הילד רעב

liri251

New member
הילד רעב

מתלבטת נורא מה לעשות.
בגיל ארבעה חודשים וחצי הכנסתי אותו לגן.
מרגע שנכנס לגן אוכל פירות ומרק.
הוא אוכל פירות בערך ב8. אחרי שעה וחצי בקבוק של 150.
ב 11 אוכל מרק. ב 12 וחצי בקבוק של 150
אני מגיעה בשלוש שלוש וחצי לקחת ואז יונק. כשאחזור לעבודה יקבל עוד בקבוק.
מאז שהוא בגן הוא קם לאכול בלילה כל שעה וחצי. אין פה תלות בהנקה. הוא נרדם בלילה בלי הנקה בידיים. אבא שלו קם כמה פעמים והוא צורח מרעב. אוכל רבע שעה כל פעם.
גיסיתי שהיא אחות טיפת חלב טוענת שאסור היה להם להתחיל מוצקים כל כך מוקדם ושבעצם הילד בדיאטה.
מתלבטת מה לעשות: את הגן אי אפשר לשנות. אני מצליחה לשאוב שתי מנות של 150 . אז או שאתן מטרנה לפני השינה בכאב לב גדול או שאשאב עוד בקבוק לפני השינה ואבא שלו יתן לו וגם זה בכאב לב גדול. זאת גם בעיה כי הוא לא מפסיק לאכול מהרגע שהוא בא הביתה. אז לא בטוחה שאספיק לשאוב.
אוף רציתי להניק מלא עד גיל שנה. ממש עצוב לי

כמה שאלות כדי שאוכל לנסות לעזור
לפני כמה זמן הכנסת אותו לגן?
האם ההתעוררויות בלילה התחילו מיד כשהכנסת אותו לגן?
איך הוא ישן בגן במהלך היום?
מתי את משכיבה אותו לישון לשנת הלילה? ואיך הוא נרדם לשנת הלילה?
&nbsp

liri251

New member
תשובה

הכנסתי אותו לגן ב 15.2
התעוררויות בלילה התחילו לפני אבל לא בתדירות כזו. כל שעתיים וחצי . והיה ישן בהתחלה שנת לילה של ארבע חמש שעות.גם לא תמיד. אפשר לומר שמגיל ארבעה חודשים לא ישן בלילה.
הוא ישן בבוקר בין חצי שעה לשעה.
בצהריים ישן בין שעתיים לשלוש
הוא לא מסכים לישון אחה"צ אז אני משכיבה לישון בן שעתיים וחצי לשלוש וחצי אחרי שנת אחה"צ. אבל נראה לי שזאת השכבה לשנת אחה"צ כי הוא תמיד מתעורר אחרי 20 דקות.
לדוגמא אתמול ישן מ12 וחצי עד רבע לשלוש בגן. לקחתי אותו בשלוש ורבע. שיחקנו עד שש קילחתי אותו ונרדם לעשרים דקות. אחר כך נרדם שוב רק בשמונה.
הוא נרדם לשנת הלילה בידיים. כשהוא עייף זה תוך שנייה. ואז מניחים אותו במיטה. אם לא בא לו לישון זה יכול לקחת כמה דקות של צרחות ואז נרדם. תמיד בידיים. ניסינו כמה פעמים להניח במיטה והוא בוכה.

הבנתי
תראי, בגיל 4 חודשים הרבה ילדים חווים משבר בשינה. אצלך זה גם "השתלב" נפלא עם הכניסה לגן בפעם הראשונה והשינוי בארוחות.
מה שאני מציעה לך לעשות הוא קודם כל לא לוותר על שנת אחה"צ. בגיל הזה היא עדיין חשובה לו. בימים כמו אתמול - כשהוא מתעורר משנת הצהריים בסביבות שעה 15:00, אני הייתי משכיבה אותו לשנת אחה"צ מתישהו בין 16:30 ל- 17:30 - נסי לזהות את סימני העייפות שלו ולהשכיב אותו לישון בהתאם להם. במקרים רבים עייפות יתר גורמת להתעוררויות רבות יותר בלילה, ולכן מאד חשוב להימנע מכך, ולא לוותר על שינות במהלך היום.
דבר שני, יכול להיות שבאמת המעבר למוצקים הוא מוקדם מדי עבורו וההתעוררות בלילה היא לא רק הרגל שהתבסס אלא גם תוצאה של רעב. מה שאני הייתי מציעה לך במקרה הזה הוא כן לתת לו לינוק כמה שיותר בזמן שחוזר הביתה מהגן. כך שיקבל את מלא הקלוריות שהוא זקוק להן במהלך היום ולא יהיה לו צורך להתעורר בלילה על מנת להשלים ארוחות.
אני מבינה את הקושי שבויתור על החלום של הנקה מלאה עד גיל שנה, אבל לצערי, חלק גדול מההורות שלנו כרוך בויתור על כל מיני פנטזיות שהיו לנו לגבי הילדים שלנו והתמודדות עם מציאות שהיא שונה. אם הוא רעב, ויש לו צורך בהשלמה של בקבוק לפני השינה, אז הייתי נותנת לו את זה. ההתעוררויות המרובות בלילה הן לא רק קשות בשבילך, הן גם בעייתיות עבורו כיוון שהוא לא זוכה לשנת לילה טובה ורצופה כפי שהוא צריך.

liri251

New member
תודה לך!

אני אנסה היום להניק יותר ולהתעקש על שנת אחר הצהריים. מקווה שיהיו לי עדכונים משמחים. הויתורים שעושים כדי לחזור לעבודה ואיתם רגשות האשם הם מאוד קשים. כנראה במיוחד בילד ראשון קשה לקחת דברים בפרופורציה

liri251

New member
עדכון

דבר ראשון שקלתי אותו אתמול והוא עלה 800 גרם בחודש למרות שהיה חולה שבועיים.
דבר שני הוא ויתר כבר פעמיים על בקבוק בבוקר ואוכל רק פירות אז לא נראה לי שהוא רעב. מה שכן אני אביא להם שקדייה כדי להוסיף לו. מותר בגילו?(חמישה וחצי חודשים)
שמתי לב שבערך משלוש הוא מתעורר כל מחזור שנה. כלומר כל ארבעים וחמש דקות. עשינו ניסוי . פעם בשלוש שעות הוא לא נרדם חזרה עם מוצץ וצורח ואז הוא באמת רעב ואני מניקה. אתמול זה היה בעשר אחת וארבע. כל שאר הפעמים הוא נרדם עם מוצץ ובחמש כבר נשברתי והערתי את בעלי שהרדים אותו בידיים.
אני מסיקה מזה שהוא לא יודע להירדם לבד או שרוצה אותי.
בגן הגננת נשבעה שוב ושוב שהוא נרדם לבד עם מוצץ בלי שום בעיה וישן מצוין.
מה כדאי לעשות?
1. לתת בקבוק שאוב בסביבות עשר?
2. לנסות ללמד הירדמות עצמאית עם כל הקושי?
3. להוסיף תמ"ל לפני השינה - ממש לא בא לי. לא נראה לי שצריך

אני הייתי מתחילה קודם כל מלסמוך על האינסטינקטים שלך
אם את חושבת שהוא לא רעב - אל תוסיפי לו אוכל.
אני מאמינה שבתור אמא את מכירה את הילד שלך ויודעת מתי הוא רעב ומתי לא, ואם את כותבת שהמסקנה שלך היא שהוא לא יודעת להירדם לבד או שרוצה אותך (מבחינתי כיועצת שינה, זה בדיוק אותו דבר) - אז זה המקום שבו את צריכה להכניס שינוי.
&nbsp
אני לא יודעת כמה הוא שוקל, אבל ממה שאת מתארת העליה שלו במשקל היא תקינה. לכן נראה לי שהוא יכול לפתוח אפילו פערים גדולים יותר משלוש שעות במהלך הלילה.
אבל, יהיה לו קשה לעשות את זה כל זמן שהוא לא יודע להירדם עצמאית.
ומכאן, שהדבר הראשון שכדאי לעבור עליו הוא הירדמות עצמאית. זה לא פשוט, אבל בטווח הארוך הקושי ישתלם ויוכיח את עצמו.
&nbsp
&nbsp

liri251

New member
אכן האינסטינקטים היו נכונים

אתמול הרדמתי אותו במיטה שלו עם ליטופים שירים וכדומה והוא קם כל שלוש שעות. פעם אחת קם אחרי שעה נתתי מוצץ ונרדם.
הוא שוקל 7.3

מעולה

תמשיכי לסמוך על עצמך!
קחי בחשבון שיהיו גם רגרסיות ולילות קשים יותר. אבל אם תהיי עקבית ותמשיכי עם מה שאת מאמינה שנכון עבורו - לאורך זמן זה יעשה לשינה שלו רק טוב.
&nbsp

pregPetel

New member
עד גיל חצי שנה התזונה היא אך ורק הנקה

מותר להתחיל לחשוף למוצקים בגיל 4 חודשים ולהחליף ארוחה רק בגיל חצי שנה.

מפתיע שגננת לא יודעת דבר כזה... בכל מקרה לצערך כנראה שתצטרכי לתת מטרנה בארוחות בגן

liri251

New member
הם לא נותנים ארוחה מלאה

כמו שכתבתי פירות ואז בקבוק של 150 ומרק ובקבוק של 150 בהפרש של שעה בניהם

אולי כדאי לתת בקבוק מייד אחרי הפירות / מרק?

כי הוא התרגל לאכול כל שעה. אם יוכל מנה גדולה, יוכל לפתוח פערים גם בלילה

liri251

New member
הוא לא רעב אחרי

רק כשעה אחרי הוא רעב. גם בבית זה ככה

liri251

New member
נכון כי זו לא ארוחה מלאה

זה בדיוק העניין. הם נותנים לו כמה כפיות . לא יודעת בדיוק כמה ואחרי זה בקבוק.
יוצא שהוא מקבל בבוקר פירות ואז בקבוק ב 11 מרק וב12 וחצי בקבוק. אתמול אפילו לא רצה בקבוק אחרי הפירות. איך שאני לוקחת אותו אני מניקה כל הזמן כמה שאפשר וכלום לא עוזר. קם המון בלילה. אתמול ניסינו שאבא שלו יקום. הוא צורח צרחות של רעב. גם אם נרדם מתעורר אחרי חמש דקות. והוא אוכל לא סתם מוצץ. אני רואה שהוא רעב.
הקטע שהוא גם גדול לגילו כמו שלך אז זה לא שהוא לא עולה במשקל. הוא שקל שש קילו בגיל ארבעה חודשים ולדעתי עכשיו הוא בשקט יותר משבע. לפי הבגדים והכובד.
אני כבר מותשת. איך הסתדרת עם השאיבות בעבודה? זה נראה לי יהיה לי קשה. לפחות אצלך הוא מחכה עד ארבע וחצי. שלי כבר בשלוש וחצי רוצה מה שאומר שאצטרך לשאוב שלוש פעמים בעבודה. לפחות עד שיקבל ארוחות מלאות במקום הבקבוק.

אולי כואבת לו הבטן?

הוא אכן קטן בשביל לאכול שתי ארוחות מוצקים...
אני לא חושבת שזו גזירה משמיים, את יכולה לדרוש שלא יתנו לו מוצקים בינתיים. אני הייתי נותנת מה שאת מצליחה לשאוב, והשאר בקבוק. למה בעצם את נותנת לו חלב שאוב ולא מניקה אותו בלילה?

liri251

New member
לא כואבת הבטן...

הוא עושה קקי ממש יפה.
אני מניקה בלילה. ממש לא נותנת חלב שאוב.
החלב שאוב בגן.
הוא עוד שבועיים בן חצי שנה ומאוד אוהב מוצקים. חלב לי להחזיר אותו אחורה. מה גם שזה לא במקום. הם עדיין נותנים לו שני בקבוקים של 150

מנעמים

New member
אצלינו גם ככה

בת 6.5 חודשים וקמה בלילה כל שעה וחצי שעתיים כבר מזה 3 חודשים. מידי פעם תקום בלילה רק פעמיים או שלוש אבל לרוב זה הרבה יותר. מכורה לציצי ומתקשה לחזור לישון בלי, גם אם נרדמת בידיים תתעורר אחרי כמה דקות שמניחים במיטה. מיותר לציין שאין על סף התמוטטות כי גם עובדת. גם לא רוצה להוסיף תמ"ל בשלב זה אבל הבעל לוחץ כי חושב שהילדה רעבה. מה עושים??

זה הזמן ללמד אותה להירדם באופן עצמאי
כולנו (גם מבוגרים) מתעוררים בין מחזורי שינה. אבל תינוקות שלא יודעים להירדם עצמאית צריכים עזרה כדי לחזור לישון וזאת בניגוד לתינוקות שיודעים להירדם עצמאית וגם כשהם מתעוררים בין מחזורי שינה יודעים לחזור לישון לבד ללא עזרה חיצונית של ההורים.

למעלה