הירהור....וסקר...

• פותח הנושא nalu
  • פורסם בתאריך

nalu

New member
הירהור....וסקר...

מה גרם לכם לעזוב את הארץ? * כלכלה * שינוי תרבות * אהבה * הרפתקה * אחר אני אישית באתי לשבדייה כי כאן אנחנו (אני ובעלי לעתיד) יכולים ללמוד בחינם, והוא חצי שבדי אז יכולנו לבחור לבוא לכאן.....

קרן משם

New member
שאלה טובה!

ואני עלולה להוציא את כל התיסכולים שלי תוך כדי....אז אמנע זאת מכם! בשורה תחתונה בעלי הונגרי (אסלי) ומשפחתו גרה פה. וניצלנו ת´אופציה הנ"ל ממש בלית ברירה! הרפקתה?
אהבה?
תרבות?
(למרות שהתרבות האירופאית מהדימה!) כלכלה?
בעיקר.....אחרי לידת השלישיה חמי וחמותי טסו לישראל בתדירות של אחד שאין לו רכב עולה לאוטובוס עירוני! בסופו של דבר זאת החלטה מאולצת שאני מתמודדת איתה בקושי רב...(קשה לי לראות ת´עצמי מאריכה בשהותי פה) *אני יכולה רק לציין שהתאכזבתי מאוד ממדינת ישראל לה נתתי שנתיים שירות צבאי ושילמתי מיסים ועוד ועוד וכשהזדקקתי לה היא לא היתה שם בשבילי! אני מאשימה את המדינה בירידתי מהארץ! (אך זה לימודים בחינם?)

איתנוס

New member
כנראה שבאמת החכמתי ../images/Emo13.gif

אני לא נתתי שייקחו ממני יותר מדי. אז נתתי שלוש שנים אבל ביום שהשתחררתי עליתי על מטוס והיום אני פה, אולי לא הכי מאושר בעולם.. אבל אני חושב שבארץ הייתי מאושר פחות ומודאג יותר. תסתכלי על חצי הכוס המלאה... אפילו אם לקחו ממך.. שינית את זה! איתנוס

Nathi

New member
אז...

אני לא מחשיבה את עצמי בתור מישהי שעזבה את הארץ, רק ניפרדתי ממנה לכמה שנים. אני מתכוונת לחזור.(ובגדול!!)
לא באתי בשביל למצוא אהבה, כי מצאתי אותה בארץ, ועזבתי אותה לטובת החלום שלי ללמוד כאן ארכיטקטורה ...דבר שאני נהנת ממנו מאד. אני לא רואה בזה הרפתקה כ"כ כי כבר הכרתי את פריז וגרתי כאן,פשוט מושלם כאן ללמוד מה שאני לומדת. פריז היא כמו ספר פתוח. חוץ מזה אני לומדת כאן חינם...ואני חוסכת לעצמי 60 אלף ש"ח!לא שווה?

nalu

New member
לא רק שהלימודים בחינם...

אלא מי שלומד מקבל קיצבה מהמדינה כדי שלא יהיה לו קשה ללמוד ולעבוד בבת אחת, וניתן לקחת הלוואת סטודנט בריביות מצחיקות....ואם הגעת לגיל פנסייה ולא הספקת לשלם את כל ההלוואה, אז היא מתבטלת לך.....

nalu

New member
זה משתנה...

זה נע בין 1000-5000 קרונות, תלוי כמה שעות לומדים בשבוע... בשקלים זה 500-2500 ש"ח. אבל אני חייבת להגיע למינימום 80% מהשיעורים, אחרת מבטלים את הקצבה. אי אפשר לחיות מזה כמובן, אך כל סכום מתקבל בברכה...
דרך אגב, הורים מקבלים קצבה על הילדים, ואם הילד יותר מדי מאחר לביה"ס ולא מגיע לשיעורים, מבטלים את הקצבה...והוא צריך להוכיח עצמו מחדש לפני שמחדשים לו שוב... זה נשמע כמו פנטזייה, אך זה אמיתי....המדינה כאן כ"כ סוציאלית שזה פשוט מדהים...עכשיו קצת פחות כי המהגרים סחטו כאן את המדינה (שבדי אף פעם לא יעבוד על המדינה או ישקר...) ועכשיו המדינה נותנת פחות ויותר נוקשה....בצדק...לכן בארץ זה בחיים לא יעבוד לצערי...

Nathi

New member
אני יכולה להבין

שמדינה בעקבות התחכמויות ביורוקראטיות של הזרים תשנה את גישתה ותהיה נוקשה יותר, היא כאילו איבדה את תמימותה... 1000-5000 קרונות-זה בהחלט מספק!!! ובארץ זה עובד רק בשביל הדוייסים לצערי...(אני מצטערת אם אני מעליבה מישהו-אבל זה ככה).

nalu

New member
אני כרגע לומדת שבדית...

בשביל רמה של אוניברסיטה צריך ללמוד בערך שנתיים-שלוש, תלוי כמה אתה משקיע עד לקבלת כמו תעודת בגרות בארץ 3 יחידות, בשבדית. לי יש מזל, כי אני רוצה ללמוד בקולג´ לאומנויות (עיצוב גרפי) ושם לא דורשים תעודות אלא תיק עבודות ורמת שפה לראיון.

forglemmigej

New member
לא ידעתי

שבשבדיה אפשר לקבל את כל ההטבות כמו לימודים חינם אם לא נשואים. בדנמרק עליך להיות נשואה על מנת להנות מההטבות הסוציאלות וזה לא מתקבל באופן אוטומתי., גם כשנשואים למקומי, אלא רק אחרי שלש שנים.

nalu

New member
אני מקבלת חלק מההטבות...

כאן לא חשוב אם נשואים או לא. צריך לגור ביחד שנה לפני בקשת הויזה וזה נחשב כנשואים לכל דבר. המון שבדים לא מתחתנים כאן, פשוט חיים ביחד ומביאים ילדים..יש קצת הבדל בחוקים בין נשואים לגרים ביחד. אחרי שנתיים שאני גרה בשבדייה עם בן-זוג אזרח שבדייה, אני מקבלת את כל ההטבות, עכשיו אני גרה רק שנה פה, אז אני מקבלת חלק....אחרי 3 שנים - אני מקבלת דרכון.

forglemmigej

New member
פה

בדנמרק לא משנה גם אם תגורי עם בנזוג שנה לא יעזור כלום אין שום מעמד בפני השלטונות בחירות האחרונות נבחרה פה משלה שנגד זרים בצורה גורפת אפילו אם יש לך פספורט אירופי וצריך שמור על פרופיל נמוך כדי שיקבלו אותך

nalu

New member
גם כאן מחמירים יותר ויותר....

אבל מצד שני הם קיבלו השנה 30,000 פליטים, אז אני לא מבינה על מה הם מתלוננים....

h o m e s i c k

New member
רק ה....

כמובן... בן זוגי היקר לומד פה רפואה.. ואני הגעתי לפה בעיקבותיו.

זה מורכב!

נקודת הבחירה הגיעה בזכות אהבה, אבל הבחירה בהולנד (בלי שישראל בכלל תעמוד על הפרק) היתה בלי כל ספק שינוי התרבות. מי שמכיר את דיעותי, יודע שאני לא אעולל את ישראל למי שאהוב עלי...

למעלה