הי, יש לי שאלה

הי, יש לי שאלה ../images/Emo53.gif

יש לנו פגישה הערב (סוף סוף !) עם מישהי שאמרה לי שהיא יהודיה, היא התחתנה עם בחור לא יהודי בנישואין אזרחיים ברוסיה. הם כבר חיים בנפרד מעל 3 שנים אבל את המזונות היא התחילה לקבל רק עכשיו. אביבה לא נמצאת היום לכן אני שואלת אתכן האם זה בעייתי מבחינת הועדה ?

על זה אני לא בטוחה...אבל....

אני חושבת שנישואין אזרחים לא תופסים מבחינה הלכתית, לכן אני חושבת שהיא תאושר, אם מבחינה נפשית היא כשרה לכך.

מירבי*

New member
דניאל, לגבי היהדות שלה, צריך לבדוק

את זה, את יודעת שרק אם אמא שלה יהודיה היא נחשבת ליהודיה, לגבי הנישואים, הכי טוב היה אם היית מבקשת ממנה להוציא תמצית רישום ממשרד הפנים, את המסמך הזה הוועדה מבקשת להציג בכל מקרה, במסמך מצויינים פרטים המעידים על דתה ועל היותה רווקה או נשואה. את המסמך אפשר לקבל במשרד הפנים עם הצגת תעודת זהות, נותנים את זה במקום, נראה לי שכדאי לעשות את זה לפני שמתקדמים. בהצלחה מירבי*

תדה מירבי

קודם כל נקווה שהיא בכלל תמצא חן בעינינו... מה שהפריע לי אצלה עוד בשלב השיחה הטלפונית (מעבר לבעיה הנ"ל) הוא שזה לא שהיא חשבה על זה הרבה, אלא היא נתקלה היום במודעה שלנו והחליטה שאולי זה יוכל להתאים לה. בכל זאת נראה לי שזה לא משהו שכדאי להכנס אליו בכזאת קלות בלי לחשוב על זה לעומק. בנוסף, כששאלתי אותה איך הסביבה שלה תגיב אם תעשה זאת, היא אמרה לי שאף אחד חוץ מההורים שלה לא צריך לדעת... היא אמרה שהיא חושבת שאמא שלה תלך איתה ולא משנה מה היא תעשה. נקווה לטוב...

בנדה1

New member
נישואין אזרחיים בחו"ל תקפים בארץ

אם הם נכנסו ארצה כזוג נשוי ולא שינו סטאטוס הם נחשבים לנשואים.

milanat

New member
דניאל גם לנו היה מקרה דומה לשלך

אבל הבחורה היתה נשואה בנישואין של רבנות. היא לא חיה על בעלה יותר משנה וחצי. מקבלת ממנו מזונות וחוץ מזה היא נחשבת כי חד-הורית בביטוח ליאומי. היא מצא חן בעינינו מפעם הראשונה ועד הים אנו בקשר טלפוני מדי פעם. אבל אין לה עדין תעודת גירושין (וזה הכי חשוב לוועדה - לצערי הרב). אביבה אמרה לי שאפשר להתחיל את התהליך לא לפני כי חצי שנה מקבלת תעודת גירושין ורק שנה אחרי קבלתה אפשר לחתום על החוזה. דניאל תבררי טוב אצל אביבה , מאחלת לך בהצלחה רבה. אגב אנו דחינו היום פגישה עם הבחורה לשבוע הבא (בעזרת ה´). בעלי נפל היום בעבודה ושבר את היד. אני מקווה שיחזור לתפקד בהקדם. מקווים לטוב, מילנה

הי מילנה

אביבה לא נמצאת היום, היא תהיה רק ביום ראשון ואני כבר במתח לברר איתה. מסכן בעלך, מקווה שיתאושש במהירות וירגיש טוב ! רפואה שלמה ובהצלחה.

milanat

New member
תודה דניאל!

גם אנחנו מקוים שיחזור לשיגרה במהירות. גם אני התקשרתי היום לאביבה ואמרו לי גם שתהיה רק ביום ראשון. יש לי כמה שאלות אליה. ועוד משהו: נפגשנו היום עם בחורה אחת. שאלתי אותה בטלפון האם היא גרושה( כי כל הבחורות פגשנו היתה להם בעיה עם תעודת גירושים).ענתה שהיא רווקה וגם יהודיה. יש לה ילד בן 2. כשבאנו לפגישה התברר שהיא בת 19 (ממש לא נראת ולא נשמעת). ואיך לא שאלתי בטלפון? אני יודעת שזאת טעות שלי. היתי צריכה לברר גם את הגיל. מתפללים לטוב! מילנה

milanat

New member
כן מירבי אני יודעת.

אבל לא צינתי את זה במודעות. וגם לא שאלתי אותה (את הבחורה ) בטלפון. טוב לא נורא. מעכשיו אשאל גם את הגיל. מחבקת, מילנה

שאלות נוספות בעקבות הפגישה אתמול

קודם כל אני חייבת לציין שהבחורה שפגשנו אתמול מצאה חן בעינינו מהרגע הראשון. זו בחורה ברמה גבוהה, נעימה וחברותית. היא הגיעה לפגישה עם הבן שלה בן החמש. מיד כשנפגשנו היא שיתפה אותנו בזה שהיא מאד מתרגשת ונבוכה... אמרנו לה שגם אנחנו. השיחה זרמה והכל היה טוב ויפה, מלבד כמה דברים שהפריעו לי, והייתי רוצה לשמוע את דעתכן: (לגבי העניין של הגירושים, אני אבדוק את זה עם אביבה ביום ראשון). היא אמרה שהיא גרה עם הוריה ועם שתי סבותיה. היא אמרה שהיא סיפרה כבר לאימה והיא הסכימה לתמוך בה למרות שקצת היתה בהלם מהעניין, ושמשפחתה תתמוך בה בנושא. לגבי כל השאר - היא אמרה לנו שהיא לא מתכוונת לספר לסביבה, מהעבודה היא תתפטר ותשכור דירה בעיר אחרת. לחברים שלה היא תספר שהיא חוזרת לרוסיה לחצי שנה. היא אמרה שאין לה כל כוונה לשתף את הבוס או החברים כיוון שזו החלטה שלה והיא לא רוצה להתעסק כל הזמן בהסברים ובמחשבות מי יתמוך בה ומי יסכים עם הדרך שבה בחרה. מצד אחד אני מסכימה שהיא לא חייבת לספר לכל העולם, במיוחד אם משפחתה יודעת ותומכת. מצד שני, במקום שתתגאה במה שהיא עושה (עוזרת לנו בצורה כה מופלאה) היא תסתיר את זה. מה אתן אומרות ?! ועוד דבר - היא אמרה לנו שהיא עושה את זה בשביל הכסף כדי להקים עסק עצמאי משלה. היא לא התווכחה איתנו על המחיר או משהו כזה והיתה מאד נעימה וחמודה, אבל לא נראה לי שהיא חשבה עלינו, על כמה היה לנו קשה להגיע למצב הזה ועל איך היא תעזור לנו לפתור את המצב. בעלי טוען שזו נאיביות מצידי כיוון שברור שהיא עושה את זה בשביל הכסף. אני מסכימה איתו אבל עדיין חושבת שיחד עם זה שהיא עושה את זה בשביל הכסף צריכה להיות לה איזו שהיא אמפטיה כלפינו או כלפי זוג אחר לצורך העניין. האם אני מגזימה ? מצטערת על המגילה...

מירבי*

New member
דניאל,כל הדברים שכתבת נשמעים לי

סבירים והגיוניים, גם לפונדקאית לוקח זמן לעכל את הדברים, נראה לי שברגע שתיכנסו לתהליך, אחרי שתחתמו על החוזה, הדברים יראו לה אחרת, סלי שלנו חשבה בהתחלה שעדיף להסתיר את זה, שהיא תספר רק כשההריון יהיה כבר בולט ממש, בפועל כשהתחלנו לרדוף אחרי המסמכים, כשחכינו לתוצאות הוועדה, סלי הביעה סולידריות אמיתית, שיתפנו אותה בכל, היא היתה מצלצלת כמעט כל יום לשאול אם יש חדש, היתה מזכירה לי דברים שצריך לעשות, היא פשוט נכנסה למוטיבציה אדירה והיתה חלק מאיתנו. אם הפונדקאית מוצאת חן בעיניכם, אם הוועדה תאשר אותה, הדברים האחרים נראים לי פחות משמעותיים ובעיקר ניתנים לשינוי. לגבי הכסף דניאל, אי אפשר להתעלם מזה, אפע"פ שברוב המקרים הכסף הוא לא המניע העיקרי, מדובר בנשים אמיצות, שיש להן זיקה לנושא, שהריון ולידה מרגשים אותם, ברוב המקרים שיחות על ההריונות והלידות הפרטיות שלהן מעלות בהן חיוך ולא כעס . אני מאוד מקווה שהוועדה תאשר אותה דניאל,כל השאר נראה לי פתיר והגיוני. יום נעים יקירה מירבי*

תודה מירבי

תודה על מה שכתבת, זה באמת נתן לי להסתכל על הדברים מנקודת מבט קצת שונה... גם אני מקווה שהיא תעבור את האבחון הפסיכולוגי ושהועדה תאשר אותה. יום נעים גם לך !

שורצמן

New member
היי דניאל!

אני חייבת להגיב לעניין של הכסף...גם אני עשיתי ועושה את הפונדקאות בשביל כסף!!!!!! זה מתחיל בכסף ובשלב הראשון עד שמכירים זה נטו כסף... אחרי שיש סוג מסויים של הכרות עם הזוג , אז, מצטרפת גם אמפטיה לזוג וגם הזדהות ואם יש כימיה אז גם יותר מזה.... הבחורה שפגשת פשוט אמרה את האמת! קודם כל היא רוצה לעזור לעצמה...... מה שאני לא ממש אהבתי זו ההסתרה של העניין מחברים....לעבור דירה....וכד´ אולי היא לא חייבת דין וחשבון למעביד שלה אבל לעזוב כל מה שמכירים ולעבור דירה ??? שמעתי על הרבה פונדקאיות אבל אף אחת לא עשתה את זה, להיפך סיפרו לסביבה למשפחה וגם לחברים ולמעשה הם אלו שעוזרים בתהליך המייגע.... החברים המשפחה וגם מקום העבודה מאוד עזרו ותמכו וזה יתרון גדול. מחזקת אתכם ביי סיגל

א י נ ס

New member
לדניאל. גם אני מסכימה לגמרי עם סיגל

ואני לא חושבת שאת נאיבית. כי דבר כמו פונדקאות מתחיל מהכסף, אבל אם אין שם כלום מעבר לזה, אז התהליך יהיה קשה יותר לבחורה. היא הרי צריכה להזדהות איתכם לפחות, אם לא אמפטיה. להבין את הצורך בבדיקות לפני ההריון ובמהלכו. היא צריכה להבין מה המשמעות של למסור את הילד שהיא ילדה, למישהו אחר. גם לי נראה המעבר ועזיבת העבודה כצעד דרסטי מדי. (הרי יש ילד, שהתרגל לסביבה שלו, אז ככה להעביר אותו למקום אחר?) דניאל לדעתי האינטואיציות שלך בענין נכונות עד כאב. אני רוצה לעודד אותך. גם אני נמצאת במצב של חיפוש הדרך הקלה ביותר לעיכול בענין של תרומת ביצית. אני רוצה להיות שלמה לגמרי עם התהליך, ועם המרכז הרפואי/הרופא/המעבדה שעושים את זה. לא אכפת לי לחכות קצת, העיקר שהאינטואיציה שלי תאותת לי שזהו. מצאתי את המקום האידאלי. אל תפחדי מתוקה אם דברים מתעכבים טיפה. צריך להיות שלמים לגמרי מבחינה רגשית ושכלתנית עם בחירת הבחורה שנבחרה לתהליך הפונדקאי. בהצלחה ענקית אני

milanat

New member
דניאל היקרה

מה שכתבת נשמע לי מאוד סביר. היא מצא חן בעיניכם, היא היתה נחמדה ונעימה לכם. נראה לי שזה הכי חשוב. העיקר שהיא מתיאמה לכם ולוועדה( מתכוונת לכל האישורים ומסמכים). עינין של כסף, זה בסדר גמור. אני מסכימה עם סיגל שזה רק מתחיל בכסף. בהצלחה רבה! מילנה

בנושא מניע הכסף

רציתי להוסיף את החצי המלא של הכוס, אפשר לראות בזה גם יתרון, (אני מתכוונת לענין הכסף ולא לענין ההסתרה). יש יתרון לדעתי בכך שהפונדקאית רואה בזה עיסקה, ולא עזרה לנזקקים. ברגע שיש לכך אופי של עסקה (אני לא מדברת על חמדנות) אז כל התהליך של ה´אחרי´ (נכון שזה נשמע רחוק אבל זה שם), נראה לי יותר פשוט. (ההיפרדות, השארת הילד אצל ההורים, למנוע את המצב שהפונדאית היא גם חלק מההורים בגידול). אין ספק ש´עסקאות´, בעיקר רגישות כל כך, רצוי וחובה לעשות עם מישהו שרוצים!!!! לעשות (רגיש, מתחשב, שיש כימיה איתו), אבל עדיין יש לזה יתרונות כשברור שזו התקשרות זמנית בעיקר למטרה מסוימת וכל הצדדים מרויחים. בקשר לתכנון שלה למכור בלופים לחברים שלה זה נראה לי קצת בעייתי.בכל מקרה שיהיה בהצלחה

למעלה