הי בנות שאלה לי אליכם

tzuri6

New member
יש לי שני שמות בתפוז

כי הייתה בעיה אם הניק הראשון של טלטול ואז פתחתי חדש... לגבי השגיאות כתיב אני באמת מצטערת שאני עולה חדשה עליתי אם ההורים שלי לפני 6 שנים מארה"ב מנסה כל מה שאני יכולה כדי שלא יהיו שגיאות !!

Amyrlin Seat

New member
אני האחרונה שצריך להטיף לה, אני צמחנית אדוקה

רוב חיי, ומעולם לא ביקשתי או דרשתי ממי שהוא לשנות את הרגלי האכילה או התפריט שלו עבורי, אני תמיד מסתדרת עם מה שיש ובמקרה הכי גרוע נשארת רעבה ועוצרת בדרך הביתה לחטוף משהוא. ולכן גם אמרתי לה שהיא לא באמת יכולה לצפות שהם ישנו את הרוטינה שלהם עבורה. אבל אני אני לא מתמודדת עם דיאטת הרזיה שממה שאני מבינה זה סיפור מאוד מורכב וקשה בעיקר רגשית ופסיכולוגית, אבל גם לוגיסטית, ולפי ההפרדה של הארוחות אני מניחה שמדובר גם במשפחה ששומרת כשרות אחרת לא היתה בעיה של שולחן צמחוני או בשרי, אפשר היה פשוט לזרוק לצלחת שלה חתיכת בשר שנותרה מאתמול או שמיועדת לאח"כ ולסגור עניין. אם היה מדובר במפגשים תדירים תמיד עם אותו הסיפור אולי הייתי מייעצת לה אחרת אבל ת'כלס מדובר על ארוחה אחת בחודש !!! אין מה לעשות מזה סיפור מקסימום שתאכל קצת לפני שמגיעים והכי הרבה שתשאר קצת רעבה, זה בטח לא יזיק לדיאט
.

זה לא תמיד נכון

אני עשיתי בעבר דיאטה מסויימת שמנעה ממנה לאכול מאכלים מסויימים. הגעתי לארוחת חג אצל אבא שלי ורב המאכלים על השולחן היו המאכלים האסורים. והוא וזוגתו כעסו עלי למה לא ידעתי אותם. גם אני הגעתי מתוך רעיון שאני לא אשנה להם את התפריט הקבוע אבל... הם בהחלט היו מוכנים להתחשב בי ונניח עם תפ"א האפויים לשים ירקות נוספים. או במקום רק סלטים עם מיונז להוסיף סלט ירקות. אני יודעת להגיד שאם אלי מגיעים אורחים שאני יודעת שיש להם דרישה מסויימת של אוכל - בין אם זו שמירת כשרות (ואז יש כלים חד פעמיים), צמחונות, דיאטה מסויימת, כן היתי רוצה לדאוג שיהיה להם מה לאכול אצלי והם לא יצטרכו לצאת רעבים. אני מסכימה שכל אחד אחראי לעצמו, ונתת דוגמא של בעלך שחולה סכרת אז לא אוכל קינוחים. אבל הוא כן מצליח למצוא את עצמו בארוחה. פה היא תארה בתגובה אלי, מצב שמלבד ירקות שחותכים עבורה, אין לה פשוט מה לאכול ולי זה נראה חבל שיש כ"כ מעט התחשבות. מאכלים פרווה לצד מאכלי חלב/בשר יכולים להיות תוספת מעניינת ובריאה בארוחה.

טלטול82

New member
הי בנות שאלה לי אליכם

פעם בחודש אני ובעלי נוסעים להורים שלו לשבת שלימה אם שינה והכל ... בערב אנחנו אוכלים בשרי ובבוקר אנחנו אוכלים חלבי כי גיסתי לא אוהבת בשרי . לי נורא קשה אם החלבי אני שמנה ומנסה לרדת במשקל והחלבי שחמותי עושה הוא משמין ולא תורם במיוחד לירידה שלי עד היום הבלגתי אבל אנחנו נוסעים השבת הקרובה ומאז הלידה של ביתי אני מתקשה אם הירידה אז התקשרתי לחמותי הערב ושאלתי אם יש אפשרות להחליף לבשרי בבוקר כשאנחנו מגיעים היא אמרה לי חד משמעי לא היא לא אוהבת חלבי נורא נפגעתי כי אנחנו באים פעם בחודש ואחיו של בעלי מגיע אם אשתו והבן שלהם כל סוף שבוע הם גרים קרוב אנחנו לא. הרגשתי כאילו מה פעם בחודש היא תאכל בשרי בארוחת צהרים , אחרי השיחה אם חמותי בעלי חזר מהעבודה וסיפרתי לו אמרתי לו שזה הרגיש כאילו לא מכבדים אותי אז הוא אמר אז תביאי אוכל שיתאים לך מה זה פתרון אני שואלת אתכם ?

באמת תביאי אוכל שמתאים לך

ואני ממש מבינה אותך כי אישי לעתיד הוא רוסי והאוכל שלהם ממש משמין ואי אפשר לברוח מזה (ויש כל מיני דברים שאני בכלל לא מצליחה להגות או לעכל). אז במקרה שלי חמותי העתידית משתדלת אבל זה לא תמיד עובד ויוצא שאני אוכלת קצת או פחות. בכל מקרה את יכולה או להביא אוכל דיאטטי משלך, דודה שלי עושה את זה כבר שנים ואף אחד לא נעלב כי בשבילה זה צורך. או שפשוט תאכלי פחות באותו היום. בכל מקרה אין צורך להיעלב, טקסיות ואוכל זה משהו מאוד חשוב בכל עדה ולא תמיד רוצים לשנות וזה עדיין הבית שלה.

פרצלה

New member
לא הבנתי,את רוצה לאכול סטייק או צלי בבוקר

וחביתה עם קוטג' בצהריים וככה לרזות?

tzuri6

New member
לא סטייק אבל יותר קל לי לאכול עוף אם ירקות מא

מאשר פשתידות ופסטה פחמימות פחמימות ....אני אסתדר יביא איתי דג ...

פרצלה

New member
אני הייתי מקיאה אם היו דוחפים לי לארוחת בוקר

עוף. אני באמת לא מבינה את צורת הדיאטה שלך שהיא מוזרה,אם את באמת בעניין של לרדת במשקל לכי דיאטנית שתרכיב לך דיאטה הגיונית. המשפחה המורחב לא צריכה לאות הזדהות לאכול עוף לארוחת בוקר. זו ממש דרישה מוזרה והעלבות בשביל להעלב. תבקשי אם אפשר להכין לך סלט בבוקר ובצהריים דג.

רק רוצה להדגיש

קודם כל את לא חייבת להביא דג או מנה מבושלת, את יכולה גם להביא טונה בקופסאת שימורים. הענין הוא שאת אומרת שאם אתם באים פעם בחודש, אפשר להתגמש ולבוא לקראתכם - זו עצה טובה גם בשבילך, כולה מדובר אחת לחודש - זה לא מה שיהרוס לך את הדיאטה. את גם יכולה להנות מארוחה חלבית טובה ומשמינה פעם בחודש - כל דיאטן יגיד לך את זה (אלא אם יש לך בעיות רפואיות), ואם את לא רוצה בשום אופן, אז תתגמשי את ותמצאי פתרון כמו שכבר העלית, ואל תעלבי מלכתחילה.

mykal

New member
הפתרון הוא לא לעשות בעיה,

ממה שלא בעיה. את בדיאטה? שתפי את חמותך, ובקשי ממנה ירקות. תאכלי ירקות שישי שבת. לא מתים מזה. בבית תאכלי גם בשר כאות נפשך. למה לדחוף את עצמך לקשיים שאינם ויוצרים חיכוך וכיפוף ידים. מה קורה לנו? בחיים לא היה אצלי דוקא באוכל, בשרי, חלבי, הבת שלי נוסעת לחמותה ביום חמישי הקרוב עד יום א'. היא לא אוהבת את האוכל שם--אמרה יש חומוס יש חלה, עגבניה, אני לא אמות. די לעשות בעיה ממה שאין. הפעם בעלך ממש צודק, ואפילו הגזים לטובתך. כי אם היו מביאים אלי אוכל הייתי נעלבת.

kmiki

New member
הצעה

את לא יכולה פשוט להכין לעצמף שם ארוחת בוקר? אין להם ביצים גבינה וירקות שתוכלי להכין לעצמך לארוחת בוקר? לחם קל, או מעדן?

tzuri6

New member
אני לא מרגישה בנוח להתחיל להכין אצלם דברים

אני כבר אסתדר תודה על העצות

smady by

New member
אמא שלי בדיאטה קפדנית כבר כמה שנים

והיא תמיד מביאה לעצמה אוכל לאירועים משפחתיים, כי היא חייבת לשקול הכל. לא צריך לעשות עניין מכל דבר. אם את לא יכולה לאכול את האוכל שלהם והיא לא מסוגלת לבשל שום דבר דיאטטי בנוסך לאוכל הרגיל - תביאי לך משהו לאכול. דיאטה זה קשה, אבל בדיאטה אסור להסתמך על אנשים אחרים לעזרה - דיאטה זה אחריות שלך.

אור2221

New member
אני לא מבינה את הבעיה

ארוחת בוקר. אוכלים שתי פרוסות לחם קל (ואם אין לחמות - מביאים מהבית) עם קוטג' וסלט ירקות, מקסימום טונה או ביצה.

לא מבינה מה הבעיה שתכיני לעצמך סלט

תצרפי 2 פרוסות לחם מלא וביצה קשה. אוכל חלבי לא חייב להיות משמין .

שאלה לי

אני מפרשת ארוחת בוקר חלבית ככה: ביצים, גבינות, סלטים, ממרחים פרווה וחלבי (למשל חמאה), מעדנים, לחמים. קשה לי לראות בעיני רוחי ארוחה חלבית של הקרמה או סופלה או בורקסים על הבוקר. ארוחת בוקר בשרית אני מפרשת: ביצים, נקניקים, ממרחים פרווה, לחמים. ושוב, קשה לי לראות איזשהו סוג של בשר "כבד" שיהיה מעורב בארוחת בוקר. לכן לא ברור לי מה בדיוק הבעיה לוותר אחת לחודש על נקניק לארוחת בוקר ולאכול את מאכלי הפרווה שיכולים להיות לחם קל (שאפשר להביא מהבית), סלטים, ביצים. לי אישית ריח של נקנקים על הבוקר עושה בחילה קשה ולכן היתי מעדיפה שלא יהיה על שולחני. מקובל להתחשב במי שבדיאטה אבל לא ברור למה ההתעקשות לאכול נקניק במקום חביתה או ביצה קשה או אבוקדו נניח, על הלחם.

kikush4

New member
2 אפשרויות

אפשרות ראשונה- באמת להביא אוכל משלך. שאלה אבל אך חמותך תקבל את זה. היא עוד עלולה לחשוב שהתבשילים שלה לא טעימים/טובים לך. זה באמת קשור למערכת היחסים שלכן. אפשרות שניה- לבחור בין כל סוגי התבשילים והסלטים את המנות הפחות משמינות

למעלה