשוניים. במהלך הזמן, נוספו מנהגים נוספים בעקבות מאורעות מסוימים שנתפרשו לאחר מכן בדרך מיסטית (כך נוצרו הסיפורים). כמו כן, מנהגים שונים אומצו מעמים אחרים מסיבות מיסטיות (כגון, העם ההוא הוא עם חזק. למה? כנראה שהמנהג המיוחד שהוא נוהג מרצה מאוד את האלים, לכן מנהגי העם מקבלים מנהג זה, העם בטוח במנהיגים שלו ולכן בעזרת "הסבר הגיוני" מקבל את המנהג). ככול שהזמן נע, מקורות המנהגים נשכחים שכן הדבר החשוב ביותר לעם הוא השגת הפרנסה, ובכול מקרה כל אדם מעוות במעט את חלק הסיפור שהוא מספר + הדרשות של המנהיגים הרוחניים שמסבירים הכול בצורה מיסטית. בזמן מסוים נכתב ספר או מספר ספרים שכוללים את המנהגים + הסיפורים ועוד מספר דברים. אם הזמן נשכחים מקורות הספר/ים והמנהיגים טוענים שהספרים נכתבו ע"י אל - דבר זה מתקבל כהגיוני שכן הספר מתאר נעמנה את האמונות של העם. כל המתנגד לזה (ואין סיבה שיהיו רבים), מוצאים את מותם בידי האספסוף. יתר על כן, יכול להיות שהספר/ים נכתבו ונכפו על העם. משום שיש בספר דברים רבים שהעם מסכים להם + מי שמצווה על עשיית דברי הספר/ים הם אנשים שהעם חושב שהם "נבחרי האל", נובע שלא יהיו הרבה מרידות, והמורדים נהרגים ע"י אספסוף או/ו חילי המנהיג. וזו לדעתי מה שקרה לפני תקופת התנאים.

השוואה ספק טובה

יש רב (ששכחתי את שמו) שלטענתו מצא את השבט האבוד מנשה אי שם בבורמה. הוא הגיע למסקנה הזאת לאחר שראה שהם מקיימים מה שנראה ככמה מצוות תנכיו"ת. ברור שהרבנות לא מקבלת אותם כיהודים. מעניין שהרב שיכנע אותם שהם יהודים והם התחילו לקיים תרי"ג מצוות. הם אפילו למדו את השירים החסידים בעברית. הם באים להתייעץ עם הרב בכל שאלה. הוא המרא דאתרא. רוב רובם של ההיסטוריונים טוענים שהשבט הבורמי רוצה להחשב כנצר לעם מיוחד וסגולי כמו עם ישראל. אולי למעשה ההיסטוריה חוזרת. משה רבינו שיכנע את השבט הכנעני שהוא נצר לעם מיוחד שיצא ממצרים וקיבל תורה מבורא שמים וארץ בכבודו ובעצמו.

erez zon

New member
אם כך:

משה רבינו שיכנע את העם להאמין שהם היו במעמד הר סיני,שהם ראו קדושה...(והוא גם כתב שכולם צפו במעמד,ונבהלו מעוצמת הקדושה) משה רבינו שיכנע את העם להאמין שהם ראו למרות שהם יודעים שהם לא ראו? האם אותך היו מצליחים לשכנע שראית משהו שאתה יודע שלא ראית ולהאמין בו?

לא הבנת אותי

ניסיתי לתת דוגמא לקבוצת אנשים שקיבלה על עצמה שהיא נצר לעם ישראל שיצא ממצרים כלומר שאבותיה היו במעמד ולא הם. לשכנע שאבותי היו במעמד ולא אני זה יותר קל. לא מזמן שמעתי אמא שאומרת לילדה שלה "את היית במעמד הר סיני". הילדה כמובן התכחשה ואמרה שהיא לא זוכרת את זה. האמא אמרה לה שהיא לא היתה אבל הנשמה שלה היתה שם. זה שיכנע את הילדה.

alon14

New member
סיפור מעניין...

...אני מניח במאה אחוז שאתה דובר אמת. אם במקרה אגלה שזה שקר אני שוכח מקיומך. זו, אגב, ההגדרה של intellectual integrity.

erez zon

New member
נכון...

לשכנע שאבותיך או הנשמה שלך היו שם יותר קל,אבל לאמר:"אתה ראית,אתה שמעת",זה משהו אחר.מרגע זה ביהדות החלו לקיים תורה ומצוות. אז בן אדם אחד (משה)הצליח לרמות 2 מליון איש,ולגרום לכולם לשנות את אורחות חייהם? נאמר שאת שני הדברות הראשונות קיבלו בני ישראל ישירות מאלוהים,ואת השאר משה,כי בני ישראל לא יכלו לשאת את הקדושה.האם ההלם הזה לא נראה כסיבה הגיונית יותר (משכנוע של אדם אחד)לכך שהעם שינה דרכו בצורה כה דרסטית?

alon14

New member
2 מיליון?

איזו הוכחה יש חוץ מהתנ"ך שבכלל היו שם 2 מיליון איש? אולי היו רק אלפיים אבל השתרש שהיו 2 מיליון?

erez zon

New member
2 מיליון כיוון ש...

מצויין שהיו 600000 גברים במעמד הר סיני.עכשיו,לכל גבר היו לפחות 2 נשים.כמו כן תוסיף מס ילדים.את המספר הזה אני למעשה לוקח מדעת הארכיאולוגים.

גוססי

New member
ארכיאולוגים, אה?

שמא תואיל להצביע על אותם ארכיאולוגים המתייחסים לסיפור מעמד הר סיני?

erez zon

New member
אני ידעתי שתאמר זאת,ותתפלא אני יודע

מהי דעת הארכיאולוגים,שלא יתכן נדידה כה מסיבית של אנשים שלא תשאיר ראיות אחריה.

erez zon

New member
ו...

הארכיאולוגים עצמם שיערו שמספר בני ישראל היה צריך להיות 2 מליון.זה שלא נמצאו עדויות לנדידה זה משהו אחר.

אז הבא נא את דיעות הארכיאולוגים

הטוענים כי מספר בני ישראל שיצאו ממצריים היה 2 מליון, ואיך הם מסבירים את חוסר העדויות.

erez zon

New member
אני לא מבין מה הבעיה להבין

הניחו שהיו 2 מליון איש ע"פ המקורות,אח"כ בדקו במדבר עשרות שנים ולא מצאו כלום והגיעו למסקנה לנדידה כה מסיבית לא היתה יכולה להתרחש. לא התכחשתי לזה.

אז אילו ארכאולוגיים הניחו מראש

שהיו 2 מליון? אמרת שנתוניך הם מפי ארכאולוגים. בינתיים המספר הזה מבוסס על פירושים למקרא.

erez zon

New member
תאמין לי,אני לא זוכר,אולי בחופש

אולי בעיתון הארץ.לא זוכר.

למעלה