היפ הופ

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
סדנה למשחק: כניסה לדמות

אני רוצה לערוך פה דיון/שיחה על שיפור יכולות המשחק. למי שיש הערות, מוכן ורצוי לשרשר ולדבר. **************************************************************** שה"מ: אתם הולכים במסדרון, יש ריח רע מהמשכו, מכיוון הדלת הסגורה. שחקן 1: הנזיר שלי מתגנב לכיוון הדלת, ובודק אותה אם יכולתו לחוש עצים. שחקנית 2: במידה והוא לא פותח, הגנבת שלי תנסה לפרוץ את המנעול. שחקן 3: לסיירת שלי יש חץ מוכן בקשת, לכל מקרה. שחקן 4: הפייטן שלי מתקרב לחפות על הנזיר. שה"מ: הדלת לא נעולה, למעשה היא נפתחת בבעיטה לכיוונכם. מתוך החדר, יוצאים חמישה אורקים לוחמים, מחפה עליהם המנהיג שלהם, אורק כוהן. גלגלו יוזמה. מגלגלים יוזמה, פועלים לפי התור. שחקן 4: אני תוקף את האורק הכוהן עם השוט. 20, פגעתי בו, אני מגלגל לאיום קריטי. 18. אני מוריד לו 12 נזק. הוא מת? שה"מ: הוא מת והאורקים האחרים רואים את זה ובורחים (החבורה זוכה להתקפות הזדמנות עליהם) שחקן 3: טוב, בטח מאוחר היום. אנחנו ישנים את הלילה כאן וממשיכים הלאה. ********************************************* רגע, משהו פה לא מסתדר לי כמו שצריך. . . . . ********************************************** שה"מ: אתם הולכים במסדרון, יש ריח רע מהמשכו, מכיוון הדלת הסגורה. שחקן 1: קוואי מתגנב לכיוון הדלת, בודק אותה. הוא מניח עליה את הידיים ומנסה להרגיש תזוזות בצד השני. שחקנית 2. אייס מתקדמת מאחורי קוואי, מתכוננת נפשית לפרוץ את המנעול. שחקן 3: דומיניק דרוכה עם חץ, במידה והדלת תפתח. שחקן 4: אדריאן מכין את עצמו לחפות על קוואי שליד הדלת. שה"מ: הדלת לא נעולה, למעשה, היא נפתחה בבעיטה לכיוונכם. מתוך החדר, יוצאים חמישה אורקים חמושים בחרבות. אתם שומעים מאחוריהם צעקות, יש שם עוד אורק, לבוש בגלימות. לאחר הקרב, השחקנים מחליטים לנוח כאן בלילה. שחקן 4: אדריאן מכין את האזור לשינה. שחקן 1: קוואי מכין כהרגלו ארוחת ערב ליד המדורה. (יוצא לו 17 בגלגול מיומנות בישול) - זה תבשיל אורז עם כל מיני ירקות ורצועות בשר מיובש. משהו משהו. שחקנית 2: אייס תשמור ראשונה הלילה. ****************************************************** מה היה שונה בדוגמה השניה מהראשונה? נכון. בדוגמה הראשונה השתמשנו ביותר מדי מונחי משחק, הדמויות שלנו הן המקצוע שלהם, ואנחנו יודעים בקלות מה המקצוע של האויבים. זה לא הולך ככה. גנב לא הולך בחוצות העיר עם השלט גנב, בדיוק כמו שלא רשום עליי "טכנאי מחשבים". מה זה נותן לנו בעצם? מציאותיות, וכניסה לדמויות. מציאותיות: תחשבו שהמשחק הוא אמיתי, תחשבו על הכל. האם אתם הייתם מתנהגים כמו שהדמות שלכם מתנהגת? או לכם היו יותר דברים לחשוב עליהם? (כמו להתחשב בחברים ששם, או ביישנות מפני זרים?) האם ההתנהגות של הדמות שלכם הגיונית? למה שהדמויות יהיו ביחד בחבורה, כי הם נשלטות על ידי אותם שחקנים? מה פתאום. מאיפה הדמויות ידעו את זה? אתם לא הייתם מתחברים עם אנשים סתם כי אתם במקרה הגעתם לאותה מעלית. צריך לדבר קצת, ולראות שהאנשים נחמדים ושאפשר לסמוך עליהם כאשר מסתובבים איתם באזורים מסוכנים. כניסה לדמויות: הדמויות הם אנשים. תקפידו לקרוא להם בשמות ולא "הלוחם שלי", אל תגדירו את הדמות כמקצוע שלה. זה לא מה שמגדיר את הדמות. זה לא מה שמגדיר אתכם. אני לא "דני, טכנאי מחשבים", אני פשוט "דני" ומי שרוצה להכיר אותי, ידבר איתי ולא יסווג אותי לפי מה שאני עושה בחיים. תזכרו שלדמויות יש רצונות וצרכים. כמו לאכול, כמו חברה. אף אחד הוא לא "רובוט" שמקובע על מטרה ספציפית ולא יראה ימינה או שמאלה. תדאגו לדמויות שלכם, תנסו להתייחס אליהם בתור דמויות אמיתיות, ותקפידו על העומק.

../images/Emo45.gif מסכים ומעודד.

אפילו שהפואנטה קצת חלפה לי מעל הראש.. זה מאמר ? נושא לדיון ? כתב קודש ? אני מבולבל. (או שאולי זאת רק הבגרות מחר).

DDN

New member
כן

זה תוכנן להיות מאמר, אבל יותר פתח לדיון.

Nihau

New member
../images/Emo45.gif ריאליסטיות זה חשוב

לדעתי שחקנים צריכים להקדיש זמן ללמוד את הרקע של העולם בו הם משחקים. למשל בעולם מבוסס ימי הביניים לא היו דרכים מהירות לשלוח דואר כמו היום, זה נעשה או ע"י שליח על סוס או ברגל, יונה או שירות דואר ציבורי יותר אך איטי הרבה יותר. אין טלפונים, אין ICQ. אין דוא"ל. מצד שני בעולם כמו מירוצללים בו יש טלפונים מושתלים כמעט לכל אחד בראש צריך לזכור שגם אויב קשור וחסום פה עדיין יכול לחייג אל המשטרה... זה החלק הקשה, להכנס להגיון של העולם ולחשוב בתוך המסגרות הבשונות שכל עולם מציב בפניך. חבורת נוסגות' רצתה להרוג אותי כשהתעקשתי איתם על זה שאין סוסים בנוסגות'...

בורן

New member
לא צריך להסחף

עיקר המחלה היתה אתמול, היום אני כמעט בריא לחלוטין

איך אני יכול ללמוד את העולם

כשאני ברגע שאני מפנה את הקצה של הצפורן של הזרת כרגל השמאלית שלי אל מחוץ לקו הישר והמתוכנן בקפידה של השה"ם שלי הוא שולח עלי צבא שלם כדי להחזיר אותי למסלול או שפתאום הוא מחליט שיש קיר בגובה 78 מטר ובעובי של 13 מטר מולי ובמקרה הקיר מוצב בדיוק איפה שרציתי ללכת. או שכל מי שאני מנסה לחפש לא נמצא כי הוא יצא לשליחות והוא יחזור בעוד הרבה זמן. או שמה שרציתי לעשות או להשיג זה בלתי אפשרי. מה אני אמור להגיד לשה"ם כזה? איך אני יכול למנוע מעצמי בתור שה"ם לחזור על טעויות כאלה?

סנדרין

New member
מחליפים שה"ם?... ../images/Emo142.gif

זה מה שאני עשיתי

למעלה