הישרדות 912

AVIMC

New member
../images/Emo58.gif

ברגע שאלייזה בכתה, הסוף היה ידוע. כל הכבוד שהעיפו את הכלבה השניה (אחרי ליאן). כריס המלך.....

../images/Emo58.gif פרק 12

אני רק יכול להגיד ש...
אלייזה יא בי'ץ. שיט,אני כבר לא יודע מי אני רוצה שיזכה... אני רק יכול להגיד שאיימי היא השורדת הכי חכה בהיסטויריה של הישרדות ואפ פעם לא היה לי עצוב ככה (מלבד קאת'י) לראות שורד\ת הולכ\ת... איימי אני אוהב אותך,אם יהיה שוב אולסטארס את חייבת לקחת,כבר ציינתי שאני שונא את סקאוט?

../images/Emo58.gif

שוב, הסיכום שלי לפני שאני קורא מה אחרים כתבו, אז אני מתנצל אם אני ממחזר האמת, קשה לדעת מאיפה להתחיל הפעם. בבסיס העניין הזה ממוקמת האישיות המוזרה של אלייזה והדרך הפתלתלה שבה היא מוצאת את עצמה משחקת. אני כותב "מוצאת את עצמה" בגלל שלדעתי אין לה שום שליטה על זה. בסופו של דבר השכל הכריע והיא הצביעה נכון, מה שאומר שאו שלאליזה יש פיצול אישיות או שהעריכה הפעם היתה ממש מוגזמת. אם אליזה היתה מצביעה לסקאוט היא היתה הופכת פגיעה בעצמה, במצב של שויון, ולכן נחסכה מאיתנו הדרמה האמיתית. פרק מאוד מאכזב בשביל טווילה, שהפעם היתה מהצד השלילי של אור הזרקורים. השבועה המיותרת על הבן, אבל יותר מכך הגישה החשדנית כלפי אלייזה מהרגע שהן חזרו מהריוורד. נכון שאיימי יכולה לדבר ולשכנע.. אבל בשורה התחתונה, איימי וגו'לי הצביעו נגד אלייזה רק בפרק הקודם, אז מה הבעיה לתפוס את אליזה לשיחה ולנפנף בעובדות האלה מול הדיבורים של איימי? מה הרלונטיות של זה שאיימי אומרת שהיא שמרה על הגב של אלייזה מליון פעם כשרק כמה ימים קודם היא הצביעה כדי לשלוח אותה הביתה? הבעיה של אליזה זה שהיא משחקת עם יותר מדי רגש ודחפים אימפולסיביים. ההצבעה הזאת היתה סוג של מבחן בגרות בשבילה והכרה שזה משחק שצריך לנצח. אני חושב שלא היו צריכות להיות לה שום נקיפות מצפון, וכל הדרמה שנוצרה שם היתה מיותרת. חבל מבחינתן של טווילה וסקאוט שהן נגררו לקרב מילולי מיותר כשהניצחון כבר מונח אצלן בכיס. קצת יותר אצילות היתה נותנת להן יותר נקודות אצל המושבעים. המרויחים הגדולים הם כמובן כריס ואלייזה, כריס יודע שהוא נמצא בברית הנכונה, עם שתי נשים שהפכו לשנואות והן אפילו יותר עגלות ממנו. מבחינה פיזית הוא פשוט בושה למין הגברי, מדהים איך שהוא מפסיד את כל התחרויות הפיזיות. מבחינת אסטרטגיה נראה שהוא עושה את הדבר הנכון, הוא יודע שהוא בדרך הנכונה אז פשוט לוקח צעד אחורה ונותן לאחרות לריב בינהן. אליזה הוכיחה עליונות גופנית וכרגע היא החזקה ביותר מהבחינה הזו. קשה לדעת איך ההצבעות שלה נגד ליאן ואיימי יתפרשו בחלק הזה של המושבעים אם היא תגיע לסיום אבל נראה שהיא תגבר על סקאוט וטויילה בכל מקרה. לדעתי עדיף לה לא לחרוג מהברית ולא להסתכן בלהתמודד ומל ג'ולי בסיום על אותם קולות. שאלה לסיום: מה אמרה איימי כשהיא מסרה לג'ף את הלפיד?

Woogyman

New member
../images/Emo58.gif912 ../images/Emo110.gif

אני דווקא חושב שמכל האנשים שם - אלייזה צריכה לנסות להגיע לפיינל 2 עם ג'ולי. היא היחידה שיש לאלייזה סיכוי לגבור עליה איכשהו. כולם שם דיי שונאים את אלייזה (למרות שעכשיו רואים את זה פחות, כי הם צריכים את ההצבעה שלה) אבל מול ג'ולי - שלא עשתה כלום כל המשחק ואף אחד כמעט לא מודע לעובדה שהיא קיימת - יש לאלייזה סיכוי לנצח. אבל כרגיל, הכל תלוי בסוג של חבר המושבעים שנקבל בסוף. אם זה יהיה מהסוג שמצביעים גם למניאקים כי אומרים שהם שיחקו יפה ומגיע להם, או מהסוג שרוצים רק לנקום ומצביעים לאלה שלא שיקרו להם. בזה הכל תלוי.

../images/Emo58.gif

שני דברים: 1. מה יעזור לאלייזה להתחבר עם ג'ולי במצב הזה שבו יש 5 שורדים? אם אלייזה תעשה את זה במופגן ולא תזכה בחסינות בפרק הבא, יש מצב שהיא תעוף. אתה יודע מה, יש מצב שיעיפו אותה בפרק הבא בכל מקרה. אני לא רואה סיבה מיוחדת לא לעשות את זה. בשורה התחתונה, הם כרגע 4-1 ולכן אין סיבה למישהו בודד להצטרף לג'ולי כרגע ולחרוץ את גורלו. 2. נכון שג'ולי לא עשתה כלום, אבל מסורתית בד"כ המושבעים מעדיפים מישהו שלא עשה כלום על פני מישהו ששלח אותם הביתה. אפשר להתוכח על זה אבל לא בטוח שלאליזה יש יתרון ברור על ג'ולי, אלייזה- למרות שהיא היתה יותר בולטת במשחק (אני אומר "בולטת" כי היא היתה מורגשת אבל לא בזכות שום מהלך מיוחד שהיא יזמה אלא רק דברים שנכפו עליה והרצון שלה להציל את עצמה) גם היתה אחראית להעפה של אנשים שיושבים במושבעים וזה בדרך כלל לא משהו שהמושבעים יודעים להעריך.

LOVEtheMcMAHONS

New member
../images/Emo58.gif 912

לא יודע מאיפה להתחיל. לא היו יותר מדי דברים לא צפויים. אלייזה מדברת הרבה אבל בשורה התחתונה עד עכשיו היא הצליחה דרך נס להחליט החלטות נכונות כמעט בכל פעם שהייתה צריכה להחליט החלטה בסדר גודל שישפיע על המשחק. אני לא חושב שהיא בעצמה מודעת לזה זה פשוט קורה כי כמות הדברים שעוברים לה במח ביממה אחת היא בערך כמו כמות המבקרים בגרנד סנטרל סטיישן ביום. מוזר שהיא לא על כדורים או איזה משהו שימנע מהפקק המרכזי אצלה בראש לקפוץ מעומס יתר. כריס לא יכול להיות במצב טוב יותר. הוא אמנם זכה בחסינות שאולי היה עדיף שלא היה זוכה כדי לא להפנות כלפיו את הזרקור אבל יש דברים הרבה יותר רותחים בשבט שזקוקים לטיפול - בראש ובראשונה טווילה. גם לפי הפרומו לפרק הבא וגם בלי זה אפשר להיות בטוחים שהברית בין טווילה לאלייזה עומדת להתרסק. כמו שאני רואה את זה כרגע זה ג'ולי ואלייזה מצד אחד וכריס טווילה וסקאוט מצד שני. כריס יעדיף את המקומטת וחברתה הטובה לצידו מאשר 2 בחורות אתלטיות להתחרות איתן על חסינות אישית. לפחות ככה הייתי רוצה להאמין שזה הלך המחשבה שלו. אמנם הוא הבטיח לאלייזה שהיא בטוחה וסביר להניח שג'ולי תהיה הבאה בתור ללכת. לאחר מכן אלייזה נראית כאילו היה הבאה בתור ללכת אם לא תזכה בחסינות. טווילה אולי קצת ירדה מהפסים אבל כל מילה שלה בטרייבל קאונסל לאיימי נכונה - שקרו לך, עבדו עלייך עכשיו תתגברי על זה ותמשיכי הלאה. לא סוף העולם - את לא הראשונה ולא האחרונה. ולגבי המילים של איימי לג'ף במעמד הגשת הלפיד :
Good luck all of you young'ens​
בתרגום גס מאמהרית זה בהצלחה לכולכם ילדודס. אם אני צריך לנבא נבואות ולפי העריכה של הדמויות אלייזה וכריס ימצאו את עצמם זה מול זה בפיינל 2. נבואה קצת יותר רציונאלית תציב את טווילה וכריס באותם מושבים יוקרתיים.

../images/Emo58.gif

בוא לא נשכח שלפחות שתי ההחלטות האחרונות (והטובות) של עליזה היו די מחוסר בררה. בראשונה, הצבעה אחרת היתה מסכנת אותה באופן ישיר וגם בשניה היא היתה יוצרת תיקו וכעס מהברית שאותה היא נוטשת. אני ממש לא יודע מה היה קורה אם היא היתה צריכה ממש לקבל החלטה ולא פשוט לבחור באפשרות היחידה כמעט שיש. כנראה שאנחנו חושבים על עליזה כמעט אותו הדבר, היא אמנם במשחק אבל נראה שזה יותר בחסד ופחות בזכות. זה לא שהיא לא מסוגלת לזכות בחסינויות, להפך, אבל בכל מה שקשור להתנהלות בשבט היא משחקת כאילו היא שיכורה. ממש במזל היא מצליחה לא להיתקע בשום דבר. מעניין גם למה היא דואגת יותר: למה שהמושבעים יחשבו עליה או למקומה בברית. הדברים שלה לקראת סוף הפרק והטרייבל אולי קרבו אותה לבנות שבמושבעים אבל הרחיקו אותה מטוילה וסקאוט (ורואים את זה גם בפרומו, אבל לא צריך את זה בשביל לדעת). בכלל, המהלך הזה של סקאוט וטווילה לשכנע באינטנסיביות את הבנות להצביע נגד אליזה ואז לספח אותה אליהם דרך כריס ולתקוף את איימי הוא כל כך מתוחכם ויפה שממש לא זכור לי משהו בסדר גודל הזה בהישרדות ובהחלט "מגיע" לכריס והזקנות להיות בפיינל 4 בגלל זה. איפשהו כמה פרקים טובים אחורה הספדתי פה את הסדרה אבל לא שכחתי להזכיר שמה שנשים יכולות לעשות אחת לשניה אף פעם לא צפוי ואף פעם לא מוגזם מכדי להיות אמיתי. והנה איימי מבקרת אותנו רק במועצת השבט.

../images/Emo58.gif

ושכחתי את מה שרציתי לשאול: אתה חושב שיש אפשרות שאליזה עוד תצטרף לג'ולי? הרי בלי כריס הן בנחיתות ושנינו חושבים שאין לו שום סיבה שבעולם ללכת עם הצעירות. הן גם חזקות ממנו בכל תחום על החסינות וגם אהובות יותר במושבעים, בטח יותר מטווילה וסקאוט שהספיקו לדפוק באופן אישי וישיר את כל מי שיושב שם, ע"י שקרים ברורים והפרת הבטחות. יהיה מעניין לראות את ההתנפלות הזאת והריב בין טווילה לאלייזה כשלמעשה אני לא רואה איזו בררה יש לאליזה מאשר להישאר בברית.. מאוד מסקרן לדעת איך העסק הזה יפתר בסוף. יש לך איזו השערה?

LOVEtheMcMAHONS

New member
../images/Emo58.gif

דיברתי על הריב של טווילה ואלייזה. זה מחלק את החמישה לשתי מחנות - הצד של טווילה והצד של אלייזה. לא מדובר כאן בברית או משהו כזה. אלייזה המונעת על דחפים ורגשות תנסה אולי להעיף את טווילה אבל בסופו של דבר היא יודעת שאין לי צ'אנס וג'ולי תעוף (לדעתי גם אלייזה תצביע לה). פרק אחרי זה זה הפרק בו אלייזה חייבת לקחת חסינות אחרת היא סיימה את המשחק - היא נתפסת כמי שיכולה לזכות בחסינויות ולדהור עד לפיינל 2. אם אין לה בן ברית (אולי כריס יהיה כזה - אין לי שמץ) אין לה מה לחפש בלי חסינויות עד הסוף. אם כריס איתה ויכול ללחוץ על הכפתורים הנכונים הם יכולים להיות בפיינל 2 כמעט בטוח ולהעיף את טווילה (עדיפות - סקאוט לא תזכה בחסינות האחרונה) או את סקאוט במקרה שיהיה להם יותר קל לשכנע את טוויילה להצביע נגד סקאוט מאשר ההפך.

LOVEtheMcMAHONS

New member
../images/Emo58.gif

אלייזה לא שחקנית טובה. אבל יוצא איכשהו שהיא תמיד מצליחה להגיע להחלטות נכונות גם אם לנו נראה שהן מחוסר ברירה. לדעתי היא בראש הקטן והחמוד שלה לא ממש מבינה ואם כן אני אוריד בפניה את הכובע ואמחא לה כפיים בקול שהיא תאסוף את הצ'ק עם המליון בסוף. מצד אחד אפשר לשגות ולחשוב שהיחס שלה לאיימי, לי-אן וג'ולס הוא למען המטרה הסופית - הקולות בטרייבל קאונסל המסיים. אם זה המצב מדובר בבחורה פיקחת וחדה שיודעת מה היא צריכה לעשות כדי לזכות בקולות. ממה שאני מצליח לקלוט זה לא המקרה והיא פשוט חושבת ומנתחת כל דבר עשרות פעמים ופשוט הגיל הצעיר שלה גורם לה לפקפק בברית עם כריס והזקנות כי הרבה יותר כיף לה עם הבנות הצעירות. מזלה שזה מעלה את המניות שלה במושבעים. לגבי מה שכתבת על "מגיע" - סקאוט לא צריכה להיות שם וגם לא מגיע לה. הרעיון של הפלת הגוש של איימי הוא כולו של טווילה. הביצוע הוא כולו של טווילה וכריס. סקאוט רוכבת על שניהם ועל אלייזה כדי להגיע לפיינל 4 ואם מדברים על "מגיע" (לא שיש כזה דבר אבל נגיד) אז לה לא מגיע (היא תהיה שם מן הסתם). סקאוט אולי שכנעה את הבנות להצביע נגד אלייזה אבל לולא טווילה וקצת כריס היא הייתה עשויה להיות זו שהולכת הביתה בפרק הזה לאחר סילוקה המתוכנן של אלייזה שבוע שעבר.

../images/Emo58.gif

צודק מאוד בקשר לסקאוט, היא סתם נידחפה לי באינסטינקט כחלק מהצמד, אין לה יותר מדי מניות בהצלחה, מעבר לזה שהיא יציבה בנאמנות שלה לטווילה. אם טווילה וסקאוט היו מגיעות לסוף, מי היתה מנצחת לדעתך? בסך הכל אנחנו חושבים מאוד דומה, אתה אפילו כותב שאין כזה דבר "מגיע" שאני נלחמתי פה על הדעה הזאת מול הרבה אנשים שחושבים אחרת.

למעלה