הי ובוקר טוב...אני רוצה להכין ארוחת

dana29

New member
הי ובוקר טוב...אני רוצה להכין ארוחת

יומהולדת לאבא שלי....וסיגנון הארוחה יהיה מאכלים מבית אמו...שהיא ספרדיה....אודה מקרב לב למי שיוכל לתת לי מתכונים למשל כמו אלבונדיגס (קציצות חצילים ושום), סופריטו וכמובן אחרים שאני פחות מכירה.... תודה מאד מראש דנה
 
בחיפוש מתקדם תמצאי את כל מבוקשך

או שתתני שמות ספציפיים של מאכלים שאת רוצה ואנשים יתנו לך אותם... מקפיצה
 

dana29

New member
אנסה בחיפוש מתקדם...לגבי מאכלים

אם הייתי יודעת שמות חוץ ממה שאמרתי (סופריטו ואלבונדיגס) אז הייתי אומרת, פשוט אני לא ממש מכירה את המאכלים האלו....(אבא שלי לא מבשל....)
 

הרברונן

New member
יש לי בבית את ספר הבישול

של רשליקה, ספר עם מאכלים ספרדיים בשמות בלדינו לכל העונות ולכל השנה. בערב, כשאגיע, אציע לך כמה מתכונים משם אשמח לקבל תזכורת במסר רונן
 

adigreen

New member
יש לי את הספר המטבח הספרדי

של עפרה בורלא-אדר אם יש מתכון מסויים אשמח להקליד עבורך. אלעד
 

dana29

New member
אם הייתי יודעת שמותשל מתכונים....

אשמח אם יש לכם המלצות על משהו, ואני אנסה להשיג שמות של מתכונים...אם יש לאחד מכם מתכון של אלבונדיגס של חצילים ושום, אודה מאד
 

הרברונן

New member
אלבונדיגס קון סלסה - קציצות

לא מצאתי מתכון של אלבונדיגס עם חצילים, אבל הנה מה שיש אצל רשליקה: חומרים לקציצות: חצי ק"ג בשר טרי (רצוי צוואר מיושן) 2 בצלים, 2 שיני שום קצוצות פרוסת חלה מושרית במים וסחוטה או 3 כפות פירורי לחם או פירה משני תפ"א פלפל קטן ירוק, 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק כפית מלח, כפית פלפל שחור, 1 ביצה 2כפות שמן תירס לרוטב: 2 שיני שום, 1 בצל, קצוצים דק 4 עגבניות קלופות ומרוסקות (יש מצוין בשימורים) 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק חצי כפית מלח, כפית פלפל לבן, כפית סוכר, כף פפריקה, כוס מיץ עגבניות, כף רסק עגבניות חצי כוס יין לבן לקציצות: טוחנים את הבשר טחינה בינונית יחד עם החלה הסחוטה מערבבים עם יתר החומרים לתערובת אחידה משהים חצי שעה לספיגת טעמים מטגנים כדורים בשמן עמוק מוציאים ומספיגים על מגבת נייר לרוטב: מזהיבים קלות בצל ושום בשמן מוסיפים רסק עגבניות מקולפות, מאדים דקה, מוסיפים היתר מרתיחים ומכניסים פנימה כדורי הבשר מנערים הסיר ומבשלים מכוסה חצי שעה בחום נמוך מגישים עם אורז לבן מכוסה צנוברים בתאבון אם תרצי עוד דברים - יש בספר המון. תני כיוון (לא שמות אלא סוגים: ראשונה, דג, מרק, עיקרית, מנות אחרונות וכד´). אשמח לעזור, רונן
 

dana29

New member
המון תודה, ממש יפה מצידך..ואני

כנראה אחזור עם בקשות נוספות...או שאקנה את הספר
 

צוצונת

New member
סופריטו

המיצרכים: שמן לטיגון 1/2 קג´ ארטישוק ירושלמי קלוף ופרוס לפרוסות עבות (לא חייבים) 3-4 תפו"א גדולים קלופים ופרוסים לפרוסות עבות (אפשר גם לפלחים),8 שוקי עוף. 1 ראש שום מופרד לשיניים (לא צריף לקלוף) אופן ההכנה: לחמם שמן בגובה 2 ס"מ לטגן את הארטישוקים ולהזהיב. לטגן את תפו"א ולהזהיב. להוציא מהסיר. לתבל את שוקי העוף במלח ופלפל להוסיף לשמן החם ולהזהיב מכל הצדדים. להוסיף את תפו"א והארטישוק ואת שיני השום, להוסיף 1/2 כוס מים . לחמם תנור לחום נמוך ( 100 מעלות) ולאפות בתנור שעתיים.(עפ"י מתכון של חיים כהן שלעולם לא מכזיב) בהצלחה, שושה
 

הרברונן

New member
סופריטו:

אז ככה, כדי לסבך את החיים יש פה כמה וכמה. אני אתן כאן את ה"סופריטו דה קרנה" (בשר) ו"סופריטו דה גאינה" (עוף). אפשר להוסיף להם תפ"א ("דה פטטה"), חצילים ("דה ברנג´אנה") או במיה ("דה במיה"). אם תרצי אחת מהתוספות האלה - תבקשי. סופריטו דה קרנה (בשר) 1 ק"ג בשר צלי בפרוסות עבות 3 כפות שמן, חצי כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי 1 כוס מים חמים מיץ מחצי לימון כף קמח 2 ענפי רוזמרין הכנה: מחממים שמן בסיר שטוח ומטגנים הבשר משני צידיו מוסיפים מלח, פלפל ולימון ומבשלים 30 דקות עד ספיגת הנוזלים מוסיפים מים ורוזמרין ומבשלים בבישול איטי כשעה מפזרים הקמח, מנערים ומבשלים 5 דקות נוספות. סופריטו דה גאינה (עוף) עוף מחולק ל 8 או כרעיים בלבד חצי כפית מלח, כפית פלפל שחור 3 כפות שמן תירס כוס מים מיץ מחצי לימון הכנה: אותו דבר כמו הבשר בעיקרון, זה הבסיס. כל השאר הם תוספות. שוב, אשמח לעזור, רונן
 

dana29

New member
אני אשמח לתוספת החצילים ושוב המון

המון תודה, זה מאד נדיב ואדיב מצידך
 

dana29

New member
אין לי אלא לומר...שאמתין בסבלנות

ובינתיים מצאתי עוד שמות 1. מביאס- שזה חצאי קישואים ממולאים 2. טישפישטי- עוגת סולת וקמח.... ואם יש מתכון דגים אחד שאתה ממליץ מנסיונך, אשמח לשמוע עליו נשמע נדוש כבר..אבל תודה
 

gingit1

New member
טישפישטיל

מהמטבח הבולגרי כוס שמן כוס מים 1 כפית אבקת אפיה 1 כף סוכר קורט מלח 200 גר´ אגוזים קצוצים גס קמח כמה שנכנס לשים את כל החומרים לבצק רך וגמיש (שיהיה מאוד רך) לא להגזים עם הקמח להדק בתבנית, לחתוך בסכין לריבועים בגודל הרצוי, לאפות עד שמזהיב.מוציאים מהתנור ומצננים. מכינים סירופ מ 2 כוסות סוכר וכוס מים, להרתיח, להוסיץ לימון סחוט ולצקת בעודו חם על העוגה הקרירה. בתאבון
 
היי גינגית - כל הכבוד לך שלא איכזבת

כבולגריה אמיתית ורשמת טישפישטיל ולא טישפישטי. תמשיכי לשמור על הגזע.
 

gingit1

New member
טישפישטיל

מהמטבח הבולגרי כוס שמן כוס מים 1 כפית אבקת אפיה 1 כף סוכר קורט מלח 200 גר´ אגוזים קצוצים גס קמח כמה שנכנס לשים את כל החומרים לבצק רך וגמיש (שיהיה מאוד רך) לא להגזים עם הקמח להדק בתבנית, לחתוך בסכין לריבועים בגודל הרצוי, לאפות עד שמזהיב.מוציאים מהתנור ומצננים. מכינים סירופ מ 2 כוסות סוכר וכוס מים, להרתיח, להוסיץ לימון סחוט ולצקת בעודו חם על העוגה הקרירה. בתאבון
 

הרברונן

New member
סופריטו דה בראנג´נה - חצילים

חומרים: סופריטו של בשר או עוף מבושל סופית 4 חצילים קלויים על האש 4 שיני שום טרי קצוצות קורט מלח ופלפל שחור, חצי כפית פפריקה חריפה מיץ מחצי לימון ההכנה: מערבבים את תוכן החצילים עם השום מוסיפים לבשר המוכן עם שאר המרכיבים מערבבים ומבשלים על אש נמוכה 5 דקות. לגבי הצעה לדגים: לא יודע מה אבא שלך אוהב. מבין המתכונים בספר, אם מחפשים משהו חגיגי, שלא "יגנוב את ההצגה" של הסופריטו, הייתי הולך על "פישקדו קון סלסה דה טומט" שאלה דגים טריים מטוגנים, שעליהם יוצקים רוטב ספרדי פיקנטי. ההכנה: לדגים המטוגנים: (אמנון, בורי, פורל וכד´) משרים את הדגים בתערובת של חצי כוס חומץ, מלח, פלפל ומיץ מלימון שלם. טובלים בקמח משני הצדדים. מטגנים בשמן עם מעט מרגרינה. לרוטב: מחממים שמן ומטגנים בו 4 שיני שום קצוצות, פלפל ירוק חתוך לקוביות, פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות מוסיפים 2 כוסות מיץ עגבניות, כמה כפות רסק עגבניות, 1 כוס מים, 2 כפות מיץ לימון, חצי כוס יין לבן מניחים הדג ברוטב ומפזרים פטרוזיליה קצוצה מבשלים 10 דק´ מכוסה ועוד 15 דקות ללא כיסוי בתאבון וד"ש לאבא, רונן
 
בשני אתרים תמצאי עוגות טישפישטי

אתר פסטו - חיפוש - עוגות סולת במילוי אגוזים על השולחן- חיפוש - עוגת סולת בנוסח ספרדי. יחד עם זאת המלצתי על ספר של סוזי דוד - מתכונים ספרדיים בשמות לדינו (תראי הודאה אחת למטה) מזל טוב שוש
 
למעלה