הי, יש לי שאלה..

הי, יש לי שאלה..

דיברתי לאחרונה עם אחותי, אנחנו די מתעסקות עכשיו ברעיון של גלגול נשמות ועלה לה רעיון. הי דימתה את העולם, או את הנפשות בעולם לעיגולים, כמות גדולה של עיגולים שלא משתנה, אותה כמות נשארת כל הזמן. אם מת אדם, חייב אדם אחר, או נפש אחר להוולד, קרי, לתפוס את מקומו. הרעיון בתחילה נשמע לי מעניין ואז עלתה לי שאלה נוספת.. לפי הרעיון של ההודים, יש את העניין הזה של להגיע לנירוונה, קרי אתה לומד מכל גלגול עד שאתה מגיע לסוף הלמידה.. אצלנו ביהדות מאפשרים לך לתקן את מעשיך, אם יש לך זכות עד שאתה יכול להכנס לגן עדן.. מה דעתכם על הרעיונות?? האם אתם חושבים או מרגישים שיש גלגול נשמות?? טוב, זהו, סתם חומר למחשבה.. בי ואשמח לשמוע את דעתכם.

Tal_Ya_Tal

New member
היי ניבהB-),

האמת היא, שכבר עסקנו די הרבה בגלגול נשמות ואין לי את האנרגיה הדרושה להתחיל עם זה שוב. אבל בכל אופן, אחזור על כך שוב, למרות שאני יודעת שאת יודעת. ``גלגול נשמות``, הוא מושג פופולרי לתפישה של נצחיות הנשמה. בעצם, אין גלגול נשמות, כי הכל קורה בו זמנית. אנו יכולים לחיות בתור כמה רסיסי נשמה בעת ובעונה אחת!!! הנשמה היא ליבה הפנימי של ההוויה. היא דפוס מסודר של אורות. כל נקודת אור בה, היא חוויה. דרך חווית החיים, היא לומדת להכיר את עצמה. על מנת להשלים את דפוסי הנשמה שהם חוויות, יש צורך שכל נקודה בה תתמלא באור. הדפוס שלנו הוא חלק מדפוס גדול יותר, הקרוי נשמה קבוצתית, שהיא בעצמה חלק מדפוס גדול יותר של התודעה המוחלטת, שהיא חלק מהדפוס הנרחב שנקרא היקום. הנשמה לא ממש ``בוחרת`` את ההתנסויות שלה. היא ``מתמגנטת`` אל ההתנסויות שלה. אך כמובן, שיש כאן את אלמנט הבחירה החפשית. כל אחד מאתנו, הוא בעל שדה מורפו-מגנטי מסוים, היוצר תהודה אצל אנשים אחרים, בעלי שדות-מורפו מגנטיים דומים. תודעתנו בנויה באופן בו נוכל לזהות את השדות המורפו מגנטיים של האחרים מסביבנו. היות שהכל ביקום הוא אנרגיה, גם חוויה היא אנרגיה. היא מצייתת לחוקי האנרגיה. האנרגיה נמצאת כל הזמן במערכות יחסים משתנות. על פי העקרון הקוסמי, שדומה מושך את הדומה. הדפוס הפנימי שלנו הוא למידה מתוך התנסות. במסגרת מערכות היחסים, כל אדם, או אנרגיה היכולים לעזור לנו ללמוד דרך התנסות, יתמגנטו אל תוך חיינו, באותה הדרך, שבה תחנת רדיו מסוימת, המכוונת לתדר מסוים, מושכת אליה גלי קול מסוימים. כאשר הנשמה מצליחה להגיע להשלמה עצמית, כך שכל נקודות האור בבסיסה מוארות, היא חוזרת ומתאחדת עם הדפוס הנרחב יותר. עם היקום. המושג ``תיקון`` הלקוח מהקבלה, איננו אהוד עלי. מפני שאין שום דבר ``מקולקל`` בנשמה. היא טהורה. זהו הניצוץ האלוהי. מה ש``מקולקל``, זאת רק בתפיסה שלנו ואותה כדאי לתקן. כדאי לעשות ``שחזור גלגולים``. שבאמצעותו חווים את הגלגולים שמסבירים לנו את הדפוסים הקיימים בחיינו כיום. רק אם זה מתוך רצון להתפתח ולהבין סיטואציות סבוכות או מערכות יחסים בעיתיות בחיים הללו. בתוך תהליך השחזור, אפשר לשנות באמצעות הדמייה, חוויות טראומטיות מן העבר ולהפכן להרמוניות יותר, להבין מערכות יחסים מסוימות ולסלוח לכל מיני מצבים בחיים. אני עצמי מיומנת בשחזור גלגולים (רגרסיה) ועוסקת בזה כבר שלוש עשרה שנה. אולם אני מיישמת זאת, רק עם אנשים שכבר עברו קברת דרך רוחנית כלשהי. (כידוע לך) אם `תדפדפי אחורה`, בעמוד השישי מכאן, ישנו דיון על עולמות מקבילים, שיוסיף נופך רב לתיאוריות שאת בודקת. L&L TALYA

הי טליה

למעשה, לא ממש ידעתי את כל ההסבר הזה שלך.. אבל זה עוד רעיון, למעשה, מבחינתי, הכל הן סברות, לכל אחד יש את הסברה שלו ההסבר שלו בעניין.. וזה מקובל לדעתי.. רציתי לשתף ולשמוע דעות של אחרים.. מה שלא ממש מובן לי מההסבר שלך את רעיון הרסיסים, רסיסי הנשמה, כל אחד הוא רסיס נשמה או כל אחד בנוי מכמה.. ואני אפנה לעמוד 6 להמשיך לקרוא.. בלי קשר, אשמח לשמוע דעות של אנשים.

למעלה