הי! בבקשה תענו לי...

shoei5

New member
הי! בבקשה תענו לי...

שאלתי למטה אבל לא קיבלתי תשובה, האם עם ה- PR שמקבלים לאחר תהליך ההגירה מקנה זכות לתמיד לצאת ולהיכנס לקנדה ולעבוד בה, או שחייבים להמיר את ה- PR לאזרחות (בתנאים של 3 שנים מתוך 5 וכו') על מנת להנות מזכויות אלו? תודה, שואי

noa0912

New member
אפשר להשאר PR לנצח, אבל...

...תחת תנאים מסויימים. בשביל להשאר PR עליך להיות בקנדה שנתיים מתוך 5 כל הזמן.

rinam

New member
אתה יכול להיכנס ולצאת מתי שאתה רוצה

אבל, כדי להגיש בקשה לאזרחות את צריך לצבור וותק בקנדה של 3 שנים, אתה יכול לצאת לביקור בתקופת ה-3 שנים האלה אבל רק לזמן מוגבל אני לא יודעת בדיוק לכמה, זה אתה יכול לבדוק באתר ה--CIC שם זה רשום בדיוק. לנו יש חבר איטלקי כזה מאיטליה הקטנה, מזה גאוותן, הוא כבר 12 שנה פה חי עם תעודת תושב הקבע, הגאווה שלו שהוא איטלקי מונעת ממנו לעשות אזרחות, אבל הוא נוסע ובא ונוסע ובא רק צריך להקפיד שהמסמך/התעודה יהיו ברשותך תמיד כשאתה נכנס כי יצא חוק חדש, שאם אין לך מחזירים אותך חזרה מאיפה שבאת, לא נעים, זה היה פה בחדשות. רינה וונקובר

לא צריך להיות איטלקי

אני מכירה אחת שמסתובבת עם תעודת תושב קבע כבר כמעט 22 שנים ומסתדרת מצויין. מרצון אגב. לא בגלל שלא יכולה.. טוב לא סתם אחת. אני.

formersusan

New member
ההבדלים בין סטטוס של PR לבין

סטטוס של אזרח הם: 1. ל-PR אין דרכון קנדי. 2. PR זה סטטוס שיכול להתבטל בתנאים מסוימים. 3. אין אפשרות לבחור ולהיבחר למשרות פוליטיות. יש כאלה שאין להם בעיה עם ההגבלות האלה.

עוד לפחות שני דברים שאי אפשר

לעשות אי אפשר לעבוד במשרדים ממשלתיים אי אפשר להתגייס לצבא הקנדי.. ובנינו.. אפשר להסתדר מצויין בלי כל המוזכרים לעיל. אני ממש לא רואה צורך להצביע בקנדה. אין לי שום משרה במשרד ממשלתי שחסרה לי ולהתגייס? נו ? שוב? כבר שירתתי נאמנה את מולדתי. כמו שאמרתי אפשר בכיף.גם בסטטוס PR.

formersusan

New member
ממש ממש לא נכון

אין שום בעיה להתגייס. התקשרתי וביררתי בעצמי. ניתן להיות עולה חדש טרי ולהתגייס לצבא ללא כל בעיה. המידע הזה גם מופיע באתר האינטרנט של לשכת הגיוס. גם באשר למשרדים ממשלתיים: בדרגים נמוכים (קבלת קהל וכדומה) מקבלים PR, בדרגים בכירים יותר צריכחם להיות אזרחים. ולפני שאת שואלת: גם כוחות המשטרה וכיבוי האש מקבלים מהגרים לשורותיהם.

סליחה

מהגרים.. זה לא אזרחים? אולי לפני שאת קופצת תבדקי. תושבות קבע בוודאות של המון שנים!!!!! אינה נותנת אפשרות להתגייס לצבא קנדה. או לעבודה במשרדים ממשלתיים!!!!!!! וכוחות משטרה וכיבוי אש הם שרותי ביטחון ולא משרדים ממשלתיים. ולפני שאת עונה שוב. אני לא באה להתווכח איתך כאן. רק מוסיפה מידע שאני מוצאת לנכון להוסיפו כשאני רואה תשובה לא מושלמת. ואני לא מתכוונת להגיב שוב על הודעה שאני יודעת בפירוש שתבוא . כך שחבל לך על זמן ההקלדה.

formersusan

New member
גם אני לא מתווכחת

הרמתי טלפון עוד בקיץ ללשכת הגיוס באושאווה, שאלתי בפירוש האם PR יכולה להתגייס לצבא, ונעניתי בחיוב. שאלתי כמה זמן אני אמורה להיות בקנדה לפני שאני מגישה מועמדות, וענו לי שזה כבר תלוי בסוג התפקיד. אגב, משטרה וכבאות הם לא שירותי ביטחון אלא שירותיים עירוניים או מחוזיים (תלוי במחוז). במחוז דורהם המשטרה היא מחוזית ואליהם פונים לשם גיוס לכוחות השיטור (בחינות הכניסה, אגב, עולות 300 דולר. כן, גם על זה כבר שאלתי). במשרדים ממשלתיים, שוב, תלוי באיזה דרג מדובר. בדרגים נמוכים, כאמור גם PR יכולים להתקבל, אך הדרגים גבוהים יותר, רק אזרחים. בפעם הבאה אם את מתעניינת בנושא, תרימי טלפון לאותו הגורם לקבלת תשובות מוסמכות, או לפחות תקראי בעיון באתרי האינטרנט הרלונטיים. זה מה שאני עושה, וזה לא גוזל זמן רב.

שכחתי שמדובר בקהילת קודש אוושווה

ושוב תסלחי לי על חוסר הנימוס המשווע שלי. אבל איפה הזכרתי ולו במילה אחת קטנה את העובדה שאני מתעניינת בנושא? הנושא לא עניין אותי לפני 21 ואחת שנה ובטח לא מעניין אותי היום. את רק מחזקת את עמדתי בנושא התדיינות הסרק איתך. שירות צבאי באושווה זה כמו שירות צבאי בהגנה שכונתית.. שם הכללים שונים. אבל זה באמת לא רלוונטי לויכוח. מתי את מתגייסת? תודיעי שנדע להעביר את הפורום לדום מתוח.

formersusan

New member
חבל שאת בוחרת להגיב באופן כה גס רוח

מי דיבר על שירות צבאי באושאווה? בערים רבות יש לשכות גיוס ל****צבא קנדה*** שזה, לידיעתך אומר שירות צבאי בכל מקום שבו יציבו אותך, אונטריו, פרובינציה אחרת או אפילו מחוץ לקנדה. באושאווה, כיוון שהיא עיר מחוז, יש לשכת גיוס גדולה ובסיס בגודל בינוני. גם באייג'קס יש בסיס צבאי. ואגב, הבעת העניין שלך התבטאה בתגובה שלך בשרשור. אם באמת אין לך עניין, למה להגיב? או שמא את רק מעוניינת לנגח אותי, ואם זה המקרה, עצוב מאוד וחבל בשבילך.

penush1

New member
חבל

שהבחורה הבעעיתית הזו מטרידה אתכם. יש לה הפרעה........

drz400e

New member
תיקון טעות.

ובאמת הייתי מבקש שלא תפרסמו עובדות שגויות ומטעות אם אינכם בטוחים בהן(וכמובן - ותרו על הויכוח שבא אח"כ. מיותר.ממש מיותר) שלחתי אימייל ללשכת הגיוס של טורונטו, ונענתי שרק אזרחים קנדים יכולים להתגייס לצבא הקנדי.PR יכולים להגיש בקשה לגיוס במקרים יוצאי דופן בהם יש צורך מיוחד במקצוע שלהם.היום זה רופאים , רופאי שיניים, וטייסי F-18(אלון, כבר הטסת הורנט....?). להלן תשובתם המפורטת(ואם יגיסו אותי בגלל שבדקתי לכם את הסיפור הזה, אני לא יודע מה אני עושה....):
Hello, Thank you for your interest in the Canadian Forces (CF) and welcome to the Canadian Forces Recruiting Centre -Toronto. To apply to the CF you need to meet the basic eligibility requirements and submit a CF employment application form. The basic eligibility requirements to join the Regular (full time) Force are that you must: - Be a Canadian citizen, - Be 17 years of age with parental consent or be between the ages of 18-52, - Have 15 Ontario high school credits or the equivalent if schooled elsewhere, - And have no legal obligations. The basic eligibility requirements to join the Reserve (part time) Force are that you must: - Be a Canadian citizen - Be 16-17 years of age with parental consent, or be between the ages of 18-52, - Have 15 Ontario high school credits, or the equivalent if schooled elsewhere, - And have no legal obligations. Canadian Forces policy states that in order to be eligible for enrolment into the Forces, applicants must hold Canadian citizenship. The only exception made to this policy is as follows. Applicants who: - Are not Canadian citizens, but do hold Permanent Resident Status; and - Possess skills or qualifications that can not be easily found in Canadian citizens; and - Do not pose a risk to any national interest; may be enrolled into the Canadian Forces by a special dispensation granted by the Commander of the Canadian Forces Recruiting Group(CFRG). At this point in time the specialized skills that we are looking for are professions such as Medical Doctor, Dentist, or CF-18 pilot. We encourage you to apply again, once you have obtained your Canadian Citizenship. Thank you again for your interest in the Canadian Forces. We look forward to meeting you soon. S.T. Knox Master Seaman Internet Recruiting Team and Attraction Support Canadian Forces Recruiting Centre (Toronto) 4900 Yonge St. Suite 100 416.635.4490​

shoei5

New member
תודה רבה על התשובות

הבנתי את הרעיון, ניתן להסתדר עם ה-PR בהגבלות מסוימות אבל בכללי הזכות לחיות ,לעבוד, לצאת ולהיכנס לקנדה היא די לתמיד. תודה, שואי.

למעלה