היתכן

אם כבר פרדוקסים

אז יש לי אחד נחמד אם פיתרון יפה (שאני עדיין לא למדתי לעומק). תהי A קבוצת כל הקבוצות שאינן אברים של עצמן. האם A היא איבר ב-A. אם היא כן, אז לפי הגדרתה היא לא. ואם היא לא, אז היא דווקא כן. אגב, הפרדוקס הזה הביא המתמטיקאי והפילוסוף ברנרד ראסל (שחי בין השנים 1872 עד 1970) כנגד פרגה. קיבלתי פעם הסבר מסוים (כשלמדתי את הקורס מתמטיקה דיסקרטית) אבל הוא לא היה מספק...

sharc

New member
מה זה

הקבוצות שאינן אברים של עצמן ? אתה יכול להבא דוגמה.

תוספת קלה...

אם אינני טועה, קראתי פעם ציטוט של המתמטיקאי הזה בו הוא מתאר שכשהוא עבר בספרייה איפשהו הוא נתקל באינדקסים של ספרים... הוא שם לב שחלק מהאינדקסים מכילים את עצמם, וחלק לא. הוא החליט לעשות עוד שני אינדקסים, אחד שמכיל את כל האינדקסים שמכילים את עצמם, ואחד שמכיל את כל האינדקסים שלא מכילים את עצמם. ואז תהה האם להוסיף את האינדקס של אלו שלא מכילים את עצמם, לתוך אותו אינדקס.... ואז עלה על הפרדוקס.

odedee

New member
ליתר דיוק, שמו היה ברטראנד ראסל.

ולא, ממש אין לו קשר לפרדוקס ברטראנד...

MsPiggy

New member
אין לי כוח לרשום את הכל...

אבל אחרי פתיחת סוגריים והכפלה במכנה משותף לא מתקבלת משוואה ריבועית וכל הגורמים מצטמצמים ככה שנוצרת משוואה כזו: 0=0 שיש לה אינסוף פתרונות.

בוביאס

New member
אם מפתחים את השווין

שהצגת (מכנה משותף, הפעלת חוק הקיבוץ של איברים דומים ), ואז משווים את המונה למכנה (שהרי אגף שמאל כולו (שמכיל רק שבר) שווה ל-1, ולכן מתחייב שהמונה שווה למכנה), מקבלים שוויון אמת לכל-x , לשון אחרת : משוואה שלא תלויה ב- x כלל. על- כן, לא מדובר במשוואה עם נעלם אחד ממעלה ראשונה, ולא מדובר במשוואה עם נעלם אחד ממעלה שנייה, אלא מדובר בשוויון אמת ללא נעלמים כלל.

למעלה