הי לכולם.

answers2

New member
גוססי כרגיל צודק.

עמישראל לא יצא ממצרים, לא נדד ארבעים שנה במדבר ולא קיבל את התורה בהר סיני, לא כבש את הארץ , לא יצא לגלות בבל , לא חזר לארץ , לא יצא לגלות נוספת , לא פוזר בין האומות לא עבר שואה , ולא הקים שוב את מדינת ישראל. זו מיתולוגיה, לא עובדות היסטוריות. אה, וכמובן - נפוליון הוא פיקציה צרפתית .

גוססי

New member
להזכירך:

השאלה היתה "למה אנשים חוזרים בתשובה". עם כל הערכתי לסרקאזם משובח, נראה לי שבמקרה זה החטאת את המטרה.

answers2

New member
אז מה כן?(לציבור נאור בלבד)

עד לפני כ 70 שנה היו פה רק כנענים . חלק מן הכנענים מאסו בשלטון המלוכני שהיה כאן והחליטו למרוד . על מנת למשוך את לב ההמונים הנבערים הם המציאו את כל הפיקציות לעיל (כאילו שה"עם היהודי" כביכול יצא ממצרים וכו´ עד השואה.ואכן זה הצליח מעל למשוער . חלק מן הכנענים השתכנעו שהם בעצם יהודים ועזבו את הכנענות , חלק אחר השתכנע שהוא פלסטיני. ברבות הימים (3-4 עשורים) , הנאורים יחסית החלו להבין שמדובר במיתולוגיה , והבינו שמכרו להם שטויות . אולם יש לציין שגם נאורים אלה , הבינו זאת רק לגבי החלק הראשון של המיתולוגיה . גם הנאורים שבהם , רובם מאמינים לתיאוריות מגוכחות לגבי היציאה לגלות , השואה , תקומת מדינת ישראל וכדו´. אמנם , אנו , בעלי המח הביקורתי יודעים שגם החלק הזה הוא מיתוס שנועד לגרום לנו להנציח את שליטתנו באחינו הכנענים "הפלסטינים" , אך עדיין לא הצלחנו להנחיל את ידיעותנו לכולם . יחד עם זאת , יש מקום לאופטימיות . הדברים מחלחלים.

answers2

New member
וכמובן...

המיתוס על קיסר בשם "נפוליאון" (לא פחות.....) , נוצר על ידי קונגלומרט עסקי גלובלי במטרה למכור גבינת שמנת במחירים מופקעים.

sandchicken

New member
למה להכניס פוליטיקה?

הרי יש והיו הרבה ימנים חילוניים לעילא ועילא, ויש הרי דתיים שמאלנים.

alon14

New member
רגע...

...למה אם חלק נכון (גלות בבל ואילך) אז הכל נכון?

sandchicken

New member
אבל

צריך לשים לב בבירור לקשר הלוגי בין האמונה בא-לוהים לאמונה בקבלת תורה בהר סיני: האמונה במעמד הר סיני נובעת מהאמונה בקב"ה, לא להפך! (לא לחשוב/להגיד: "אני מאמין בקב"ה כי אני מאמין במעמד הר סיני", לחשוב/להגיד: "אני מאמין במעמד הר סיני כי אני מאמין בקב"ה".).

גוססי

New member
הענין לא ברור

כיצד האמונה במעמד הר סיני מתחייבת מהאמונה באלוהים?

sandchicken

New member
המממ

כשאני מדבר על אמונה באלוקים אינני מתכוון לאמונה אינפורמטיבית בו, אלא לאמונה ערכית - כלומר להכרעה לעובדו ע"פ התורה. כתוצאה מהאמונה בתורה, בדרך כלל מקבלים גם את נכונות מעמד הר סיני (אגב, זה לא מתחייב, זה מתבקש. אם יהיו ראיות חותכות נגד מעמד הר סיני, אז כנראה שמעמד הר סיני לא התקיים, וזה עדיין לא אומר כלום על א-לוהים).

גוססי

New member
שאלה:

האם פרופ´ ליבוביץ האמין במעמד הר סיני כהתרחשות היסטורית לכל דבר?

sandchicken

New member
אדם בלי אמונה הוא כמו דג בלי אופנים

יש אנשים שחוזרים בתשובה בגלל צורך נפשי, ויש כאלו שחוזרים בתשובה בגלל שהם מאמינים בא-לוהים (מוזר, אה?).

alon14

New member
שטויות

איך יותר קל לחיות: כשיש מישהו שאומר לך תמיד מה לעשות ואסור להתווכח ולא נורא כי יש עולם הבא, או כשאתה מחליט לבד וחיים רק פעם אחת?

sandchicken

New member
תלוי באדם

לי, למשל, קל יותר לחיות בתור חילוני. בעיקרון אפשר לומר שככל שקרובים לזרם החרדי כך יותר קשה לחיות כחילוני, וככל שקרובים יותר לחילוניות (הכוונה היא לפלגים הפחות אדוקים מבין הכיפות הסרוגות) כך יותר קל לחיות כחילוני. אבל זה באמת תלוי.

answers2

New member
ברור שיותר קל לחיות

כשאתה עושה מה שבא לך , אין דין ואין דיין . הרבה יותר קל לחיות בעולם שלא תישפט על מעשיך.

alon14

New member
טעות

כשאין דין ואין דיין אתה חייב להחליט בעצמך לאיזה כיוון תלך. יש המון אנשים שפשוט לא מסוגלים לאחריות שהחופש דורש מהם, והם בדיוק העדר שחוזר בתשובה, או מצטרף לקומוניסטים, או ל-KKK. כשיש חוקים, מצד שני, יש מסגרת וזה עוזר למאסות של האנשים שלא יכולים אחרת.

answers2

New member
לא טעות ולא נעליים .

עובדה היא שאנשים אינם בוחרים מרצונם החופשי ללכת לכלא , למרות ששם יגידו להם בדיוק מה לעשות בכל רגע . עובדה היא שעבדים לא נהיו עבדים על מנת להשתחרר מהנטל המחריד של להחליט לעשות מה שבא להם בכל רגע נתון. להגיד שיותר קשה לעשות מה שמתחשק לך בכל רגע נתון , זה פשוט אורווליאני.

answers2

New member
במחשבה שניה , אתה צודק.

חשבתי על כך שוב . עמך הסליחה . פשוט דמיינתי מצבים , והגעתי למסקנה שהרבה יותר קל לשמור מצוות מאשר לא. לדוגמא דוס פרימיטיב ואינטלקטואל חילוני נוסעים משוייץ לרומא . שניהם לא אכלו מאז אתמול והם רעבים פחד. בדרך הם עוצרים למנוחה בפיזה. למרבה הצער , בפיזה אין מסעדה כשרה . הם עוצרים לנוח בפיצריה "פיצה דה לה פיזה".עכשיו בוא נראה את הדו שיח הפנימי שכל אחד עורך בינו לבין עצמו: דוס פרימיטיב (להלן דפ):אוי אני מת מרעב איזה שביזות שהאוכל לא כשר. עצמו : דחיל רבאק אתה מת מרעב!! דפ: אבל אסור . מה לעשות. עצמו: זה כמעט פיקוח נפש . וחוץ מזה , מה פה לא כשר? תאכל פיצה בלי נקניק. דפ: אולי אתה צודק.... לא! עוד כמה שעות נגיע לרומא , ושם יש מלא מסעדות כשרות , אני יכול להתאפק . עצמו : אתה באמת חושב שלאלוהים אכפת? למה לך לסבול? דפ : החלטתי מסיבות פרימיטיביות לקבל על עצמי את ההלכה . אעמוד בזה . הלואי והיה מותר לאכול פה פיצה . אבל אסור . עצמו : דןס מסריח!!! ואכן , יקירנו הדוס הפרימיטיב מתאפק , מתגבר על עצמו , ובוחר באופציה הקלה של לא לאכול ולרעוב עד רומא . אכן , דוגמא קלאסית לתרבות עדר של אנשים שאינם מסוגלים לקבל אחריות על החלטותיהם. ועתה נפנה לאינטלקטואל החילוני (אח). אח: אני מת מרעב , והפיצות פה מה זה מדהימות . אולי אני אטרוף פה איזה משפחתית? עצמו : למה אתה מחכה. ואכן , אח אכל ושבע ונהנה . אין ספק , האחריות וההתיסרות של אח הינם מרשימים . מדובר באדם שמסוגל לבחור בעצמו בצורה רציונלית , למרות הקושי הרב הכרוך בהחלטתו . בכל זאת , כידוע , הרבה יותר קשה להחליט לעשות מה שבא לך . זהו העל-אדם אליו ציפה ניטשה כל ימיו . דוגמא קלאסית ל mind-over-body.

למעלה