הילד לא זז מהמחשב

גיליתקה

New member
הילד לא זז מהמחשב

שלום,
הבן שלי בן 16 וחצי ופשוט לא זז מהמחשב. מהרגע שהוא מגיע הביתה מהלימודים זה הדבר היחיד שהוא עושה, גם כל החופש הוא בילה עד שעות מאוחרות במשחק ברשת. עשינו לו מנוי לפני שלושה חודשים לספורטן, יש שם חדר כושר,בריכה, חוגים שונים.. הוא דווקא הלך איזה חודש רצוף ומאוד נהנה ופתאום שוב חזר למחשב.
איך אפשר לשכנע אותו לעשות עוד דברים חוץ מזה?

adif11

New member
אם תצליחי ספרי גם לנו ....

אצלנו בן ה 16 כנ"ל. חלק ניכר מחיי החברה שלו גם ממוחשבים. יושבים כל החבורה עם הסקייפ פתוח מ 17:00
עד חצות ומבסוטים עד הגג.
מה שכן הוא נראה מאושר וגם נפגש עם חברים (עכשיו הוא בדרך לסרט למשל) והמשחקים "שפויים" בעיני ,אז אני עוזבת אותו לנפשו.

מחשבות

New member
במחשב הוא כבר עושה המון דברים. אז עוד?

ספורטן זה נחמד, אבל גם טרחה וזיעה.

BrightEye

New member
ודווקא כשהן יוצאות לפעילות ...

אצלנו הבת הדקיקה עלתה במשקל דווקא בטירונות

(מה שקורה להרבה בנות) ואי אפשר להאשים את חוסר הפעילות או המחשב. אלא את כמויות הממתקים שנצרכים בתקופה הזו (מי אמר קרמבו ולא קיבל?...)
בכל מקרה, אצלנו היא ירדה אחרי, אז זה היה זמני לגמרי.

אימם

New member
מה עם חברים?

אצלנו בן 13.5 לא זז מהמחשב כל החופשה. לי מפריע שהוא לא נפגש עם חברים....למרות שהוא מתקשר איתם דרך הסקייפ, הפייסבוק ומשחקי רשת...
בקיצור גם אצלנו אותו הדבר ואני מזדהה. מקווה שיצטרף לדיון הזה הורה שיאיר לנו את הדרך.

Simply Be

New member
ואת צודקת שזה מפריע לך

כמה שהמחשב הוא מעשיר, יש בו גם משהו מנוון.
כישורים חברתית, עצמאות
לא מפתחים רק מלשבת ליד המחשב.
אני חושבת שהרשתי להם לשבת יותר מידי שעות ליד המחשב,
נכון שיצא מזה גם טוב אבל יש לזה מחיר מסוים.

effimail

New member
גם הבן שלי היה צמוד מחשב

יש לי בן בגיל 16, לומד בכתה י, בשנים האחרונות הוא היה צמוד למחשב, כל הקשר
שלו עם החברים היה במחשב דרך הפייסבוק.
כשדיברתי עם המחנכת היא אמרה כן ככה כולם בכתה.
אני החלטתי שאני לא מוותרת. דחפתי אותו להיכנס למש"צים בבית הספר,
בהתחלה הוא לא רצה לשמוע, התקשרתי למורה לשל"ח בבית הספר וקבעתי איתו
שאני שולחת אותו , הבטחתי לילד משהו שאני יודעת שהוא מאוד רוצה אם הוא יעשה ניסיון
להכנס למש"צים (מדריכי שלח צעירים).
מאז שהוא שם, נוצרו לו הרבה קשרים חברתיים עם חברה טובים, הם יוצאים לטיולים, לאירועים,
נפגשים גם עם חברה שהם מש"צים בבתי ספר אחרים בכל המחוז, פתאום הוא הולך למסיבות,
הכיר בנות והחיים שלו השתנו לגמריי.
אני לא מאמינה אבל זה החופש הגדול הראשון (יולי אוגוסט 2013) שהוא כמעט ולא שיחק במחשב.
הוא היה הרבה מאוד מחוץ לבית.
במקביל עשיתי לו מנוי לקנטרי והוא הולך לחדר כושר לפחות 3-4 פעמים בשבוע עם חברים, הוא לא
מוותר על זה, חשוב לו לפתח את השרירים. בחדר הכושר יש לו מדריכים שנותנים לו מפעם לפעם הדרכה
ואתגרים.
אל תוותרי זה אפשרי.

אימם

New member
מאוד מעודד מה שכתבת

הלכת רחוק מבחינתי בזה שהבטחת פרס...אבל אם זה עבד זה מעולה!
אז מה הבטחת וקנית לילד בתמורה? מעניין

shulamahabula1

New member
כל הכבוד! את מצוינת!

ומה הפלא שהילדים דבוקים למסך, הרי זה הבייביסיטר החדש ואז הורים מתלוננים על זה שהילד פדלאה ולא זז מהמסך.

תעודדו את הילדים שלכם לצאת מהבית להיות פעילים בקהילה. ולא רק להרצות להם על זה אלא באמת לעזור להם ולדחוף אותם לזה.

כל ילד ישמח להיות עסוק מחוץ לבית כמו כל בן אדם נורמלי שזקוק למגע אנושי. זה עוזר להתפתחות ועוזר לפתח כישורי תקשורת לעתיד.

אבל זה מרתיח אותי שהורים נזכרים לקטר על הילד בגיל 16, 13 או לא משנה בעצם איזה גיל כשהם (ההורים) לא עשו כלום ושום דבר כדי לעזור לו להתפתח מעבר למחשב!

אימם

New member
את קצת מכלילה מידי לטעמי

יש אפשרות שעד גיל ההתבגרות הבעיה הזו לא הייתה בכלל קיימת והילדים לא ישבו שעות כה רבות מול המסך
יש הורים שעובדים מחוץ לבית שעות רבות וחוזרים רק בערב.
יש ילדים מופנמים שמעדיפים את הקשר במחשב על פני קשר פיזי.
כיצד את מציעה לפתור בעיה זו?

BrightEye

New member
מצד אחד לנזוף בהורים הלא אחראיים

מצד שני לחלק צל"שים...

shulamahabula1

New member
נכון קצת הכללתי.

אבל זה מה שאני רואה מסביבי פשוט. בגילאים אפילו יותר צעירים.

אני מציעה כפי שכתבתי להיות חלק פעיל בחיי הילד. אם ההורה מכיר את הילד אז יהיה קל להם למצוא איזושהי פעילות מעשירה מחוץ לבית.
אם לא מכירים, זה הזמן להכיר יותר את הילד ולנסות להתקרב אליו.
יש כל כך הרבה דברים שילדים יכולים לעשות, חוגים, תנועות נוער, התנדבויות, פיתוח תחביבים, ספורט ועוד ועוד ועוד. צריך למצוא דרך לפתות את הילד לנסות, להוציא אותו מ"המאורה" עד שימצא משהו שיתפוס אותו. אבל לא לוותר ולהגיד מחר מחר.

גם לילדים מופנמים יש מקומות בו הם יוכלו להרגיש בנוח. אם זה בחוג שמעניין אותם וכך הם יוכלו למצוא עוד ילדים דומים להם. יש כל כך הרבה דברים שאפשר לעשות, למשל ילד מאוד מופנם אולי להפנות אותו למשהו שקשור לאדמה. אם יש גינה אולי לעניין אותו בזה ואם לא לברר איפה יש חווה חקלאית באיזור שדרושים בה מתנדבים. עוד רעיון לילד מופנם התנדבות עם חיות ויש עוד מלא.

אני מאוד מסכימה עם הקודמת לפני שבעצם הוכיחה שעם התערבות יש תזוזה ושיפור.

כל נער בן 16 יעדיף לעבוד בגינה

לגדל חיות
או ללכת לתנועת נוער
במקום לשחק ולצ'וטט עם חבריו למחשב

איך לא חשבנו על זה עד שהגעת?

shulamahabula1

New member
ואני מתנצלת אם זה יצא קצת

מכליל או קשה. פשוט זאת נקודה שהיא מאוד חשובה לי ויש מסביבי הרבה הורים שלא מבינים איך הילדים שלנו פעילים ושלהם יושבים על המחשב.
כשאני שואלת אותם מה הם עשו או תרמו לכך שיעזבו את המחשב אין באמת תשובות ויותר התחמקויות. וזאת דעתי,מנסיוני והסביבה שלי כמובן ולא שפיטה של אף אחד ואחת כאן.

למעלה