היתכן? בן גוריון שקרן?!!

נועה, לפני שאת קופצת בהאשמות

האם יש צורך להזכיר לך מה עשו הציונים בקום המדינה ולאחריה? סלחי לי, אבל אני ´קצת´ יותר מבוגר ממך בשנים, עדיין זכור לי מקרה אחד או שניים מהילדות (יליד 63), אני מדבר על סוף שנות השישים ותחילת שנות השבעים. אמנם גדלתי כחילוני ולמדתי ביסודי בבה"ס א.ד. גורדון בהרצליה, הזכרון עדיין מתפקד כמו גם סיפוריהם של ההורים, דודים, שכנים ועוד. עד כמה שזכור לי לא מכבר עברת רק מחצית מחיי, מכאן שזכרונך אינו רלבנטי אלא רק ידיעותיך שכנראה זקוקים לרענון ואו חידוש. אז לפני שאת תוקפת אותי בקביעה לא מבוססת כשקרן, כדאי שתבדקי טוב את ביסוס טענותיך כלפי.

אנדרי ז

New member
יש הבדל גדול

בין 3000 שנה ובין 400 שנה. בוא נעשה חשבון קצר... יותר מפי 7! בתקופה של 400 שנה, ובמיוחד בעת המודרנית, סיפורים לא סתם עוברים מהורה לילד, אלא ישנם מסמכים שנכתבו בעת ההיא ומוכיחים את הטענה. ואולי אפילו יש פה ושם טעויות, אך זה רק משפיע על תפיסה שגויה של משפחה אחת, ולא של עם שלם. האם יש לך מסמכים מקוריים מתקופת הנדודים בסיני? אני מתכוון של בני ישראל לפני 3000 שנה, לא של הישראלים שלפני האינתיפאדה הנוכחית. יאללה תביא, אני מאוד סקרן לראות אותם.

אנדרי ז

New member
יש הבדל גדול

בין 3000 שנה ובין 400 שנה. בוא נעשה חשבון קצר... יותר מפי 7! בתקופה של 400 שנה, ובמיוחד בעת המודרנית, סיפורים לא סתם עוברים מהורה לילד, אלא ישנם מסמכים שנכתבו בעת ההיא ומוכיחים את הטענה. ואולי אפילו יש פה ושם טעויות, אך זה רק משפיע על תפיסה שגויה של משפחה אחת, ולא של עם שלם. האם יש לך מסמכים מקוריים מתקופת הנדודים בסיני? אני מתכוון של בני ישראל לפני 3000 שנה, לא של הישראלים שלפני האינתיפאדה הנוכחית. יאללה תביא, אני מאוד סקרן לראות אותם.

למעלה