הילדה שמתה בשל לבוש לא הולם...

יתכן שחיים שויונים יאריכו לנו את

תוחלת החיים. אני לא יודע אם הטענה נכונה אבל אני לא חושב שטענה כזאת היא דמגוגיה. אני גם לא הצלחתי למצוא דמגוגיה בדברי אבל כנראה זה בגלל שאני מטומטם בגלל שאני גבר כך שאני לא מתכוון לכתוב יותר כאן ,ואתן לחכמות ממני לכתוב. אין גם טעם שאקרא את ההסברים שלכן איפה הדמגוגיה בדברי כי לא אצליח להבין אותם שהרי אני מטומטם אבל בכל זאת אני מתכוון לקרוא פורום זה בזמן הקרוב בלי להגיב. אני ממליץ שכל הודעותי ימחקו כי הודעות של מטומטם גבר סתם תופסות מקום מיותר אבל אתן רשאיות לא למחוק אותן(אתן מבינות יותר ממני וזאת בכלל חוצפה מצידי לייעץ לכן ,אבל מה לעשות שאני חוצפן כנראה בגלל שאני גבר).

אני לא מרגיש הכי בסדר

שיש התייחסות כזאת כלפי. הדברים האחרונים נאמרו כמובן בציניות. ברצינות,אם נגזר עלי לספוג התקפות אישיות בתגובה לדברי רק בגלל אי הסכמה איתם אז אני לא רוצה לכתוב כאן.

עוד אבהרה

אני יודע שבעבר כתבתי שהפורום היה בIOL שבאופן אישי אעדיף להציל חיים של אישה על חיים של גבר במקרה שאלו 2 האפשרויות כי יש לי רגשות יותר כלפי נשים. אין שום סתירה בין דברים אלו למחשבה שהצדק אומר שבמסגרת של שויון לא מגיע לגברים לחיות פחות מנשים. אני מכיר בזה שכיום יש אפליה לא מוצדקת נגד נשים בהרבה דברים אחרים. אחד מהם הוא למשל העובדה שנשים נמצאות בסכנת אונס הרבה יותר מגברים כך שבהחלט ניתן לומר שבשלב הזה צמצום הפער בתוחלת החיים לא יגרום מצב יותר שויוני בין נשים לגברים כי ביטול או צמצום אפלית הטבע נגד גברים בלי ביטול של האפליה נגד נשים הוא דבר שבסך הכל מגדיל את האפליה נגד נשים.

ספיר ק

New member
היי, אל תעזוב

לפעמים יש סתם קצר בתקשורת. אולי חלק מהביקורת כלפיך היא כשלא מבינים נכון את ההודעות שלך. גם לי זה קורה לפעמים. פעם מישהי כתבה בתגובה להודעה שלי שהיא מסכימה עם הביקורת שלי כלפיך. תקנתי אותה ואמרתי שכלל לא הזכרתי אותך או התייחסתי לדבריך, כי היה לי חשוב להבהיר שלא התנגדתי לך, אלא העדפתי להתייחס לנושא אחר. היא התנצלה ואמרה שהיא לא התכוונה שישתמע מדבריה שאני מסכימה איתך (ואני בסך הכל ניסיתי להבהיר שאני לא מתנגדת לך...) אי הבנות קורות. אם זה באופן חד פעמי זה בדרך כלל אי הבנה. כן, גם אני קצת נפגעתי מההודעה ההיא של חנה על מתנחלים. אבל זה לא סגנונה הרגיל, היא הבהירה שמבחינתה זה היה סאטירה (אני לא הצלחתי להבין אותה), אז לא נורא.

טל קר

New member
אורי? הכל בסדר? אף אחת כאן לא

חושבת שאתה מטומטם כי אתה גבר, אז מאיפה הרעיון (המטומטם) הזה? ולמה שנמחק לך הודעות? אף פעם לא מחקנו לך הודעות תוכן בעבר, למה שנתחיל עכשיו? לא הבנתי את הרקע שגרם לך להרגיש כל כך רע, אפשר פירוט באימייל?

ניתאי77

New member
ממש צר לי

לראות שדמו של גבר זול מזה של האישה. אז בטח שזו אשמת הגברים שהם הורגים את עצמם, אבל זה בסדר, כי הם קצת דפוקים ככה, אז כל עוד עוד הם הורגים את עצמם, שיעשו חיים, רק שיעזבו אותנו בשקט. צר לי אם זה קצת בוטה, אבל זה מה שמשתמע מדברייך. וזה שם רגל לכל ההתבטאויות נגד אלימות, ואיך את רוצה שנחיה חיים פחות רויי אלימות והשגיות אם ככה אנחנו נמדדים, ולא מתאפשר לנו כמעט שום מרחב להראות בו חולשה?

הפריע לי שכתבת "בני מינך"

נראה לי מגעיל במיוחד, כי אנו בני אדם מאותו הסוג, אין כאן מינים וזנים. אם את חושבת כך, זה סימן שאת השתגעת על אמת. ואת חושבת שאת "מין מיוחד" זו גיזענות, גועל נפש אמיתי וכאב לב צורב. לקרוא בפורום כזה דעות גיזעניות שבשום מקום בעולם לא ראיתי, שברון לב אמיתי. אישה שתדבר כך על גבר ראויה לגינוי חריף ביותר. את כותבת בפורום העוסק בנשים המופלות לרעה בגלל שהן נשים. ואת מעיזה להפריד בדרך כל כך חריפה, בינך לבין הגברים. נשים הם לא זן מיוחד. הם ככל האדם. אם את חושבת כי את שונה עד כדי כך מגברים. זה סימן שאת אינך בקו הבריאות ואת זקוקה בדחיפות לטיפול שיעקור לך מהשורש את המחשבה שבעולם ישנו עוד זן של בני אדם. דרך אגב, אני לא מבינה מדוח חיים של גבר פחותי ערך כפי שניסית להציג. אני אחוזת בושה ואיתך סליחה כי את אישה.

ההודעה נראית כאילו נכתבה ע"י גבר

והפריע לי מאוד שאתה מנתח את בריאות הנפש של גולשות הפורום.

אני חייב להגן על פברואר למרות שקצת

נפגעתי מתגובתה. חשבתי שההודעה שלך עשויה להמחק ,ולא הגבתי מיד אבל אני לא רואה במלה בני מינך מלה מגעילה ולא ראיתי גזענות בדבריה של פברואר. אני גם לא חושב שפברואר ניסתה לטעון שחיים של גבר הם פחותי ערך.

Boojie

New member
הא?

המממממ... אז כדי לא להיחשד בגזענות, איך אשה אמורה להתייחס לגברים כשהיא מדברת עם גבר? "בני מיני"? "בני מיננו"? לא יעבוד. למיטב זכרוני אני לא משתייכת למין הזכרי. כך גם לא כל אשה אחרת. או בקיצור: מה בדיוק הבעייה שלך, בשם אלוהים? שיש שני מינים, ואלה שהם נקבות הם לא זכרים ולהפך? תתלונן/י אצל אלוהים, הטבע או כל כוח עליון אחר שמוצא חן בעיניך, לא אצלנו. זה לא אנחנו שארגנו את זה ככה.

התרוממת על שתי רגלייך בעבור????

כשמדברים על בני אדם, כמתים לא אומרים בני מינך. קרדסי יכול לומר לבן אנוש בני מינך המתים... וזה יהיה בסדר. את גברת סמנטיקה של מילים, מגינה על הצהרה ברורה כשמש של אישה החושבת כי היא "יצור" שונה מגבר. לשון ההודעה: "יתכן ולא נוח לך עם נושא של נשים הנרצחות מסיבות שנראות לגברים כסיבות הנכונות. אך אין טעם בדיון כואב ומהותי כזה לנו כנשים להכנס למעין התנצחות ותלונה על כך שבני מינך מתים פה יותר. זה פשוט לא הנושא. גם לא שיעורי ההתאבדות של גברים פלסטינאים. אה נו, וגם ולא תוחלת החיים של הגבר הישראלי מול האישה הישראלית במזרח התיכון." הצחקת אותי! אבל לא חשוף. לכל סיבה יש את המסובב.

אינני רואה את הבעיה עם בני מינך

"יתכן ולא נוח לך עם נושא של נשים הנרצחות מסיבות שנראות לגברים כסיבות הנכונות." אין לי שום בעיה עם נושא זה זה באמת נושא כאוב ואין לי ויכוח שנשים נרצחות מסיבות שנראות לגברים מסויימים כסיבות נכונות. "אך אין טעם בדיון כואב ומהותי כזה לנו כנשים להכנס למעין התנצחות ותלונה על כך שבני מינך מתים פה יותר" אין לי בעיה עם זה שמישהיא לא רוצה להתייחס לנושאים שהעליתי ,ולא הכרחתי אף אחת לדון בנושא שהעליתי. הנושא שהעליתי באמת היה קשור לעובדה שבני מיני מתים פה יותר,ואני חושב שהוא נושא שיכול להיות קשור לפמיניזם ,והשאלה אם המטרה הסופית של הפמיניזם היא להתקרב לשויון גם בתחום הזה היא שאלה רלבנטית. אפשר היה לומר "על בני מינך המתים" במקום "על כך שבני מינך מתים פה יותר" אבל אני לא רואה את ההבדל הסמנטי,ואני לא מבין למה בני מינך המתים זה בסדר כאשר בני מינך מתים פה יותר לא בסדר.

Boojie

New member
אויש, באמת.

קודם כל, כמה, כמה בשם אלוהים מתוך החברה הערבית הם מחבלים מתאבדים? עשרות ספורות בכמה שנים טובות? תעשה לי טובה. והחשוב ביותר: המחבלים המתאבדים עושים זאת *כזכות*. הם מאמינים שבזכות זאת הם יזכו בגן עדן, בתנאים משופרים. אף אשה לא נרצחת בזכות. אף אשה לא נרצחת מתוך בחירה. ואף אשה לא "זוכה לגן עדן" בעקבות רצח על כבוד המשפחה.

אני לא יודע אם מספר הנשים הנרצחות

בחברה הערבית גדול יותר ממספר המתאבדים אבל גם אם הוא גדול יותר הטענה שלי לא התבססה רק על מספר המתאבדים. הטענה שלי היתה על יחס החברה הערבית לערך חיי אדם, ולא על השוואת מקרה אישי של ילדה שנרצחה עם מקרה אישי של מתאבד. המתאבדים אינו מקרה יחידי של זלזול בחיי אדם בחברה הערבית וכמו שציפי ציינה יש גם מקרים אחרים כמו רצח משתפי פעולה עם ישראל. האמונה של המתאבדים שיזכו לגן עדן לא משנה. אילו הערבים היו מאמינים שכל אשה שנרצחת על רקע כבוד המשפחה מגיעה לגן עדן והיו רוצחים יותר נשים ערביות כדי שיגיעו לגן עדן המצב היה גרוע יותר אילו נשים בחברה הערבית היו מקבלות אישור להתאבד בפיגועים היחס לחיי נשים בחברה הערבית היה עוד יותר גרוע. העובדה שגברים בחברה הערבית בצעו פיגועי התאבדות מתוך בחירה לא רלבנטית בעיני. מדובר בבחירה שמושפעת מהחברה. יש חברות שבהן נהוג שאלמנות מתאבדות בשריפה אחרי מות בן זוגם. האם העובדה שהצליחו לשטוף את מוחן של נשים כדי שיאמינו שהן צריכות להתאבד ,והן לא מנסות לברוח הופכת את היחס של החברה לחיי נשים שם לחיובי יותר?

אמיר.

New member
חלילה וחס.

אני אישית לא קורא עצונות צהובה. אבל ברור מאיליו שרצח כזה מזעזע כמו כל רצח. אני מקווה שמערכת המשפט הישראלית תדאג לאפסן את הרוצח לשנים רבות. האם יש גולש שיחלוק על זה ?

יש פה בשרשור אחד שחולק עליך

אבל לשמחתי רק אחד. ההתייחסות לרצח נשים ע"י רשויות האכיפה והענישה כאחד אינה משקפת את חומרת המעשה - ומשקפת גם משקפת את זילות חייהן של נשים וזילות חייהן הרבה יותר של נשים בקבוצות אתניות שאינן שייכות למיין-סטרים. אני מסכימה שיש להעניש ענישה הולמת ומרתיעה כאחד ומסכימה עם מי שכתבו שיש גם לטפל במניעה באופן יסודי יותר.

אני לא חולק על אמיר בשרשור זה

אני בדעה שרוצחי נשים צריכים לשבת בכלא לכל ימי חייהם ורקע שקרוי בטעות רקע רומנטי או רקע כבוד המשפחה לא מהווה הצדקה כלשהיא. אני לא רואה איפה הבעתי עמדה שסותרת דעה זו. לא הסכמתי עם ההערכה שמבחינת החברה חיי נשים חשובים פחות מחיי גברים אבל זה לא עומד בסתירה לדעה זאת.

ההערכה שמבחינת החברה חיי נשים שווים

פחות משתמעת מהמשפט של חנה בית הלחמי שדיברה על מחיר הדמים שמשלמות חלק מנשות העולם על עצם היוולדן ממין נקבה. המשפט חיי נשים חשובים פחות מחיי גברים לא נאמר במפורש אבל זה מה שמשתמע מהמשפט של חנה,והמשפט רומז שאם הן היו נולדות גברים הן לא היו צריכות לשלם את מחיר הדמים. אני גם מתנגד לרצח שקרוי בטעות רצח על רקע רומנטי או רצח על כבוד המשפחה. ואין לי וויכוח על זה שנושא זה הוא בעיה של נשים ולא של גברים אבל יחד עם זאת המשפט של חנה נראה לי לא במקומו.

למעלה