היסטריה

• פותח הנושא Yin
  • פורסם בתאריך

Yin

New member
למשל, בשרשור שאתה ולירון עניתם

על ג'ו ג'יטסו....
בהודעות האחרונות של דוד כפרי. אם כי יכול להיות שהוא מנסה לקדם את רורי, לגיטימי.
בשרשורים בעמוד הקודם.

הכל כאילו לגיטימי, רק גם המינון וגם חלק גדול מהתשובות מרגיש לי לא נכון.

הדברים שכתבתי על ג'יו ג'יטסו אינם שונים ממה

שאני כותב תמיד, ובאו בתגובה לשאלה לגיטימית שנשאלה. אני בטוח שאיש ג'יו ג'יטסו שכל אימון חווה ריתוקים ועבודה על הקרקע ירגיש כמו דג במים כשעושים לו את זה. זו דעתי, היא מאוד לגיטימית (בעיני) ויש לה על מה להסתמך (בעיני): במצב שמתואר (גם אם הוא לא המצב שהיה בפועל אלא רק זה שמתואר) יש מישהו שרותק לקרקע ע"י תוקף, בעוד שחברתו נאבקה מול שני תוקפים שרצו לאנוס אותה. אז מאבק היה גם היה שם. היא ניצלה בזכות זה מאונס כי לא היתה חדירה. לדעתי אם היה לו ידע בג'יו ג'יטסו, אז היה קשה הרבה יותר לרתק אותו לקרקע, והמאבק שלו היה הרבה יותר יעיל מזה שאין לו ידע כזה (ואני לא יודע איזה ידע יש לו כי זה לא מצויין בכתבה. אני כותב את זה באופן כללי וזה ממש לא משהו מופרך בעיני).

אגב במקביל להודעה הזו יש הודעה על מישהי שניצלה את כישורי הקרב מגע שלה ונחלצה מתקיפה. הגיבו להודעה הזו שבקמ"ג יש נשיכות וכו'. האם גם כאן יש ניצול של המצב?

לירוןE

New member
תשובותי הן דעתי "המקצועית" ולא פרסומת

איך אתה מבדיל בין דיון שיווקי ודיון מקצועי?

Yin

New member
שאלה מורכבת

כיוון שאני לא מוכר או משווק אמנויות לחימה, ברשותך אתייחס קצת למקצוע שלי.
יוצא לי לראות וגם לעשות הרבה מאוד שיחות שיווק ומכירה ולשמחתי עוד יותר דיונים מקצועיים. מההתנסות הזו אני חש באיזו שיחה אני.
אני לא רוצה לתת סימנים ברורים, כאן מגיעה המורכבות, משום ששיחה שיווקית טובה מתבססת על מקצוענות, וגם שיחה מקצועית טובה יכולה להכיל אלמנט שיווקי.

דוגמה ספציפית:
לקוח ביקש ממני לעזור לו בניהול המכירות, הגדרת המוצרים ודרך המכירה שלהם.
ההבחנה שלי הייתה שאין בעיית מוצרים, אלא יש בעיות ניהול שבהן הצעתי לטפל.
יש לא מעט יועצים שהיו רצים לטפל במכירות, לא אני.
הוא בחר יועץ אחר ונפל.

Yin

New member
לא זה ולא זה

רק תשובה ללירון.

רן, אני מניח שכל מה שאכתוב עכשיו ידוע לך.
למעט הודעה אחת לפני הרבה חודשים על קורס עסקי למדריכי אמנויות לחימה, אני לא משווק דבר.
אין לי אינטרסים כלכליים באמנויות לחימה וגם לא בפורום, יש לי כן אינטרס שיהיו כאן דיונים מקצועיים מעמיקים ואליטיסטיים.
אני גם לא מחפש כאן לקוחות. נקודה.

וזאת לעומת רוב שאר הכותבים, שלחלק ניכר מהם יש אינטרסים כלכליים ברורים. הן בתלמידים פוטנציאליים והן במשתתפים בסדנאות.

אני יודע

המטרה שלי היתה להראות שאיש מקצוע יכול לחוות את דעתו המקצועית בנושאים שקשורים לנושא עיסוקו (ואולי אף רצוי שיביע את דעתו) גם מבלי שהוא יחשד כמישהו שיש לו מניעים נסתרים. אם הוא כותב בשמו, ידוע מי הוא ומה עיסוקו, הדברים שהוא כותב לא חייבים להחשב כשיווקיים גרידא ומותר להתייחס לתוכנם.
מי שרוצה להתייחס בעירבון מוגבל לדברים כי הוא חושד שיש מניעים אחרים לדברים שנכתבו זו זכותו, ובחלק מהמקרים הוא אפילו יצדק. רק לא חייבים לתייג כל דבר שנאמר כ- 100% שיווק ותו לא.
לשווק זו לא בושה, כל עוד השיווק אינו כולל שקרים והוא נעשה בטעם ולא בבוטות (ואני מבין שכל אחד וטעמו, אבל עדיין). לגיטימי להמליץ על מורים (שמתאימים לחיפוש), לגיטימי להזמין אליך להתאמן (שוב כל עוד זה מתאים). זה נעשה משחר ימי הפורום ומקובל ורצוי.

Yin

New member
גם הבלוג שלי לא שיווקי

אפילו שהוספתי לשם עוד רשומה קצרה היום.

שבוע טוב YIN

ראשית, מה רע בשיווק? או בניסיון לקדם סמינר כזה או אחר או כל נושא אחר?
נראה לי שכמעט כל אחד כאן כותב מתוך כוונה לקדם נושא כזה או אחר,
מי שמנסה לקדם רעיון גישה או תפיסת עולם (בלי לאמן או שיש לו מועדון/דוגו)
ומי שמנסה לקדם רעיון שקשור ישירות למה ואיך שהוא מלמד (עם או בלי שיש לו מועדון).

הפורום הנ"ל הוא פלטפורמה בה לכל אחד ואחת מותר וראוי שיציג את דעתו, את תפיסת עולמו
ואת גישותיו לגבי כמעט כל נושא ונושא מבלי שירגיש שהוא צריך "עו'ד" (זו התחושה לאחרונה)
מותר שתפיסת עולם כמו "הנאה" מאימונים תהיה גם בנושאים שאינם נתפסים כקונצנסיוס,
למרות שתלוי את מי שואלים.
אפילו בנושא הזה של עבודת קרקע (לא מעט חילוקי דיעות) יש לא מעט מומחים (כן גם מהעולם הבטחוני ברמות הגבוהות ביותר)
שסבורים שזה תחום חשוב וראוי לעסוק בו ואפילו "הרבה"!

הפורום הוא "מועדון" מפגש לחובבי עולם אומנויות הלחימה, מתאמנים וגם כאלה שלא מתאמנים, מאמנים וגם כאלה שאינם מתאמנים,
וזה בסדר גמור לחלוק דיעות ואפילו רחמנא ליצלן לא להסכים על דיעות כאלה ואחרות.

אגב, גם אני מנסה לקדם את הסמינרים של רורי מילר (לעמוד בפינה?) אפילו מאוד ואיני מוצא בכך כל פגם
וידידי לא נראה לי בסדר לתקוף את הנושא הזה בכל הזדמנות רק כי .... בעצם רק כי מה?

עוד אגב אחד קטן - נראה על פניו שיש התעניינות גדולה מאוד בירושלים כמו גם במקומות אחרים, שוב זה בסדר לחשוב אחרת
זה לא בסדר לתקוף בכל הזדמנות מתוך איזו אגנדה כזו או אחרת.

אני מאוד מעריך את כתיבתך ואתה יודע שגם אותך מאוד ולצערי איני מבין את העניין אפילו שבחודש האחרון ניסיתי להבין אותו (את כמות ההודעות בגנות פרסום/שיווק/קידום)
איני מוצא טעם או הגיון בחזרה על לגיטימיות ההודעות (כן גוגיטסו לא גוגיטסו, כן קרקע לא קרקע, כן קרב מגע לא קרב מגע כן רורי מילר לא רורי מילר... )

כותבים וקוראים כאן אנשים בוגרים, אחראים ואיכותיים ואולי הגיע הזמן לתת לכולם מעט יותר קרדיט להחליט מה טוב/נכון או לא טוב/נכון עבורם.

שבוע טוב

חיים

Yin

New member
מסביר שוב

אתחיל ברורי. אין לי דבר נגדו או נגד הסמינרים שלו, והוא בכלל לא קשור לנושא. אפילו קראתי, די מזמן, את סיפרו meditation on violence, והוא בסדר גמור.

אני כותב על ההיסטריה בגלל שלתחושתי בגלל שלוש ידיעות בתקשורת כל החברה שלנו הופכת להיסטרית. נכון שהיה רצח בבאר שבע ונכון שהיה אונס מאוד מוזר בגן העיר, ובטח יש עוד עשרות מיקרים שלא הגיעו לתקשורת.
אז מה?
זה לא אומר שיש החרפה באלימות.
מה זה כן אומר, שכל מיני מומחים וכאילו מומחים ישר מפרסמים שהם מלמדים הגנה עצמית. זה גל שיווקי עכור ומכוער, וזה שיווק לא לגיטימי.
בכלל קבלת החלטות שמונעת מהיסטריה אינה לגיטימית בעיני.

אני חושב שאפשר לחפש ולמצוא דברים שכתבתי בעבר ולראות שיש קו אחיד וברור, ואני מבטיח לך שהייתי כותב את אותו דבר גם אם רורי לא היה אמור להגיע.
ולגבי החודש האחרון - לא כתבתי כלום על רורי או בכלל, למעט הפנייה אחת לבלוג.

למה לא?

כרגע התפלגות הדיונים בעמוד הראשון היא:
הגנה עצמית: 5
יחס לזרים: 2
אחר: 8

בעיני זה תמהיל טוב. הגנה עצמית ו"לחימה ברחוב" נמצאים תמיד בבסיס המהות של הפורום. אז יש קצת יותר מאלה היום? עוד כמה ימים וזה ירגע, ויהיו דברים אחרים לדבר עליהם.

Yin

New member
לא ספרתי

אני חש זאת בערך בשבועיים האחרונים.
אגב, אני לא מסכים שלחימת רחוב היא בבסיס המהות של הפורום, או בבסיס של אמנויות לחימה בכלל.

כתבתי "לחימת רחוב" במרכאות, והגנה עצמית בלי

מרכאות. בעיני הגנה עצמית היא בהחלט אחד הנושאים שבבסיס הפורום.

לא כולם כאן אנשי מקצוע. מעבר לזה שזו

תפישת עולמך. אנשי מקצוע יכולים לשקף את התקשרות והסלון, אבל יכולים גם לתת זוית מקצועית. איש מקצוע שלא מסוגל לשקף את הסלון, יחסר את החיבור לחברה אליה הוא פונה.
אני חושב שתם עולם האי רגש. אנחנו בתקופה שאנשים יכולים להיות אנושים וגם מקצועיים, בעת ובעונה אחת.
יותר מכך - מי שמצליח לשדר גם רגש וגם מקצועיות, הוא זה שמצליח יותר, במקצוע שלו וגם חי חיים טובים יותר.

Yin

New member
אולי

רק שזו בכלל לא הנקודה שלי.
הנקודה היא פשוטה - אנשים מנסים לנצל באזז מסויים באופן לא נכון. או שאמני לחימה התחילו להיות מונעים מפחד.
שני דברים לא טובים.

למעלה