הירהור

הירהור

בענין השאלות שעלו כאן בעינין ה - WALK IT OFF ובעינין פקידת המבצעים: אז נראה לי בעצם שהבעיה היא שכדי להעביר את המשמעות המדויקת צקיך לפרט יותר, ולמרות הכל, יש נטיה לתרגם "מילה במילה". אז במקרה ההליכה, בדיעבד אכן חשובה ההליכה עצמה, אז למה לא להרחיב כמו שהרחיב המתרגם בהסברו - "לך עם זה, זה יעשה לך טוב" ולדעתי, במיוחד בתפקיד האמור - חשוב הפירוט יותר מאשר האלגנטיות. וחוזר חלילה

ללילילל

New member
הרהור על ההרהור

כי אני אכן לא מרגישה שעניין פקידת המבצעים נסגר בצורה מספקת באמת... אם כבר החיית את הנושא... איך היית מיישמת את המלצתך? כלומר: בקורות חיים באנגלית, איך היית מתארת את פרק החיים בו מישהי שירתה כפקידת מבצעים? (אני מודה שהייתי די מובטלת בשירות הצבאי שלי עצמי ואין לי מושג מה בעצם היא עשתה שם, חוץ מלהיות מוקפת בכל מני אמצעי קשר).

Eldad S

New member
אולי "תאזכרי" אותנו

מה בסופו של דבר כתבת ברובריקה "פקידת מבצעים"? Operations clerk? ולגבי הערתה של מיכאלה, אכן, לפעמים צריך להיות מילולי, ולהסביר ביותר משתי מילים.

ללילילל

New member
כתבתי בכותרת

של אותו קטע operations clerk. אחר כך באמת היו כל מני פרטים על התפקיד, אבל אני חושבת שבעיני קורא זר (אמריקאי במקרה זה), כל העניין נשאר סתום ומסתורי - לא בטוח שזה רע... אבל לא הצלחתי להגיע לתחושה שזה עובר בצורה ברורה. התרגום הנ"ל הגיוני בהחלט לדעתי אבל אין לי שמץ של מושג אם קיים כזה תפקיד בצבא ארה"ב ואם כן האם כך הוא נקרא. ושוב, מיכאלה, מאוד מעניין אותי לשמוע את הצעתך (לא פייר סתם להגיד תהיו מדויקים יותר בלי פתרונות קונסטרוקטיביים, לא??)

אז ככה

האנגלית שלי ממש לא לפירסום ואין לי מושג מה עושה "פקידת מבצעים" חוץ מאשר לדוג טייסים אבל הייתי עושה ככה: Operations Clerk ומדגישה שזה תרגום מילולי, ואחר-כך הייתי בודקת אם תוקפו של התפקיד הוא אכן כשל מפקד שאינו קצין, ואחר-כך הייתי ממש מפרטת, פשוט להיות מדויקים: אחראי על הקשר, ארגון, ....

ללילילל

New member
מפקד שאינו קצין?

כמו שהמסמך כרגע, הכותרת היא operations clerk ובהמשך יש כל מני משפטים שמתארים חלקים שונים של התפקיד. כך שנראה שאין ביננו אי הסכמה. לדעתי, התייחסות לתרגום בגוף המסמך במקרה כזה מסיטה לגמרי את תשומת הלב מהעיקר. כלומר אם אכתוב אחרי הכותרת שזה תרגום מילולי, הקורא ינסה להבין מה לעזאזל אני רוצה ממנו במקום להתרכז בקורות חייה המפוארים.

זה מעניין, אולי אפשר לראות יחד

אם תדביקי כאן את החלק הזה, ואז נראה איך הלאה. ובאותו עינין: לעיתים זו הדרך בה אני נוהגת, ויאירו עיני כל אלה שדעתם שונה, אולי בגלל שהיופי פחות חשוב לי מהדיוק, ובזה איני מסכינה איתך, שאמרת שאת מעדיפה להשאיר דברים בעירפול מיסתורי: תרגום מילולי, הערה בסוגריים שזה תרגום מילולי והסבר, אף במספר משפטים אם צריך, של המשמעות. כי חשובה לקורא לא ההילה כי אם היכולת. ואם אין מוצא, ל die hards שבינינו: להרים טלפון לחיל האויר האמריקאי ולשאול . וזו אינה בדיחה.

ללילילל

New member
חשוב כאן ההקשר

והפעם הכללי יותר. לדעתי את צודקת 100% אם מדובר בטקסט אקדמי או אולי ספרותי. אבל... דמייני שאת יושבת בועדת קבלה לתואר יוקרתי באוניברסיטה בארה"ב, ומונחים לפנייך מאות תיקים עם חומר על מועמדים. את מעיינת בתיק של מישהי מישראל ורואה שהיא היתה בצבא, בחיל אויר. יש עוד מידע רב עליה לגבי השכלה, קריירה, התנדבות וכו', וכן חיבורים והמלצות. האם הערה לשונית על תרגום מונחים שתצוץ פתאום באחת התתי-כותרות, תוסיף או תגרע? ולא לשכוח - להגיש חומרים כאלו לתרגום או עריכה זה לא בדיוק עבירה אתית, אבל גם לא משהו שנהוג להתגאות בו ולהבליט אותו יותר מדי.

ובכן, נקודות מבט על החיים בכלל

ותרגום בפרט: אני יוצאת מנקודות ההנחה הבאות: אף אחד לא נעשה באצבע -כלומר: ודאי אותם חברי ועדת קבלה אינם תמימים. אותה בחורה עשתה את אשר עשתה עד כה - זה הערך נטו. בדיקת התרגום - בסדר, נגיד שאת זה מבקשים לטשטש, למרות שהיא היתה נבונה מספיק לפנות אליך... תפקידי כמתרגם הוא לא ליפות. אני לא קוסמטיקאית, אם כבר - אני צלם דוקומנטרי. ותכלעס: הערה "תרגום מילולי" בתוספת הסבר ופירוט מקובלת ביותר גם בתרגום תעודות מקצועיות ותרגומים משפטיים. מאחר ומערכות החוק ומערכות החינוך והמקצועות שונים מארץ לארץ, ואפילו בין חברה לחברה. לכן, (מתוך אותן נקודות המצוינות לעיל: אין טפשים ומה שאתה הוא מה שאתה) אני שואפת לדיוק. (הלוואי שגם תמיד הייתי פועלת לפי כללים אלו...) ואין צורך להפנות לחלקים אחרים בטקס, אלא פשוט בגוף הקו"ח עצמו. וחוזר חלילה

למעלה