הילולה.

שמלת תחרה1

Well-known member
צפה בקובץ המצורף 127812
מעולה, כך יימנע פקקים.

mיטלמן

Well-known member
צסברי מה רע במניעת פקקים?
המשמעות לכל הציבור,
כדאי לקרוא.

משתפרת1

Well-known member
צסברי מה רע במניעת פקקים?
אין בעיה בתגבור הקווים שימנע פקקי תנועה. הבעיה היא במניעת הנסיעה מהציבור שמשתמש קבוע באותו קו. סביר שההוזלה במחיר היא בגלל שכל הקרונות יהיו מלאים, אך אותה הוזלה באותם ימים צריכה להנתן גם לנוסעים הרגילים, שלא יודרו מהרכבת. רכבת ישראל צריכה לצרף את כל הקרונות העודפים לקו הזה, ולבדוק עד כמה אפשר להוסיף עוד נסיעות.

שמלת תחרה1

Well-known member
אין בעיה בתגבור הקווים שימנע פקקי תנועה. הבעיה היא במניעת הנסיעה מהציבור שמשתמש קבוע באותו קו. סביר שההוזלה במחיר היא בגלל שכל הקרונות יהיו מלאים, אך אותה הוזלה באותם ימים צריכה להנתן גם לנוסעים הרגילים, שלא יודרו מהרכבת. רכבת ישראל צריכה לצרף את כל הקרונות העודפים לקו הזה, ולבדוק עד כמה אפשר להוסיף עוד נסיעות.
נכון, מניעת הנסיעה מהציבור פגיעה נוראית.

ולדעתי מירי רגב פוגעת בצעד הנ"ל פוגעת בסיכוי הליכוד להרכיב ממשלה הבאה.

Harrington

Well-known member
מנהל
נכון, מניעת הנסיעה מהציבור פגיעה נוראית.

ולדעתי מירי רגב פוגעת בצעד הנ"ל פוגעת בסיכוי הליכוד להרכיב ממשלה הבאה.
הגברת שם בפייסבוק, כרגיל וכמקובל בדברים כאלה (מהצד הזה), מזגימה פראית. הבן חייל שלה לגמרי יוכל להגיע הביתה ואי"ה יעשה זאת בשלום. אלא מאי, הוא יצטרך ר"ל להשתמש באוטובוס במקום ברכבת כפי שהוא רגיל. זה אולי מתסכל, זה אולי פחות נוח, זה אולי יאריך את הדרך. אבל "לא יוכל להגיע" זאת סתם הגזמה פראית חסרת כל אמת או רלוונטיות.

שמלת תחרה1

Well-known member
למה שהעולים להר מערון, לא ייסעו באוטובוסים? למה החייל שיוצא לבית ייסע באוטובוס?

Harrington

Well-known member
מנהל
למה שהעולים להר מערון, לא ייסעו באוטובוסים? למה החייל שיוצא לבית ייסע באוטובוס?
עולים בכמויות אדירות של אוטובוסים. אלא שמידי שנה בשנה יש בעיות עם זה. הכבישים והאוטובסים צרים מלהכיל את ההמון הגדול שמגיע לאירוע הלאומי הגדול במדינה. אז השנה, כך למדתי מההתקפות השונות באתר זה, משרד התחבורה החליט לתגבר באמצעות רכבות כדי למנוע את הדוחק והעיכובים. אני כשלעצמי יכול רק לברך על היערכות זו. אמנם בהחלט מצער שהיא מחייבת, ככל שאכן מחייבת, פגיעה בציבור אחר. אבל כך זה עובד באירועים המוניים בישראל (ולא רק מן הסתם) מאז ומתמיד.

לא סוף העולם, גם אם קצת קשה ולא נעים יום אחד בשנה. בכל מקרה מובטח לך שלא היית קוראת אפילו פוסט התקפה אחד על הנושא, אלמלא בתחושת התוקף רוב משתתפי האירוע הלאומי הגדול במדינה היו חובשי כיפות (תכל'ס בכלל לא בטוח שזה נכון). דרכו של עולם :).

שמלת תחרה1

Well-known member
אז?
החייל רוצה חהגיע לבית לנוח, ולחזור לצבא, יבזבז את כל שעות המנוחה באוטובוס? לעולה להר מירון, יש את כל הזמן להגיע להר, שהוא יעלה לאוטובוס. לא ייצכן שרק החיילים צריכים להתחשב ביום הקדוש לחרדים, גם החרדים צריכים לתחשב מידי פעם בחייל. לא נשכח שהחרדים העולים להר מירון רובם אינם משרתים בצבא, לכן יכולים יום יומיים קודם להקדים את ניסעתם למקום הקדוש להם.
ולא לצפות משאר הצעבור להתחשב בהם.

Harrington

Well-known member
מנהל
אז?
החייל רוצה חהגיע לבית לנוח, ולחזור לצבא, יבזבז את כל שעות המנוחה באוטובוס? לעולה להר מירון, יש את כל הזמן להגיע להר, שהוא יעלה לאוטובוס. לא ייצכן שרק החיילים צריכים להתחשב ביום הקדוש לחרדים, גם החרדים צריכים לתחשב מידי פעם בחייל. לא נשכח שהחרדים העולים להר מירון רובם אינם משרתים בצבא, לכן יכולים יום יומיים קודם להקדים את ניסעתם למקום הקדוש להם.
ולא לצפות משאר הצעבור להתחשב בהם.
אז כאמור, כך נהוג באירועים המוניים במדינת ישראל מאז ומעולם. כן, זה תמיד בא על חשבון אחרים. כאן כאמור ההתקפה היא בגלל תחושת התוקפים שזה פועל לטובת חובשי הכיפות. תכל'ס זה לא באמת קשור. עניין של כמות המשתתפים באירוע, העובדה שבמקרים רבים מי שנתקעו בשנים קודמות אלו משפחות עם ילדים קטנים, וכיו"ב.

עובדתית כאמור, לא ניתן לתגבר עוד את העליות למירון באוטובוסים. זאת הצעה נחמדה, אבל אין לה שום היתכנות במציאות. תגבור קווי רכבת שמבוטלים או הומעטו לטובת האירוע לעומת זאת, אפשרי גם אפשרי וכך פורסם שינהגו.

מה לעשות, נבחר שלטון והוא קובע סדרי עדיפויות. כל התוקפים מוזמנים בבחירות הבאות לבחור שלטון אחר שיקבע סדרי עדיפויות אחרים. ככה פשוט :cool:.

אגב אם תשובותי נשמעות לך מוכרות, יש מצב שזה נובע מכך שאלו התשובות שנותנים התוקפים דהיום, כל אימת שבגין איזה אירוע להט"בי (למשל) התחבורה הציבורית עבור כלל הציבור נפגעת. מוזמנת לבדוק אותי :).

שמלת תחרה1

Well-known member
אתה שואל מה לעשות? התשובה להתחשב גם באחר, ולא לצפות רק התחשבות באחד.

Harrington

Well-known member
מנהל
צפה בקובץ המצורף 127812
האירוע הלאומי הגדול במדינה. אך מתבקש שתחבורה תופנה לטובתו. טוב היה לקרוא שהמדינה נערכת כדבעי. נקווה שהתוצאה תהיה טובה מכפי שמוכר משנים קודמות.

משתפרת1

Well-known member
האירוע הלאומי הגדול במדינה. אך מתבקש שתחבורה תופנה לטובתו. טוב היה לקרוא שהמדינה נערכת כדבעי. נקווה שהתוצאה תהיה טובה מכפי שמוכר משנים קודמות.
אכן מתבקש, יש לתגבר את הרכבות לאיזור, אך לא תוך הדרת המשתמשים האחרים בקו.

raya

Well-known member
לגמרי כן ואני די משוכנע שאלמלא חלק ניכר מבאי האירועי היו חובשי כיפות, לא היית מטריחה עצמך להכחיש זאת או לטעון אחרת.
לא מעניין אותי חובשי כיפות או לא.
מפריעה לי העובדה שבגלל ל"ג בעומר הופכים את סדרי התנועה בארץ.
בעבר - זה לא היה ולא קרה.
אז למה הפעם כן?

Harrington

Well-known member
מנהל
לא מעניין אותי חובשי כיפות או לא.
מפריעה לי העובדה שבגלל ל"ג בעומר הופכעים את סדרי התנועה בארץ.
בעבר - זה לא היה ולא קרה.
אז למה הפעם כן?
א. זה קורה באירועים המוניים/לאומיים רבים בכל רחבי ישראל.
ב. מידי שנה סביב ההילולה במירון יש בעיות קשות עם התחבורה, תמונות של משפחות שלמות שממתינות שעות על גבי שעות להסעה וכו'. לא זכורה לי שנה בה התקשורת (אולי המגזרית בלבד? אינני יודע) מלאה בסיפורי מכמירי לב בעניין וברשימת תלונות מפה עד להודעה חדשה.

אז לשם שינוי (אם כי נעשו נסיונות שונים גם בעבר) המשרד נערך טוב. על פניו בכל אופן. אם זה יפתור את הבעיה? הזמן ילמד. אם זה מצדיק את הפגיעה באחרים? יחליט כל אחד לעצמו (ורק ישתדל, כשהוא עולה מולי בעניין בכל אופן, לא לספר לי סיפורים עד כמה הכיפות לא קשורות, מבלי להתכוון אלייך דווקא כמובן). אבל זה עונה על שאלתך מדוע "הפעם כן" ואין לנו (בלי קשר לדעתנו על המתווה) אלא לברך על כך שהרשויות מנסות להפיק לקחים, ללמוד ולהשתפר.

למעלה