היתכן? בן גוריון שקרן?!!

היתכן? בן גוריון שקרן?!!

מנאומו של דוד בן-גוריון לפני ועדת החקירה האנגלו-אמריקאית של האו``ם: לפני כ- 300 שנה הפליגה לעולם החדש אניה ושמה ``מייפלאואר``, ובה אנגלים שקצו בחברה ובמשטר האנגלי, וחיפשו חוף שומם לחלוטין להתנחל בו ולהקים עולם חדש, הם נחתו ב...אמריקה. והיו ראשוני המיסדים והבונים של ארץ ואומה זו, היה זה מאורע גדול בתולדות אנגליה ואמריקה (ועל כן כל ילד אמריקאי יודע שם זה מבית אביו, בית ספרו ועוד). אבל תאב אני לדעת אם יש אנגלי אחד היודע בדיוק יום ושעת הפלגת אניה זו, וכמה אמריקאים יודעים זאת, מה יודע ילד אמריקאי- ואף- מבוגר- כמה אנשים היו באניה זו, שמות משפחותיהם, מה לבשו, מה אכלו, מה מסלול הפלגתם ומה אירע להם כל הדרך, ממה נזונו וכיצד שתו מים, היכן הנקודה בה עלו על חוף הארץ שייסדו אבותיו אלה, ובה הוא גר היום בזכותם? והנה- לפני יותר משלושת אלפים ושלוש מאות שנה קודם הפלגת ``מייפלאואר``, יצאו היהודים ממצרים, כל ילד יהודי בעולם- באמריקה, רוסיה הסובייטית, בתימן ובגרמניה- יודע בדיוק; אבות-אבותיו יצאו ממצרים בעלות השחר של החמישה עשר בניסן, מה לבשו?- מתניהם חגורים ומקלם בידם, הם אכלו מצות והגיעו אחרי 7 ימים לים סוף, הוא גם מכיר את מסלול המסעות וקורותיהם במשך 40 שנה; אכלו מן ושליו ושתו מים מבאר מרים, הגיעו לארץ דרך הירדן מול יריחו, ואף שמות משפחותם לבית אבותם יצטט מן החומש, עד היום הזה אוכלים יהודים בכל העולם כולו מצה זו שבעה ימים מחמישה עשר בניסן, ומספרים ביציאת מצרים ובצרות שבאו על היהודים מיום שיצאו לגולה ואילך, והם מסיימים בשני מאמרים; השתא- עבדי (השנה אנו עבדים) לשנה הבאה בני חורין, השתא- הכא (השנה אנו עדיין בגולה) לשנה הבאה בירושלים, בארץ-ישראל, כך טיבם של יהודים...`` דוד בן גוריון, כאשר בא לשכנע את אומות העולם בצדקת הזכות של העם היהודי על א``י לא מצא טיעון טוב יותר מאשר ילד חרדי, להסתמך עליו באשר הוא יודע את מסורת עמו בדיוק רב, כאשר המסמך האלוקי- התורה, הנציחה בצורה ברורה , חוויתית ואותנטית. ================================================================ בנוסף, באותה הועדה הוא נשאל אם יש לו הוכחה שאנחנו בעלי זכויות בארץ ישראל? (לפני קום המדינה) ללא היסוס הניף את ספר התנ"ך והצהיר/קבע זאת ההוכחה! רק רגע, מצד אחד להשתמש בדת (ובחרדים) כדי לזכות בארץ ישראל ומצד שני להוקיע אותם ולשלול מהם זכויות ולרדת לחייהם? למעשה בזכות הדת, החרדים, המסורת שעברה מאב לבן במשך דורות ואלפי שנים, הוא (קרי נציג הציונים) זכה לקבל את ארץ ישראל. כלומר, לולא החרדים ששמרו על הדת והמסורת, היינו מקבלים את אוגנדה, אם בכלל היינו מקבלים משהו. הירשת וגם ´רצחת´?!!! שקרן! שקרן! שקרן! ככול ציוני כופר בדת ובבורא עולם איך העז להשתמש בשקר שכזה? הרי לטענתו ולטענתכם התנ"ך הוא שקר אחד גדול! יציאת מצרים לא הייתה ומעמד הר סיני זהו סיפור אגדות מבית האחים גרים, ובורא עולם כלל לא קיים. זהו תמצית דמותם ופרצופם של הציונים אז וגם היום.

רון סי

New member
זה לא היה שקר...

זו היתה פוליטיקה... פוליטיקאים (כמו בעלי מקצועות אחרים, כמו עורכי דין למשל) יגידו מה שצריך להגיד בשביל לשכנע את קהל המאזינים בצורך שהם דוחפים. זה לא אומר שהם באמת מאמינים במה שהם אומרים. להתלונן על זה שהציונים השתמשו בחוסר כנות בפוליטיקה שלהם זה קצת ילדותי מול הדברים האחרים שהם עשו להשגת מטרותיהם. למעשה, בכלל להתלונן על מה שנעשה בעבר ע"י יישות מדינית וריבונית להשגת מטרותיה זה ילדותי.

זה רק מוכיח

שבן גוריון השתמש בטענה צודקת, אחרת האומות לא היו מאמינים לו ומבטלים על הסף את הטיעון. אם התנ"ך וכל הכתוב בו הוא שקר, הטיעון בצדקת הזכות של העם היהודי על ארץ ישראל עליו הסתמך בן גוריון היה נדחה. משמעות הדבר אחד הוא, העולם כולו מכיר באמיתות התורה, ורק החילונים (במיוחד הציונים) כופרים בו!! בוב מארלי באחד משיריו כתב (אולי לא הוא עצמו אך זה מופיע שם) "אתה יכול לשטות באנשים מדי פעם, אך אינך יכול לשטות בכולם כל הזמן." בן גוריון ידע שזאת האמת, הוא ידע שהוא לא יוכל לשטות באומות העולם בהוכחות המבוססות על שקר, עם הטענה שהתנ"ך הוא פיקציה הוא ידע (או יותר נכון הוא העריך) שהוא יוכל להתמודד ולהתווכח אחרי שהבית קרי, המדינה תוקם, ולראיה הבט את מגמת הציונים מאז ועד היום. אילו הוא היה ממשיך להחזיק בטיעון שזיכה אותו לקבוע את מדינת ישראל בארץ ישראל, היה מחייב אותו לנהוג ככל יהודי מסורתי (לפחות). על כן הם הציונים פעלו ללא לאות ובנחישות כדי להעביר את היהודים העולים על דתם, ע"ע גזיזת הפאות, מזכרים פנימיים המיועדים למדריכי תנועות הנוער איך לנהוג בעולים החדשים ולהביאם להכרה שאין אלוהים!!! אז כן. הוא שיקר!! אם הוא שיקר לאומות אז לנו הוא לא יכול למכור את השקר. אם הוא דיבר אמת באומות אז על אחת כמה וכמה לא יוכל לשקר לנו!

רון סי

New member
אוקי. שכנעת אותי!

אני קורא לבן גוריון: תתפטר! ויפה שעה אחת קודם!

nissimhania

New member
קוטפים את הפרח, מוותרים על השורש

אין להתפלא שאח"כ הוא נובל...

begone

New member
רק דבר אחד יש לי לומר לך

"זהו תמצית דמותם ופרצופם של הציונים אז וגם היום". אם אתה לוקח בן-אדם אחד וגוזר ממנו על זרם אידיאולוגי שלם - אז גם לי מותר לעשות אותו דבר, נכון? אוקיי. עובדיה יוסף קרא לשופטי בית המשפט העליון ´בועלי נידות´. כמובן שמדובר בשקר מכוער. לכן כל החרדים הם שקרנים מכוערים. אתה רואה כמה קל לעשות את מה שאתה עושה? הידד לך.

עכשיו אני שואלת מתוך סקרנות טהורה:

האם קיים אדם עם כ"כ הרבה בורות פשוט בכל נושא אפשרי כמו כותב ההודעה אליה אני מגיבה? ביגון, אתה פשוט שובר שיאים חדשים בטמטום בכל פעם שאתה פותח את פיך (או את דפדפן האינטרנט שלך). אם שופטי בית המשפט העליון אנשים חילוניים, ונשותיהם חילוניות הרי שסביר מאוד להניח שהם אכן בועלי נידות...

begone

New member
על מה את מדברת בכלל?

מי כאן בור - אני או את? בבית המשפט העליון: השופט אנגלרד - דתי. השופט טל (פרש לא מזמן) - דתי. השופט קיסטר (פרש) - דתי. השופט מני (פרש) - דתי. השופט אלון (פרש) - דתי. ויש עוד המון שופטים דתיים בכל מערכת המשפט הישראלית. אז אני מבקש ממך לחזור בך - כאן ועכשיו.

אני חוזרת בי

אתה לא רק בור, אתה גם סובל מבעיה קשה מאוד בהבנת הנקרא (בקיצור, שילוב מחץ...). שאלוהים יעזור לך...

begone

New member
ממש מגוחך

את הרגע טענת ששופטי העליון הם חילונים ולכן מותר לקרוא להם בועלי נידות. מיד הסברתי לך שבבית המשפט יש שופטים דתיים עם כיפה על הראש. ואז, במקום לומר "אתה צודק, טעיתי" את משמיצה אותי שוב. אלוהים לא יעזור לי מפני שהוא לא קיים. ולכן הוא גם לא יעזור לך. תשמעי, נועה, מכל מה שקראתי ממך עד היום - את לא ממש גאונה גדולה, אז כדאי לך להוריד פרופיל כדי לא לחשוף את הבורות התהומית שלך בפומבי. שהרי עובדיה יוסף כמעט חטף כתב אישום פלילי על דיבה והסתה בעקבות היציאה שלו נגד שופטי העליון. והנה את מצדיקה אותו, בלי לדעת שיש שופטים דתיים בבית המשפט העליון ובלי לדעת ש´בועלי נידות´ זו עבירה חמורה מאוד בדת היהודית. תתביישי לך.

israelberger

New member
דת יהודית=חרדים?

למה אתה מספח את התנ"ך והדת היהודית לחרדים? ומה שבן גוריון עשה זה לשכנע את האו"ם (שמום) שהארץ שייכת ליהודים. גם אם הוא עצמו לא מאמין בתנ"ך זה לא אומר שלא צריך לשכנע אחרים בדרכים שהם מבינים.

luggage

New member
ציוני שקרן

בעוד כחודשיים נציין את תשעה באב את יום האבל הלאומי על חורבן בית המקדש שנחרב על פי חז"ל בשל שנאת חינם. הרב קוק זצ"ל טבע את האמרה: בנין האומה באהבת חינם כעומדת נגד השנאת חינם שגרמה לחורבן הבית. אהבת חינם היא מי שתחזיר את עם ישראל למקומו ומעמדו הטבעי. אני בוחר לראות במה שבן גוריון עשה לימוד זכות ענקי על עם ישראל, אדם חילוני גמור מראה לכל אומות העולם את ספר הספרים ומכריז קבל עם ועולם כי הוא אמת. הוא באופן אישי אינו מקיים מצוות מסיבות אלו ואחרות אבל הוא טוען כי התורה תורת אמת היא. מה לדעתך רבי יצחק מברדיצ´ב היה לומד מהסיפור הזה? אחי!! תתגבר על יצר הרע שלך אמונתך חזקה מדי בשביל שיפתה אותך בלעשות עבירות קטנוניות ולכן הוא מנסה אותך באחד הנסיונות החמורים יותר- שנאת חינם. אתה יכול להסתכל על הסיפור הזה משתי הזויות. מזוית החורבן ומזוית הגאולה.

לא מדויק

"אני בוחר לראות במה שבן גוריון עשה לימוד זכות ענקי על עם ישראל.." "מה לדעתך רבי יצחק מברדיצ´ב היה לומד מהסיפור הזה?" הרבי ושכמותו (המלמדים זכות על יהודים ועם ישראל בכלל) כיוונו לדברים אחרים לגמרי. הכלל הוא ללמוד מכל אחד משהו לעבודת השם כולל מבעלי חיים, האם הוא היה מלמד סנגוריה על בעלי חיים? בנוסף לרוב הכוונה היא לא ללמד זכות על אותו אדם (במקרה שהוא יהודי כופר העונה להגדרה רשע מרושע!) אלא ללמוד ממנו. אם הרבי היה יודע מה בן גוריון וחבר מרעיו עשו לאחיהם היהודים החרדים אני בטוח שהוא לא היה מסנגר עליו, נהפוך הוא, היה מנדה אותו והופך אותו למוקצה ללא הנחות. קשה לי להאמין שהוא היה עובר המעשים הבאים בשתיקה, גזיזת פאות, העברת יהודים על דתם גם ע"י סחיטות ואיומים... אני מתרשם שאינך בקיא כל כך באירועי טרום ואחרי קום המדינה.

luggage

New member
האמנם?

כשפרצו לביתו של רבי יצחק מברדיצ´ב והוא רדף אחרי הגנבים תוך כדי צעקות מחול לכם הוא לא התכוון לשפר את עבודת ה´ שלו הוא התכוון להציל שני יהודים מעוון גזל. הדיון הוא לא על מה שעשו בן גוריון וחבורתו. הדיון הוא על לימוד זכות. הדיון הוא על הפקת לקחים מחורבן הבית. אני לא מנדה יהודים כל כך מהר האצבע לא קלה על ההדק בענין הזה לא כל יהודי חוטא הוא מוקע אוטומטית מכלל ישראל אפילו אם החטיא אחרים. אל לך להתפתות למעשים קיצוניים שתמיד קלים יותר מהתמודדות עם המציאות. תפתח את ספר שופטים ותקרא על חלק מהשופטים שהושיעו את ישראל אף אחד לא הוקיע את שמשון מכלל ישראל בגלל שהיו לו שלוש נשים פלישתיות אף אחד לא קרא לגדעון רשע מרושע בגלל שהטיח מילים קשות במלאך שבא למנות אותו לתפקיד. אף אחד לא אמר מילה קשה על יפתח להיפך על שלושתם נאמר ותצלח עליו רוח ה´. ושוב במקום לחפש איך להוציא את האנשים מכלל ישראל חפש איך לקרב אותם לתוך כלל ישראל אהבת חינם מקרבת את הגאולה ששנאת החינם מרחיקה.

גוססי

New member
למה שבן-גוריון לא ישקר?

הוא היה פוליטיקאי, לא? פוליטיקאים משקרים כשנוח להם, נכון? או שפיספסתי משהו?

גוססי

New member
אני מתנצל עמוקות

אם תגדיר במדויק את הסטנדרטים שלך (הגבוהים מאד, כך אני מניח), אשתדל לעמוד בהם ביתר הצלחה. תודה ושוב סליחה.

לא, אתה השקרן היחידי פה

שלא נדבר על דמגוג זול, סלפן ותת רמה. מי הוקיע אותם, מי שלל מהם זכויות ומי בדיוק ירד לחייהם? הרי יש להם הכי הרבה זכויות מלכל אזרח אחר במדינה! לאף אחד אין פריווילגיות כמו להם!!! בן גוריון, כמו כל יהודי טוב אחר, הכיר את ההיסטוריה או לפחות את המיתוסים של העם היהודי. מי בכלל אמר שיציאת מצריים הייתה שקר? בטח לא אני, לא יודעת, לא הייתי שם...

למעלה