הי יא קופים!

Talia E

New member
אני לא חושבת שזו המטרה

ואפילו אם נניח שכן, אזי במקום להיות חלוקות שתקלנה עלינו את הביטוי, הן כבר הופכות להיות מערכת האמונות שלנו... משעשע, שהאמצעי הופך, מבלי ששמנו לב, לתוכן... - אתה לא חושב כך?
 

Kiru

New member
בהחלט. אבל בשבילי... חלוקה

טקסונומית היא פשוט זה - וגם זה בהרבה ערבון מוגבל
 

Kiru

New member
טקסונומיה היא

הענף במדעי החיים שמשמש לחלוקה של היצורים האורגניים לקבוצות לפי נקודות דמיון משותפות.
 

Talia E

New member
לא הבנתי

בשבילך - המילים קובעות את החיים שלנו? ושל אחרים? ויש להשאיר זאת כך?
 

Kiru

New member
בדיוק להפך ../images/Emo13.gif

החלוקה הזאת היא פשוט עוד כלי בלימוד ביולוגיה/זואולוגיה, זה הכל. אין לה שום משמעות אחרת, וגם בפני עצמה היא בכלל לא משהו.
 

Cheetah

New member
טוב, טכנית...

גם הקוף וגם האדם שייכים למסדר שנקרא פרימאט(יונקי-על), האדם שייך למשפחה שנקראת יומונואידא(והקוף לא) ובתוך המשפחה הזאת האדם הוא זן שנקרא הומו ספיאן כמה שאני קטנוני... "מבחינת זן" אנחנו לא קופים... מבחינת מסדר אנחנו קרובים(שנינו יונקי על) לא שזה קשור או משנה את הרעיון, רק משהו טכני
 

Talia E

New member
האם אתה בטוח בהגדרות הללו?

אתה יודע, דברים שפעם, אפילו לא לפני זמן רב, היו "ידועים ובטוחים" נחשבים לשטויות גמורות היום... מי הוא זה אשר קבע "עובדות טכניות" אלה?
 

BladeRaider

New member
הוא צודק

זוהי החלוקה הביולוגית, ולמיטב ידיעתי פרטים לא משנים מיקום בחלוקה הזו.
 

Kiru

New member
אם כבר ניכנסים לפרטים,

הומוספיאנס אינו זן (=הקטגוריה שמתחת למין בממלכת הצמחים), אלא מין (=הקטגוריה שמתחת לסוג).
 

BladeRaider

New member
וכי טענתי שזו תורה מסיני?

אכן אמרתי זו החלוקה הביולוגית, לא היחידה בעולם, הביולוגית. אנחנו קבענו אותה על סמך ממצאים כלשהם ועל סמך חוקים שאנחנו קבענו, והיא משרתת את מדע הביולוגיה בצורה מצוינת. לגב הודעתך השניה, אף אחד לא מצא את החלוקה הביולוגית, היא הומצאהמי המציא את השפה העברית? בני אדם. אפשר להמציא שפות אחרות. אפשר להתשמש בשפה כדי לצוות על הרג של מיליונים, בגלל זה נפסיק להשתמש בה? אותו דבר עם החלוקה הביולוגית, היא מנסה למצוא קשרים בדרגות שונות בין יצורים שונים. התשובה שלך הייתה יכולה להיות מצויינת אם היינו מתווכחים איתך ואומרים שצריך להתעלל בחיות ללא סיבה. (כאן אציין שהדעה שלי היא להפסיק את כל הניסויים בבע"ח שלא תורמים דבר להצלת חיי אדם או לריפוי מחלות שמסכנות ומגבילות אנשים. כלומר, כל הניסויים בקוסמטיקה, מדע טהור ושאר שטויות צריכים להפסק. וגם את הניסויים שיבוצעו יש, לדעתי בכל אופן, לבצע בצורה שתקל על החיה את הסבל כמה שיותר.) אבל גם אני וגם צ´יטה היינו נייטרלים ולכן דיברנו על משהו טכני, לא משהו רעיוני או עקרוני, טכני בלבד.
 

BladeRaider

New member
לא הבהרתי את עצמי מספיק טוב

קראתי שוב והמסר לא יצא ממש ברור. הכוונה שלי היא שהחלוקה הביולוגית משמשת לחלוקת היצורים בעולם לפי מאפיינים שדומים בינהם. היא לא קובעת מי יותר טוב ומי לא. היא עמצה לא טוענת לרצח של יצורים מכל סוג שהוא. ולכן לא הבנתי מה זה משנה שאנחנו המצאנו אותה? לא ידוע לי על אף קיטלוג טבעי שלא הומצא. גם דרך הלוחמים הומצאה אז מה?
 

Talia E

New member
"טכנית"

כאשר אני קוראת את הודעתך, אני חושבת לעצמי "איך אוכל להראות לו, שאין "חלוקה טכנית", שאין "מציאות אחת חיצונית, טכנית" - יש רק המחשבות שלנו והפירושים שלנו". אני חושבת שהבעיתיות בחלוקות האלה, מעבר לאשליה העצמית שאנו מחוללים, היא כשהן משפיעות על העשיה שלנו. הבעיתיות היא שכשהחלוקות האלה גורמות לנו לפגוע, לגרום כאב לאחרים (בנוסף לכאב ולחוסר האושר שאנו בהכרח גורמים לעצמנו). אני יודעת שקשה לראות שכל אותם עקרונות ש"מנחים את חיינו", הומצאו בסה"כ על-ידי בני אדם, שלאו דווקא צודקים, ושאולי האנושות טועה בגדול. אבל האם אתה מצליח להבין אותי ולראות את מה שאני מנסה לומר?
 

Talia E

New member
בתוך החלוקה הזו, אולי

אך אפשר להמציא עוד מיליוני חלוקות אחרות, ולחשוב ש"מצאנו" אותן...
 
אופסססססססס !!!!!!!

נעלבתי !! סתאאאאאאאאאם
חה החה מה שכן הרגע נכנסתי לפורום מהבוקר והתחלתי לעבור על הכוכבים הצהובים, ושלך זכה במקום השלישי, אין ספק משך את תשומת ליבי
אז קופים או לא אולי גם היינו פעם, אני מאוד אוהבת במיוחד שימפנזה, חיה חכמה ונעימה ואוהבת בננות כמוני
בהצלחה עם הפינה החדשה !!! מענין מהי ?? חה חה חה אוהבת המתבוננת
 

sihaya

New member
אתם כולכם מסכימים

וגם אני . השאלה היא שאתם רואים כלב או חתול או קוף או ג´ירפה האם אתם מרגישים שהוא שווה לכם או נחות? אתם באמת מצליחים לראות אותו כשווה? או כשאתם מסתכלים על אנשים אתם רואים אותם כאנשים בני אדם או כחיות? וכשאתם אומרים קופים הם גם בני אדם זה בעצם מראה שבני אדם הם עליונים... תחשבו על זה . נטלי .
 
למעלה