הי אני צריכה עזרה

maria987

New member
הי אני צריכה עזרה

אני אנימטורית (לעתיד) ואני עובדת על סרטון קצר, הדמויות הראשיות שלי הן האדם הקדמון ובת זוגתו. אי אשמח אם תוכלו לשרשר לי כמה תמונות של איך הם ניראו לפני שהם התחילו ללכת זקוף. משהו בתקופת המערות, כשהיו "כובשים" בחורה באמצעות נבוט. תודה ולילה טוב אה ועוד שאלה ויכוח שהיה לי עם חברה מה התאוריה של דרוין אומרת האדם בא מהקוף או שיש להם אב קדמון משותף?

dan154

New member
אבל בעצם לכל היצורים החיים,

אם הולכים מספיק אחורה, יש אב קדמון משותף (אנו יודעים זאת כי לכל היצורים החיים בכדור הארץ אותו מנגנון העתקה).

dan154

New member
אוקיי, באותו האופן שאנו מניחים

שכדור הארץ סובב סביב השמש... זה מאוד מאוד סביר...

ממש לא נכון

יכול להיות שנוצרו כמה אבות (או אמהות) קדמונים, ומפני שנוצרו באותה סביבה, באותם תנאים הם היו מספיק דומים כדי להיות בעלי אותו "מנגנון העתקה". כדוה"א סובב סביב השמש זאת נק' השקפה - לפחות במידה.

Levos

New member
אתה לא צודק

אילו תנאים יכולים לכפות קוד גנטי זהה ליצוריים חיים שהתפתחו מחומר דומם בנפרד? מילא היית אומר שזה יכול להסביר שלכולם אותו מבנה DNA RNA וחלבונים, אבל הקוד יכול להיות מכל צורה ואין תנאי סביבה שהכריחו אותו להיות כפי שהוא.

dan154

New member
לא, זה לא אפשרי.

השפה הגנטית כשמה כן היא - שפה, כלומר, במובנים מסוימים היא שרירותית. היא בקלות הייתה יכולה להיות שונה, אם כי לא בהכרח באופן משמעותי. אין שום תנאים בהם רק מנגנון העתקה ספציפי אחד יכול להתקיים, עד כדי כך שאותה השפה הגנטית תיווצר יותר מפעם אחת בנפרד, בפרטי פרטים.

מה שאתם אומרים הוא סביר

אבל מי אמר שיש כ"כ הרבה אפשרויות לשפה כזאת? אם אכן הביולוגיה החלה מכימיה פשוטה, מולקולה שמשכפלת את עצמה- אז למה שתיווצר רק מולקולה אחת כזאת? אתם מכירים מערכת כימית, תמיסה, שנוצרת בה רק מולקולה אחת מסוג כלשהו?

Levos

New member
לא מדובר במולקולה אחת

אלא בתא הראשון שהכיל מערכת תרגום מלאה (לאמור DNA כחומר תורשתי וRNA כשליח מידע שמתורגם לחלבון בעזרת tRNA). למערכת ראשונה זו הייתה כבר התאמה בין הקודונים השונים לחומצות אמינו, והתאמה זו (הקוד הגנטי) משותף בערך לכל היצורים החיים כך שכנראה תא אחד כזה נתן את את כל היצורים החיים. כפי שנאמר ההתאמה, הקוד, הוא אקראי ואין לחצים שגורמים לכך שדווקא הקודון ATG יקודד למטיונין. הקוד: 3 Letter Code 1 Letter Code Full name mRNA nucleotide triplets (codons) Ala A Alanine GCA, GCC, GCG, GCU Arg R Arginine AGA, AGG, CGA, CGC, CGG, CGU Asn N Asparagine AAC, AAU Asp D Aspartic acid GAC, GAU Cys C Cysteine UGC, UGU Glu E Glutamic acid GAA, GAG Gln Q Glutamine CAA, CAG Gly G Glycine GGA, GGC, GGG, GGU His H Histidine CAC, CAU Ile I Isoleucine AUA, AUC, AUU Leu L Leucine UUA, UUG, CUA, CUC, CUG, CUU Lys K Lysine AAA, AAG Met M Methiodine AUG Phe F Phenylalanine UUC, UUU Pro P Proline CCA, CCC, CCG, CCU Ser S Serine AGC, AGU, UCA, UCC, UCG, UCU Thr T Threonine ACA, ACC, ACG, ACU Trp W Tryptophan UGG Tyr Y Tyrosine UAC, UAU Val V Valine GUA, GUC, GUG, GUU STOP UAA, UAG, UGA

I S A A K

New member
דרוין כשיצא עם התאוריה שלו

יצא במלחמה נגד הכנסיה הקתולית, זאת היתה מטרתו בכל התאוריה אני לא חושב שזה היה מטרתו מה היה לו אינטרס לפגוע בכנסיה? פשוט מאד הוא סלד ממנה, תקרא את הכתבים של אביו עליו, קח ספר שנקרא אבולוציה ויהדות של אברהם קורמן שבו הוא מצטט את אביו במכתביו שהוא אומר למעשה דרוין היה היפוכנדר מחקר נוסף שהתפרסם לא מזמן במעריב צ`ארס דרוין סבל מהפרעה נפשית כרונית

raziel47

New member
הוא היה גם גזען

אז מה, הוא גם לא הראשון שחשב על אבולוציה, זה לא הופך את התאוריה לשגויה או גזענית, איינשטיין היה אתאיסט ,זה לבד לא אומר שאין אלוהים. ומריה, הדוגמא הכי פופולרית וטובה לאנימציה על האדם הקדמון היא האדם הניאנדרתלי, ויש עליו הרבה איורים בגוגל

maria987

New member
תודה

התמונות ממש טובות תודה כשיהיה לי אדם קדמון משלי אני אראה לכם.

יש בעיה רצינית עם התמונות שהבאת.

האדם הניאנדרטלי איני האב הקדמון של האדם המודרני- לשניהם יש אב קדמון משותף, שבעבר נקרא Homo erectus אבל היום הסוג פוצל למספר מינים. באשר להבלים של ISAAK על האתאיזם של דארוין- אין טעם להתעמת אתו. די לציין שדארוין היה פרח כמורה בזמן שהפליג על הביגל, ושמעולם לא היה קתולי.

raziel47

New member
האמת שזה שנוי במחלוקת

חלק אומרים שהמין התבולל עם הומו ספיינס ,חלק אומרים שהוא נחכד בגללו או בגלל הכפור ,זה לא משנה, העובדה היא שכל מי שרוצה להגיד למישהו שהוא פרימיטיבי משתמש במונח הזה וזה תפס לו מן מקום בשפה וגם בקרב האמנים שרוצים לתאר אדם קדמון ,ביניהם אני הייתי.

raziel47

New member
או.קיי החכמתי

זאת באמת נשמעה תאוריה מטומטמת המשיכה ביניהם, אבל השיקולים שלי לא היו אבולוציונים נטו כמו שאמרתי

I S A A K

New member
תקרא את הכתבים של אביו עליו

תקרא את הספר של דוקטור קאפח שסותר את כל זה ועוד מדענים נוספים שמראים שתורת האבולוציה זה בלבולוציה, למה? כי דרוין בעצמו אין לו את הנקודה ההתחלתית של הבריאה, הוא אומר מרגע שהיה קוף הוא התפתח והפך להיות, ומה היה לפני הוא לא יודע, ומה החוליה המחברת בין הקוף לזה עוד לא מצאו אז בכלל גם לתאוריה אין בסיס אפי` מהיציאה מקוף והלאה ולפני כמה זמן אתה יודע בג`גרופי יצא שאמרו שהנשר מצאו את הדינזואר שהתפתח ונהיה עוף מעופף בסוף גילו שזה חרטה, תשמע- תאוריה צריכה בסיס התחלתי וידיעה מוצקה שעליה נמשיך אבל אין אפי` בסיס כי לא מתמודדים בשאלת הבריאה הראשונית. אז מה אתה ממשיך לבנות לי בנין כשאין קרקע?

T r i v i n

New member
כמה פעמים צריך לחזור על אותו דבר?

אבולוציה לא נוגעת בהתחלת החיים היא מתעסקת בהתפתחותם...

ראיתי את קאפח בהרצאה

תפסתי אותו באינספור שקרים- לא טעויות, שקרים. אם הוא רוצה, הוא מוזמן לקבל את פרטי בתנאי שיתחייב לתבוע אותי על הוצאת דיבה.

למעלה