היסטוריה

MoRaN SaShA

New member
הפעם הראשונה שהגרמנים נוחלים תבוסה

ואז הם עזבו את בריטניה ותכננו לחזור אליה מאוחר יותר, ופלשו לברית המועצות.

shirani88

New member
../images/Emo41.gifכמה שאלות קטנות בהיסטוריה ב'../images/Emo41.gif

1. היידריך-ראש משטרת הבטחון הגרמני שיזם את איגרת הבזק. והשאלה היא:מהו שמו המלא? 2. היידריך ריינהרד- על שמו נקרא מבצע ריינהרד שעסק בפתרון הסופי-השמדת היהודים. והשאלה היא:מה היה תפקידו? 3. הימלר, שהיה סגנו של היטלר בתקופת השואה, הורה על הפסקת ההשמדה ההמונית במחנות באושוויץ בנובמבר 1944 עקב קריסת גרמניה והתקרבות צבא רוסיה הקומוניסטית. והשאלות הן:מהו שמו המלא של הימלר ומה היה תפקידו הרשמי? תודה לעונים

אביגל ג

New member
כעקרון ענית על שאלה מס'1 כבר

(בשאלה 2:) התשובה היא ריינהרד היידריך. תשובה לשאלה מס'2- קודם כל, לפי מה שזכור לי, היידריך היה הסגן של ראש הSS- הימלר. אבל די הצלחת לבלבל אותי עם התפקידים של כולם...אז אני כבר לא בטוחה לגבי התשובה לשאלה 2. לגבי שאלה 3 - עוד לא למדנו על זה...

Gn434

New member
כן-זה בטוח

ריינרד היידריך נרצח במאי 42 ע"י אנשי מחתרת מצ'כיה, ועל שמו נקרא מבצע ריינהרד.

Taam YutvatA

New member
היינריך הימלר../images/Emo19.gif../images/Emo104.gif

אותו שם פרטי. לשירן, מדובר באותו אדם.

shirani88

New member
../images/Emo178.gifהיינריך או היידריך?../images/Emo122.gif

הגרמנים האלה עם השמות שלהם בילבלו אותי לגמרי... אז אני אסכם את מה שאמרתם ותגידו לי אם זה נכון:
היידריך ריינהרד שעל שמו נקרא מבצע ריינהרד, והיידריך שהוא ראש משטרת הבטחון הגרמני שיזם את איגרת הבזק- זה אותו אדם.
שמו המלא של הימלר, סגנו של היטלר, הוא היינריך הימלר, ותפקידו הרשמי היה ראש הSS. אז הבנתי אתכם נכון? שוב תודה

Taam YutvatA

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo19.gif../images/Emo104.gif

עזוב, בהתחלה חשבתי שזה אותו שם. בכל מקרה, מה שאמרת (אמרנו) זה נכון

Jenkins

New member
פשוט מאוד-

תזכרי לפי הימלר וריינהרד, אם לא תצייני שם מלא בבחינה לא יורידו לך על זה נקודות. (אני מדברת, ואני לא זכרתי כמעט כלום בבחינה.
)

0Magic0

New member
מלחמת העולם השנייה וקידוש החיים

1. מה היו היוזמות להכנעת גרמניה במלחמת העולם השנייה? 2. מהי הביקורת על רעיון קידוש החיים של הרב ניסנבוים? תודה

shayred

New member
עזרה במלה"ע ה-2

יש לי שתי שאלות.... 1)לאחר שגרניה השתלטה על פולין הכריזו צרפת ובריטניה מלחמה על גרמניה...כיצד כונה שלב זה במלחמה? 2)מה הייתה פעילותה של איטליה במלחמה נגד יוון מצרים ואתיופיה?

Gn434

New member
אני לא ממש בטוח

אבל 1. "המלחמה המדומה" 2. איטליה כבשה את סומלי הבריטית וסיפחה את אתיופיה, אם אני לא טועה. היא ניסתה לכבוש את יוון, אך יוון בסיוע כוחות בריטים הצליחה להדוף אותה. לבסוף, גרמניה עזרה לאיטליה לכבוש את יוון.

../images/Emo112.gif../images/Emo110.gifשער עלייה../images/Emo26.gif

בעלייה החמישית כשהעלו עולים מהגולה, המקום שבו התרחש תהליך קבלת העולים נקרא 'שער העלייה', אני צריכה מידע אודות שער עלייה.. האם משהו יודע או שישי לו מידע על 'שער עלייה'? תודה מראש
אילנה

buttercup4

New member
מי פה לומד להיסטוריה א'??? חייבת עז

רה!!!! חסר לי חומר בנושא פעילות צינית בגולה ובא"י- מי יכול לעזור? נראה שאני היחידה שעומדת לגשת לבגרות הזו בחורף...... הצילו!!!

למעלה