הישרדות 7

מטר9

New member
עוד שאלה לי אליך

אתה לא חושב שבאיזה מקום זה קצת מחשיב שכל הסגנון של העונה הזאת הוא סגנון של פיראטים, ורופרט מתאים בול לסגנון הזה? בניגוד לדוגמאות שנתנו קודם (על רוב מעונה 6 ושי אן מ-8) לגבי רופרט זה נראה כאילו שהעונה הזאת נבנתה במיוחד בשבילו. ואגב, אני לא יודע מי העיר את ההערה על הקול של כריסטה, אבל אני מת עליה! הקול שלה נשמע כאילו שהיא מצוננת... וחוץ מזה, ח"ח ענק על זה שהיא החזיקה מעמד יותר מאוסטן ומשון.

הציניקן

New member
תשובה ושתי שאלות

כן, זה נראה לי מוזר קצת. בהחלט יכול להיות שכשהמפיקים בדקו את הקלטות של המועמדים, הם חיפשו מישהו שיש לו יותר סיכוי להתאים לקו של העונה. אין לי גם שום בעיה להניח שרופרט עצמו, שמודע לכך שזה הקו, מנסה לתרום כמה שיותר לסגנון הזה וגם להאדרת עצמו ע"י התנהגות של "פיראט". בד"כ אדם שמגיע להישרדות, אני מניח, הוא אדם שיש לו איזושהי תאוות משחק. זה בסדר. עכשיו אני שואל אותך: למה אתה מתכוון שזה "קצת מחשיד"? אתה מתכוון למה שכתבתי למעלה, או שאתה מתכוון לכך שרופרט באיזושהי צורה היה מעורב עם ההפקה עוד לפני ההתחלה? או למשהו אחר? לגבי כריסטה: אתה מת על ההערה או על כריסטה? אם על כריסטה, אז גם אני.

מטר9

New member
בוא אני אבהיר לך כבר...

אין בי צל של ספק שרופרט לא היה מעורב עם ההפקה לפני התוכנית. מה שאני התכוונתי אליו הוא כזה: בתור מישהו שעשה בגרות בעריכה, אני בהחלט יודע איך עריכה יכולה לבנות דברים ולהרוס דברים בהינף יד. אני משוכנע שבקלות הם יכלו להוציא את רופרט בתור בחור מעצבן, פתטי, מגעיל וכו' (הם יכלו להפוך כל שורד לכל מה שהם רצו, נתתי את רופרט סתם כדוגמא). אותי אישית קצת מרגיז שבחור שהוא ללא ספק נחמד, ומספק אוכל לשבט שלו, אבל מצד שני, קצת פתטי ולא מבין את המשחק בגרוש, נהפך להיות המלך הבלתי מעורער של התוכנית, והאמריקאים אוכלים את הכל. (יותר עצבן אותי באול-סטארס ששם הוא היה ממש פתטי, אבל עזוב). ולגבי כריסטה: אני מת על כריסטה!! היא מלכה, אני אוהב את ההערות שלה, אני אוהב את העובדה שהיא לוקחת את הכל בקלות, ואני התאהבתי בה עוד יותר כשהיא אמרה באיחוד שהשקר של ג'ון היה גאוני, וחבל שהיא לא חשבה על זה בעצמה...

הציניקן

New member
העריכה, אני, כריסטה, והערה.

א. אני אמנם לא עשיתי בגרות בעריכה, אבל אני מניח שכשמסכמים שלושה ימים ל45 דקות (בפועל פחות אם נחשיב אתגרים וכאלה), עריכה יכולה לשנות לא מעט. למרות זאת, תסתכל על הלבוש של רופרט, על הדיבור שלו, על השאגות שלו- אלה דברים אותנטיים ולא אמצעי עריכה. הבנאדם לא "מלך הישרדות", אבל יש בו משהו יוצא-דופן. ב. בעצם הנקודה העיקרית שמפריעה לי בגישה שלך היא כזו: נניח ששורד מסויים, בסולם של 1-10 הוא 6. העריכה מתייחסת אליו כ10, ולכן כך גם הצופה האמריקאי הממוצע, זה שמביא את כל הרייטינג להישרדות. אחרי שאני רואה את זה, איך אני צריך להתייחס אליו? אני חושב שאני צריך להמשיך להתייחס כאל 6. אתה לעומת זאת, כמדומני, מתייחס אליו כאל 2. העובדה שהעריכה הופכת אותו למלאך, לא הופכת אותו לשטן, נכון? ג. אני איתך לגבי כריסטה, רק אציין שנדמה לי שגם היא די מפונקת ע"י העריכה, לא? ד. הערה קטנה: אדם שרואה עכשיו את העונה לראשונה שומע מחבר על פורום "סדרות מציאות" בתפוז, נכנס לפורום ורואה את הודעתך שפותחת את השרשור (אני אישית לא מכיר אדם כזה, סתם נתקפתי באלטרואיזם). הודעתך שפותחת את השרשור מנוסחת בצורה שתגרום לו להבין שאתה, כמוהו, רואה את העונה בפעם הראשונה, ולכן אין שום בעייה לקרוא הודעות שלך שלא יקלקלו, ובכלל לקרוא את כל ההודעות שלא מסומנות בספויילר בשרשור. אבל בהודעה הקודמת שלך אתה מתייחס לאירועים שקרו בהמשך. בלי קשר לחוקי הפורום (שאני מבין שלא אוסרים את זה) יש בזה משהו לא בסדר, לא?

מטר9

New member
תשובות + תוספת:

א. נכון, הלבוש והדיבור אלה דברים אותנטיים, אבל העריכה יכולה להציג את הדברים האלה לרעה או לטובה, הכל תלוי במה שבא להם. חוץ מזה, עם כמה שאני לא סובל את רופרט, הבן אדם קיבל 87 אחוז מהקולות!! (כשהצופים היו צריכים להחליט למי הם נותנים מיליון), וכל שאר ה-17 מתמודדים התחלקו בשאר ה-13 אחוזים... אם זה לא מלך ההישרדות, אז אני לא יודע מה כן. ב. אתה צריך להבין שהכל מנקודת מבט. כל הגורם של הישרדות בשטח, ולהביא אוכל לשבט שלך, לא מספקים לי את הפקטור הכי קטן כשאני מחליט אם שורד הוא 6, 2 או 10. כשאני מסתכל על הגורמים שמעניינים אותי, רופרט נכשל בכולם, ולכן הוא נחשב אצלי כ-2... חוץ מזה, יש גם משהו בדברייך... הרבה פעמים יש לי נטיה ללכת נגד הזרם, ולשנוא את כל מי שכולם אוהבים ולהפך. ג. אני ממש לא רואה איך העריכה מוציאה אותה מפונקת (במיוחד אחרי תחרות החסינות בפרק שבו טריש עפה), אבל אני אשמח אם תגיד לי למה אתה חושב כך. ד. הישרדות 7 שודרה כבר ביס, ולכן היא לא נחשבת כספוילר. אם כל אחד היה צריך
על כל תוכנית, כל הפורום היה מפוצץ בהודעות ספוילרים, ואף אחד לא היה יודע למה הוא יכול להכנס, ולמה לא. ה. אם נחזור שניה לפסקה השניה שכתבתי בסעיף א', אתה לא חושב שהיה משהו קצת לא כשר ב"מועצת השבט של אמריקה"?

הציניקן

New member
ייחודי, הפואנטה, ע"י, שיהיה, ואולי

א. התכוונתי לומר שרופרט הוא ייחודי (בין אם לטוב בין אם לרע) בלי קשר לעריכה. אז הוא לא "מלך הישרדות" (מנקודת המבט שלי או שלך, לא לפי ההצבעה האמריקאית) אבל הוא בהחלט שורד מעניין באופן יחסי. לזה התכוונתי. ב. אני מפנה אותך לאחת ההערות הקודמות שלי(אולי בתגובה לבופה) בנושא ההיגיון בפעולותיו של רופרט. גם אם הוא היה רחוק מטקטיקן מזהיר, אני לא בטוח שהוא היה כ"כ גרוע, ושהבאת הדגים לא היתה חשובה עבורו גם לצורך הישארות במשחק. ההודאה שלך בסוף הסעיף חשובה; זו למעשה היתה הפואנטה שלי גם בויכוח רופרט הקודם שניהלנו(לפני כמה חודשים) וגם עכשיו. אני לא מנסה להגן עליו כשורד גדול; אני אומר שאני מחבב אותו באופן אישי, ו-וזו הפואנטה- שהעובדה שכולם אוהבים אותו לא אומרת שהוא כ"כ גרוע. אז הגזימו קצת. ג. כתבתי שהיא "מפונקת ע"י העריכה" ולא מה שאתה כתבת. היא מפונקת ע"י העריכה במובן שבו היא (להתרשמותי הלא-מדידה) מקבלת ווידויים יותר מאחרים, ומוצגת כבעלת "אופי טוב" (לפי סטנדרטים מקובלים) הרבה יותר ממה שבאמת היו לה. היא היתה הרבה יותר "שחקנית" ממה שהראו, להתרשמותי. ד. אני לא כ"כ מסכים איתך, אבל זה לא משנה. מי שנכנס להודעות כבר נכווה, אני מניח. רק אם תרצה, תחשוב על זה קצת בעצמך. לפחות היית כותב בראשית השרשור בניסוח שמבהיר שכבר ראית את העונה... ה. יכול להיות שכל רעיון תחרות המיליון השני נהגה בשביל לעזור לרופרט. מכיוון שהרעיון נחשף רק אחרי שהעונה הסתיימה, וCBS היא רשת פרטית, אין לי בעייה. עיני לא צרה בהצלחת אחרים, מצידי אם היו מחליטים(שוב, אחרי סוף העונה) לתת לכולם מיליון דולר זה גם בסדר. מתוך הנחה (שאני מקווה שהיא נכונה) שזה היה שטיק חד-פעמי, ולא ייתנו עכשיו ל"אהוב הקהל" עוד מיליון כל עונה (כי אז כמובן זה ייכנס לשיקול של השורדים בזמן העונה עצמה), זה לא כ"כ מפריע לי, כי רופרט בסה"כ בחור טוב.

הציניקן

New member
ההערה שאני מפנה אליה בסעיף ב' היא

אחת מההערות בתת-שרשור הנוכחי: "והשווה את גורלו בינתיים מול גורלו של שורד חזק אחר, ברטון: ברטון הלך עם בריתות וניסיון להעיף אחרים, ועף ראשון בשבט דרייק. לעומת זאת, אתמול, כשטריש וג'ון ניסו להעיף את רופרט וסנדרה הלשינה, מה כריסטה אמרה? היא אמרה: "הוא לא היה עושה לנו את זה, אני סומכת עליו לחלוטין". ואני מניח שהיא לא התכוונה לכך שרופי הוא מותק, אלא לכך שהיא מבינה שאם הם יעברו למיזוג בפרק הבא, רופרט יישאר נאמן במקרה הצורך לברית הגרעינית שלהם. איך הוא השיג את המוניטין הזה? בדיוק בהתנהגות שלו עד עכשיו, וזו התנהגות מרשימה יותר בשבט מפולג מאוד מבחינת בריתות (לעומת מורגן, למשל)." תחשוב על זה. אולי רופרט הוא לא כ"כ "פתטי" כמו שחשבת, גם אם הוא לא "גאון הדור".

מטר9

New member
אוקי...

א. הוא אכן ייחודי, אבל אני יכול לזרוק לך עכשיו עוד 10 שורדים ייחודים בלי לחשוב אפילו. ב. נכון, מה שציינתי בסוף הסעיף הקודם (לגבי הנטיה שלי ללכת נגד הזרם) לא אמור לגרוע מאופיו וטיבו של רופרט, אבל זו אחת המגרעות שלי, ואני כבר השלמתי איתה... ואגב, אני באמת חושב שהוא היה ממש גרוע (במיוחד באול סטארס. פשוט היה לו מזל שרוב ואמבר החליטו שהם רוצים להשאיר אותו ולא את טום, למשל). ג. אני לא שמתי לב לפינוק שלה, אבל אני אבדוק. אני בהחלט חושב שהיא הרבה יותר שחקנית ממה שהעריכה מראה לנו בינתיים. ה. יש הבדל גדול בין לחלק לכל השורדים מליון דולר (מה שקצת מוריד מהערך של הזוכה, אבל עזוב), לבין לארגן תחרות, כשמראש ידוע לכולם מי יהיה הזוכה. לי אישית זה נותן הרגשה של "רופרט בחיים לא יזכה במיליון דולר בכוחות עצמו, אבל הוא כל כך חמוד, והקהל נורא אוהב אותו, אז בואו נתן לו מיליון סתם ככה". נכון, המעשה לא יגרום לי לאבד שעות שינה בלילה, אבל אתה חייב להודות שזה די מרגיז...

הציניקן

New member
הבהרות

ב. אני מדבר על רופרט של עונה 7 ולא של האול-סטארס. שם הוא באמת היה די משעמם ובינוני (לא גרוע. בינוני). בכל מקרה, אני מעדיף להפריד בין העונות. ג. רק מבהיר, למרות שאולי כבר הבנת- מפונקת= העריכה מציגה אותה באור יותר "חיובי". לזה התכוונתי. ה. כן, אני מבין את הרוגז שלך.

מטר9

New member
אולי, הבנתי ותודה.

ב. כאן זה כבר עניין די סובייקטיבי. אתה רואה את רופרט כשורד טוב ב-7 ובינוני ב-8. אני רואה אותו כשורד בינוני מינוס ב-7 וגרוע מאוד ב-8. ג. אני הבנתי, אבל לא בדיוק ראיתי את זה. ה. תודה
.

Nameless One

New member
זה לא כל כך חריג.

בהשרדות 4 הייתה המון התמקדות על קאת'י, לא בדיוק באותה מידה אבל היו כמה פרקים שלמים שהיו כמעט לגמרי מנקודת המבט שלה. זה כנראה קורה כשההפקה עולה על שורד כלשהו שיכול להיות מבדר ונותנת לו להיות "המספר" של העונה. (שיאן ב8, רוב סי ב6 וכו')

שי אן ב8 ?!

WDF ?! בקושי הראו את השבט שלה ! ובטח שבקושי אותה ! ב8 ללא ספק זה היה אמברוב ! רוב ההיתמקדות בהתחלה היתה בשפירה , ואחרי המיזוג זה היה נטו אמברוב !

LOVEtheMcMAHONS

New member
לא הכי מדוייק

דווקא לאורך מספר פרקים (במיוחד לפני המיזוג ועד להדחתה) שי-אן באמת הייתה זו שזכתה למירב הווידויים מול המצלמה והתמקדות על הפרצופים שלה והבעות הפנים ושפת הגוף שלה עם קבלת ההחלטות ע"י חברי השבט. השיא של זה היה בפרק stupid stupid people.

Uri04

New member
אכן

שיאן היתה הדמות הכי משעשעת בעונה הזאת לאחר ההדחה של ריץ'.. ואולי היחידה שהוצגה בעונת האולסטאר באופן חיובי יותר מאשר בעונה המקורית בהשתתפותה.

LOVEtheMcMAHONS

New member
גם בספק

לא יודע אם אפשר להשוות את ג'רי של עונה 2 לג'רי של עונה 8, אבל גם בעונה 8 היא לא הוצגה בצורה הכי מחמיאה - הבכיינות, המרירות, הקטנוניות, הנקמנות העיוורת בקולבי שהייתה עבורה ערך עליון לפני כל אסטרטגיה אחרת במשחק שאולי יכלה לשרת אותה טוב יותר. ראינו איך כל זה תרם לתגובה של הקהל כלפיה בתכנית הסיום שהיא בחרה לנטוש את המקום. לא יודע אם עונה 8 היוותה שיפור משמעותי עבור ג'רי מבחינת הדמות.

בוביץ

New member
עונה 7 עד מה ששודר ביס + היום

נכון שזה שמראים את רופרט אבל זה גם בגלל שהוא האדם הכי מעניין שיש מכל המתמודדים וגם כל הטקע הפיראטי שהוא מדבר עוזר לכל מה שמדברת העונה הזאת . רופרט בטוח לא יזכה ויגיע לפיינל 2 גם כי הוא איום באתגרי החסינויות וגם כי אף אחד לא יקח אותו לפיינל טו לדעתי הוא יגיע למיזוג ואז יעיפו אותו. הבעיה של רופרט הואחושב שאם הוא יביא דגים וכזה אף אחד לא יעיף אותו זה אולי מתאים לו בתחילת המשחק אבל צריך גם לדעת לשחק את המשחק גוני פירפלי כל כך מגעיל אותי אני לא מבין איך הם לא רואים את זה ולא מעיפים אותו ..

2לארה

New member
../images/Emo58.gif

בהשרדות 8 רופרט זוכה במיליון דולר הוא נבחר ע"י הצופים.(הוא לא הגיע לפיינל 2 הוא היה בפיינל 4). כשורד האהוב בכל הזמנים.וג'ון נבחר לשורד השנוא ביותר בכל הזמנים.

מה זה משנה

כאן ג'ון זכה במקום שני בתחרות השורד המאמי מושמוש של כל הזמנים וזה מה שקובע.

2לארה

New member
טוב אני מבינה שלא ראית את

התכנית עד הסוף, כי צפויות לך הפתעות רבות בדרך. ואני בכלל לא בטוחה שאח"כ תגידי שהוא מושמוש.

למעלה