הימים האחרונים שלי

הימים האחרונים שלי

השבוע יצא לי לשבת עם אחד הידידים הטובים שלי שלא יצא לי לראות יחסית הרבה זמן ולכן גם לא יצא לנו לדבר. קבענו לדבר אומנם מחוסר אילוצים היה דד לין של שעתיים (והשיחות שלנו הן תמיד ארוכות, חופרות :) ) אז כן כמו כל פעם נפגשנו שסימנו את משמרתנו בשעת לילה מאוחרת התיישבנו במקום הקבוע שלנו והתחלנו לדבר. מה שלא ידעתי שהפעם מפעמיים קודמות ישבנו הפוך זה מזה, זאת אומרת שהוא ישב איפה שאני יושבת בדרך כלל ואני איפה שהוא יושב שדרך כלל. אז כמו כל פעם בתחילה סתם דיברנו איך היה לנו בחודש של התראינו. לפני השיחה איתנו ידעתי שאני צרכה לספר לו שתי דברים. דבר טוב, שקיוויתי שישמח בשבילי ודבר קצת פחות טוב. לקח הרבה זמן ולא ידעתי איך לספר לו אבל בסופו של דבר הצלחתי לספר לו את הדבר הטוב (למרות שזה דבר טוב בשבילי פחדתי מהתגובה שלו ולכן חששתי כיצד לספר לו). תגובתו לא הייתה כמו שציפתי אך בכול זאת אחרי קצת התגוננות (יתרה אם אני חושבת על זה) שלי והסברים הוא קצת שינה את דעתו. ואז הוא שאל אותי אם זה הכול. הוא ידע שיש לי עוד משהו הגיד לו אבל לא יכולתי להגיד. היה לי קשה פתאום הרגשתי חנק שלא נתן לי לדבר. השפלתי את מבטי והוא אמר שהוא רואה שיש לי משהו על הלב ושאל אם אני רוצה לספר אמרתי לו שלא הוא שאל אם אני בטוחה וכמו כל פעם שיש לי משהו על הלב ואני לא מרגישה ברגע זה בנוח לדבר עליו וקצת לוחצים עלי אני להזיל דמעה. וכך דמעה אחר דמעה התחילו לזול מעיניי. ובלי שחשבתי על כך כי איני רגילה שהוא רואה את מבטי כול כך טוב כי אני יושבת יחסית שחושך והוא באור, ומפני שישבנו הפוך הוא ראה. הוא ראה איך הגבתי ויש נבהל כי הוא ידע שפעם קודמת שכך הגבתי סיפרתי לו את הטראומה הכי גדולה בחיי. אומנם זה לא באותו גודל אבל מה שהוא לא הבין שזה קשור ובגלל זה זה כול כך קשה. הוא לא הבין שזה קשור לטראומה ובגלל זה הגבתי ככה כי כל פעם שאני חושבת על זה אני מגיבה ככה כי אין מה לעשות זה קשה. אחרי שנרגעתי הוא רק אמר שהוא מקווה שזה לא משהו בסדר הגודל של מה שאז סיפרתי לו אבל הוא לא הבין שזה קשור וזה מה שעצבן אותי. אני יודעת שאני לא צרכה לכעוס עלי כי הוא בא רק לעזרתי אבל כול כך רציתי לפני זה לספר לו שזה לא יהיה עוד על לבי. המחשבה שזה היה כול כך קרוב ובסוף לא קרה זה מה שקשה רק אם היה שואל את השאלה הנכונה הייתי אולי כן מצליחה לספר לו. אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף אין לי כוח, מקווה שהכול יהיה טוב טוב, ברור שיהיה טוב

LoveBeing

New member
אולי זה לא היה במקרה שהוא לא שאל...

את בעצמך כתבת שנורא היה לך קשה להוציא את זה ופחדת.. אז הוא כמובן הרגיש את זה ולא לחץ עליך, הרי אסור לאף אחד ללחוץ על מישהו אחר לספר לו משהו. זאת הסיסה שלשאול שאלות זה לא תמיד הדבר הנכון לעשות, כי זה לפעמים מכריח את האדם השני לדבר מבלי שהוא באמת רוצה ומוכן. זה אמור לקרות בטבעיות פשוט בתהליך של הקשבה... וגם אל תשכחי שלמרות שאת נורא נורא רצית לספר לו, לא חשבת לרגע על זה שאולי לו יהיה קשה להתמודד עם זה, זה לא קל בכלל ולא כולם מסוגלים לעמוד מול רגשות כואבים של אדם אחר.. וחשוב גם לכבד את החברים שלנו ולהתחשב בהם וברגשות שלהם.. יש כאלו שיברחו ויתחמקו כי גם להם קשה.. ותחשבי על זה.. גיל

מקווה שעכשיו יותר טוב והוקל לך ../images/Emo24.gif

לפעמים אנשים מעדיפים לא ללחוץ על אחרים כשמדובר בדברים שקשורים לרגש ומעדיפים לחכות ושזה יבוא מהצד השני. בטוחה שהוא יהיה שם בשבילך, אם רק תבקשי.

oria9

New member
אני מקווה שיותר קל לך עכשיו.

אני חשה אמפטיה לקושי שלך . בואי תנסי להתחלף בתפקידים , את תהיה הוא מה את היית עושה בסיטואציה הזאת ? האם היית לוחצת עליו לספר , האם היית שותקת . ? תנסי לשאול את עצמך את אותם השאלות ?. י אני מזהה עוד נקודה שניתן להתיחס אליה הפעם הוא לקחת על עצמו תפקיד אחר מעצם החלפת המקומות . הוא גם היה חסר אונים ולא ידע איך להתיחס לסיטואציה שלך ? . יש משהו באמפטיה הזאת שהוא היה שם וזה כבר חלק חושב מהחברות שלך . ועכשיו בואי נעשה משחק תפקידים - תיקון לסיטואציה שהיתה קודם כל תהיו בסיטואציה שהיתה. את בכה , הוא לא שואל שאלת . עכשיו בפעם השניה תנסי לשאול את עצמך מה היית רוצה שיעשה ותצרי תיקון לסיטואציה . אפילו תכתבי לך את זה זה עוזר לנפש להתנקות שיהיה בהצלחה תרגישי טוב וכל טוב שולחת לך אנרגיה חיובית

oria9, ברוכה הבאה לפורומינו ../images/Emo24.gif

אנא הקפידי לשרשר תגובתך להודעה הנכונה. עלייך פשוט לא לכתוב את התגובה שלך ישר אחרי התגובה האחרונה שקראת אלא ישירות להודעה הראשית. אם את זקוקה להסבר נוסף, אשמח לעזור
.

תודה...

אני יודעת שאסור ללחוץ אבל זה בידיוק הקטע שאני באמת ששונאת שלוחצים עלי לספר משהו והוא יודע את זה אבל עצם זה שהוא שאל פעמיים אם אני בטוחה שאני לא רוצה לספר לו זה הציף אותי בדמעות כי הרגשתי קצת לחץ ואז הוא עזב את זה לא יודעת סתם התבלבלתי לא באמת ציפיתי שהוא ילחץ עלי אבל כול כך התבלבלתי מכול הסיטואציה שכבר לא ידעתי מה אני רוצה אני יודעת שאם אני הייתי במצב הפוך הייתי שואלת פעם אחת וזהו אבל אני לא יודעת למה באותו רגע ציפיתי ממנו ליותר אני לא כועס עליו חס וחלילה כי הוא יודע שאני שונאת שלוחצים עלי אבל לא יודעת אוףףףףףףףףףףףףף אתמול היה לי קטע מה זה מוזר הייתי בקשר חצי שנה עם מישהו.. קשר מאוד מסובך שסבלתי ממנו הרבה ובאיזה שהוא מצב החלטתי שזה לא מגיע לי ואני פשוט מנתקת את הקשר כי הרגשתי שרק אני מחזיקה אותו שאני מתקשרת שאני מתענינת ושאין כול כך התענינות מהצב השני החלטתי לא להתקשר ולא לעשות כלום חודשים וחצי לא התקשרתי ולא שלחתי SMS היה קשה אבל הצלחתי. שבועים אחרי שהפסקתי לדבר איתו ראיתי אותו מול עיניי מתחיל עם מישהי אחרת אבל כבר ידעתי שזה הסוף היה קצת קשה אבל התגברתי. עכשיו אחרי חודשייים וחצי שלא התקשרתי ומן הסתם לא ציפיתי לטלפון ממנו הוא שלח לי הודעה מה נשמע ואם אני בבית לא הבנתי מאיפה הוא הגיע פתאום הכי התגברתי עליו וכבר לא אכפת לי ממנו אבל זה עיצבן אותי מה קרה שפתאום, ההיא עזבה אותך אחרי חודש אז את רוצה לחזור אלי? עניתי לו שכן הוא הזמין אותי לסרט האמת לא הבנתי מה הוא רוצה ממני ומה קרה שהוא נזכר אחרי חודשיים שלא דיברנו. אמרתי לעצמי שאין לי שבעיה לפגוש אותו אבל שהוא יבין בסופו של דבר שזה נגמר ושאין לי בעיה להישאר ידידה שלו כי כבר אין לי רגשות כלפיו ולא אין כלפי אז לא משנה לי וחוץ מזה שבתור בן אדם הוא ממש נחמד. עניתי לו שנראה. אחרי כמה זמן הוא שאל אותי מתי אני באה... אמרתי עוד מאט... כשהגעתי אליו הוא התנהג כאילו כלום לא קרה כאילו בן אדם תתעורר זה נגמר מה אתה לא מבין עברנו אלה מה אתה חושב שאתה עושה בהתחלה רק שהתכתבנו אמרתי יכול להיות שזה בקטע ידידותי אבל אם הוא יעשה משהו אני ישר יבהיר לו שזה לא הכוונה שלי וכן שראינו סרט ושכבנו על הבטן באיזה שהוא שלב הוא שם לי את הראש של הגב אמרתי סבבה כאילו ידידים שלי לא עושים את זה אין לי בעיה אם זה אבל באיזה שהוא שלה הוא התחיל לעשות לי נעים בגב הזזתי לו את היד והוא בשופ עבר למקום אחר. שוב הזזתי לו את היד הוא קלט והזיז את הראש כאילו בן אדם תתעורר מה אתה חושב שתשלח הודעה אחרי חודשים ואני יבוא כמו כלב ויעשה מה שאתה רוצה בלי שתגיד כלום ולהסביר מה קרה ברור שזה היה קשה כי זה מזכיר דברים מהעבר אבל הייתי נחושה בכל דעתי שהבן זונה הזה לא מגיע לי יותר כי הוא התייחס אלי ממש חרא ופגע בי ממש. יאללה אין לי כוח אליו יותר שיבין כבר שמה שהוא עשה לא היה לעניין ושאיתי לא מתעסקים ועכשיו אני יעשה לו מה שהוא עשה לי והוא עשה לי הרבה... הרבה מאוד נזק!!!! אבל ברור שאני לא כמהו יעשה את זה לכול בן שאני רואה והתייחס חרא לכל בן שאני פוגשת אלה רק לו ולא כמו שהוא התייחס אלי ככה בגלל האקסית שלו שהתייחסה אליו חרא. העיקר שעברנו את זה ולא אכפת לי ממנו בקטע של רגשות אלה רק בקטע של ידידות כי אנחנו רואים אחד את השני כול יום וזה לא נעים להיות בחברה שיש בה שני אנשים שמנותקים לגמרה אחד מהשני...

למעלה