הימנעות מכופרות וכו'

מני אה

New member
הימנעות מכופרות וכו'

יש דרך לכופרה או וירוס או אפילו שליטה של האקר, על מחשב, אם לא מורידים קבצים? ז"א האם יש לעברייני מחשב אפשרות להכנס/לחדור למחשב מבלי לשלוח קובץ, למשל כמו שאתר אינטרנט שולח עוגיות, או מריץ פלאגין/פלאש או וידאו ביוטיוב, תצוגה מקדימה - מבלי הורדה - של קובץ טקטסט בג'ימייל וכו, [ב] אם למשל יש אתר ששואל שאלה, כמו האם אתה מאשר שנבדוק את מהירות המחשב, ובעצם זה טקסט שקרי ואישרתי משהו שלא רציתי, האם לאלה גם יש אפשרות לפגוע במחשב?
האם קובץ שהורדתי יכול לפעול מבלי שאפעיל אותו? למשל EXE BAT וכו צריך להפעיל אותם, הם לא מתחילים לפעול מבלי שאני הפעלתי.

כי אם רק דרך הורדת קובץ מסודרת, אז בהנחה סבירה שאני תמיד יודע מה אני מוריד, אני לא כ"כ מבין את ההצלחה של התוכנות הבעיתיות

תודה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
כל התשובות נכונות

&nbsp
היום הם כל כך יעילים שאתה נכנס לאיזה אתר..וזה כבר בא לך בלי שתדע..
&nbsp
כמו כן יש ניתובים לאתרים מזוייפים אתה חושב שאתה באתר שרצית המוכר והבטוח ואתה באתר שלהם..
הם פשוט מחפשים ומנצלים כל פרצה..
&nbsp
אפשר להתגונן עם אנטי וירוס אנטי רוגלה גם יחד ושכל ישר...ובכל זאת יש סיכוי לחטוף (קטן יותר מאשר בלי) לכן הכלל הראשון במחשבים..זה גיבוי גיבוי וגיבוי.
יצירת אימג' שהווינדוס נקי..תעזור..אם נפגעת ואתה מגובה.

מני אה

New member
המשך

אם אתה יכול עדיף פירוט, מה הכל אפשרי, שגם הרצת סרטון באתר למשל תעביר כופרה למחשב? למשל אני רואה סרט באתר, עצם זה שהפעלתי את הוידיאו יכול להעביר לי?
&nbsp
מה זה יצירת אימג'? קראתי בויקיפדיה לא ככ הבנתי חוץ מזה שזה סוג של גיבוי ולא הבנתי במה שונה מלחבר כונן נייד, להתחיל לעשות קופי פייסט לכל התיקיות שבמשחשב לכונן.
&nbsp
תודה

מני אה

New member
תוספת

וכל התשובות נכונות, התכוונת שקובץ שירד יכול להתחיל לפעול גם בלי להפעיל אותו (כמו EXE שחייב לחיצה לפני התחלת הפעולה)?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
נו אפשרי..ועל אימג' לעומת גיבוי.

&nbsp
אמרתי אתה לא ממש חייב להוריד להפעיל..יש מלא סוגים של נוזקות..לא כולן חייב להיות פעילים..החוכמה לדעת לאן נכנסים ולא להכנס לכל קישור...
&nbsp
אימג' זה לא גיבוי! אימג' זה תמונת מערכת שלימה כל הווינדוס והתוכנות וכל מה שיש..ממש כמות תמונה מפורטת..של רגע נתון , כמובן עושים שהווינדוס נקי ותקין..במידה ויש בעיה , דרך החזרת האימג' מחזירים את המחשב למצב הנתון שצילמנו..אחר כך עידכוני תוכנה ווינדוס..וזהו. זה קצר יותר מאשר התקנה מחדש.
&nbsp
גיבוי שאתה מדבר עליו צריך גם לעשות...לדיסק חיצוני ולענן רצוי גם.

מני אה

New member
.

"החוכמה לדעת לאן נכנסים ולא להכנס לכל קישור" לפי מה אתה בודק את הקישורים?
&nbsp
איך עושים את האימג' בדרך הכי ידידותית ומתי להפעיל אותו, לאחר אתחול של המחשב?

רוב הזמן נח

Well-known member
אין היום העברת מזיק למערכת ההפעלה בגלל כניסה לאתר מסויים

זה היה נפוץ בזמן XP עם דפדפן אינטרנט אקספלורר שהיה עליו את האקטיב X.
שילוב משולש קטלני שמפיצי המזיקים חגגו עליו 27/7

כיום לא נתקלתי בהעברה של מזיק בצורה הזאת.
יתכן העברה שלו דרך התקנת תוסף לדפדפן. אבל זה לא משהו שנעשה בלחיצה אחת וגם צריך לדעת לא להתקין תוספים לדפדפן מאתרים שנכנסים אליהם ומבקשים את זה. תוספים מתקינים רק כשנגשים לבד לאתר התוספים ומתקינים משם.

יש גם את הקטע של הביטקויין שהדפדפן מנוצל על ידי מזיק. אבל זה משהו שמוגבל רק לדפדפן ולא קשור למערכת ההפעלה. במקרה הצורך מנקים לגמרי/ מתקינים מחדש את הדפדפן והמזיק נמחק.

בצורה הבסיסית, קיבצי EXE לא יכולים להפעיל את עצמם לבד. רק אם יש תוכנה נוספת שהם מורדים על ידה אז תיתכן אפשרות אוטומטית של הורדה והפעלה. (פעם זה היה בדפדפן אינטרנט אקספלורר)

הפעלה של קיבצי וידאו לא יכולה להכניס מזיק/וירוס למערכת.
אלא אם כן מדובר בנגן של מיקרוסופט. בעבר היו קיבצי וידאו בפורמט WMV שהפעלה שלהם בנגן של מיקרוסופט (הפעלה בנגן אחר לא היתה מפעילה את המזיק)
היתה פותחת קישור לאתר אינטרנט שהיה מחדיר מזיקים למערכת.

כיום אין כבר דברים כאלה.

מני אה

New member
הכל מוצרים של מייקרוסופט...

מזל שאני תמיד מנסה להתרחק מהזבל שלהם

רוב הזמן נח

Well-known member
יש תוכנות לצפיה בתמונות ובוידאו שהן לא של מיקרוסופט

אותו דבר על עריכה.
&nbsp
ויש דפדפנים שהם לא של מיקרוסופט.
&nbsp

רוב הזמן נח

Well-known member
הסכנה האחרונה ממיקרוסופט זה מקיבצי אופיס

והמקרו באופיס שלהם + עוד כלי של שורת פקודות שנדמה לי שהתחילו לשים מחלונות 10. שביחד מהווים פרצה למזיקי כופר.

מני אה

New member
אגב

אם תהיה לי כופרה, הכי טוב להתנתק מהאינטרנט ובהנחה שאחרי שאדע איזו תוכנה משחררת את ההצפנה אוכל להתחבר שוב לאינטרנט להוריד את התוכנה ולפתוח? אני משער שאין דרך לכופרה לפעול על המחשב כשהוא מנותק, למרות שאולי צריך לשנות את השעון. נכון?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
לא ולא ולא

&nbsp
שיש תוכנת כופרה אין כיום מה לעשות..מלבד לנסות להתגונן...אם כבר קיבלת ..המצב כמעט אבוד לגמרי ההצפנות חזקות מאוד..והסיכוי קטן שיחזרו הקבצים עם תוכנה כלשהיא...
&nbsp
לשם אפשר אבל לך תדע אם ישחררו אותך...
לשעון אין כל קשר.

מני אה

New member
אז מה אתה ממליץ כן לעשות?

המוניטין של הגנבים הוא כזה שבדרכ לא משחררים את המחשב אחרי התשלום? יש מחקר על זה?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
ואנטי וירוס מעודכן ...עדכוני מערכת תמיד..ותוכנות

&nbsp
שהכל יהיה מעודכן לגמרי..ולא להכנס לאתרים לא מוכרים , לא לפתוח מיילים לא מזוהים...
&nbsp
וכאמור לגבות לגבות לגבות...

evike

Well-known member
מנהל
ברור אנטיווירוס. אצלי זה ESET, מתעדכן אוטומטית

המערכת מתעדכנת גם אוטומטית (WIN 10), שדווקא עושה צרות מידי פעם, אבל לא קשור לבעיות השואל.

HelpSupport

Active member
תשובה ...

החבילה הקרויה ESET Smart Security Premium נותנת הגנה מפני כופרות.
חבילה זו היא החבילה היקרה של החברה ->
https://www.eset.com/us/home-store/

למעלה