היקום המורחב

DDN

New member
את לא - לוקאס כן

לא יוצא שום דבר עם התווית STARWARS בלי שלוקאס (או מישהו מנאמניו) ישים עליו חותמת. כל ספרים, המשחקים עם העלילה נחשבים רשמיים, בגלל זה הם כן נחשבים בEU

יפעת777

New member
נראה לי שללוקאס לא הכי איכפת כי הוא מרוויח

מזה כסף. כבר אמרתי שלדעתי הוא התמסחר. לא זה לא צריך להיות איכפת אם זה מהתווית שלו כל עוד הוא מרוויח את הכסף. אולי הם נחשבים רשמיים אבל הם לא נכתבו על ידו כך שיש הבדל

henney

New member
כן איכפת לו

זה מפעל החיים שלו. הוא השקיע לזה כ"כ הרבה ויצר בשביל זה כל כך הרבה (אולפנים וכו') נכון, הוא התמסחר. אבל זה לא אומר שהוא לא אוהב את העבודה שלו. הוא מאמין בכותבים שלו וקורא כל דבר ומתקן כל דבר שלדעתי יילך עם החזון שלו.

יפעת777

New member
אבל כל הסיפורים האלה הם לא שלו

הוא פשוט נתן רק את החותמת שלו. הוא בעצם נתן זכויות זה לא משהו שהוא בעצמו כתב. רשמית זה לא המשכים שלו. לא איכפת לו לתת ליוצרים אחרים ליצור דברים המבוססים על היצירות שלו. בסופו של דבר הוא נהנה מהרווחים של כל זה מבלי לעבוד. כל העניין הזה לדעתי הוא ממוסחר ופשוט באיזה שהוא מקום הורס את כל הקלאסיקה שהייתה למלחמת הכוכבים, הכל כבר נמרח ואיבד את כל הטעם שלו. כל עוד הוא לא כותב את ההמשך או על התקופות החסרות בעצמו, מבחינתי זה לא רשמי ולא משתווה למקור. כנראה שג'ורג' לוקאס פשוט הזדקן ואיבד את הקסם

DDN

New member
הוא ממוסחר, אבל הוא פנאט

הוא אמנם לא כתב בעצמו, והוא נותן חופש לאנשים עם הכתיבה שלהם, אבל. . .. הוא לא מאשר דברים שלא עומדים בקנה אחד עם ה"חזון" שלו לעולם מלחמת הכוכבים. תראי, לא יודע אם שיחקת בKNIHGTS OF THE OLD REPUBLIC - לדעתי בנו שם עולם ורקע, ששם בכיס הקטן את הסיפור של 1-3 (אימת הפאנטום עד נקמת הסית') העולם של התקופה ההיא, כולל הקומיקסים, המשחקים ואם יצאו גם ספרים, פשוט הזכיר לי כמה שאני אהבתי את מלחמת הכוכבים, אחרי שההתלהבות מ"נקמת הסית'" נעלמה (וזה קרה מהר)

Kalimac

New member
Agreed

לוקאס טען בעצמו מספר פעמים שהפך להיות חובב קומיקס בגלל הסיפורים וחובב של ה-EU בגלל הספרים. בחלק מהפרוייקטים הוא מעורב באופן ישיר, למשל בסדרה המצויירת ששודרה לא מזמן בטלויזיה; בחלק הוא מאורב באופן עקיף/פחות ישיר כמו סדרת NJO. לוקאס אפילו הכניס אלמנטים מתוך ה-EU לסרטים מרוב שאהב אותם, הדוגמה הידועה ביותר היא דמותה של Aayla Secura לפרק II. כל הדברים הללו נחשבים 'רשמיים'. מבחינתך זה עניין אחר ואת זכאית לדעה הזו, אבל אל תעשי הכללות.

יפעת777

New member
האמת שאני לא מתלהבת מהטרילוגיה החדשה

חוץ מ"נקמת הסית'" שני הסרטים האחרים לא היו משהו ודי רדודים. אני חושבת שדי מיותר לעשות ספרים וסדרות שמראות על התקופות שבין הסרטים, זה לדעתי יותר מידי ימרח. אפשר היה אולי לעשות עוד סרט אחד שימלא את התקופה שבין "מתקפת המשובטים" ל"נקמת הסית'" או בין "נקמת הסית'" ל"תקווה חדשה" אבל שלוקאס יכתוב את הסיפור.

Y. Welis

New member
לדעתי אלה כן הסיפורים שלו.

נדמה לי שגם נכתב היכנשהו שקווי העלילה הכלליים נקבעו על ידו כמסגרת (או לפחות הבסיסיים ביותר, כמו שהאן וליאה ינשאו ומספר ילדיהם, ואולי גם גורלו של הבן השלישי) והפרטים מולאו על ידי הסופרים שנשכרו. אני מכל מקום שמעתי את הפרטים האלה מחבר, כבר בשנת 86'. לא ביררתי מהיכן הוא שמע אותם (פשלה רצינית...), אבל הסתבר ב-91' שהם אכן נכונים לפי ספרי ההמשך. כמובן שכל רעיון ה-EU הוא פתח לבעיות, רקע שונה ותופעת ה'retcon' ('המשכתוביות') הידועה, שבה העבר החדש (הטרילוגיה החדשה) משכתב את העתיד שכבר היה (הישנה). אבל יחסית למיסחור דומה במקומות אחרים כמו 'מסע בין כוכבים', המיסחור כאן לא היה גרוע יותר. בכל מקרה ניתן ואין שום בעיה להתעלם מהחומר החיצוני. כמו שציינתי לעיל, חלק מהספרים סבירים מאוד.

Youngling

New member
הוא עוזר המון לכותבי ה -EU

נכון, הוא התמסחר. אבל יש המון ספרים שהוא עוזר לסופרים לכתוב אותם. נותן להם עצות, אומר להם מה הוא חושב שכדי להוסיף, לשנות, להוריד. ואפילו עכשיו בתוכנית הטלוויזיה הקרובה הוא מעורב יותר מתמיד. הוא גם נותן טיפים וגם כותב בעצמו מספר פרקים.

henney

New member
הוא תמיד אמר

"תהרגו את מי שבא לכם. רק לא את לוק סקייווקר"

יפעת777

New member
כי לוק בעצם מייצג אותו אז בטח שהוא לא ירצה

שיהרגו את הדמות הזאת

יפעת777

New member
עדיין זה לא כמו שהוא יכתוב את זה בעצמו

בכל הסיפורים האלה אין את הקסם שהיה פעם ואולי גםלא צריך לפרט יותר מידי ולמרוח את הדברים כי לפעמים טוב להשאיר את הדברים כמו שהם.

henney

New member
זה נישמע כאילו

כאילו הוא כותב על עצמו ועל החלומות שלו שיהיה לו לייטסייבר כמו ילדים בני 8 או משהו. לא, זה נכון שהוא נתו לו את השם לוק מהשם שלו. אני די בטוחה שזה בגלל שהוא הזדהה איתו. למרות שיש עוד כמה דמויות שאני יודעת שהוא נתן להם "חסינות" של רצח

Y. Welis

New member
גם הקסם לא בדיוק שלו - כל אחד מתסריטי

הטרילוגיה המקורית עבר שיכתובים מאסיביים ע"י תסריטאים שכירים (הצמד שכתב את 'אינדיאנה ג'ונס והמקדש הארור' לפי סיפור של לוקאס, אחראי לקרוב לשליש מ'תקווה חדשה'). הראתי בהודעה לפני כמה חודשים עד כמה גדול היה הפער ביו הטיוטה המוקדמת של סרט 6, לגירסה הסופית. ללוקאס היה בלי ספק החזון. אבל המימוש בפועל נעשה תמיד בעזרת הרבה אנשים מוכשרים אחרים (כמו הרגע שנחשב לשיא של ה'אימפריה', בתשובתו של האן לליאה, שאולתרה ע"י הבמאי ולא היתה לפי התסריט), שיצרו *יחד* את הקסם שאנחנו רואים. בטרילוגיה החדשה יש הרבה יותר מלוקאס מאשר בקודמת, והרבה פחות התערבות של תסריטאים חיצוניים, אבל התוצאה פחות איכותית, לא סגורה ולא מרגשת כמו שהיתה יכולה להיות (בסרט השלישי במיוחד), כך שמושג הקסם מאוד גמיש כאן, ולא תלוי רק בלוקאס.

henney

New member
יש הבדל בין הסרטים לספרים

זה אי אפשר להכחש. ובהחלט השורה של האן היא שורת מחץ, עד היום אומרים לי "אני אוהב אותך"/"אני אוהבת אותך" (או משהו בסגנון) פשוט נפלט לי "אני יודעת" וזה חתיכת ייבוש...

למעלה