היקף משרה בשנת שבתון

היקף משרה בשנת שבתון

אני בשבתון בתור מורה בבית ספר יסודי ובתוכנית אופק חדש
הוצע לי לעבוד בשבתון בחטיבת ביניים

ברצוני לשאול :

1) מהו היקף השעות המותר לי לעבוד למרות השבתון

2) כיצד צריכה להיות בנויה המשרה (מספר שעות פרונטאליות,פרטני ושהייה)

3) במידה וההיקף יהיה פחות ומבנה השעות אחר אזי אין למשרה שום ערך מבחינת המשרד ?

תודה מראש על המענה
לירונה

itu1

New member
עבודה בשנת שבתון

1.מותר לך לעבוד עד שליש משרה.
2.שליש משרה בחטיבה 7 שעות פרונטליות 2 פרטניות ו-3 שהייה.
3.מבחינת המשרד היקף של שליש משרה מקנה זכויות.
אריה

עבודה בשבתון מלא

תודה על המענה הברור

האם עליי להודיע לקרן ההשתלמות שמממנת לי שבתון מלא שאני עובדת 1/3 משרה ?

עופר1002

New member
את לא צריכה לדווח לקרן שאת עובדת. המעביד

ימשיך לנכות לך כסף לקרן ולהפקיד לך כספים עבור מחזור ההשתלמות הבא.חשוב שבסוף שנה תבדקי אם לא מגיע לך כסף ממס הכנסה.

ארטור 1

New member
תודה לאריה אך המענה לא ברור .

אריה כותב עד שליש משרה ,אך לא טורח להסביר שלצורך קבלת זכויות של הכרה מלאה בשנת השבתון כוותק של שנה לעניין עליה בדרגה את חיבת לעבוד לפחות שליש משרה.
יוצא שאת חיבת לעבוד שליש משרה בדיוק ולא שום דבר אחר .
אגב בשבתון את יכולה ללמוד כל קורס שהקרן תאשר לך ללא שום צורך בלימוד מקצועות שקשורים להוראה .

מורה שעובד 6 שנים במשרה של 100% ויוצא לשנת שבתון ,הקרן רוכשת עבורו זכויות פנסיה של 66% בלבד .יוצא שעל אף שהמורה עובד כל חייו במשרה מלאה ,יציאתו כל 6 שנים לשבתון מורידה את ממוצע משרתו לצורך פנסיה לכ 95% בלבד .אם יעבוד בשבתונים שליש משרה ,אזי ממוצע משרתו יהיה 100% .

עופר1002

New member
לארתור-גם אם היא יכולה ללמוד מה שהיא רוצה לפי

הקרן, ההשתלמות לא בהכרח תוכר לה לצורך עלייה בדרגה באופק.גם בעולם הישן לא כל ההשתלמויות הוכרו לצורך גמולים.

ארטור 1

New member
אכן אתה צודק ,אך לא זה היה הנושא .

כל שהתכוונתי הוא להבהיר למורים שזמן החל"ת הוא זמנם שלהם .
כספי ההשתלמות הוא כספם שלהם .

ולכן הם יכולים ללמוד כמעט כל השתלמות אקדמית ועוד השתלמויות רבות אחרות שבאישור הקרן ללא שום צורך או חובה להשתלמויות בנושאי הוראה.
אני כותב זאת כי משרד החינוך מחשיב פז"מ של חצי שנה לעליה בדרגה למי שמוכן להשקיע/לבזבז זמנו וכספו ללימודים בנושא הוראה .השואלת אם רק תצליח לקבל משרה מדויקת של 33% ,תחשב לה שנת ההשתלמות לשנה שלמה ב3 השנים לדרגה גם אם לא תלמד שום מקצוע בתחום ההוראה .

אגב אם כבר עובדים בשליש משרה ,אז הצעתי היא לפצל את השבתון ל2 שנים לא עוקבות ואז לעבוד טיפה יותר (חצי משרה) אך יש לנו שנתיים עבודה קלה במקום שנה .מבחינה כלכלית השכר ב 2 השנים הללו אינו דחוק כלל ואפיל עולה על השכר הרגיל ,גם כי ביטוח לאומי ומס בריאות גובים אחוזים זעירים מהשכר לעומת משרה מלאה ,וגם מס הכנסה מתקשה לראות לירה בארבעת השנים שעלהן מתפרשות 2 שנות שבתון .והצופר הגדול שהספירה של 6 שנים עד השבתון הבא מתחילה כבר ביציאה לשבתון ולא בחזרה ממנו .

אז מה היה לנו : ביציאה לשבתון שפרוש על שנתיים, מס הכנסה מקבל כלום כסף ,ביטוח לאומי ומס בריאות מקבלים ממש כלום ,למורה נספרת שנה שלמה ללא תנאי בפז"מ לדרגה ,מורות מחנכות מקבלות ללא ברירה משרה מקצועית למשך שנתיים ,למנהלת החיים יותר מסובכים אם כולן ידרשו חצי שבתון .

אז אל תתפלאו שהמנהלת תנסה תמיד לשכנע אתכם לרדת מהחצי שבתון ,ולצאת לשבתון שלם .

אייר19

New member
למה התגובות האגרסיביות ?

שמתי לב שלכל מה שאריה כותב יש לך תגובה צינית או כועסת.
למה?
הוא לא חייב לענות לנו ועושה זאת יום יום.
למרות שאני חברה בארגון הרבה מידע קיבלתי ממנו שסייע לי רבות בתהליך הפרישה.
במיוחד כשהייתי צריכה אסמכתות והיועצת המכובדת שלי ענתה לי בצורה חסרת סבלנות ומעליבה- ומי ענה בדיוק מה שהייתי צריכה?!-אריה.
אז יכול להיות שלא תמיד הוא יודע כל,אבל לפחות מנסה ועוזר.
לכן מאוד לא נעים לקרוא כל פעם את התוקפנות כלפיו-לדעתי אין הצדקה לכך.

ארטור 1

New member
למה הכותרת שלך אגרסיבית ?

רק בגלל שנראה לך ,שיש לי כעס ועניין להיות אגרסיבי?

אז ככה -מכיוון שכל כתיבתך אלי אינה ענינית ואינה מוכיחה שום עובדה שכתבתי שאינה נכונה אלא רק מנסה להגן על "אריה המסכן" אז ראשית אני מציע לך להבא לכתוב עינינית .

אריה לא מסכן ,אריה לא היה מוכן להגיד שאינו מקבל שכרו מהסתדרות המורים .אריה מיצג כאן את ההסתדרות ,אך בל נטעה אין תפקידו ליצג את המורים .כל צורת תשובותיו בנויה על כך שבשום מקרה ההסתדרות לא תצא אשמה בדבר .

עכשיו ענינית לתגובתי זו שהטרידה את מנוחתך .השואלת בראש השרשור מנסה להגן על זכויותיה ,מנסה להבין את משמעות העבודה בשליש משרה בשנת שבתון .

ראי כיצד אריה אינו מגדיר לה במדויק עד כמה חשוב שהיא תעבוד בדיוק בשליש משרה (זה די קשה לסדר בדיוק את השעות הרצויות לכל מורה ).
אם לדוגמא מדובר במורה עם וותק של 15-20 שנה שדרגתה בשליש העליון של הדרגות ,המשמעות של עבודה בקצת פחות(אפילו שעה ) משליש משרה ,תעכב את דרגתה בשנה .והמשמעות באותה שנת עיכוב הינה הפסד שכר וזכויות בשווי של 10-15 אלף ש"ח !

האם לדעתך אריה הבהיר לשואלת הנבוכה את מימדי הנזק או אני שנזקקתי להשקיע רבע שעה של כתיבה כדי להציל לשואלת סכום כסף נכבד ?

כן ,אני כועס על תשובתו לשואלת ,והוא לצערי נוהג במקרים מסוימים לתת רק חצי אמת שבלעדי חלקה השני אין לשואל אפשרות להפיק תועלת מתשובתו .

אני מבקש שככל שנדמה לך כשאת קוראת את תגובותי, שלא יצאתי הוגן עם אריה ,תני את דעתך הענינית והראי איפה הוספתי מילה שלא במקום .

למעלה