הי ובוקר טוב...אני רוצה להכין ארוחת

TWEETY =^.^=

New member
../images/Emo12.gifבולגריה שהולכת לעמוד בפינה

כבולגריה אני ממש לא מכירה מאכלים של העדה, אצלנו הדבר היחיד שהכינו היה יובץ´. וכמובן בורקס - טופ נו לגבי בורקס זה לא ממש פייר כי משפחתי הביאה את ההמצאה הזו לארץ
כך שאכלנו הרבה מזה תמיד. אשמח לשמוע על עוד מאכלים מהעדה הבולגרית
 
אוכל בולגרי

תוכלי למצוא ממש אוכל ביתי בולגרי בספר של סוזי דוד - בסטימצקי הכנתי מתוכו כמה מתכונים אמא שלי מסרה שכולם יצאו בול!! המתכון שאני מכינה הרבה - אגריסטדה - רוטב (כמו מיונז) כמצע למוח או דגים. אני נעזרת בו מאוד,בלי להטריד את אמא שלי. שוש
 

gingit1

New member
מדינת ישראל

את יודעת שאגריסטדה זה הכי טעים עם קציצות תפוחי אדמה ובפסח אמא שלי מכינה את האגריסטדה עם קמת מצות, אני כבר מחכה לליל הסדר לאכול את זה יחד עם הקציצות ת"א
 

צוצונת

New member
אגריסטדה

זה נפלא עם חזה עוף קר רו עם קציצות מוח מטוגנות. יאמי. אז מה יש כאן עוד בולגריה חוץ ממני? שושה
 

אורקה

New member
גם אצלנו אכלו את האגריסטדה

עם חתיכות עוף קר, שנים לא אכלתי את זה, התמלאתי געגועים. וכן, גם הורי ילידי בולגריה.
 

צוצונת

New member
לבולגריה

תמיד כשאני חושבת שאין בולגרים באיזור מיד צצים כמה. איזה כיף לשמוע מעוד בולגריה . אנחנו עוד נוציא אותך בשלנית גזעית . הנה כמה מאכלים : מרק שקמבה, בואיקוס, אלבונדיגס(קציצות בשר בחצילים), טרטור ( מרק קר יוגורט ומלפפונים ירוקים), כפטנצה אוט פרסה (קציצות מפרסה),בורקס תרד,יפרקס (עלי גפן ממולאים) , קבב בולגרי, פלפלים ממולאים, כרוב ממולא , גיבץ´, מרק של פסח,טישפישטי (עוגה מהממת) ועוד ועוד. רק תגידי ותקבלי מתכון. שושה
 

TWEETY =^.^=

New member
עשינו עסק ../images/Emo45.gif

אני אחלה תלמידה שבעולם - ובולגריה גאה
המממ,,,,אפשר את הפלפלים הממולאים
 

dana29

New member
הי הי זו אני שצעקתי עזרה.....אז

אשמח לקבל מתכון של כל מה שצינת: מרק שקמבה, בואיקוס, אלבונדיגס(קציצות בשר בחצילים), טרטור ( מרק קר יוגורט ומלפפונים ירוקים), כפטנצה אוט פרסה (קציצות מפרסה),בורקס תרד,יפרקס (עלי גפן ממולאים) , קבב בולגרי, פלפלים ממולאים, כרוב ממולא , גיבץ´, מרק של פסח,טישפישטי (עוגה מהממת) וזה רק אם בא לך...ותודה...אם לא אשתמש הפעם...תמיד יש פעם הבאה...
 

TWEETY =^.^=

New member
sorryyyyy דנה,,,,

אבל פתאום מצאתי את השורשים שנשכחו לי, הנה מעכשיו אני שותקת
 

ממצו

New member
המטבח של כור ההיתוך-אהרוני

הי, יש לי את ספר הבישול הזה ובפרק של בישול ספרדי יש 5 מתכונים: פסטליקוס חצילים כבושים קציצות פראסה תבשיל פראסה ובשר ובורקיטס עם מרציפן חוץ מזה בפרק הבולגרי יש מתכון לטישפישטיל אם את מעוניינת במתכונים אלה אשמח להקליד לך.
 

dana29

New member
תודה...אני אבדוק אם המתכונים קשורים

לבית אבי....ואבקש בהתאם...אגב למה דוקא בחלק הבולגרי?
 
אוכל בולגרי קרוב מאוד מאוד

לאוכל הספרדי. אם ניזכר בשאלה שלך (בהתחלה) בקשר לאלבונדיגס, זה אומנם מאכל ספרדי אבל גם מאכל בולגרי לכן קיבלת תשובות מהצד הבולגרי.
 

dana29

New member
הבנתי. נראה לי שמהארוחה הזו אלמד

הרבה מעבר למתכונים.
 

צוצונת

New member
מתכון ספרדי

אין אין כמו אוכל ספרדי . מנה משביעה צבעונית וטעימה פאייה. תמצאי בקישורים , תוכנית טעמים, מנות עיקריות תבשילי קדרה. אם לא תצליחי, אקליד לך. שושה
 

TWEETY =^.^=

New member
וואווווווווו ../images/Emo51.gif

האמת שהזכרתם שמות שבחיים לא שמעתי עליהם, כי היחידה שבישלה אותם, זו הייתה הסבתא שכבר לא בחיים, וכילדה לא ממש התעניינתי
עכשיו שאני יודעת שיש ספר, אוכל לחזור קצת לשורשים, ואז גם אדע איזה מתכון לבקש. אךךךך הפלפלים שהיא הייתה עושה
יאמי יאמי ללקק את האצבעות וקציצות בשר ברוטב עגבניות, השד יודע איך היא עשתה אותם שאני לא ארגיש שזו עגבניה - מלבד הצבע
עד היום אני מחפשת את השילוב המנצח. עכשיו שאני אחרי נקיונות וגם הבישוליאדה הסתיימה - מחר על הבוקר אני הולכת לחפש את הספר
 

צוצונת

New member
אגריסטדה

היי דנה. מצאתי את המתכון הבולגרי . המצרכים: כוסות מים 2 ביצים 2 כפות קמח מעט שמן מעט מלח וקורט סוכר מיץ מחיצי לימון.מעט פטרוזילה קצוצה.שניצלים עוף. אופן ההכנה:להרתיח המים להוסיף סוכר ושמן . בכלי נפרד להקציף את הביצים ולהוסיף את הקמח לתערובת לאט לערבב היטב שלא יהיו גושים (מאוד עדין). להנמיך את האש להוסיף מעט מהמים לביצה עם הקמח עד שמתחמם ואח"כ כל התערובת לסיר על אש נמוכה , כשמבעבע להוסיף את מיץ הלימון והמלח. אנחנו מטגנים חתיכות קטנות של שניצלים אבל אמי היתה מעיה גם פרוסות מוח מטוגן או דג. לשפוך את כל התערובת על השניצלים ולקשט בפטרוזילה שטוגנה קלות בשמן זית. מעורר נשכחות... תכתבי לי בתיבת המסרים אם את באה לפורום.
 
למעלה