היקום.

alon_o

New member
אני לא מסכים

ברור שלא "בדיוק" ענית, לפחות לא נתת תשובה בצורה שאת מצפה שתגיע. הרי אם היית מרגישה שנתת, לא היית שואלת
. אבל...כשקראתי את השאלה שלך, דווקא ראיתי לא רק את התשובה בגוף השאלה, אלא גם את מה שעמד מאחורי התשובה. אני מאוד מצטער שאת לא מרגישה כך, אבל אני לא רואה סיבה לפשט עוד את הדברים, יש לך את התשובה, אולי תביני אותה היום, ואולי בשנה הבאה. לא אני האיש להסביר לך איך לעשות זאת. את האישה לעשות זאת. ואני לא באמת מצטער
.

alon_o

New member
מודעות.

כל כך פשוט. היי מודעת לאירועים בחייך, הטובים, הרעים, ומה שביניהם. איך מה שקרה לך בדרך לעבודה\מכולת\לונה פארק מתקשר לתיאוריית החיים שלך? איך מה שלמדת היום מתקשר? מה בכלל למדת היום? אולי לחייך יותר? אולי לשים לב לאנשים שעוברים ליידך ברחוב? אולי לשים לב (כן, כן, שוב מודעות) למשהו? אולי זה, ואולי ההוא? ואיך מה שקרה לסבתא של האימא של האיש ההוא שפגשה חברה שלך משליך עליך? מה את יכולה ללמוד מזה? איך זה מתקשר לתיאוריה שלך? כמה גבוהה התיאוריה שלך? כמה היא שוקלת? ותזכרי. את בחרת את התיאוריה. זה לא משהו שזרקו עליך. קבלי אחריות וחפשי פתרונות, בתוכך. שבי וחישבי. על השאלות שלי. על השאלות שלך. על משהו אחר. שבי סתם. הדרך שלי היא שלי. ורק שלי. אבל אם תעיפי מבט לרגע בעקבות שהשארתי, אולי תביני איפה השביל שלך עובר. ואת התשובה לשאלה ששאלת, רק את יכולה לתת.

לולה3

New member
ראיתי

את השמש היום בבוקר היא היתה עגולה וכתומה יצאתי להפסקת סיגריה ,ראיתי חניון עמוס במכוניות,ואישה יפה אחת. וכן קראתי אותך שוב ושוב ושוב. מסקנה: יש לי בעיה בהבנת הנקרא! בקשה: אפשר לנסות שוב אבל בפשטות? תודה.

alon_o

New member
לא התכוונתי

לשלוח את ההודעה פעמיים, יצא ככה
. אני שמח שקראת שוב בגלל זה. וטוב, אם כבר, אז אנסה לפשט. צאי החוצה, יצאת? יופי. ראית את השמש? היא הייתה עגולה וכתומה? איך זה משפיע על התיאוריה? אני מכיר אדם אחד, שהסתכל על השמש, וחשב: איזו שמש גדולה, כתומה, בהירה וחזקה! אני אפילו לא יכול להיישיר מבט אליה, היא כל כך חזקה והיא תעוור אותי אם אנסה. והקדוש ברוך הוא ברא אותה! מדהים! כה חזק הוא, וכה בלתי מוגבל כוחו, שאני לא מסוגל לתפוס אותו אפילו! הוא ברא את השמש, שאני לא יכול אפילו להסתכל עליה, ואם נשווה אותה לשאר היקום והקיום, היא כל כך קטנה. לא חשובה ולא חזקה. והקדוש ברוך הוא ברא גם את זה, וגם את זו! מה גדול הוא כוחו... ואם השמש מאירה, ואני לא מסוגל להסתכל בצורה ישירה עליה... אז איך אנשים מבקשים להבין את הקדוש ברוך הוא? כוחו כלל לא נתפס ע"י המוח שלי! את מבינה איך דבר פשוט כמו השמש הכתומה שלך חיזק את אמונתו בדרך בה בחר? מה יכול לחזק את אמונתך? ובמה את באמת עושב שימוש לשם כך?

לולה3

New member
טוב..

ניסית לפשט ועל זה אני מודה! חייבת להתוודות אני לא יודעת אם הקדוש ברוך הוא ,הוא זה שיוצר לי חסימה אינטלקטואלית להבנת הנקרא. הקדוש ברוך הוא ,לא מייצג חלק מהתיאוריה שלי. עכשיו צריך לדעת באיזה שעות להסתכל על השמש היא בהחלט יכולה לעוור וכמו כן גודלה והשוואתה לשאר היקום..אינשטיין המציא את תורת היחסיות בפשטות ...ואם הבנתי אותך נכון אתה שואב כוח מהקדוש ברוך הוא או יותר נכון מהידיעה של עד כמה גדולים וחזקים ממך קיימים? ואתה כל כולך אפר ועפר.. הבנתי אותך נכון? רק שואלת..

alon_o

New member
לא.

עזבי את הקשר לאמונה שלי. באף אחת תההודהות שלי בשרשור הזה לא יצרתי קישור. נתתי סיפור קצר על אדם שאני מכיר (או לא, זה משנה?). וקיוויתי שזה יעזור לך להבין. פישוט יתר לא יעזור לך, לדעתי. כי כבן אדם ששואל שאלות, תשובה מקיפה ומפורטת, לעולם לא תעזור לך. אולי תקחי ממנה דברים קטנים שבא לך לקחת. אבל זאת לא הכוונה של אף אחד שמעביר לך תיאוריה שלמה ומושלמת. ואיך תדעי שמה שלקחת הוא העיקר ולא התפל? הרבה פעמים התפל קוסם יותר, ורוב האנשים, ברוב ה"אמונות", יקחו את התפל. ככה זה. אין מה לעשות.

alon_o

New member
עוד דבר

לא בדיוק ניסיתי לפשט. יותר ניסיתי לכוון לתשובה משלך. נסי להסתכל אחרת על מה שכתבתי על השמש. עזבי את הקדוש ברוך הוא. ראי איך אותו אדם ראה את האמונה שלו. ואיך הוא השתמש בדבר פשוט כמו השמש, שאת בעצמך דיברת עליה, כדי לחזק את אמונתו בדרך בה בחר. לך יש דרך אחרת, אני משער. אז איך השמש משפיעה עליך? על התיאוריה שלך? איך את או התיאוריה שלך משפיעים על השמש? איך הסיגריה שלך משפיעה על התיאוריה שלך? רוב האנשים מפרידים בין התיאוריה שלהם למציאות. הם לא מקשרים בינה לבין היום-יום. אם הם יעשו זאת, על בסיס קבוע, היא עלולה להעלם. אם את תעשי זאת, היא עשויה להתחזק. או להעלם (מאוד כואב) ואז תחליפי אותה בחדשה. יש אנשים שלא מחלימים מאירוע כזה. יש אנשים שכל כך ממהרים למצוא תיאוריה חילופית (כי אי אפשר בלי), שהם חוזרים בתשובה, או מצטרפים לאיזו כת. אבל עם טיפול צמוד, עדין, ויומיומי. התיאוריה שלך רק תתחזק. ותחזק אותך. שינויים קטנים הם הדרך. עדינות. לא כוח ולא מהפכות. לפחות רוב הזמן. בהצלחה
.

Micky47

New member
עצה

ל deep ocean שלום לקחתי את מה שכתב alon_o ציטוט: היקום הוא רק מראה, הוא יראה לך את האושר שאתה יכול לקבל, או את העצב והכאב שאתה נותן לעצמך. מתוך ניסיונך איך אפשר להפוך את המראה, למישהיא שחלתה בסרטן, טופלה וכעת לדברי הרופאים היא בסדר גמור, אך המראה מראה לה רק דברים שליליים

KEiN

New member
ישראלי יקר

אדם שיחפש סיבות לרחמים עצמים ימצא אותן, לא משנה כמה טוב הם יתחבאו או לא. אני מאד מצטער שלא חוויתי טרואמה קשה כדיי להיות מאושר באמת, כן, (אני ציני בקטע הזה) אני מצטער שלא שחטו לי את כל המשפחה מול העניים. בונא, צא המקטע הזה של מי שעבר יותר ´שחיקות´ בחיים הוא יותר בוגר, ויותר גבר. חלאס! והיא צודקת.

קופיק

New member
יפה יפה...

זה כל כך נכון! פשוט מאוד וקל לעשייה... אם תרצו- אין זו אגדה!

deep ocean

New member
אכן, זה באמת פשוט

אבל לא תמיד קל לנו לראות את זה. אנו מאמינים בדברים רבים ומגוונים, ולא ממש ערים לאמונות הפנימיות שלנו. אנחנו כל כך מאמינים שאנחנו א,ב,ג או שאנשים הם א,ב,ג עד שזה באמת מתממש. משהו שכתבתי למישהי בעבר (בפורום אחר) על הנושא אה, וברוכה הבאה לפורום

Liron Bar

New member
אהבתי את מה שכתבת ../images/Emo140.gif

אני גם מאמינה שזה פשוט , ותומכת לגמרי בדיעותיך
היו מקרים שאנשים שהיו קרובים אלי לקחו קרדיט על דברים שעברתי ( דברים חיוביים ), והבנתי שאני אחראית על כל דבר שעובר עלי בחיי במודע וגם לא במודע ואני יצרתי את אותם הדברים . היו גם מקרים הפוכים של האשמות על דברים שקרו להם , היום אני מבינה שייסורי מצפון הם דבר מיותר שמרחיק אותך מעצמיך , כי כל דבר בא מבחירתך לפי אמונותיך , ולכן אתה צריך לקבל אותו ולא להתייסר. לגבי אותם האנשים , הבהרתי להם שכל מה שקורה בחייהם הוא כתוצאה של אמונותיהם והשקפותם לגבי עצמם ( היו פעמים שדחו אותי בביטול...). זה נכון שכל אדם "מושך" אליו את חבריו או בכלל אנשים לפי אמונותיו לגבי עצמו ובכלל , וברגע ששני אנשים הולכים לכיוונים שונים כדאי להרפות ולא להחזיק קשר רק בשל העובדה שהיינו חברות מהגן לדוגמא. במקרה שלי אני הירפתי מהרבה אנשים עד היום בשל העובדה שהם הלכו לכיוונים שונים ממני.

deep ocean

New member
אהבתי ../images/Emo13.gif ../images/Emo24.gif

כל מה שנותר לי זה להסכים איתך

למעלה