היפ הופ

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

בורן

New member
בדיוק,

שה"ם כזה הוא לא שהם.אל תשחק איתו (את הקטע הפסיכולוגי תשאיר למישהו אחר).

סנדרין

New member
*שיעול* *שיעול* ../images/Emo142.gif

|אייקון-של-ליאו-שולח-מייל-לאחותו| ...ולמה שלא יהיו סוסים בנוסגות'?

Nihau

New member
ליאו עושה זאת עם יונה משותפת שלו

ושל אחותו ויש הגיון רציף בעיניין, אחרת לא הייתי מאפשרת לזה להתקיים בצורה הזאת אלא בדרך אחרת כלשהי. לגבי סוסים בנוסגות', זה אחד הדברים שמיחדים את העולם מעולמות פנטזיה אחרים מעבר להיסטוריה הייחודית של העולם. תארו לעצמכם עולם בו לא פותח העקרון של ניצול בעלי חיים לעשיית "עבודה" אלא רק שימוש בתוצרי בעלי חיים כמו מזון ולבוש. בעולם כזה עבודות כגון חריש, נשיאת משאות, מסעות ממקום למקום ועוד יעשו כולם בכוח האדם העובד ללא עזר של כוח שרירי החיה. זה משנה מאוד את כל חישובי הדרך, הזמן והמשא בעולם, הכל חייב להעשות ברגל או בקסם, הצבא צועד אל שדה הקרב, אין חיל פרשים, כדי להעביר הודעות יש רצים ושליחים זריזים וכל הלוחמים נלחמים באותו גובה ובאותה מהירות פחות או יותר... התחלתם להבין את עוצמת השינוי שחלה בעולם רק כי הוצאנו את עקרון החיות המבוייתות מהעולם?

סנדרין

New member
הכל בנוי אחד על השני ../images/Emo142.gif../images/Emo1.gif

ואני מסכימה שלהוציא עקרון כזה זה מייחד. ומענין. הערה - אני חושבת שלא כדאי לעשות שינויים כאלה, אם אי אפשר להכיל את ההשפעות שלהם ב*מלואן*. שימוש חלקי יהיה פגיעה די רצינית ב-SOD. אגב ליאו והיונה - הסתבר לי שיונים לא יכולות לעוף בלילה. זה לא יוצר בעיה מעבר למרחק מסוים?..

Nihau

New member
כן. יש קושי אבל הוא מחושב במשחק

יונים אכן לא עפות בלילה אבל הן כן עפות ביום למחרת אז הן פשוט יעופו ביום ואני יחשב את אקסטרה הזמן שיקח למכתב הבא להגיע לפי חישובים שלי, אחרי הכל בשביל זה אני בתפקיד. אם יש עוד שאלות אני אשמח לענות.

Guy24Gold

New member
אני אישית מאז שהתחלתי להיות שחקן

אני מקפיד לקורא לדמות שלי בשמה ולא "קוסמת". אבל שיחקתי עם הדמות שלי בשארית הזמן שנשאר לנו ולא עשינו כלום (בערך שעה) אז שיחקנו כשמישהו אחר היה השה"ם ועכשיו נמשיך לשחק את ההרפתקאה איתו. אבל אני בהחלט מכיר את המצב הראשון, כשאחד מהשחקנים שלי אומר "אני עושה חילוף עצמי, וזה ל3ק6 תורות פלוס תוסף הכריזמה שלי, ואני צריך שתחליט מה יהיה הסיכוי שאני אצליח לפי הדרג"ש המרובע שלי" זה אותו אחד שאמר "אני הולך לחדר של המלך" כשכבר כולם ירדו מהמעבורת שהובילה אותם מחוץ לאי.

naring

New member
תגובה...

בדוגמה השניה של DDN, השחקנים אומרים "קוואי מתגנב..." "אייס מתקדמת..." וכו'. מה דעתכם על כתיבה אחרת כלומר: "אני מתגנב..." "אני מתקדמת..." וכו'? כמובן ש"קוואי מתגנב" יותר טוב מ:"הנזיר שלי מתגנב". אבל לגבי הדוגמה שלי, מה אתם אומרים יותר טוב? אני אגיד את דעתי אחר כך.

סנדרין

New member
כשמתארים מה הדמות עושה, ../images/Emo142.gif

ובכלל, אני מדברת כמעט תמיד בגוף שלישי.

DDN

New member
מה שסנדרין אמרה

ולמה? כי אחרי הכל, אני לא הדמות. אני משחק את הדמות.

naring

New member
אוקיי...

אני אומר בדרך כלל "אני קופץ/רץ/מטיל" וכו'. לא יודע אם זה טוב או לא, זה מה שאני אומר. [הגנה על דעתי] אם מדברים ככה, זה מכניס יותר לאווירה של המשחק, זה יותר דיפ רולפליי. [/הגנה על דעתי]

DDN

New member
עדיין, כמה שאני מחשיב את עצמי שחקן

טוב, וכמה שאני מנסה להיכנס לדמות (זה הולך להישמע רע מאוד) אני לא יכול לומר בתור דומיניק: "אני קופצת"/"אני מטפסת"/"אני רצה". אין מצב.

Nihau

New member
אולי לו בתור דומיניק אבל מה עם

דמויות אחרות, למשל רולנד? לי אין בעיה לדבר בתור ניהאו. אני לא הבחנתי אם אני עושה אותו דבר עם אדריאן או לא. אולי בפגישה הבאה אני אנסה לשים לב.

SabreRunner

New member
ראיתי תוכנית על משחקי תפקידים

ושם לא הייתה בעיה לשחקן זכר לדבר בשם דמות נקבה שלו. זה הכל תלוי בסגנון האישי. אני כבר ניסיתי לפעול בגוף ראשון אבל זה לא כל כך הצליח לי, לא נשמע טוב. אני מעדיף לתאר את המצב מנקודת המבט של הצלם הבלתי נראה שתמיד עוקב אחרי הדמות.

Nihau

New member
זה תלוי לדעתי במידה הקרבה בין

השחקן לדמות וגם בצורה בה השחקן רוצה לספר את העלילה. סיפור מנקודת מבט ראשונה מכניס את הקורא לאווירה הרבה יותר אישית אבל יש קטעים שאותם עדיף לספר מחוץ לדמות-נקודת מבט שלישית- מטעמים שונים כמו קטעים רגשיים קשים מאוד, או קטעים שאחרים לא צריכים לדעת מה חושבת הדמות באותו הרגע כי זה מידע מחוץ לדמות שלהם...

מאז שהתחלתי לשחק

(שזה בערך שנה) אני כל הזמן מדבר "אני הולך" אני תוקף" וכו' פשוט כך הורגלתי, כך אנחנו משחקים בקבוצה שלנו ואף פעם לא שמעתי מישהו אומר "ט'ורין (שם של דמות) מתגנב כדי לראות מה יש מאחורי השיחים"

למעלה