את רואה סתירה?
אני כאן (ישראלים באירופה) ולא בפורומים שקדמו לו (ישראלים בחו"ל, למשל) כי האנשים שם הם בשבילי אמריקאים, אין לי על מה לדבר אתם. הם זרים לי כמו צרפתים ביפן. המילה ISRAELבעיתונים פה, תמשוך לי את העין, בדיוק כמו שהיא תמשוך את העין של המקציף, שהוא הולנדי מבטן. אני דווקא מחפשת, ומוצאת פה (בניגוד לווינט) אווירה אירופאית בעברית, שהיא שפת האם שלי, ושפה שאני מאוד אוהבת. אני גם מוצאת, שככל שאני מתרחקת יותר - טוב לי יותר. אגב - יש לי עניין בנושאים אקטואליים שנדונים פה, כמו גם בנושאי הגירה, האיחוד וכד´. פשוט מאוד - פה זה בעברית, ויש כמובן את הקלות היחסית בתקשורת עם אנשים שבאו מאותו מקום שאני באתי. אם תסתכלי בווינט, ותראי שם את ההתרפסויות ההדדיות - תביני ממה אני מנסה להתרחק. לקהילה היהודית/ישראלית באמסטרדם אני לא אתקרב גם עם מוט ארוך. אני רואה מה קורה פה מבחינת דעת קהל לקהילות המהגרים שסגורות בתוך עצמן (ולא לומדות מנסיון מר של קהילות סגורות מהמאה הקודמת) ועושה ככל שביכולתי לא להשתייך לקהילתיות זו או אחרת. אני זאת אני - ולא בהכרח חושבת באופן קהילתי. אני רואה הרבה אנשים שמהגרים לפה, ומאוד תלויים בקהילה של אנשים אחרים שבאו מאותו מקום במקום לנסות ולבנות חיים עצמאיים משלהם. הקהילה הישראלית (כמו גם הקהילה המרוקאית או היהודית או המוסלמית) לא נותנת לפרט את זכות הדיעה האישית ואת זהותו האינדיבידואלית - ולכן אני לא רוצה שום חלק בזה.