הים אותו ים

nightbird

New member
הים אותו ים

הליגה הערבית תפעל כדי לקדם החלטה באו"ם, שתקבע כי בציונות יש גזענות. הם לא התקדמו מילימטר מאז שנות ה-70, ולמעשה מאז ימי הביניים. הם מזכירים לי בדיחה ישנה על אדם שמשתחרר מבית משוגעים והולך לבקר חברים. הם מתפעלים מהשינוי שחל בו, מנהלים איתו שיחה ארוכה ונורמלית לחלוטין, אך מבחינים שהוא כל הזמן עומד. "למה אתה עומד, שב בבקשה", הם מציעים לו. "לא, אני לא יכול," מתנצל האיש בנימוס, "יש לי תחת מזכוכית." אנחנו תחת הזכוכית של הערבים. הם למדו לדבר בנימוס, להתראיין עם עניבה ב-CNN וליצור את הרושם שהם בני-שיח רציונליים. אך ברגעי אמת הם אינם מסוגלים להסתיר את השנאה המטורפת והפרימיטיבית שלהם לישראל וליהודים.

רלוונטי

New member
גזענות ... ב.....

בשנת 1959 הגיש פרופסור מורס דוח ומסקנות שעסקו בשילוב האוכלוסיה השחורה בארהב. לא הוא ולא חבריו היו חשודים בגזענות אלא להיפך. בין יתר הדברים נכתב (ואני מתרגם בשפה חופשית) " מכוון שאין לשחור את היכולות הלימודיות ההכרחיות לצבירה ועיבוד נתונים יהיה זה לא הוגן כלפהים להציבם בתחרות מתמדת אם האוכלוסיה הלבנה .זה רק ינטע בהם תחושת הנחיתות.

nightbird

New member
אתה שוב לא רלוונטי, רלוונטי.

מה ענין האוכלוסיה השחורה בארה"ב לסכסוך המזרח-תיכוני? האם ארה"ב היתה מדינה זעירה, מוקפת מדינות עוינות של שחורים שניסו להשמידה? האם בתוך ארה"ב היתה אוכלוסיה עויינת ומיליטנטית של שחורים שפוצצו מכוניות תופת בריכוזי לבנים? האם היו ארגוני טרור שחורים שהכריזו שלעולם לא ישלימו עם קיומה של האוכלוסיה הלבנה על אדמת ארה"ב הקדושה לשחורים? ואילו היה כל זה מתרחש - האם היית מאשים ב"גזענות" את הלבנים שהיו מביעים עוינות לשחורים, או אומרים עליהם שהם פרימיטיבים? או היית מקבל זאת כתגובה טבעית ואפילו מתונה של אנשים הנתונים באופן קבוע לאיומים רצחניים? תמיד ההשוואות האוויליות האלה לארה"ב, לאלג´יר, לדרום-אפריקה, לגרמניה. כאשר עורכים השוואה, צריך שלפחות כמה נתונים בסיסיים יהיו דומים, אחרת אתה יכול להשוות כל דבר לכל דבר. אני יכול לשאול אותך מה השעה ואתה תקפוץ ותצעק: "א-הה!! גם גבלס שאל מה השעה!". זה בערך מה שאתה עושה, אגב.

רלוונטי

New member
שמחה בשמחה.

זה קצת מעיף אבל בכל זאת.....גזענות הינה שפיטה קולקטיבית של קבוצה זו או אחרת.ושיוך התוצאה לעובדה שיוצאיה שיכים לאותה קבוצה.(לי אין ספק שערפת הינו רוצח אבל עצם העובדה שרצח עושה אותו כזה ולא היותו ערבי) כשאדם כותב..הם... והם ... והם ומשייך זאת לעובדה שהם ערבים הוא עוסק בגזענות. היכולת שלך לאסוף מלא מילים ביחד היא יפה התוכן יכול להשתפר.

אבו-דני

New member
למען ההגינות אם כי בהסתייגות חייב

להסכים לדברים הראשונים והברורים שהרלוונטי הזה הצליח להוציא ממקלדתו אכן ערפאת הינו רוצח לא על שום ערביותו אלא על שום היותו ערפאת..דהיינו על שום ערפאיותו

nightbird

New member
זה אפילו עוד יותר מעייף, רלוונטי...

אבל ההגדרה שלך לגזענות הינה הגדרתך האישית, שאין לה סימוכין אקדמיים או אחרים. גזענות, למיטב הבנתי ולמיטב הבנתה של שאר האנושות, הינה שיוך תכונות נחותות או דפוקות-מלידה לאנשים בשל מוצאם. לעומת זאת אם אני אומר "השוודים הם אנשים רגועים" או "הישראלים עצבניים", אין פה גזענות, אלא התייחסות לתכונה מסויימת המאפיינת את רוב העם בו מדובר, מסיבות הקשורות בעיקר לחינוך ולאווירה בה גדלו. לגבי הערבים - אינני טוען שיש להם זנב או שהם פגומים גנטית, אני כן אומר שהחינוך שהם מקבלים והאווירה בה הם גדלים, הופכים חלק ניכר מהם לרוצחי-יהודים בפוטנציה, הרבה יותר מאשר אצל השוודים למשל. העובדה שהם גדלים בחברות עניות ולא דמוקרטיות, בהן מעריצים את השליט ואת כוהן הדת, ובהן הפלורליזם נחשב לעבירה על החוק, מגבילה אותם מבחינת יכולת הניתוח המפוכחת והאובייקטיווית של אינפורמציה בה מאכילים אותם מילדות. זאת בשונה מהחברה הישראלית או כל חברה דמוקרטית. אם אתה מוצא משהו גזעני בדברים האלה, אז באמת יש לנו בעיית תקשורת. בוא נסכם שאתה תגלה סלחנות כלפי יכולתי המוגבלת להבין אותך, ואני אתייחס בסבלנות לשגיאות הכתיב שלך.

רלוונטי

New member
סובב את זה איך שאתה רוצה.

זה עדין יוצא אותו דבר...אתה ממשיך להתיחס אליהם כערבים...לא פלשטינאים לא סורים גם לא עירקים בשבילך זה הכל אותו דבר זו גזענות...לגבי העובדה שאתה מאמין שאנחנו נקיים מסילוף ההסטוריה. אשרי המאמין.....

nightbird

New member
טוב... התייאשתי

תחשוב מה שאתה רוצה. אני מרגיש כמו אחד שמראה למישהו חתול ואומר לו: "הנה, תראה, יש לזה זנב, שיערות ושפם והוא עושה מיאו, סימן שזה חתול." והוא עונה לי: "לא יעזור לך כלום, זו חביתה עם נקניק." אז תחשוב שזו חביתה עם נקניק ותהיה לי בריא.

אבו-דני

New member
ציפור לילה מתייחסת לתכונה הסתברותית

ומה היא תכונה הסתברותית? הציפיות שלנו מילד שגדל כך: זה סיפור שכבר סיפרתי כאן... לאלה שיודעים איתכם הסליחה רבים תוהים היך מתרחש מצב שערבי שוחט יהודי בקור רוח רב... עיד איל אדחא, קבוצת ילדים בגילאים 3 עד 14 לערך יושבת בחצי הגורן במרכז מבוגר מניח את בירכו האחד על ראש כבש שמתפתל בכאב, בירכו השניה על בסיס צוואר הכבש כך שהכבש מרותק לקרקע. ביד המבוגר סכין לא תמיד חדה...עתה המבוגר מעביר את הסכין על צוואר החיה האומללה הסכין לא תמיד חדה והחיה מתפתלת בעוז מנסה להציל את חייה...המבוגר חזק ממנה עיני החיה בולטות במאבקה על חייה, תחינותיה נשמעות למרחוק המבוגר ממשיך במלאכתו במסירות הילדים צופים במחזה בשקיקה מהופנטים מהכוחניות של המבוגר שהוא עבורם ענטר אמיתי שמביס את הכבש ה"אימתני"...עכשו הוכרע הכבש המיוסר יש לחתוך את בשר הכבש לחתיכות לפשוט את עורו ולחלקו לחוגגים את החג הילדים מצטרפים למשימה של הפשטת הפרווה/עור החיה. חיתוך איבריה כשדם החיה נוטף על בגדיהם בעת המלאכה...אתן לכם להשלים את התמונה של ילדים הלומדים את מלאכת השחיטה עם שחר נעוריהם ועוד בחג הקורבן..חג מובן? עכשו מה זה לערבי ממוצע שחיטת יהודי או דם שניתז על בגדיו ... קטן עליו לאחר פרקטיקה כל כך ארוכה.... הסתברותית תראה ליהודי ממוצע דם של איש שחוט יתעלף... תראה לערבי אולי ילקק את אצבעותיו...הסתברותית..האם כל האנגלים שותים תה בחמש? לא!! אך הסתברותית נצפה שרובם יעשו כן כי זו מסורת ארוכה גזענות בחישוב..טוב רלוונטי לא יזדעזע מהשחיטה הוא יזדעזע מהסיפור דלעיל..אסור לספר על הערבים, זו מה לעשות גזענות אמיתית שלכם האבו דני שלא חושב שכל!!!הערבים רוצחים אבל הסתברותית כבר אמרנו?

nightbird

New member
תודה, אבו-דני

הסברת את הדברים יפה, אם כי גם על זה יענה לך רלוונטי ברלוונטיות רבה: "לא יעזור לכם, זו גזענות."

nightbird

New member
ועוד פרט קטן -

יש הבדל בין אמירות כוללות המתייחסות לאויב עכשווי, לבין אמירות הנובעות מיחס בור ועוין לקבוצה שיש בה שוני. אוסטרי שאומר "היהודים הרגו את ישו" הוא גזען, אבל בוסני שאומר "הסרבים רוצחים" הוא לא גזען, הוא מבטא כעס כלפי עם שלחם בו. אני מקווה שאת ההבדל הזה לפחות אתה מבין.

רלוונטי

New member
המילון העברי המרכז.

מכוון שעוסקים בסימנטיקה!!!"גזענות!!....."ההשקפה שעמי העולם נחלקים לגזע מיוחס(גזע האדונים) ולגזעים אחרים שהם נחותים".!!.גזעני!!...".בנוי על ההשקפה כי יש בין העמים גזעים מיוחסים וגזעים נחותי-דרגה". ושכל אחד יעשה את החשבון שלו!

אבו-דני

New member
רלוונטי אתה לא נצר לטוביה החולב?

אתה מזכיר לי אותו בצורת התנסחותך...יש לי מילים מפוצצות יותר יש מילון חדש עם מילים ממש בהזמנה....טילונקוסדנטארדרמנדה שמו מילון..ממש ממש פצצה אל תשכח כל הודעה להזכיר את הדברים הבאים: ההודעה הזו הושגה בזכות אבו-נאבוט הזכור לטוב שהורה לי את דרכי בחיים

שרוף

New member
צריך לדעת וצריך להשתמש נכון

במילה גזענות. זאת לא חכמה לשבת מול המקלדת ולהפציץ מילים בומבסטיות העיקר שדברי ישמעו. אם למשל הייתי כותב שהשבטים בפפואה גיני הם ברברים ואוכלי אדם האם הייתי נחשב לגזען? בוודאי שלא מכיון שאני מתעד מציאות מסויימת הקיימת והיא עובדתית נכונה. גם האיסלם הוא ברברי ורצחני זאת עובדה ואין להכחישה חג "האשורה" למשל ורצח על כבוד המשפחה,צבא החאששינים המפורסם של האמירים והכליפים שהיו יוצאים למסעות שוד וביזה ואונס בממלכות האמירים והכליפים במאה ה15 וה16. הוא הכותב בוודאי שלא גזען ולא מתנשא נהפוך הוא. אתה הוא מ....... ו-מ-ת-נ-ש-א

אבו-דני

New member
שרוף אנא על תכעס על יכולתו להתבטא

האיש עכשו ינסה פנטומימה להעביר מסר פחות בוטה..

רלוונטי

New member
הבנה בסיסית.

אבל כמובן שזה לא מה שהוא כתב.אז בבקשה תקרא שוב ואם לא הבנת שוב ושוב ותחזור נדון בזאת שוב.

למעלה