הירהור....וסקר...

• פותח הנושא nalu
  • פורסם בתאריך

Nathi

New member
אהבה

לדעתי היא הסיבה הכי מדהימה...זה סיפור הכרותם של הורי...בזכות אבי, אמי עלתה ארצה. כשהיא בקושי הכירה אותו...ולא ידעה מילה עברית! ואני מעריצה אותה על זה!

שאלה רצינית לי אליך, תומר -

מה עוצר אותך, בעצם, מלחזור אל המקום שאתה מת לחזור אליו? אני לא מכירה אותך, כמובן - ולכן אני רק מציירת תרחיש דמיוני: נאמר ולא היתה לך עבודה בישראל, ומצאת עבודה בלונדון - אז עברת ללונדון. ונגיד ומחר מפטרים אותך מהעבודה בלונדון - מה אתה עושה? מחפש עבודה אחרת בלונדון, או חוזר לישראל? ========== לדעתי - רוב האנשים שעוברים לאירופה עושים את זה מאותה הסיבה שהכלב מלקק לעצמו את הזין. ...כי הם יכולים. עדיין לא שמעתי על מישהו שהכריחו אותו להיות באירופה למרות רצונו...

Nathi

New member
אהבתי את המטאפורה...../images/Emo107.gif../images/Emo94.gif

ואני תומכת בתאוריה שלך. ולא רק זה-אלא שעזב ללונדון אחת הערים היקרות בעולם לחיות בהן! מעניין התומר הזה...

טוב רגע

אני לא אומר שלונדון זה מקום רע לגור בו.. אני מכיר המון ישראלים שגרים פה שנים ומתים על המקום הזה.. וגם כמו שאמרת לונדון היא מקום יקר לאללה אבל המשכורות פה הרבה הרבה יותר גבוהים מבארץ ואנחנו למשל חיים בסטנדרטים שבחיים לא יכולנו להגיע אליהם בישראל.. אבל עדיין אני מרגיש פה זר והייתי מעדיף לנסות להסתדר בארץ...

Nathi

New member
אתה מדבר על משכורות ביחס לארץ

אבל השאלה היא אם זו משכורת בריטית בבריטיה שמאפשרת לך לחיות בסנדרטים גבוהים א הישראלית בבריטיה(בהנחה שאבא שלך שליח כלשהו)...כי מעניין אותי אם גם הבריטים מרגישים כמוך. איך מתבטלים בלונדון למשל?אני מאד אוהבת העיר, היא מוצפת בני דודים אבל -כמו פריז, אם לא יותר.

משכורת אנגלית

אבא שלי לא שליח הוא ואימא שלי פשוט ראו שמבחינה כלכלית, כמה שלונדון יקרה עדיין אפשר לחיות פה יותר טוב מבארץ.. תוסיפי לזה את העובדה שבתחום ההיי טק (זה מה שאבא שלי עושה..) הורידו לאחרונה תמשכורות בארץ.. דבר שני, לי לא היתה ברירה אם לעזוב או לא כי הייתי בן 16 שעזבנו.. איך מתבטלים בלונדון? פאבים מועדונים תאטרון מה שבראש שלך אני גם אוהב תעיר ולגור פה זה חוויה, אבל לי יותר מתאים לגור בארץ כרגע

Nathi

New member
הבנתי

איך אפשר להתבטל בלונדון...שאלה טפשית באמת אבל יש לך המלצות למקומות?

Nathi

New member
הכוונה הייתה

מקומות טובים להמליץ...כמו ברים מסעדות, סליחה על הדו משמעות...זה קורה לי מידי פעם.

אז ככה..

מה שקורה זה ככה: אימא שלי נולדה באנגליה וככה יש לי אזרחות בריטית, עברתי לאנגליה עם ההורים כי אבא שלי קיבל פה עבודה.. אני צריך לגור באנגליה 3 שנים בשביל ללמוד פה בחינם באוניברסיטה.. אז עכשיו אני סתם מבזבז פה שנה (כי צריך לגור פה 3 שנים ברציפות).. אבל בקיץ אני חוזר לארץ להתגייס ואחרי זה אולי לעשות פה תואר..

לא ידעתי שאתה קטין...

סליחה.. חשבתי שאתה כבר בגיל שלוקחים החלטות עצמאיות בחיים. מה שמסביר איך אתה לא נמצא בדיוק באותו מקום שהיית מעדיף להיות...

עכשיו אני כבר לא..

אבל סבבא לא יכולת לדעת... תדך אגב ראיתי שכתבת בכרטיס שאת גרה בחול איפה???

אז איך שם?

גם שם העיר נסגרת ב- 11:30 כי זה מה שהולך פה וכל מי שרוצה לצאת אחרי זה צריך לשדוד בנק ולהיות עם אוטו (מוניות פה יקרות פחד)... לפחות יש לכם תקופי שופס להרגע בסוטול..

העיר נסגרת בערך ב 1:30

חןץ ממועדונים או מקומות של סטודנטים.. להולנדים, בניגוד לתיירים, מותר לעשן בבית. הביקור בקופישופ הוא לטובת קניה בלבד... די עצוב להיות מקומי שיושב בקופישופ כדי לעשן... באופן אישי - מאז שהגעתי לפה, לפני 3.5 שנים, לא עישנתי כלום, חוץ מסיגריות... לא אוהבת את זה...

forglemmigej

New member
הרבה יותר סיבות

ממה שציינת. בגדול זה הלב, שהביא אותי הנה .אבל חשתי חוסר נחת מהחיים בארץ: הוולגריות ,הלכלוך, התחמנות בכל שטח בחיים. הרגשתי שאני פשוט נחנקת. ולא שאין גברים מקסימים בארץ ,יש ויש, אבל הס"הכ הכללי בשנים האחרונות הבריח אותי לדנמרק .ואני חושבת לעצמי שהחיים השלוים פה יהיו( אם מדינת ישראל בכלל תמשיך להתקיים) גם בארץ עוד מאות שנים.

Sparker

New member
כל הנ"ל...

(כולל אחר אפילו...) אני מאוד דומה בדעותיי לחלבית... לא הרגשתי מעולם מאוד מתאים בישראל, וזה למרות שאימי ישראלית ונולדתי וגדלתי באחד המקומות היותר טובים במדינה (למרות האזור). לא באתי בעקבות האהבה... אבל אני מאוהב כעת, בעיר שלי ובמדינה שבה היא נמצאת...!!

nalu

New member
אך בכל זאת אתה מחפש את הישראליות..

בזה שאתה כאן בפורום, ועוד המנהל...... אני חושבת שלא משנה איפה נגור או איפה נהיה, אפילו אם רמת החיים תהיה גבוהה ונחייה בשקט ושלווה תמיד ישראל תהיה הבית שלנו.... ולמי שיש ילדים והם נולדים בארץ אחרת וגדלים שם, הם כבר לא יהיו ישראלים, לא יודעת אם זה טוב או רע, אבל משהו ילך לאיבוד...אני מכירה כאן ילדים להורים ישראלים שאפילו לא יודעים עברית.....

Sparker

New member
ברור שאני מחפש אותה...

אני ישראלי (לשעבר)! זו השפת אם שלי, זו הנוסטלגיה שלי (הייתם מאמינים שהספרדים לא מכירים את נילס??), זו גם במידה רבה המציאות שלי כי חבריי הטובים ביותר עדיין חיים שם (וגם הרבה משפחה)... וכשהייתי פעם אחרונה בישראל וישבתי בבית קפה צפונבוני ברעננה או כשהלכתי בלילה ברחובות ת"א, חלפה במוחי המחשבה של "מה לעזאזל אני עושה בספרד??"... אבל בואי נגיד שהיא לא החזיקה מעמד יותר מדקה...

למעלה