הימין טיפש?

זה בסדר גמור לא להבין במשהו. אבל להצהיר שאינך מבין ובו במקום להצהיר שצד אחד הוא כזה ואחרת, זאת בדיחה. בתכל'ס אין שום דבר כוחני באופן מיוחד בדעות הימין. אז אשריך שאתה יודע להודות שאינך מבין בפוליטיקה, אבל מדוע מיד לרוץ ולהוכיח את זה בצורה גלויה ופומבית כל כך?
קשר בין השמאל לשלום ואחווה או אנושיות יתרה, דמיוני אגב.

סתם להזכירך:
מי מבין שני הצדדים רוצה 'להיפרד' מהפלסטינים באופן שישאיר אותם להיחנק עם צרותיהם ומי רוצה לשמר את המצב הקיים גם אם המשמעות היא לדאוג לרווחתם? מקווה שגם בלי להבין בפוליטיקה תדע לענות על השאלה. אם תצטרך רמזים, תרגיש חופשי לבקש :).
להגיד "להשאיר אותם להיחנק עם צרותיהם" זה מגעיל, פשוטו כמשמעו! לי בתור אדם יש ערכי מוסר, ולכן אין לי כל דעות גזעניות נגד הערבים. אני בעד לדבר עם הערבים ולהגיע אתם לפשרה ולשלום, ולא להפוך לעם תוקפני. מי שאומר שצריך לגרש את הערבים, מבחינתי גזעני. איזו בושה שעברנו עשרות פוגרומים ושואה נוראה, ובכל זאת הפכנו כאן בארצנו לעם תוקפני וחמום מוח. הערבים בני אדם בדיוק כמונו. יש כמה אנשים מטורפים, זאת לא סיבה לפתח דעות אלימות. לידיעתכם יש ערבים נהדרים כמו שיש יהודים נהדרים ויש גם יהודים רוצחים.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
להגיד "להשאיר אותם להיחנק עם צרותיהם" זה מגעיל, פשוטו כמשמעו!
לא יודע מי אמר את זה בהקשר שלנו, אבל סתם לתשומת ליבך, זה בדיוק מה שאומר כל השמאל הרל"בי ביחס למצביעי הליכוד (לדוגמה). זאת גם עמדתם השגרתית של רבים בשמאל הישראלי כלפי מתנחלי איו"ש למשל (אגב לרבות ראש הממשלה הנוכחי שלך שהתבטא כך כלפי מתנחלי רצע"ז וצפון השומרון).
לי בתור אדם יש ערכי מוסר
אשריך. כמוך כל מצביעי הימין.
ולכן אין לי כל דעות גזעניות נגד הערבים.
מצוין, המשך כך. כמוך רובם המוחלט של מצביעי הימין.
אני בעד לדבר עם הערבים ולהגיע אתם לפשרה ולשלום
נהדר. כמוך רובם המוחלט של מצביעי הימין. המחלוקת ביניכם היא לא על השאלה אם נכון להידבר עם הערבים אם לאו, אלא מה הסיכוי שהידברות כזאת תוביל לשלום.
ולא להפוך לעם תוקפני.
פשוט נהדר. תגיד, אתה בטוח שאתה לא איש ימין אדוק? כי זאת עמדה שכל הימנים שאני מכיר (ואני מכיר לא מעט) שותפים לה.
מי שאומר שצריך לגרש את הערבים, מבחינתי גזעני.
בהחלט נכון. אבל תראה איזה קטע, כך רואים זאת גם רוב מצביעי הימין.
איזו בושה שעברנו עשרות פוגרומים ושואה נוראה, ובכל זאת הפכנו כאן בארצנו לעם תוקפני וחמום מוח.
דבר בשם עצמך בבקשה. אני לא מתבייש לרגע שעברתי פוגרומים ושואה ובשום שלב בחיי, לא בארץ ולא במקום אחר, לא הפכתי לתוקפני או חמום מוח. אם אתה כזה, זה בינך לבין עצמך ואולי בינך להוריך. נא לא להשליך את בעיותיך הללו על כל מצביעי הימין. תודה מראש על שיתוף הפעולה :).
הערבים בני אדם בדיוק כמונו.
נו באמת, זה כבר נהיה מצחיק. נשבע לך שאתה איש ימין אדוק וקיצוני. לא מכיר אפילו אחד במחנה הזה שלא סבור כך.
יש כמה אנשים מטורפים
אכן, בעיקר בשמאל אגב.
זאת לא סיבה לפתח דעות אלימות.
לא יודע למה זה אמור להיו תקשור, אבל בהחלט נכון.
לידיעתכם יש ערבים נהדרים כמו שיש יהודים נהדרים ויש גם יהודים רוצחים.
מה שנכון נכון (ושוב, אין איש ימין שיחלוק על כך).

לא יודע מי אמר את זה בהקשר שלנו, אבל סתם לתשומת ליבך, זה בדיוק מה שאומר כל השמאל הרל"בי ביחס למצביעי הליכוד (לדוגמה). זאת גם עמדתם השגרתית של רבים בשמאל הישראלי כלפי מתנחלי איו"ש למשל (אגב לרבות ראש הממשלה הנוכחי שלך שהתבטא כך כלפי מתנחלי רצע"ז וצפון השומרון).

נהדר. כמוך רובם המוחלט של מצביעי הימין. המחלוקת ביניכם היא לא על השאלה אם נכון להידבר עם הערבים אם לאו, אלא מה הסיכוי שהידברות כזאת תוביל לשלום.

פשוט נהדר. תגיד, אתה בטוח שאתה לא איש ימין אדוק? כי זאת עמדה שכל הימנים שאני מכיר (ואני מכיר לא מעט) שותפים לה.

דבר בשם עצמך בבקשה. אני לא מתבייש לרגע שעברתי פוגרומים ושואה ובשום שלב בחיי, לא בארץ ולא במקום אחר, לא הפכתי לתוקפני או חמום מוח. אם אתה כזה, זה בינך לבין עצמך ואולי בינך להוריך. נא לא להשליך את בעיותיך הללו על כל מצביעי הימין. תודה מראש על שיתוף הפעולה :).

נו באמת, זה כבר נהיה מצחיק. נשבע לך שאתה איש ימין אדוק וקיצוני. לא מכיר אפילו אחד במחנה הזה שלא סבור כך.

אכן, בעיקר בשמאל אגב.

מה שנכון נכון (ושוב, אין איש ימין שיחלוק על כך).
השמאל בעד הידברות מתחשבת עם הערבים כדי להגיע אתם לפשרה ושלום בדרך של אחווה אנושית. הימין יותר בעד כוח לאומני, הוא פחות מוכן למסור שטחים לערבים ופועל נגד הערבים כדי לשמור על שלמותה של מדינת ישראל הציונית. הרבה ערבים סובלים בשטחים מתנאי קיום לא תקינים, הצבא שלנו רודה בהם ואין להם מדינה עצמאית משלהם. צריך לשאוף לשלום ולהבנה הדדית. נורא לשמוע אמירות כמו שצריך להרוג את כל הערבים, והיו פה אמירות כאלה.

Harrington

Well-known member
מנהל
השמאל בעד הידברות מתחשבת עם הערבים כדי להגיע אתם לפשרה ושלום בדרך של אחווה אנושית.
כל ישראלי בעד זה, אלו משמאל ואלו מימין. ההבדל ביניהם הוא בסיכוי שהם נותנים להידברות הזאת. אה, וגם במחיר שהם מוכנים לשלם עבור הידברות בלבד.
הימין יותר בעד כוח לאומני
לא, הוא לא. הוא פשוט מפוקח יותר ויודע לעיין בספרי ההיסטוריה בלי לסגור את עיניו.
הוא פחות מוכן למסור שטחים לערבים
ברור ובהחלט נכון. אשריהו על כך.
ופועל נגד הערבים
לא, הוא פועל לטובת הערבים בדיוק כמו השמאל ובתחומים רבים הרבה יותר ממנו. כאמור מעלה, זה השמאל שמבקש כביכול 'להיפרד' מהערבים ולתת להם להיחנק והימין שדוגל בהיפך הגמור.
כדי לשמור על שלמותה של מדינת ישראל הציונית.
כן, הימין לגמרי בעד זה. אבל היי, אתה תמיד מוזמן לוותר על הבית שלך למען השלום. סמוך עלי שאמצא את הערבי שייטען שהבית שלך יושב על השטח שהיה בעבר של סב סבו המנוח. עם קצת מאמץ הוא אפילו עוד ימצא את המפתח שפעם פתח את הדלת הראשית לביתך. רק תגיד שאתה מוכן לעמוד מאחורי דבריך ואני מסדר לך את הערבי התורן ואפילו מסייע לו להגיש את התביעה לבית המשפט.

אכן, בעיקר בשמאל אגב.

מה שנכון נכון (ושוב, אין איש ימין שיחלוק על
זה לא הומני שהערבים סובלים בשטחים ואין להם מדינה עצמאית. צריך לפתור את הבעיה עם הערבים ולכן צריך למסור שטחים בזהירות. אפשר לתת חלק מהמדינה שהוא השטחים לערבים, ואת רוב המדינה להשאיר לעצמנו. חוסר האמון שיש לנו בערבים נגרם מהפחד שיוצר המצב הקשה על האזרחים הישראלים.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה לא הומני שהערבים סובלים בשטחים ואין להם מדינה עצמאית.
וזה כן הומני שלאשכנזים אסור לאכול קטניות בפסח? זה הומני שליהודים באיטליה אין מדינה משלהם? זה הומני שיש כאן רק מנהלת מסוג נקבה ואין כאן מנהל מסוג זכר (לא, זאת לא טענה נגד המנהלת :))? זה הומני שמישהו מציין שהוא לא מבין בפוליטיקה ולא נכנס אליה, אבל 'יודע' לספר שהימין אלים?
צריך לפתור את הבעיה עם הערבים ולכן צריך למסור שטחים בזהירות.
לא רוצה ולא רוצה. אין בידיי שטח של ערבים ועל כן אין לי שטח למסור לערבים. זה עד כדי כך פשוט. מי שרוצה לתת להם מדינה או שטח מוזמן ללכת על זה. את הבית שלך, כבר מסרת היום? או שאתה צדיק גדול רק כשמדובר בבתים של אחרים? אני חייב להודות, אולי זה רק אני, אבל זה לא נשמע לי הומני במיוחד...
אפשר לתת חלק מהמדינה שהוא השטחים לערבים
עם זה אני לגמרי מסכים. תזכיר לי באיזה אזור במדינה שוכן הקיבוץ בו אתה מתגורר שנדע מה להציע לערבים במסגרת ההידברות?
ואת רוב המדינה להשאיר לעצמנו.
חחח, הצחקת. זה הרי לא הומני שלצ'רקסים אין מדינה! גם לרומנים בישראל אין וזה לא הומני כלל! ועוד לא התחלתי לדבר על הבדואים, הלהט"בים, בעלי שפמים ואוהבי הסלמון!
חוסר האמון שיש לנו בערבים נגרם מהפחד שיוצר המצב הקשה על האזרחים הישראלים.
הבה נדייק. חוסר האמון שלנו בערבים נוצר מזה שהם נוהגים לפוצץ אותנו ולפגוע בנו כל אימת שהם יכולים וביתר שאת כל אימת שאנחנו מציעים להם שטחים. כשיפסיקו לפגע בנו אהיה מוכן לשקול לתת להם את תל אביב. אבל לא דקה קודם.

וזה כן הומני שלאשכנזים אסור לאכול קטניות בפסח? זה הומני שליהודים באיטליה אין מדינה משלהם? זה הומני שיש כאן רק מנהלת מסוג נקבה ואין כאן מנהל מסוג זכר (לא, זאת לא טענה נגד המנהלת :))? זה הומני שמישהו מציין שהוא לא מבין בפוליטיקה ולא נכנס אליה, אבל 'יודע' לספר שהימין אלים?

לא רוצה ולא רוצה. אין בידיי שטח של ערבים ועל כן אין לי שטח למסור לערבים. זה עד כדי כך פשוט. מי שרוצה לתת להם מדינה או שטח מוזמן ללכת על זה. את הבית שלך, כבר מסרת היום? או שאתה צדיק גדול רק כשמדובר בבתים של אחרים? אני חייב להודות, אולי זה רק אני, אבל זה לא נשמע לי הומני במיוחד...

עם זה אני לגמרי מסכים. תזכיר לי באיזה אזור במדינה שוכן הקיבוץ בו אתה מתגורר שנדע מה להציע לערבים במסגרת ההידברות?

חחח, הצחקת. זה הרי לא הומני שלצ'רקסים אין מדינה! גם לרומנים בישראל אין וזה לא הומני כלל! ועוד לא התחלתי לדבר על הבדואים, הלהט"בים, בעלי שפמים ואוהבי הסלמון!

הבה נדייק. חוסר האמון שלנו בערבים נוצר מזה שהם נוהגים לפוצץ אותנו ולפגוע בנו כל אימת שהם יכולים וביתר שאת כל אימת שאנחנו מציעים להם שטחים. כשיפסיקו לפגע בנו אהיה מוכן לשקול לתת להם את תל אביב. אבל לא דקה קודם.
זו הכללה גסה וגזענית. חוסר האמון שנוצר בגלל תקיפות ערביות, אינו מתחשב בכלל העם הערבי כבני אדם ומייחס לו תכונות אלימות בגלל כמה מטורפים שרוצחים. זה בדיוק מה שהאנטישמים עשו לנו, קראו לנו "הם" ואמרו שכל היהודים משתלטים על העולם. יש עימות עם הערבים, הם חיים בשטחים בדרך לא צודקת וצריך לפתור את זה לטובת שני הצדדים. חשוב למצוא דרך זהירה לנהל את המו"מ עם הערבים כך שלא יביא ליותר מדי פיגועים נוספים, אבל גם כשאנחנו לא מוסרים שטחים יש פיגועים. אם יהיה שלום, ולערבים תהיה מדינה עצמאית משלהם, לא יהיו כעסים על הישראלים ולא יהיו פיגועים.

Harrington

Well-known member
מנהל
זו הכללה גסה וגזענית.
לא. זאת האמת וזאת המציאות. תתמודד איתה במקום לחלק ציונים למי שמצביע עליה. אלמלא הפיגועים ואלמלא הערבים לא היו נמנעים מלקיים את ההסכמים איתם, לא הייתה בעיית אמון מולם. פשוט להחריד הקטע הזה.
חוסר האמון שנוצר בגלל תקיפות ערביות, אינו מתחשב בכלל העם הערבי כבני אדם ומייחס לו תכונות אלימות בגלל כמה מטורפים שרוצחים.
לא לא לא חמוד. חוסר האמון לא נובע בגלל מעשיו של איזה מטורף בודד. חוסר האמון נובע מכך שההנהגה הפלסטינית היא זו שהורתה על הפיגועים. היא זו שדרבנה את הפיגועים. היא זו שמימנה את הפיגועים (ורק אלוקים יודע למה אני כותב את כל הנ"ל בלשון עבר, שכן רוב הנקודות נכונות גם בימינו אנו). משם נובע חוסר האמון. ממש לא ממעשיו של איזה מטורף בודד שעשה מעשה בניגוד לעמדת ההנהגה שלו.
זה בדיוק מה שהאנטישמים עשו לנו, קראו לנו "הם" ואמרו שכל היהודים משתלטים על העולם.
אפילו לא דומה למה שהאנטישמים עשו לנו. מציע שתחזור לנבור קצת בספרי ההיסטוריה. מילא לא להבין בפוליטיקה. מילא לטעות ביחס של חצי מהעם הזה לערבים. מילא להמציא המצאות בכל הנוגע אליהם. אבל גם לא לדעת מה עשו לעמך? זה כבר מוגזם. עבורי לפחות. אפרוש בשלב זה מה'דיון' המגוחך הזה. עמך הסליחה שלא אקרא תגובתך זו עד הסוף או תגובות אפשריות שתבואנה בהמשך בתת-השרשור הזה. יש גבול לכל תעלול. השוואה בין ישראל לנאצים עובר את הגבול הזה (וכן, למקרה שאינך קולט זאת, זאת בדיוק ההשוואה שערכת).

לא. זאת האמת וזאת המציאות. תתמודד איתה במקום לחלק ציונים למי שמצביע עליה. אלמלא הפיגועים ואלמלא הערבים לא היו נמנעים מלקיים את ההסכמים איתם, לא הייתה בעיית אמון מולם. פשוט להחריד הקטע הזה.

לא לא לא חמוד. חוסר האמון לא נובע בגלל מעשיו של איזה מטורף בודד. חוסר האמון נובע מכך שההנהגה הפלסטינית היא זו שהורתה על הפיגועים. היא זו שדרבנה את הפיגועים. היא זו שמימנה את הפיגועים (ורק אלוקים יודע למה אני כותב את כל הנ"ל בלשון עבר, שכן רוב הנקודות נכונות גם בימינו אנו). משם נובע חוסר האמון. ממש לא ממעשיו של איזה מטורף בודד שעשה מעשה בניגוד לעמדת ההנהגה שלו.

אפילו לא דומה למה שהאנטישמים עשו לנו. מציע שתחזור לנבור קצת בספרי ההיסטוריה. מילא לא להבין בפוליטיקה. מילא לטעות ביחס של חצי מהעם הזה לערבים. מילא להמציא המצאות בכל הנוגע אליהם. אבל גם לא לדעת מה עשו לעמך? זה כבר מוגזם. עבורי לפחות. אפרוש בשלב זה מה'דיון' המגוחך הזה. עמך הסליחה שלא אקרא תגובתך זו עד הסוף או תגובות אפשריות שתבואנה בהמשך בתת-השרשור הזה. יש גבול לכל תעלול. השוואה בין ישראל לנאצים עובר את הגבול הזה (וכן, למקרה שאינך קולט זאת, זאת בדיוק ההשוואה שערכת).
רק להזכירך: ההנהגה אינה כל העם. ההנהגה הערבית מושחתת, ויש מספיק ערבים בעם שיתנגדו לה אם יוכלו. צריך לתת להם מדינה כדי לפתור את המצב. חבל שאינך מאמין בדרכי שלום. אנחנו כעם שסבל אפליה גזענית צריכים לתת דוגמא טובה יותר ולא להתייחס לעם אחר בגזענות. האנטישמים הכלילו אותנו כקבוצה, והעם שלנו מכליל את הערבים.

dory30

Well-known member

הימין טיפש?​

אם תקשיבי לנתניהו, תגלי שהוא דווקא חכם (כמה שקשה לי להודות בכך). הוא מבין שיותר קולות לו, פחות קולות לגוש שהוא מוביל. לכן, הוא דווקא ישתה מהם קולות וידאג שיקטנו.

dory30

Well-known member
אני לא מבין בפוליטיקה וגם לא התייחסתי לשרשור, אני רק טוען שהימין כוחני בדעותיו ואילו השמאל חכם יותר ופועל בדרך אנושית של שלום ואחווה.
השאלה היא המעשים. למרבית המזל הם יותר חזקים בדיבורים וטוב שכך. אין יותר שמאלני מנתניהו. אולי רק זהבה גלאון.

נתניהו שייך לליכוד, והוא ימני. מפלגת העבודה שמאלנית, מרץ שמאלנית. השמאלנים בעד דיבור שיביא למעשים שמתחשבים בכולם. הימנים בעד כוח.

Harrington

Well-known member
מנהל
נתניהו שייך לליכוד, והוא ימני. מפלגת העבודה שמאלנית, מרץ שמאלנית. השמאלנים בעד דיבור שיביא למעשים שמתחשבים בכולם. הימנים בעד כוח.
ואם תחזור על אותם דברים שוב ושוב (די כוחני בעיני) בלי להתייחס כהוא זה לתגובות ענייניות שאתה מקבל, אתה חושב שזה ישכנע?

אין לי עניין לדון בפוליטיקה. אני מתכוון לדון בהומניות. מבחינה הומנית אסור לפגוע בקבוצה שלמה ולפתח נגדה דעות גזעניות. הרוצחים יטופלו בהתאם, העימות הכולל עם העם הערבי ייפתר בדרך שפויה. הרעיון לגרש את הערבים גזעני ולא מוסרי. כעם עלינו לתת דוגמא טובה יותר לעולם.

למעלה